Takımlar Formula 1'den Hisse Alma Peşindeler

yazar:

kategori:

Independent’ta çıkan habere göre FOTA DC Advisory Partners adlı danışmanlık şirketini sporun sahibi CVC’yle iletişime geçmesi için devreye soktu. CVC 2006’da sporun hisselerinin % 63.3’ünü satın aldı ve son zamanlarda hisselerinin bir bölümünü satmak istediğine dair haberler çıkıyor.

Whitmarsh’ın bu konudaki açıklamalarının dışında Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo da bu yönde açıklamalar yapmıştı. 

2012 sonunda mevcut Concorde anlaşması bitiyor. Montezemolo 3 seçeneklerinin bulunduğunu; ya yeni anlaşma imzalayacaklarını, ya Amerika’da basketbol alanında olduğu gibi kendi serilerini kurabileceklerini ya da spordan hisse devralabileceklerini belirtmişti.

 


Yorumlar

  1. Birde en önemli şeyi yazmayı unuttum.

    F1 de, ülkelerin F1 de yer alması önemli değil. Markaların F1 de yer alması önemli.

  2. İlk önce bu konu ile ilgili daha çok detay bekliyorum. Bulabildiğiniz kadar haberi siteye taşırsanız çok memnun olurum.

    F1 in geleceği takımlara kalması hem iyi hem kötü olabilir. Fota nın F1 in spor olan kısmını yönetmesi daha makul.

    İyi bir şirketinde F1 den ve takımlardan faydalanmadan F1 i ticari kısmını yönetmesi çok iyi olur.

    En önemlisi Bay E den kurtulmak diye düşünüyorum. F1 Avrupayı kaybetti bu adamın sahesinde. Bunu tekrar kazanamalı spor.

    Bay E nin yaptığı işide Fota yönetebilir bence çok iyi danışmanlarla.

    FİA dan da kurtulmalı spor. FİA nın içinde olduğu tüm spor dalları çok büyük bir gerilemede şuan. Markalar hep terkediyor serileri. Bağımsız seriler kurmak yerine şuanda nerdeyse bütün rakip firmaların yaptığı teknoloji ortaklığı gibi ortak gelişim içinde yaratılacak otomobillerle yarışmak iyi olabilir. Tabi bu küçük seriler için gerçerli.

    F1 söz konusu bile olamaz. Ama güçlü motor ve şasi ortaklıklarına başlatıcı güç olunabilir. Örneğin şuanki RB – İnfinitiy gibi. Toyota ve BMW nin çekip gitmesine göz yumanlara acıyorum. Sadece motor tedarik etmeleri için gerekirse yalvarmaları bile gerekirdi bence.

    WTCC de de çekip gitti BMW. Ama yeni araçları yarışıyor. WTCC bu spor için iyi yinede. Aslında böyle serilerde BMW aracı yerine Bağımsız BMW aracının şampiyonluğa oynaması, daha çok BMW nin pistte yarışmasını sağlar düşüncesindeyim. Böylece marka kazanmış olur hem seyir zevki artar hemde daha çok pilotun çıkmasını sağlar. Tek başına Chevrolet fabrika destekli takımın her yarışı kazanması hiçkimseyi etkilemez. Markayıda yüceltmez.

    Bütün motor spor dallarını yada sadece FİA nın ve Bay E nin elinde olanlarını Fota ve çok iyi bir şirketin yönetmesi taraftarıyım. Ama insanların bazı şeyleri sadece para için yapmaması gerekir her koşulda iyi bir spor için.

  3. börni araplara satar. bu satışın hazırlığını da çok iyi yaptığını düşünüyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir