Schumacher'in Monza'daki Savunmasında Komiserlere Danışılmamış

yazar:

kategori:

Geçen Pazar günü Monza’daki yarışın öne çıkan anlarından biri için tartışmalar devam ederken Brundle, komiserlerden biriyle görüştüğünü ve kendisine görüşlerinin alınmadığının söylendiğini ifade etti.

Brundle: “Şaşırtıcı bir şekilde Michael Schumacher’in Lewis Hamilton’a karşı olan güçlü savunması üzerine kendilerinden yorum yapmaları istenmemiş”

“Yarışın ardından bir komiser, yarış içinde kendilerine neden danışılmadığı konusunda büyük hüsran yaşadığını söyledi; özellikle de engelleme olarak görmüyorken”

“Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, memnun olmadıkları bir durum gördüklerinde komiserlerin kendi başlarına iletişime geçme durumlarının olup olmadığını sordum ve dedi ki ‘Kesinlikle’  “

“Gerçekleşen prosedür şöyleydi: Önce yarış kontrol, takımla görüştü ve onlara uyarı verildi; ardından bu uyarı Ross Brawn tarafından Michael Schumacher’e ‘Hamilton’a daha fazla yer bırak’ şeklinde aktarıldı”

“Bu da hiç şüphe yok ki Schumacher’in çok agresif ve şüphe uyandıran bir tutumla sürdüğünü doğruladı. Şu da söylenebilir ki birçok takım ve pilot geçmişte, hemen ceza verilmeden önce böylesi bir hizmeti alabilmeyi çok isterdi.”


Yorumlar

  1. Onur Fatih Güneş avatarı
    Onur Fatih Güneş

    Sadece f1'in değil tüm spor tarihin en büyüklerinden birisi hakkında konuşuyoruz. Tek üzüldüğüm nokta yeni bitme üç beş çapulcu ile bu berbat araba yüzünden bu şekilde mücadele etmek zorunda kalması. Bence hangi takımın taraftarı olursanız olun, saygı gösterip büyük efsaneyi tekrar izleyebilmenin tadını çıkarın.

  2. yahu bunlar da amma mesele yaptılar efsanenin savunmasını bırakın diğer pilotlarda öğrensinler nasıl savunma yapılması gerektiğini

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    "Herkes beni pist üzerinde kimseye kolay hediyeler vermeyen biri olarak tanır. Eğer beni geçmek istiyorsanız, bunun için mücadele etmeniz gerekir."

    Bu sözler Mıchael Schumacher'e ait.

  4. ya arkadaslar hadı bız f1 den anlamıyoz burada schumının kural dısı savunmaya yapmadıgını soyleyenlerde f1 den anlamıyo pekı serhan acar da mı anlamıyo adam yarıs ıcınde schumacher genc pılotlara ders olacak sekılde savunma yapıyor dedı daha sonra schumıye uyarı gıdınce ve hamılton gecınce adamın ses tonu resmen degıstı schumı cıkısta yavas kaldı dedı ama ses tonnda resmen bellıydı schumı ızın verdı dıyemedı yanı allah askına tamm sert savunma yaptı kı bunu yapması normal cunku onun adı schumacher donupte allah askına kural dısı demeyın

  5. Schuminin savunmasına sert diyenler sanırsam 2-3 yıldır yarış izliyor sadece ?
    Eski yarışları izleseniz sanırsam bunları normal mücadele olarak izlersiniz…

    http://www.youtube.com/watch?v=ZDfkz0J74Qg

    Bunuda izleyin bari…

  6. Hamilton her zaman ilk fırsatta atak yapan bir pilot olmuştur. Ancak önündeki pilot Schumacher ise daha temkinli hareket edip uygun bir fırsat bekliyor. Bunu bu sene Monaco ve Kanada yarışlarında net bir şekilde gördük.

  7. Benim için diğer bir soru da ; Acaba Hamilton önündeki Schumacher değil de bir başkası olsa bu kadar bekleyebilir miydi? Sanmıyorum, bu kadar sabredemezdi…

  8. adam ben daha ölmedim dedi dersin kralını verdi hem rakiplerine hem onu kıskanan eski pilot bozmalarına…

  9. kural dışı yarışan birine de böyle savunma yapacaksın. yani hamilton tertemizya schuminin savunması oldu kural dışı. ne zamandır izliyosunuz bilmiyorum ama ceza gerektirecek herhangi bir zig zag veya fazlaca yön değişimi yapmadan ideal çizgisinde tek yön değişimi ile harika bir savunma yapmıştır schumi.. bunun aksi olsa zaten ceza kaçınılmaz olurdu.

  10. schumacher61 avatarı

    geçemeyince kural dışı mı oluyor? komiserler kurulu kural dışı savunma yaptı dedi mi? sanki kuralı sen yazdın…nasıl bu kadar rahat ve bilmeden konuşuyorsunuz? ARKADAŞ UTANIN UTANIN….. DESENİZE Kİ SCHUMACHER'i GEÇEMEMEMİZ ZORUMUZA GİTTİ…..

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Michael: Schum, Schum, Schum Schum, Schuuuuuuuuuum! :)))

    bu arada TRF1 size ben dün 2 defa iletişimden mesaj attım,
    mesajda verdiğimn linkin haberini bu siteye taşırmısınız diye,
    niye taşımadınız haberi soruyorum size???

  12. schumacher61 avatarı

    arkadaşlar, SCHUMACHER'in SAVUNMASINI HİÇ BEĞENMEDİM !!!!! diyebilen var mı ? daha doğrusu beğenmedim diyenler formula 1 den ne anlıyor?

  13. savunma dersi mi?? kural dışı savunma yaparak mı? bu söylediğini isteyen herkes yapabilir yeterki niyeti bozsun.

  14. çok doğru…

  15. MSC nin savunması amma birilerinin zoruna gitmiş arkadaş:) adam yok sert savunmuş yok yer bırakmamış yok zikzak yapmış şunu diyemiyorlar "Arkadaş adam biçme makinası ve ağlayan bebek Hamiltonu 25-30 tur boyunca savunma dersi vermenden ötürü hazmedemiyoruz ve bunu 40 lı yaşlarında yapman bizi delirtiyor"

    Bunu diyeceksiniz bakın ne güzel rahatlayacaksınız sonra korkmayın içinizdeki MSC hayranlığını çıkarmaktan:)

  16. şuminin giderek daha sert savunma yapılmasından korkulup ceza/kaza durumu olmadan şovun devam edebilmesi için uyarılmış büyük ihtimalle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir