Vettel: "Pole Konusunda Referans Senna'dır"

yazar:

kategori:

Bu sene şimdiye kadar Vettel, toplamda lınabilecek 325 puanın 284’ünü yani %87.4’ünü aldı. Bütün zamanların rekorunu elinde bulunduran Michael Schumacher, 2002 senesinde 170 puanın 144’ünü yani %84.7’sini elde etmişti.

Bir diğer rekor ise sıralama birinciliğinde. 1992 senesinde Nigel Mansell, 14 defa pole kazanmıştı. Vettel ise bu sene Mansell’i geçmek için kalan 6 yarışta 5 defa pole almalı.

Rekoru kırsın veya kırmasın ama Vettel, sıralama konusunda referans noktasının Mansell değil Senna olduğunu düşünüyor.

Vettel: “(Rekor) iyi ama en etkileyici olanı ve muhtemelen her zaman da öyle olacak, Ayrton Senna’dır. Bir sene boyunca aldığı pole sayısı ve sonrasında 3-4 sene art arda (sıralamada) kazandıkları… (Senna’nın) gerçek bir referans noktası olduğunu düşünüyorum”

Vettel kariyerinde şu ana kadar 25 pole alırken Michael Schumacher 68, Senna 65.

Vettel’in 75 hafta sonunda aldığı 25 pole, yani %33,3 oranı kendisini bütün zamanlarda Juan-Manuel Fangio, Jim Clark, Alberto Ascari ve Senna’nın arkasında 5. sıraya taşıyor.


Yorumlar

  1. Webber hiçbir zaman iyi bir pilot olmadı…çenesi kuvvetli ama.

  2. Webber'den iyiyim diyosun yani, helal:)

  3. Haklısın takım çökertti Prelli lastiklerine geç alış diyen takımdı. Startlarda en çok yer kaybetmesinin nedeni yine takımdı.

  4. Gercekten dogru bi tespit olmus 🙂

  5. İsteyen istedigini desin, bu sene Mansell in rekorunu kirabilir. Gerisi hikaye.

  6. burak evmez avatarı

    evet takım webberi çökertti

  7. Bazı arkadaşların istediği Toro Rosa arabasında aldığı gibi poller almak ama öyle bir arabayla rekor kıralmaz.Efsaneye saygım sonsuz rekorunun kırılmamasını isterim ama Krılırsada tebrik ederim Vetteli şans ile değil sadece doğru bir arabada olduğu gibidir. Webber bir Prost olamıyor ise suç Vettelin mi hayır ama doğru Webber resmen psikolojik olarak çökertti suçu bu.

  8. RB7 bende de olsa bende o kadar pol alırdım ne var bunda

  9. %100 katılıyorum

  10. senna o pollerin hatırı sayılır bir kısmını aracı en iyi araç değilken veya aynı takımda prost gibi bir adama karşı aldı. senin pollerin asla onunkiler kadar değerli olamaz vettel efendi

  11. Senna her bakımdan referans bir isimdir.Pist üzerinden tutun, karakterine kadar.

  12. takdir ettim, çok sağlam birisini referans olarak almış.. hız konusunda da onu örnek almalı her zaman.. özellikle ve özellikle kişilik olarak da..

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    vettel'in daha doğrusu rbr'nin pole pozisyonu konusundaki başarısının bu denli büyük olmasının temel sebebi artık yarış içinde yakıt ikmali olmamasıdır.

    2010 yılından önce çok az benzin yükü olan rekabetçi bir araç yarışta dezavantajlı başlamak pahasına hafif aracıyla ilk sırayı alabilirdi.

    vettel'in sıralama başarısını da göz ardı etmek olmaz tabiiki ancak vettel'in asıl başarısı yarış içinde 05-06 yıllarındaki alonso sakinliğinde olmasıdır.

    gerek pirelli olsun gerek yakıt ikmalinin yasaklanması olsun, güçlü aracın avantajına olan değişiklikler olduğunu daha önce belirtmiştim.

    ancak bu değişikliklerin seyir zevkini artırdığı da bir gerçek. v8 ler gidene kadar üç aşağı beş yukarı aynı düzende bir F1 izleyeceğiz. bu ortamda vettel'in ilk sıra sayısını daha da artırması muhtemel.

  14. eyvah şimdi bütün diğer takım ve pilot taraftarları diyecekler kendini onlarla kıyaslıyo araban olmasa şöylesin böylesin diye böyle haber mi olur yaw zaten diğerleri koşarak yarışmıştı vakti zamanında ben gördüm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir