Basın: Ferrari, 2012 Aracında RB7'nin Süspansiyonunu Kullanacak

yazar:

kategori:

Haberde ayrıca Maranello kökenli takımın yeni aracının ölçekli modelinin daha şimdiden rüzgâr tünelinde mesaisine başladığı belirtildi.

2011 tasarımı 150 Italia’da Ferrari, Red Bull’un pull-rod düzeni yerine kendi geleneksel grafiği push-rod süspansiyona bağlı kalmıştı.

Haber: “Maranello’da her şey, bu sezonun tatmin edici olmayan sonuçlarının ardından mercek altına alındı”

“Sistem (pull-rod), daha alçak ve küçük arka taraf elde edilmesini sağlıyor ama görünüşe göre bu gelecek sene olacak.”

“Bu senenin son 6 hafta sonunda, hatta yarışlarda bile (2012 aracının) aerodinamik ve mekanik parçaları denenecek.”


Yorumlar

  1. çoğu takımda RB kullandığı sistemlere benzer parçalar var bu herzaman böyledir,hangi takım önde ve hızlıysa onun sistemi kopyalanır RB ye yada Başka takımlara has bir özellik değil bu…

  2. Ferrariye Bak Redbullun Süspansiyon Grafiğini Kullanacak Çok Sacma Ve Ferrariye Yakışmadı Kopyacı Oldu Çıktı 🙂 Kırmızı Rb7

  3. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    J-Damper sistemi 2006 da kaldırılmıştı bildiğim kadarıyla

  4. süspansiyon seçimi şanzımana ve aracın alt kısmına bağımlı sanırım. daha alçak bir şanzımanla pull rod kullanılıyor. williams o yerlerde sürünen şanzımanla kullanabiliyor sanırım. ama ferrarilerin şanzımanı muhtemelen biraz yüksekte ve pull rod için uygun değil. belki de bu yüzden sauberde de yok. demekki seneye daha alçak ve küçük şanzıman geliştiriyorlar.

  5. ccc aldo reyiz ccc
    🙂

  6. rocco junior avatarı

    bu arada konu ile alakası yok ama 2013ten itibaren takımlar yarışlarda istediği lastiği seçebilecekmiş

  7. Grafik ön süspansiyonu temsil ediyor(sanırım bu kastedilmemiş olmalı, önde herkes aynı sistemi kullanıyor); arkada sistem farklı işliyor, rot kolları helezon ve amortisörü tabana paralel olarak ve uzunlamasına hareket ettiriyor(ittiriyor ve çektiriyor). Ayrıca bu görüntüdeki gibi ekstrem bir fark yok; eğer arkada yüksek bir downforce üretemiyorsanız, kombine(ön-arka aero+mekanik) çözümleriniz yoksa pull-rod hiç bir şey kazandırmayabilir('mekanik tutunma' için push-rod sistemi konumlandırma sorunu gözardı edildiğinde daha avantajlı olduğu belirtiliyor); dolayısıyla Ferrari arka taraf için süspansiyon sistemi ve geometrisini düzenlemek ve desteklemek için başka şeyler bulmalı; McLaren biraz RedBull'a yaklaşmış görünüyor ama hiç yeterli değil. Seneye sıcak hava beslemesi yasaklandığına göre işin rengi değişecek diyenler de yanılır, onu belirteyim.. RedBull kural değişikliği yapılarak durdurulmaya çalışılıyor ancak araç çözülemediği için şimdiki kural değişiklikleri Redbull'u durduraya yetmez.. Kimse boşuna para harcamasın 🙂 Şaka yaptım; herşey mümkün, Formula 1'den bahsediyoruz..

  8. rocco junior avatarı

    Ferrari artık aracı geliştirmiyor,gittikçe geriliyor hız anlamında dikkat etmişsinizdir.Aynı şeyi 2009 dan 2010 a odaklanırken bazı yarışlarda yaptılar.Hatta o zamanki pilotlar Kimi ve Massa'da bunu tasdik etti.Risk almadan olmaycak bu iş ve Ferrari açıkça söylediyse yapacaktır.

  9. Bu senenin son 6 hafta sonunda, hatta yarışlarda bile (2012 aracının) aerodinamik ve mekanik parçaları denenecek."

    şahsen inandırıcı değil sonuçta takımlarda mclarenin önünde olmak yada şampiyonayı 2.bitirmekte önemli yarışlarda özellikle bu riski alamaz ferrari hele bu kötü giden sezonda mclarenin önünde bitirmek onlar için çok önemli

  10. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    ferrari senin yeni bir şeyler bulman lazım kopyacılıkla bir yere varamazsın. hadi süspansiyonu kopyaladın. ya rbr seneye yeni bir şey bulursa ne yapacaksın.

  11. inşallah bu pull-rod ferrarinin geleneksel arkadan kayma sorununu çözer . sürekli ; viraj çıkışlarında , hızlanmada ferrarinin arkası oynuyor . bu sorunu çözmek için arka tutuşu iyileştirelim derken bu sefer ön tutuş azalıyor , virajları dönemeyen ferrari oluyor sonra (o kadar uğraşmalarına rağmen arka tutuşun çok da iyi olduğu söylenemez ya hani ! ) .

  12. Demek bu yüzden 2012 hakkında iddialı konuşmaya başladılar.

  13. rocco junior avatarı

    Sinan,Aldo Costa'nın suçsuz olduğunu nerden biliyorsun?Ferrari kendisinden ve ekibinden hızlı,yenilikçi bir araç istedi 2011 de fakat o son 3 sezondur teknik ekibin başında buna pek yanaşmadan araç üretilmesini sağladı.Pushrod fikri ona aitti bu sayede yarışları lastik koruyarak tek pit ile bitirmeyi amaçlamış hatta son kış testi eklenen güncellemelerle ilk yarışı kazanacağından eminmiş.Ferrari o gittikten sonra nasıl gelişti gördük.Tamam biz biraz çabuk günah keçisi seçip kurban veren bir takımız ama en isabetlisi bu oldu bence.Gridde herkes farklı biz farklı bir süspansiyondayız yahu

  14. bu arada aldo costanın hiçbir suçu yoktu başarısızlıkta. birini kurban etmeleri gerekiyordu, bu da o oldu maalesef.

  15. ferrari, redbull u köklü bir takım olarak görmediğinden sistemlerini kendi aracına adapte etmek istemiyor çoğu zaman. ama yansıyanda şampiyonluğu kaybetmek oluyor.

    ferrari değişim konusunda biraz muhafazakar davranıyor son yıllarda. en yenilikçi takım ise redbull ve mclaren görünüyor.

  16. basit çizim olduğundan çizmemişlerdir.

  17. resimlerde göremedim. J-Damper artık kullanılmıyor mu?
    yasaklandı mı?
    Reno'nun bizden çalması vesilesi ile takımların bu sistemi öğrendiğini ve kendilerine adapte ettiğini biliyordum.

  18. rocco junior avatarı

    Güzel haber şu süspansiyondan kurtuluyor olmamız.Gridde hemen herkesten farklı bir biz bir Sauber var.Bedelini çok ağır ödedik inşallah bu gelişme işimize yarar.Aracın ebd ile en zayıf bölgesi bu alandaydı.Kalan yarışlara 2012 parçaları deneyerek hem dayanıklı hale getiririz hem de rüzgar tüneli-pist kombinasyonunun işleyip işlemediğini,faydalarını vs görebiliriz.

  19. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu inadın bedelini Aldo Costa'yı harcayarak çıkardılar, görücez bakalım Aldo Costa günah keçisi miydi yoksa gerçek suçlu muydu

  20. redbull virajlarda zaten çok iyi durumda ve düzlükte de bu geometriyle salıncak etkisini çok iyi kullanıyor. ferrari sene başında bu sistemi kullanmaycağız deyip kendi sisteminde ısrar etmişti. bu sene inadından vazgeçmiş görünüyorlar. çünkü sistem çok başarılı çalışıyor.

    önceden ferrari yenilikleri geliştirir diğer takımlar kullanırdı, şimdilik bu rolü redbull almış gorünüyor.

  21. Mc ve Fi de de var. merak ettğin olursa aracın arka tarafının resimlerine bak rahatça görürsün zaten hangi tür sistem olduğunu.

  22. Williams'ın FW33 var benim bildiğim.

  23. pull rod kullanan başka takımlar da vardı sanırım.

  24. Seneye ferrari rb7 nin kırmızı versiyonu ile yarışacak :D:D

  25. Seneye ferrari rb7 nin kırmızı versiyonu ile yarışacak :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir