Horner: "Renault'un Birincil Fabrika Takımıyız"

yazar:

kategori:

Anlaşmanın uzatıldığı yönünde açıklama sırasında Renault’un sadece Red Bull araçlarına motor sağlamayacağı, aynı zamanda 2014’teki yeni V6 motorlar için yenilikçi teknik çözümler üretmede de işbirliği yapacağı belirtildi.

Renault İdari Yöneticisi Jean-Francois Caubet, Red Bull’un F1 katkılarından, Renault’un diğer iş ortaklarının da (Lotus-Renault, Team Lotus, Williams) yararlanacağını ifade etmişti.

Mesela Renault Şef Operasyon Yetkilisi Carlos Tavares, Red Bull’un katkılarıyla yeni motorların çok iyi bir şekilde paketlenmesini sağlamada çözümlere yardım edeceğini söyledi.

Geçmiş senelerde Williams ile Renault arasındaki ortaklık bundan sonra Renault ile Red Bull arasında olacağa benziyor.

Horner: “Renault-Nissan birliği ile iş ortaklığı, takım için önemli.”

“Bu, stabilite sağlıyor. Bu şekilde Renault Sport’un birincil fabrika takımı oluyoruz. Bu yüzden motorların üretildiği yerdeki meslektaşlarımız, Red Bull’daki mühendis ve tasarımcılarla elde ele çalışıyor olacak.”

Horner ayrıca Renault ve Red Bull’un vites kutusu ve KERS tedariğinde birlikte hareket edeceklerini belirtti.


Yorumlar

  1. vayy bee. eski bir renaultF1 ci olarak bunu hazmetmek zorolacak. aslnda eğlenceli takım, tıpkı 2006 yılındaki team spirit sloganını tek hak eden takım, ama ,işte vettel de olmasa…

  2. Muammer UYAR avatarı

    O zaman artık RENAULT F1 ciler olarak artık REDBULL u tutuyoruz 🙂

  3. Her nekadar bazıları tarafından Renault motoru küçümsensede özellikle motor üreticisi olarak bir efsanedir,tıpkı Ferrari, Honda, Coswort,Ford gibi.Son 15 yılda f1 renk kattıkları için teşekkür ediyorum şahsen bu takıma,umarım uzun yıllar burada olurlar.

  4. Red Bull Takım Patronu Christian Horner, artık Renault'un fabrika takımı olduklarını söyledi. Zaten bu takımın destektiçiydim canı gönülden destekliyordum 2010 un sonun dan beri Şimdi daha çok ısındım desteklemeye devam Motor olarak değil şimdi bir bütün olarak destekliyorum

  5. 90'lı yıllara Williams anlaşması ile damga vurduktan 15-20 sene sonra yeniden damga vurmaya başladı Renault motorları. Bakalım yine o sezonlarda olduğu gibi bir hegamona sağlayabilecekler mi

  6. Başarının sırrı yavaş yavaş çıkıyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir