İtalya GP Komiseri Pilot Temsilcisi: "Schumacher Ceza Almalıydı"

yazar:

kategori:

Schumacher ve Hamilton Monza’da uzun ve heyecan verici mücadele içine giriştiler ama Alman pilotun savunması sürekli olarak gündemdeki yerini koruyor.

Bununla birlikte Daly, Schumacher’e ceza verilmesi gerektiğini savundu ama vermemelerine gerekçe olarak yeterli zamanlarının olmamasını gösterdi.

Daly: “20. turda Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, bizden 2. şikanda Massa ve Trulli arasındaki bir olaya bakmamızı istedi. Biz o olayın yavaş gösterimini izlerken o anda Schumacher ile Hamilton arasında olanı kaçırdım”

“Evde olaya tekrar baktım ve Schumacher’in pitten geçme cezası alması gerektiğine inanıyorum. Sürekli olarak uyarıldı ve böyle sürüş şekilleri, gelecek nesil pilotlarında olmasını istediğiniz şey değildir. Bizler komiserler olarak bu konuda Charlie’nin yüzünü kara çıkardık”


Yorumlar

  1. Hamilton aynı şeyi ispanyada Vettel'e yapar kral dersiniz, schumi'ye yapar sürmeyi bilmiyor dersiniz. En komigide olayla alakası olmayan ve 2007 den kuyruk acısı olan Alonsocuların işin içine girmesi :))

  2. Mücadele güzeldi, ta ki taraflar ellerine telsizi alana dek.Gerek Hamilton'un telsiz konuşması gerekse Mercedes'in telsiz konuşması bu mücadeleye limon sıkmıştır.Sanıyorum ki buradaki birçok yeni arkadaşımız mücadelenin bu yönüyle ilgilendiği için mevzu da uzamış gitmiştir.Mücadele detaylarda gizliydi bakmayı bilenler elbette zevk almışlardır.
    Neden pilotlar telsizle hakemlik yapıyorlar.Hakemler uyuyor mu yoksa kör mü?.Vettel Fernando’nun savunmasının incelenmesini istemiş .Hamilton MSC nin savunmasını şikayet etmiş.Sürekli birileri telsizle gezici radarlık yapıyor.Komedi zaten yukarıdaki metnin içinde gizli.Yarışın 20.turunda Massa ve Trulli olayı incelenmekte.Ama diğer yanda daha büyük olaylara gebe olabilecek bir yakınlaşmadan haberleri yok.Önde , özellikleri herkes tarafından bilinen bir efsane ve arkasında daha hızlı aracıyla Hamilton.Yarışın başından 28.tura kadar ayrılmayan ikili.Hakemlere bakın, bu ikiliyi bırakmışlar nelerle uğraşıyorlar.Eskiden pek dikkat etmedikleri Massa’ya şimdi bakmaya başlamışlar.Geçen yıl SPA da Massa gözlerine soka soka 1 metre ileriden start aldı da haberleri bile olmadı.Yine geçen yıl İngilterede Fernando Kubica olayını ellerine yüzlerine bulaştırmışlardı.Takım Çarliye olayı soruyor ve cevap alana kadar da iş işten geçiyordu.Çin 2010 startında gözleri fal taşı gibi açılan Çarli yılın büyük bölümünü kör olarak geçiriyor..Hele geçen yılın Valensiya yarışı rezalet ötesiydi.Yarış kontrolun yüz karasıydı.SC geçmenin cezasını zamanında veremeyecek kadar acizlerdi..Bilemedikleri beceremedikleri olayları da yarışın sonuna atıyorlar ve pilotun pozisyonuna göre karar veriyorlar.Pilot out olursa veya o yarışı kazanırsa işler hakemler için daha kolay oluyor.Bunun gibi daha çok örnekler de var.
    Lafın kısası olay tamamen hakemlerde bitiyor.Öyle bir hakemlik sistemi olacak ki pilot “hakem uyuma” diyemiyecek.Demek ki Hamilton da Vettel de Monza’da hakemlerin uyuduğuna kanaat getirmişler ki telsizden uyandırmak istemişler.Olaya anında müdahale edilecek ve kararlar çabucak verilecek hele ki yarış sonunda inceleme olayı olmayacak.

  3. shumi akıllı pilot ama monaco'da yaptığı gibi akıllılıklar yapmamalı.

    bu sene monzada yaptimi bilmiyorum ama ona gercektende yakismicak bi durum olur

  4. haa şunuda belirtiyim 1-2 yada 3 kez yorum yapmak isteyip nick edinenlere karşıyım
    bir kişinin bir nicki olur.nokta.
    hep ayn nickle cevap verecekler varsa hodri meydan.yoksa sussunlar sahte nicklere gerek yok bilenler biliyor zaten

  5. anti parantez;diğer sayfada gıcık ettiyesem ne mutlu diye yazmıştım.aslında amacım başka birine mesaj vermekti.alınanlar olduysa çok özür dilerim benim hatam.suçluyum.

  6. gerçek şuki ikisi arasındaki mücadele en heyecanlı mücadele idi.büyük keyif aldım.schumiyide takdir ettim hepde ettim ama sevmem buda başka konu ama hamiltonda mükemmeldi hep fırsat kolladı ama kanat kırmayım nizami geçeyim diye düşündü çünkü son yarışlarda ya şanssızdı yada haddinden fazla hata yapmıştı sonuş aynı kapıya çıkıyor nedenleri önemli olsada.
    ama kurallar ve yönetmelikler bu işin sınırlarını belirliyor.kurallar 90 lı yılları işaret etmiyor yeni bir yıl çağ millenium çağı.kural ne ise uymalısın aksi halde kuralsız olursun ve orman kuralları devreye girer.schumi başlarda çok iyi savunma yaptı ama ortalarda ve sonlarda sınırlarını aştı.yani her şeyi iyi yaptı ama çok fazla zorladı.

  7. Uzun yıllardır yarışları seyreden hemen hemen herkes mücadeleden zevk almıştır biz Mclaren taraftarlarıda aldık ben genel olarak öyle düşünüyorum.Hamiltonun bu kadar tur Schumayerin arkasında kalması muhtemel podyumu bizden uzaklaştırdı ama Buttonla sevindik.Şimdi burdaki olay Schumayerin yaptığı savunmanın yeni F1 de artık kabul edilebilir olmaması.yoksa Lewisde aynısını yapmış demek ve örnek vermek gerçekci değil.Lewisin yaptığı zigzak esnasında hep ilk yön değiştiren Lewisdi.Petrov Lewisle aynı yönde hareket etmeyip yanına geçebilirdi ki son virajda yeterli alan vardı iki aracın sığması için.Ama doğru bir hareket değildi ve o yarıştan sonra fia bunla ılgılı bir kural koydu bu kurala herkes uymalı,Lewisde dahil.Schumayerin yön değişimi hareketi bire bir Lewisinkiyle aynı değildi ama çokda masum değildi.Radyondan ikaz verilmesiyle zaten o da yeterli yeri bıraktı tıpkı Buttonda olduğu gibi.

    Sonuç olarak Umut kardeşim dediği gibi mesela isim vermek gerekirse yarış biter bitmez ilk mesajında Yusuf Hitay (sadece ilk mesajında sonrakilerde eleştirmedi Schumiyi) ve F1ilyoF1 yani İlyas arkadasımız Schumiye ağır bir biçimde eleştirmiştir.Onun dışında Schumiyi eleştiren gözüme çarpan bildik bir Mclarenci sayısı bir elin parmağını geçmez.Ama Schumayerci arkadaşların hemen hemen hepsi sanki çok ama çok önemli bir durum oluşmuş ve Schumayer ömrünün yarışını çıkarmış gibi sevinirken bir taraftan Lewise bir taraftan Mclarene ve Buttona yakışıksız kelimeler kullandılar kullanıyorlarda.Button kendi gözlemlediği olayı anlatmış Schumayere muhtemelen gülerek hafızasını kaybetmiş tarzı bir şey söylemiş.Schumayerde Buttonu övmüş sonra.Button kötü adam Schumi kahraman ve nasıl davranması gerektiğini bilen adam olmuş.Button Schumayerin ne kadar yetenekli ve kendine göre iyi biri olduğunun muhtemelen farkındadır.Bu yarış anında yaşanan pozisyonu anlatmış olması Schumayere hakaret etmiştir anlamını çıkarmaz.Ne Schumayer nede Lewis olayın üzerinde bizler kadar durmamışlardır şuana kadar.Ama siz Schumayer fanı arkadaşlarımızda lütfen kendi pilotunuzu savunurken Lewise olur olmaz lakaplar takmayın.Bu tarz tartışmalar yıllarca sürebilir elde malzeme çok bulunur.Birisi çıkar derki spa 2000 de Schumayere tarıhın en hoş ataklarından birini yapmıştı Mika,o zamandan bu yana savunmayı öğrenmiş diyebilir,karşısındakide ama Mikanın aracı Schumininkinden çok daha hızlıydı diyebilir.Her ikiside doğru…Bizlerde en az sizler kadar Formula 1 yarışı izledik,eski yarışları bende özlüyorum drsler ve lastiklerden dolayı kimin daha iyi işler yaptığına karar veremıyorum.bu konuyu kapatalım en azından burada her gün bulunup yorum yazan tanımasam bile nicklerinden gel geçcilerden ayırt ettiğim arkadaşlara söylüyorum.Ve eğer benim yazdığıma cevap verecek bir arkadaşım olursa Schumayerin 7 şampiyonluğu ve 91 galibiyeti olduğunu belirtmesine gerek yok 5 şampiyonluğunu kendim izledim ..Son olarak Alonso fanı arkadaşlarımızda haliyle bu olaydada Lewis karşıtı olduklarından Schumayeri desteklemiştir.Bunuda yadırgayamam belki bende Alonsoyu sevmediğimden Monacoda Schumayeri o an haklı bulmuştum.Monzadaki pilot Lewis değilde Alonso olsaydı büyük bir çoğunluğunun neler yazacağınıda tahmin etmek güç değil.Yada spada eau rougeda atak yiyen Schumayer olsaydı frene basmayacağını tahmin ediyorum,çünkü onun savunmasıda atağıda yıllardır sert bunu kendiside söylüyor.Sertliğe müsade etmeyen bir Formula 1 izlemekteyiz artık ne yazıkki.

  8. aynen bilerek kaza yaptırmadıgı sürece ceza vermemeleri en büyük temennim
    videodaki klien savunmasını begendim baya son u virajında içeri kapatsa bile düzlükte geçilirmiş bence bu yüzden orada da zorlamamış

  9. Nick'e bak arkadaş bir ferrari taraftarından daha objektif eleştiri yaptığım kesin.

  10. arkadaş kusura bakma bir anlık dalgınlığım.ben renocuyum ama sumiye yapılan haksızlığa dayanamıyorum . o benim yanımda yaşayan tarih. tekral özür diliyorum.

  11. Bu kadar da insana dokunmaz ki ? Demek ki Schuminin güçlü bir aracı olsa burada kan gövdeyi götürecek. Schuminin aklından en ufak şüphem yok ama Melbourne'ö hatırladıkça bazıları hakkında o kadar da emin olamıyorum.

  12. Ayriyetten;
    Schumacher'e saldıran ''bazı'' Hamilton taraftarları ve Hamilton'ı küçük düşürmeye çalışan ''bazı'' Schumacher ve Alonso taraftarları çok rahatsızlık vermeye başladı.

  13. Hayırdır ? İkisiylede bi sohbetin mi oldu da aralarında problem olduğunu ortaya sürüyorsun ?
    Komiksiniz gerçekten ya. O posizyonda kim olursa olsun, Schumacher aynı savunmayı yapacaktı, saçma sapan yorumlar sıktı artık.

  14. bence burada engelleme yok

    kurmuş olduğum 4 kelimelik cümlede schumacher hamilton olayına en ufak bir şey söylemiş miyim ben? schumacher engellemiş ya da engellememiş demiş miyim? ne güzel kurgulamışsınız öyle.

  15. shumi akıllı pilot ama monaco'da yaptığı gibi akıllılıklar yapmamalı. Hamilton'la olan problemini daha adilce halletmeye çalışsın.

  16. Geçen sene Alonso'nun şampiyonluğu Petrov'un arkasında nasıl kaçırdığını hatırlayalım.
    O zaman Petrov'un da kulağını çekmek lazım 🙂 Yoksa şampiyon olan Vettel olduğu için mi sesinizi çıkarmadınız?

  17. Peki ya Alonso'nun Vettel'e yaptığı savunma.
    Alonso sert olduğunu basın toplantısında kendi ağzıyla söyledi.
    Onuda mı kaçırmış bu arkadaş
    Şumiyi eleştirenler bu konuda niye seslerini çıkartmıyorlar.
    ÇİFTE STANDART

  18. Bu adam f1 seyretmeyi bıraksın lunaparkta çarpışan arabaları seyretsin.
    Yarışı iyi seyrettiyseniz şuminin pite girmesine 4-5 tur kalana kadar hamilton şumiyi geçebilecek hızda değil. Hatta telsizden takıma düzlükteki hızını soruyor. Takımda hızımız iyi ama şumi daha hızlı diyor. Asıl savunma sadece 4-5 tur kadar sürüyor ve hala hamilton yeteri kadar hızlı değil. Nitekim daha hızlı olan Button ikisini de geçiyor.

  19. bende sizlere ozan derimki start yolunda engelledimi şumi
    yuh yani bukadar taraflı yazılmaz

  20. Tekrar söyleyeyim. Ben mücadeleden oldukça keyif aldım. Farklı yarışlarda sertçe mücadele eden Hamilton veya bu yarışta sertçe mücadele ettiği söylenen Schumacher suçlu değil ne yazık ki. Asıl suçlu olan böyle abidik gubidik kuralları koyan FIA yönetimi.

    Ancak ben 2004 yılına ait Montoya Klien kapışması izlemiştim bir ara; sanki Klien viraj çıkışlarında Montoya'ya boşluk bırakmış.

    http://www.youtube.com/watch?v=kIS6orh0vwM

    Belki kuralda istenen budur ancak FIA geçilen pilot geçen pilota bilerek vurmadıkça her türlü savunmaya izin vermeli.

  21. 1994'te olan o kadar çok şey var ki Bruce McLaren amblemli arkadaşım. Yasak olan kalkış kontrol'ün kullanılması, modifiye edilmesi yasak olup modifiye edilen yakıt hortumu, yasak olan çekiş kontrolünün kullanılması… Benetton hakkında atılan iddialardı ama bir sezonda 2 kişi ölüp, 1 kişi komaya girip irili ufaklı onlarca felaketler yaşanınca; şampiyon olan pilotun aracının kural dışı olması kaldırılamazdı ve olduğu gibi bıraktılar sonucu.

  22. Rosberg Schuminin altında eziliyor mu yapmayın yazıktır.Çoğu yarışta daha baskındı ros.Ve her nedense son yarışın başında yarış dışı kalmasına rağmen de genel sıralamada önünde.Schuminin 2 yarıştır iyi gibi gözükmesinin nedeni de düzlük hızı.Önümüzdeki yarışlar gösterecek kimin (şu an için) daha iyi olduğunu.Tarihine bakılırsa Schumiye diyecek laf yok ama hala aynı şekilde iyi olup olmadığı da şüpheli.

  23. Schumacher'in savunmasında bir tek yanlış göstersinler, Schumacher'i şampiyonadan ihraç etsinler hatta 7 şampiyonluğunu da elinden alsınlar. Ama gösterip mantıklı bir açıklama da getiremeyen bu işleri bıraksın. Ve ne kadar aptal olduğu bir daha anlaşılmasın diye ağzını bir daha hiç açmasın.

  24. Dostum,
    tam tersine de razıyım. her ikisi de eşdeğer. belki savunma yapmak daha bile öndedir. pilotaj açısından.

  25. bende sözlerine katılıyor ve başka birşey demiyorum.

  26. sonuna kadar katılıyorum bir Galatasaraylı olara Trabzonun yaşattığo sevinç güzeldi.Asıl konuya dönersek schumi bence çok temiz bir savunma yaptı geçen geçiyo arkadaş.

  27. Utanmasalar pist üzerinde geçiş ve savunma yapmayıda yasaklayacaklar f1'in geldiği noktaya bak.

  28. Button Shumi'yi geçerken niye zorlanmadı.Demek ki geçebilen geçiyor.
    Yetenek herkese verilmemiş, Shumiyede hızlı araç verilmemiş biz bişey diyomuyuzz

  29. Her yarista farkli hakem ve farkli yorumlar = cifte standart

    ondekinin biraktigi bos alana girmek hatali, sert savunma yapmak hatali. Yakinda heyecansiz bos yarislar izlicez

  30. Lewis bu videoda hatali fakat dikkat edersiniz engelleme yok! Petrov bariz sekilde hava koridorunda kalmaya calisiyor, her seferinde ilk yonu degistiren Lewis!

    Lewis engellemeden degil fazla yon degistirmekten kinama aldi

  31. schumacher61 avatarı

    bir TRABZON'lu ve TRABZONSPOR'lu olarak, ülkemize yaşattığı bu gururdan dolayı, takımıma teşekkür ediyorum…

  32. 1994 adelaide mi? Ross Brawn neler biliyor acaba buda ayri bi merak konusu.

  33. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    işte bu olmadı Abdullah kardeşim.

  34. jetman ın yaraları depreşti ros kaza yaptıysa şumi mi yaptırdı ne bu düşmanlık
    ya jetman bırak bu ayakları senin ros şuminin altında eziliyor ya senin derdin ordan martaval okuma bize

  35. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sen Schmi'yi bırak şimdi (kendisinden güçsüz bir araçla adeta kök söktürdü)
    bak Trabzonsporumuz tarihi bir sevinç yaşattı bize 🙂

  36. aha malum şahıs:))))) senin teknik bilgin anca bunu düsünmeye yeter.

  37. trf1dekiler sizin hamalınız heralde? her türlü dediğiniz anında çevrilecek diye bir sözleşmemi imzaladınız?

  38. yön değişimi vs hikaye yada gerçek ama her defasında hamilton ın yolunu kapattı.pistteki 24 pilotdan 22 si yolunu kapatmazdı geçerse soldan yada sağdan rakibinin bıraktığı boşluktan geçerdi.yani rakip bir şekilde boşluk bırakırdı.böyle savunmayı isterse her pilot yapar.ama etik değil tabi schuminin kitabında bu yazmaz geçilmede nasıl geçilmezsen geçilme felsefe bu.istersen rakibini bloke et istersen pist dışına it.istersen yolunu kes.23.sü schumi 24.süde (petrov) 2 sezonun geenellemesi geçen yılki abu dabi ile hiç bir ilgisi yok ben alonsocu değilim sempatimde yok birilerinin aklına gelir diye yazdım.gözlemim bu petrovla ilgili.

  39. bence burada engelleme yok

  40. Daly: "20. turda Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, bizden 2. şikanda Massa ve Trulli arasındaki bir olaya bakmamızı istedi. Biz o olayın yavaş gösterimini izlerken o anda Schumacher ile Hamilton arasında olanı kaçırdım"

    Schumacher, 30 tur boyunca aynı şekilde savunma yaptı. Nasıl gözden kaçırdığına anlam veremiyorum.

  41. Hamilton cezalarını yaptıgı ataklardan dolayı alıyordu, zaten Malezya 2010'dan önce böyle yön değişimi kısıtlaması yoktu.

    Pazar günü yarışın en keyifli anları olan o mücadelelerden, geçmişte ne bir uyarı yada ne bir ceza gördüğümüzü hatırlamıyorum. Formula 1'in cılkının çıktığını düşünüyorum. DRS zırvalıgı yüzünden özledigimiz bu sahnelere kavuştuk bir anlık, onuda bertaraf etmeyi bildi Fia.

    Ya işin saçmalıgı güvenliği bahane etmeleri, bundan yıllar önce pilotlar birbirlerinin üzerine kırar, birbirlerini sıkıştırır, pist dışına atar dururlardı. Tekerlek tekerlege dişe diş mücadeleler, ve o zamanlar bu sporda ölüm oranı şimdikinin kaç yüz katıydı biliyoruz. Her geçen gün teknoloji gelişiyor, ve Formula 1 de gelişiyor otomatikmen, güvenlik vs şuan zaten üst seviyede, ve bu adamlar yarışçılar bırakında yarışsınlar bırakında biraz risk alsınlar. Böyle güvenlik gelişimi varken bunlar yapılmayacakta ne olacak, tren gibi mi gitsinler yada yandan uçup gitsinler mi tur bindirir gibi ? Bence olması gereken Pazar günü iki şampiyon arasında olandı.

  42. Lewis fazla zorlayınca zaten önündeki pilot sert savunma yapmasa da kaza oluyor.

  43. o cekişme yarısın heyecanlı olmasını sagladı o konua haklısın. bende her yarısta bunları görmek isterim ama Lewis sert savunma yapınca, bir anda suclu konumuna düşürülüyor onu anlamıyorum.

  44. Arkadaşlar 2 video paylaşmışlar bu videolar bu polemiğin olduğu diğer haberlerde de kapak olması açısından paylaşıldığı halde halen hamiltoncular yön değişimi demogojisi yapıyolarya allah kimseyi ellerine düşürmesin mükemmel bi adalet anlayışları ve yüzleri var.Hamiltonun Petrovun önündeki zigzag nasıl yapılır dersi verirken halen kızarmadan adamı savunuyosunuz.Hadi videolardan önce sallayanları anladımda videolar kapakta mı olmadı?

  45. Abaratılı sürüş derken ?

    Hayır biz F1 e türk pilotu gönderdik benimmi haberim yok 🙂 F1 de normal sürüşle abartılı sürüş tekniklerini biz pistte uyguladıkta dışarıdan nasıl sürdüğünümü sorguluyoruz.

    Hani tehlikeli sürüşle-normal sürüş desen amenna görülebilirde abartı nedir savunmanın abartısı arkadaki aracı geçirtmemekmidir? Hani arkadaki arac öndeki aracı savunma olmadanmı geçmelidir.Arkadaki aracın öndeki araç savunmasına karşı hiçmi anti savunma üretememiştir(Misal pit ekibine Mclarenin selamlar diyelim)Peki bu araçlar arkadan gelene yol vermek içinmi yapılıyor neden f1 de geri vites yoktur bileniniz varmıdır bir ton soru mesela 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=EW0q_dlNJ6A&feature=related
    (Hamiltonun Alonso ile sağ sol orta zikzak ların nasıl olduğunu görmek lazım)

    Bu siteninde yorumlama bakımından çılkı çıkmış 14-15 yaşındaki cocuklar bilgisayar başında f1 oynayıp gelip yorum yapıyor

    Bu yorum inşallah yayınlanır

  46. Afedersiniz ama işin bokunun çıktığının resmidir bu haber pazar günü Lewis-Michael çekişmesinden başka bir çekişme varmıydı yarışın %30unda bu iki ismi izledik zaten çıkıpta çeza almalıydı şuydu buydu artık kabak tadı verdi pazar günü üzüldüğüm tek nokta sevdiğim bazı Schumicilerin bazı fırsatçı zihniyetlerin gazına gelip Lewis'e hakaret etmeleri oldu.

  47. Bana göre gerçek Formula 1 izleyicilerini ve kendini izleyici sananları, güzelce ve net şekilde ayıran bir olay oldu bu.

    Bu mücadeleden keyif alan McLaren taraftarları benim gözümde gerçek F1 izleyicileri.

    Digerleri için yorum yapmıyorum, zırlamaya devam.

  48. Hıhı evet…

    Ben Schumacher taraftarıyım ama mücadeleyi izlerken tarafsız olarak izleyip zevk alacaksın yanından geçip gitmesimi iyi mücadele edip geçmesimi iyi ?

    Kaldıki geçebilirdi Mclaren aracının viraj giriş çıkışlarındaki hızı Mercedes aracında varmı ? YOK .
    Düzlükte hızlılardı buda avantaj sağladı ama bu bir seçim…

  49. Schumici arkadaşlar kabul edin schumacher gerçekten aşırı abartılı sürdü Lewis eğer fazla zorlasaydı yarış dışı kalacaktı 2 side orası kesindi o yüzden sabırla bekledi yarışı tamamlamak için. FIA aynı durumda Lewis olsaydı çoktan ceza vermişti ama ne işse gözden kaçıyor ve yarış sonrası baktıklarında ceza vermeliydik diyorlar ne saçma iş bu böyle anlamadım gitti.

  50. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    teşekkürler…

  51. Açıkcası Schumi'ye pist üzerinde deli gibi savunma yaptıran kişinin Hakkinen olmasını isterdim. :))

  52. Bu sonucu mu çıkardınız yani? Hayret ettim gerçekten şimdi.

    Elbette okurların düşünceleri listenin başındadır. Onun yanında genel durum da göz önüne alınır. Biz buraya kaç defa FIA'nın teknik konulardaki uzun açıklamalarını ekledik. Şöyle söyleyeyim: Pilot veya takımlar arasındaki tartışma yaratan haberler, bu teknik ve zahmet gerektiren haberlerden belki de 5 kat fazla okunuyor.

    Haberler arasında önem sırasına göre seçimler de yapıyoruz elbette.

  53. "derin" olan bir e-postanız var, ona göndermiştik.

    Kurmacadan kastım, kafadan uydurulmuş. Sohbet arasında gırgırına oluşturulan diyaloglar gibiydi. Yani haber niteliği yoktu.

    Ayrıca sitede bu tip haberler değil ama söylentiler yer alıyor. Formula 1'in içinde söylenti kavramı yerleşmiş zaten. Kulaktan kulağa, bazıları gerçek bazıları değil, çok şey konuşuluyor. Padok alanı belki de yanlış anlaşılmasın kadınların evde toplanıp yaptıkları "gün" gibidir. Pasta börekler dâhil

    Keşke süngüyü çekmeden önce ön yargınızı bir kenara bırakıp empati yapsaydınız, ya da e-postalarınıza baksaydınız

  54. alonzomanyaa  avatarı

    Benimde size bir sorum var, siz yönetim olarak kendi beğendiğiniz haberlermi yayınlıyorsunuz, yoksa okurlarınızın beğenileri de sizin için bir önem teşkil ediyormu.. ????

    Bu haberi ben diğer sitede gördüm, türkçe olarak okudum ve güldüm. Siz ise gidin nerden okursanız okuyun bizim için önemsiz bir haber (mizah her neyse) demeyi tercih ediyorsunuz.

  55. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    peki o zaman Gökhan Kamil,
    mail konusunda hak veriyorum size,
    son zamanlarda maillerime bakmadığım için dikkatimden kaçmış olabilir yani burada haklısınız,
    ancak şu son yazdığınız paragraf bana göre çelişkili yani tartışılır,
    siz F1 sitesi iseniz ister kurmaca olsun ister başka şey olsun yinede yayınlamanız gerekirdi (bana göre diyorum)
    sonuçta bu sitede (yanlışsam düzeltin) kurmaca dolu bir sürü haber yaynıladığınızı gördüm,
    yinede emeğinize sağlık teşekkürler (en azından cevap verdiğiniz için)

  56. eski yapım f1 pilotu.. aynen dostum tuttum bu lafını.. 90 lı yıllar diyorum ozamanki rekabet diyorum başka da bişey demiyorum

  57. Şimdilik KAPAK diyorum mecburen. Çünkü iş yerindeyim.

    Akşama o komiserede birşey diyeceğim.

    Çocuk oyuncağı bu iş? Ne demek kaçırdık?

    Neyse…

  58. Bize gelen e-postaların %99'una cevaplar veriliyor. Sizinkine de verdik. Eğer iletişiminizde belirttiğiniz e-posta adresiniz doğruysa tabi. Durumu orada size izah ettik.

    Gönderdiğiniz linkteki yazılanları okuyunca gerçek olmadığını anladık. Yazılanlar sadece kurmacaydı. O nedenle yayımlamadık. Bu cevap sizi tatmin etmiştir umarım…

  59. Şaka gibi, nedir bu ya!

  60. Bu arada resimden de Lewis'in Schumi'yi zorlanarak geçmesinin sebebi alenidir. (arka kanatlar)

    bir yandan da bakınca habere aslında Schumi'ye külliyatlı bir övgü düzüldüğünü fark ettim.
    42 yaşında 3 yıllık bir emeklilik süreci yaşamış çoluklu çocuklu yaşlı bir adamın itham edildiği şey
    "yüksek hızlarda iken agresif şekilde F1 aracı sürmek ( yön değişiminin yaşandığı virajlar dahil)".

    eski yapım bir F1 pilotu bu olsa gerek.

  61. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bir süre önce burada bayan sürücü yarışmasını isteyenler vardı,
    yani savunanlar vardı,
    F1'de bayan sürücü yarıştıracağına Kubica yarışsın daha iyi 🙂
    ayrıca F1 bayanlar ligi adı altında olabilirse olur ancak.
    dediğine katılıyorum sevgili Schumi ve F1 sever arkadaşım 🙂

  62. F1'de kız gibi yarışan pilotlar istemiyoruz.

  63. İngilizler bariz savunma acısını dindirmek yerine ders almak yerine kaşıyarak illegal savunma olmasını istiyorlar neden acaba?

    Ben size söyleleyim ingiliz takımı Mclarenin yüzü olan bebeklikten alıp yetiştirilen adeta Senna ile özleştirilmeye (ki kıyısından geçebilicek yetenekte değil) Hamiltonun toparlanmaya çalışılan pilot imajının birde en son Schumi tarafından ağır olarak çizilmesidir (ki kalanda böylece gitti) karşısında bir şeyler yapma gayretidir.

    İngilizler bunun çalışmasını yapıyor eski F1 pilotlarını bu konuda yönlendirerek ve ayrıca bazı gazete ve dergilerde lobisini kullanarak adeta MSC yi bir savunma canavarı ve katili gösterme peşindeler.

    Bu kadar tantana bu yüzdendir dikkat edin Alonso-Petrov son yarış şampiyonluk mücadelesinde bile Petrov un yaptığı savunma hakkında yapılan yorumlar bu kadar değildi(Ki buna benzer savunmadır dozu biraz daha düşük seviyede).

    MSC yi sevmemim nedenide bu avam kamarası ingiliz takımları ve pilotlarına senelerce haddini bildirmesidir.Bir pilot hem rakip pilotla hem takımı ile hemde lobisi ile baş edebilirmi edemez bunu yapan tek isim MSC dir.

  64. he yani siz beceriksiz,uysal,yerini bile koruyamayan pilotlar istiyosunuz.Savunmasını beğenmediğiniz,istemediğiniz adamın ismi bile F1'den büyük o yüzden konuşmayın fazla

  65. telsiz konuşması, benim takım arkadaşımla ts den konuşmam gibi 😀

  66. yıllardır nası izleyici toplarız, taraftarları izletiriz diyorlar
    sonra kuzu gibi sürün deniyor baya kötü bu hakemler falan

  67. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu konu singapura kadar devam eder.Bakalım lauda ne diyecek:):)Birileri sınırlarda bir mücadele izin verilmeliydi derken birileri de bu irlandalı hakem gibi ceza almalı diyecektir.
    Bu olay çoğunlukla ceza almalı diye neticelenirse hamilton için kötü haberdir.Bu tip hareketlerin cezaya neden olmasının düşünülmesi hamiltonun sürüş tarzı için iyi değildir.

  68. Uyarı alması gerekiyordu ama cezaya gerek yoktu kesinlikle. şov kesilmemeliydi.

  69. "böyle sürüş şekilleri, gelecek nesil pilotlarında olmasını istediğiniz şey değildir. "

    Bu sporda benim en beğendiğim sahnelerdendir kazalar. bu araçlarla ölmek bir başarı hikayesi olur. bırakalım da biraz kaza izleyelim. bol bol çarpışsınlar, kavga etsinler.
    kardeş kardeş yarışmak……..

    ————————————————-
    eğer Schumi ceza alsaydı bu bir nevi içtihad olurdu ve F1 bundan çok çok çok zararlı çıkardı.

    Bu tarz kararların alınacağı tek yer pilotların kendi aralarında yaptıkları toplantıdır. aralarında eğer pistte tehlikeli olan bir nokta belirlemişler ise o noktada önceliğin nasıl tayin edileceğine karar verirler ve sözlü mutabık kalırlar. öbür türlüsü manyaklık. yani agresifliğin dozunu nasıl belirleyecekler.

  70. Bence de…Susun artık, tadını kaçırdınız.

  71. Size ne diyeyim. Şu sezon boyunca uzun süreli tek çekişme buydu. (Biraz da İspanya'da Vettel – Lewis çekişmesi var ama o buradaki kadar zevkli değildi.) Müthişti. Keşke Lewis hiç geçemeseydi de damalı bayrağa kadar izleseydik. DRS'siz zamanlar gibiydi. İçine ettiniz. Susun artık.

  72. İyiki de ceza verip yarış zevkimizi baltalamadılar. Her ne kadar Hamilton'un hoşuna gitmese de bir seyirci olarak çok keyif aldım bu mücadeleden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir