Button, McLaren'in Esas Adamı Mı Oluyor?

yazar:

kategori:

2009’da Brawn ile şampiyon olduktan sonra McLaren’e geçme kararı alan Button için çoğu insan intihar ettiğini düşündü. Çünkü Woking kökenli takımda Lewis Hamilton, uzun senelerdir bulunduğu grup içinde bir ağırlığa sahipti.

Button ilk senesinde takıma uyum zamanını çabuk atlattı ve sezonun bir dönemine kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde kaldı, yarışlar kazandı. Bu sene ise unvan mücadelesinden artık kopmuş olsalar da takım arkadaşının hâlâ önünde.

Bununla birlikte Telegraph’a konuşan Button, artık 2009’dakine göre daha iyi sürdüğünü belirtti.

Button: “Bu, dünya şampiyonluğunu kazandıktan sonra oluşan güvenle, takımın benim etrafımda olduğunu hissetmekle ve iyi bir takımda olmakla ilgili bir şey”

“Mühendislerimi ve mekanikerlerimi Cumartesi akşamı İtalya’da yemeğe çıkardım. Bu, Lewis’in garajına karşı bir avantaj sağlama adına değildi; bütün sıkı çalışmalarının karşılığını ödemekti.”

Button ayrıca McLaren’in 2012’deki aracının gelişiminde de önemli rol oynuyor.

Button: “Söylemem gerekenleri gerçekten dinliyorlar”

“Simülatörü her kullandığımda özellikle benim istediğim şeyi deniyoruz.”

“Beni dinlemeleri hoş”

Öte yandan Button için takım patronu Martin Whitmarsh, İngiliz pilotu sadece 2012 değil, hem yarış kariyerinin sonuna, hem de daha sonrası için takımda tutmak istediğini belirtmişti.


Yorumlar

  1. webber geçişte liderse startlarda 5,6 sıraya geri düşmesinden dolayı. alt takımlara hele ki o araçla herkes atak yapar. Web. kaç tene McLaren,ferrari ve rbr geçmiş acaba?

  2. İşte bu ya Button'dan görmek istediğimiz beklediğimiz şey bu.

  3. Aslında şunu da görmenizi beklerdim emre bey!
    Şumaher şu mesajı vermek istedi,benim derdim jensonla değil,amacımHamiltona biraz ders vermek,yoksa jenson dıştan geçerken şumi kerblerin üzerine çıkmazdı

  4. +100000 bunları ne yazık ki gören kişi sayısı az kardeşim bi de f1 i biliyoruz diye geçinir çoğu kişi 😉

  5. Sizi sadece aksiyon etkiliyorsa birşey diyemem, ama f1 aynı zamanda taktik savaşıdır. Schumacher ve Ross Brawn ikilisini efsane yapan aynı zamanda uyguladıkları müthiş taktiklerdir. Ve Button da bu konuda en iyilerden biridir. Herkes Lewis in Schumacher i geçemediğini tartışırken Button ın bu ikisini arkada sakince lastiklerini koruyarak takip etmesini ve ikisinin de lastikleri bitmek üzereyken rahatça geçtiğini (aksiyon yok doğru) konuşmuyor. Hele lastikleri daha yeni olduğu halde pite Lewis den önce gelip Schumacher ve Lewis le arayı daha da açmasını , Lewis in pite geç gelip tekrar Schumacher in arkasında kalmasını hiç kimse görmemiş. Sonrası yine bol aksiyon ama Button hiç aksiyona girmeden uçmuş gitmiş. Webber bu yıl sürekli arkada kalıyor ve geçiş sayısı konusunda liderdi bir ara. Ama şampiyon Vettel olacak ve belki de kimse Webber in adını anmayacak.. Button da bu yıl sanırım geçiş sayısı bakımından Webber ile çekişiyor ancak ilerde (hatta şimdi bile) kimse Button ın çok geçiş yapan bir pilot olduğunu değil nasıl bir zeka ve strateji ile yarıştığını hatırlayacak..

  6. Button ve Lewis gayet iyi bir ikili birisi puan almasa diğeri gayet iyi puanlar alıyor o yüzden takımlar şampiyonluğunu istiyorsak bu ikiliyi elimizde tutmamız şart. Ancak pilotlar şampiyonluğu biraz zora girer red bull ve ferrari tek pilota odaklı aracı tasarlıyor.

  7. Button'a yeteri kadar agresif değil diyenler son yarışları izlememişler sanırım.Button eskisinden çok daha agresif sürüşler çıkartmaya başladı son yarışlarda.

  8. burak evmez avatarı

    bir de liuzzinin 4-5 aracı biçmesi 🙂

  9. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Takima bu seneki katkilarindan dolayi Button a tesekkürler ediyorum.
    -Ancak bastan beri bu adamda sevemedigim, sevmek istesem de, birsey var.
    -Onu da yeni buldum galiba.
    -Tek kelime ile bu adami SINSI buluyorum.
    -Bu nedenle de bir türlü sevemiyorum.

  10. Birde şu var 22 Tane jenson yerine bir tane Hamilton izlemeyi tercih ederim,pistte belki aracını dışarı taşırmıyordur ama önemli olan yarışta tren gibi gitmek değil,biraz da atraksiyon yaratmak,İtalyada Alonsonun kalkışı ve Şumi hamilton mücadelesinden başka ne vardı?

  11. +100000000….

    Harika bir yorum =))

  12. sandro verone avatarı
    sandro verone

    +1
    sağlam bir yorum…

  13. hamilton varken zor biraz.normal şartlarda hamiltonın buttona fark attığı gün gibi aşikar.
    ayrıca önce buttonla sözleşme yenilesinler sonra gelecek planlarını yapsınlar.şu durumda bunlar biraz abest geliyor.
    ayrıca benim düşüncem mclaren takımının 2 mükemmel pilot yarıştırması yani hamilton ın yanına onun gibi bir pilot gelse şahane olur.

  14. mustafa sar avatarı

    Raidillion Bey'in soyledigi olayi hatirliyorum. Sanirim gecen yil. Malezyada Button Sumi'ye tur bindirmis, basinin bu konudqki sorularina hamiltonla birlikte guluserek alqyci konusmalar yapmislardi. Button bu olaydan sonra SUmiden gereken dersi also. Hemde tokat gibi. O olaydan bir hafta sonra Cin GP de. Tam 40 boyunca butun zorlamasina ragmen Sumi'yi gecememisti.

  15. Button aslında bana abi izlenimi veriyor…olgun duruşu,oturaklı imajı,sürüş tarzını pişirmiş rahat bir pilot oluşu , veri aktarımından memnuniyet duyulması,sorun olmak yerine çözümün parçası olmaya çalışması,kaoslardan kendine has yöntemleriyle rahatça çıkabilmesi…

    Lewis e gelince mücadele odaklı,erken yıllarda bir çok pilotun uzun yıllar amaç olarak barındırdığı ünvana sahip olmuş olsada her şekilde kazanmaya aç,adeta yarışırken nefes alıyor ve dışarsı bilmediği bir evren gibi sendeleyebiliyor

    McLaren ı bir dünya olarak düşünüyorum yaşam için Button gibi çevreleyen bir atmosfere ihtiyaç var ama atmosferin dünyayı sarması için merkezde çekim oluşturacak bir Lewis e ihtiyaç var…(tamamen şahsi görüşümdür)

  16. Beğendiğim pilotlardan biriydin ama geçen sene Schumacher'le ilgili alaycı sözlerin ve son yarıştaki yağlamaya yönelik saçma yorumundan sonra zevzek biri olduğunu anladım, oysa Schumi bir röportajında senin için "saygı duyduğum bir pilot" demişti…Söylediklerimi dinliyorlar diye sevinmiş bir de , senin lider olduğun bir McLaren, pehh…Senin yerinde Kimi olmalıydı…

  17. "Mühendislerimi ve mekanikerlerimi Cumartesi akşamı İtalya'da yemeğe çıkardım

    orda olmak vardı ya:D güzel bir jest olmuş

  18. aslında button tam mclaren'in tarzı adam diyebilirim,sadece gerektiğinde risk alan,soğuk kanlı,aracıyla ve lastikleriyle dost,mekanik ve zor şartlara uyum,, yani mclaren-button ideal bir ikili diyebiliriz ayrıca kendini kanıtlamış ve şampiyon olmuş bir pilot ama lewis ile kıyaslama veya bir numara olayı gerçekten gereksiz,hamilton gerçekten farklı,şampiyon olmuş ve bu yaşında inanılmaz başarılar kazanmış biri böyle tarz saçma sapan haberlerle milleti yıpratmanın bi anlamı yok ayrıca lewis-button ikilisi bence şuan en iyi ikili…

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunu kim düşündüyse yanlış düşünmüş.:):):)

    mclarende esaslık üveylik gibi kavramlar yok
    1.pilotluk 2.pilotluk yok
    Lider pilot , yardımcı pilot olayı da yoktur.
    Bütün takımlarda var ama mclarende böyle bişey olamaz.Redbullda vettel ve Ferraride Alonso esas adamdır.Ama mclarende esas adam yoktur.

  20. Lewis gene 1. pilot olabilir. Ancak bir röportajda Lewis Button ın ayarlarla vs oynayarak aracı daha da hızlı yaptığını söylemişti. (Button da Lewis in ne verseniz hızlı sürdüğünü söylemişti bu arada) Sanırım Button dan beklentileri aracı geliştirme anlamında..

  21. Button adam gibi adamdır efendidir severim kendisini takım adına çok iyi puanlar topluyor ancak McLaren için esas adam olabilirmi? bu tartışılır işte

  22. Hamilton out Button in 🙂 Fark etmez bize,hiç kimse vazgeçilmez değildir.Hamilton Red Bulla Kimi Raikkönen Mclarene gelebilir no problem ..

  23. Aslında şampiyon olnadan onu mc laren almayanlar utansın.

  24. mustafa sar avatarı

    Ben iflah olmaz bir tifosiyim… Ama Button'uda seviyorum. Button adina sevindim…

  25. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    çok şanslı mclaren Button gibi bir pilota sahip olduğu için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir