Webber: "Schumacher Sınırları Zorladı"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, Monza’da Hamilton’a karşı savunması ile tartışılmıştı ve hâlâ da tartışılmaya devam ediyor.

Daha önce McLaren tarafından Schumacher’e eleştirel açıklamalar da olmuştu

Webber: “Michael ile Lewis’in arasındaki eşsiz bir mücadeleydi. Çünkü McLaren, devir sınırlayıcısında yarışıyordu. Bu yüzden Michael’in düzlüklerde hız avantajı vardı”

“Kendini dış tarafta bulmada aracını çok iyi konumlandırabiliyordu”

“Bir kaç defasında Michael, savunma yaparken normal çizgisine döndü. İlgi çeken yer de burası. Çünkü çoğu pilot bunu kabul edilebilir görmüyor.”

“Özellikle bir olay için; ikinci şikanın çıkışı ve Lesmo’da: Lewis’in önü açıldığında Michael savunma için yana geçti ve sonrasında tekrar yerine döndü”

“Birçok defa hareket etmek, sınırları zorlamaktır”


Yorumlar

  1. sırada barichello var…ama o şu sıralar koltuk derdinde, belki konuşmaz…

  2. seninle ne alakası var takoz…zorladıysa sınırı zorladı, seni mi zorladı?

  3. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -O zaman hodri meydan
    -Beylikdüzü carrefour altiindaki karting de 20.17 best lap time mim var
    -Gelin bi hafta sonu daha iyi derece görelim sizlerden
    -Bu yasta kimseye yalan vs. soyleceek degiliz.

  4. istanbul yollarında rally yapmayan mı var:))

  5. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Ya karışmayayım diyorum ama agır tahrik var arkadaşım. Evt seyretmiş olabilirsin 97den beri ama sadece bakmışsın. Seyretmiş olmak için seyretmişsin, yada ne bileyim sagda solda biraz dikkat çekeyim bari, ne yapmalıyım aaa buldum F1 tabi ya seyredeyim bari,, 🙂 tmm iyi guzel.
    İkincisi karting yapıyormuşsun kim yapmıyorki, bu daha çok algılamını saglamaz. Bunu geç bi kere.
    Üçüncüsü İstanbul yollarında çok rally yapmışlığın varmış,, hhaha ne diim, İki el freni çekip yanlayan kendini rally pilotu sanıyor ya, ne bileyim viraj dönerken sol ayak frenide yapıyorsundur şimdi sen, ne bileyim ani hareketle arkayı koparıp kontralarla viraj dönme falan, ustasın anladık. Sebastien Loeb de kim oluyor.
    Bırakın bu işleri artık, insanları kışkırtmanın anlamıda yok. Seyirciyiz seyir zevki istiyoruz ne maksadı var şimdi Michael Schumacher' e çamur atmanın. O kral ve bizler krala laf söylemeden önce haddimizi bilmeliyiz …..

  6. Malesef yazdıklarının benim için hiç mi hiç değeri yok çünkü doğru olmadıklarını biliyorum.Daha amatör kartingin amatörünü doğru yazamayan 35 yaşına gelmiş türkçe dilbigisi kurallarından bir haber olmakta zaten yazdıklarının ne kadarının doğru olduğunu konusundaki şüphelerimi arttırmakta.

    1997 den beri izlesen zaten Hakinen-Schumi Montoya-Schumi hatta Truli-Schuminin savunma-geçiş rekabetlerini bilir ve buna uygun savunma tekniklerini bilerek yorum yapardın.O yüzden yaşla ilgili durumunu hiçmi hiç kaileye almıyorum neticede sanal ortam bende 56 yaşında 1970 lerden beri izliyorum hatta Schumi ile aile dostuyuz diyebilirim dilin nasıl kemiği yoksa sanal aleminde tutarı yok:)

    Agresifim karting yapıyorum demişsin yoldada agresifmişsinki beni irdeleyen bir durum mevcut değil önce sen düz yolda sakin diğer sürücülere saygılı sürüşü öğren sonra senle F1 agresifliğini bilhare konuşuruz:)

    Rakibe yer bırak demelerinin sebebi Mcleren takımının FIA komiserlerine yarış esnasında yaptığı itirazdır.Bu itirazda kabul görmüş mercedes takımına talimat verilmiş takım patronu Ross Brawn da buna göre yer bırak demiştir.Webberin dediği gibi sınırda savunmuştur ama asla arkadaki pilotun güvenliğini tehlikeye atmamıştır bilakis Hamiltonun biçmediği nadir adamlardan Schumi bu konuda gayet güzel sürüş gerçekleştirmiştir.

    Ve bazıları gibi rakibi pitte biçmemiş virajlarda biçmemiş yada önünde olup kanadını kırmamış FIA nın direktifi doğrultusunda yerini vermiştir.

    Umarım yayınlanır dediğim gibi kendini farklı göstermene gerek yok bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.1997 den beri sanırım Le-mans ı izledin yada Nascarı izledin orda ancak sıralı tren gibi gidilir:)

  7. muratc mp4-26 avatarı
    muratc mp4-26

    -Mgp schumi denen arkadas
    -ben 35 yasindayim 1997 den beri de f1 izliyorum
    -2 senedir amotor olarak karting yapiyorum
    -istanbul yollarinda da cok rally yaptigim olmustur
    -beni BIRAZ AGRESIF bulurlar hem yolda hem de karting de ANLATABILDIM mi?
    -bunlari karsindakini bilip tanimadan kimsenin hakkinda abuk sabuk yorumlar yapma diye soyluyorum.
    -Kim oldugunu bilmedigimden mesala ben senin hakkinda yorum yapamam.
    MSC mevzusuna gelince madem yarisi izledigini iddia ediyorsun MSC ye telsizden neden yon degistirirken rakibe yer birak dediklerini aciklarmisin
    -Engin F1 bilginle?

  8. Bir kaç defasında Michael, savunma yaparken normal çizgisine döndü. İlgi çeken yer de burası. Çünkü çoğu pilot bunu kabul edilebilir görmüyor.

    Webber çok önemli bir noktaya parmak basmış.

  9. On board kamerasındanda FIA helikopterindende yer kamerasındanda izledik sevgili mclrenci 🙂

    Sadece ben değil milyonlar izledi FIA Hakem heyeti izledi komiserler izledi Bernie izledi Mclaren izledi Mercedes izledi diğer 10 takım izledi

    Mclaren ve taraftarı kadar mclarende görev yapmış eski pilotlar ve schumi düşmanları dışında yaygara koparan yok 🙂

    Ve bizim insanımıza gelince bu kadar komik yorumlamalar yapmadı hani neresinden tutayım diyorumda satırların tutmuyor

    Dediğim gibi 2-3 yıllık 14-15 yaş aralığından bilgisayarda f1 oynayıp f1 bilenlere yorumlar kapalı olmalı diyorum ama işte site yönetimi pek aldırış etmiyor.:)

  10. BUTTON SHUMİ'Yİ GEÇERKEN NEDEN ZORLANMADI.Demek ki geçebilen geçiyor.
    Yetenek herkese verilmemiş, Shumiyede hızlı araç verilmemiş biz bişey diyomuyuzz .
    Vebber gene dürüstçe gerçekleri söylüyor.Tebrik ediyorum

  11. Bu adamların derdi kurallarda adalet felan değil.Hamilton Petrovun önünde yön değişiminin feriştahını yaparak zigzag rekoru kırmışken bunu ne bizzat Hamiltonun ne de diğer pilotların hatırlamaması yada tepki vermemesi gayet manidar.Start finiş düzlüğüne metreler kala Massaya yaslamayı bile göze alacak kadar agresifik yapan Hamiltona,Monacoda yaslama rekoru kıran,Maldonadoyu yarış dışı bırakan Hamiltona,Aynalara bakma zahmetini göstermeyip yine çizgisinde giden Kobayashiye kösen Hamiltona….. v.b. …………Bu agresif sürüşü destekleyen olması gereken stil bu diyen Mclaren takımına,Bunlara şahit olmuş lakin ezikliklerinden dolayı bütün bu saydığım yaslamalar,agresiflikler ve nicelerine ses etmeyip Schumacheri eleştiren pilot ve taraftarlara Kocaman bi alkışşşş. Webber beyefendi de ileriye yönelik yarın bi gün belki bende Schumacherin arkasında bocalayabilirim felsefesiyle elbette böyle bi demeç verecekti şaşmadım.Çıkarlar söz konusu olduğunda insanların kaliteside ortaya çıkıyor.Örnek:Hamilton Beyefendi Zigzag yapmasının hesabını kime verdi de Schumachere yön değiştirdi diyebilir?Adam olan zaten demezde çıkarı için fırıldak gb dönenler için elbet normaldir.F1 i bu yüzsüzlüklerle psikolojik savaş alanına döndürdüler.Ben alasını yaparım yarın bi gün başkası çıkarıma aykırı bi şey mi yaptı normal bile olsa çamuru karmaya başlarım.Schumacherin böyle kraktersiz,ellerinden geldimi agresiflikte geri klmayan ama ters teptimide ağlayan kızlarla yarıştığını görünce Hakkineni özlememek elde değil

  12. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Burda yorum yapan arkadaslar
    -Zahmet olmassa sitedeki ITALYA GP tüm yaris onboard i tiklayin biz izleyin olanlari Lewis in on board kamerasindan
    -Basta normal savunma yapan MSC daha sonra isi nasil abatmis hele Hamilton u pist disina ittigi yerde nasil bir hareket yapmis görün.
    -"Lewis'in önü açıldığında Michael savunma için yana geçti ve sonrasında tekrar yerine döndü" MSC bunu en az on kere yapti. Lewis MSC nin rüzgar tüneline girip sagina ciktiginda önce solda kalip sonra birden saga gecerek ve ayni sekilde tersini de yaparak bir türlü gecmesine izin vermedi.
    -Bu tür hareket yolda giderken yapilsa öndekine basirsin anlarsiniz artik
    -Webber de hakli beyler
    – 2. cilik mücadelesi yapiyor
    -O da lewis gibi bir yarista MSC nin ardina böyle bir asiri ucta savunma ile karsilasmak istemiyor.

  13. Birisi şuna neden aracının direksiyonunu sol tarafa değil de Massa nın üzerine kırdığını sorsun.

  14. Hay Schumacher kadar kafanıza taş düşsün yorum yapan pilotlar …

  15. bunlarda pilot mu iste bu yüzden siz asla bir efsane olamazsınız.senna nın kemikleri sızlıyordur bundan 15-20 yıl öncesinin mücadelelerini açın izleyin gerçek sürüs mücadele orada bugünün pilotları 5 para etmez mız mız mız.abartılı güvenlik yaptırımlarıyla f1e kurallara boğanlar utansın ve bu yamak pilotlar.

  16. Aynen bir sen eksiktin.

    Bu arada headlines güncellenmiş. site renklerine uyum sağlamamış, koyu kalmış ama daha tatlı duruyor. (Göremeyenler CTRL+F5 çeksin.)

  17. hah nerde kalmıştın webber bizde seni bekliyorduk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir