Montezemolo, Ross Brawn'ın Ferrari'ye Dönüşünü İstemedi

yazar:

kategori:

Ferrari, 2007 sezonunda Kimi Raikkonen ile şampiyon olduktan bu yana pilotlarda kupa alamıyor ama Montezemolo, takımın mevcut patronu Stefano Domenicali’nin arkasında olduğunu Monza’da belirtmişti.

Bu hafta Frankfurt Motor Show’da Turun Sanomat’a konuşan Montezemolo: “Takımın idaresi değişmeyecek.”

“Bazı onarımlar gerçekleştirilecek ama bu, kilit konumlarla ilgili değil”

İtalya basını ve Ferrari’nin tutkulu taraftar grubu ‘Tifosi’, eski günlere dönüş için Ross Brawn ve Rory Byrne’yi işaret etmişti.

Montezemolo: “Ross Brawn’ı almak teklif edilmişti. Ama Mercedes’te elinde ne kadar zor bir durum olduğunu görebiliyorsunuz”

“İstikrar yolunu tercih ettik”

Corriere della Sera’ya ise Montezemolo: “Bu nedenle üzülmeli miyim? Hayır. Çünkü her zaman başkahramanlar arasında yer alıyoruz”

“Pistlerdeki testlerin kaldırılması bizi çok derinden cezalandırdı. Bizimki, İngilizlerin aerodinamik kültürü yerine mekanik üzerine.”

“Ve motorlarla ilgili kurallar çok sınırlayıcı. Teknisyenler, beygir gücünü arttırmak için acizlik için hüsran yaşıyorlar.”


Yorumlar

  1. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    Adrian Newey ile rekabet edebilecek tek mühendislik dehasıdır Rory Bryne ve bu adam geri dönerse ortalık çok karışır. tek ihtiyacı, onu geri çağıracak birileri.

  2. Benim bilidğim Ross Brawn 2006 da bıraktıktan sonra Jean Todt un yerine geçmeyi istemiş ancak Monte bey buna karşı çıkmıştı.İtalyanlaştırma modeline geçmek istemesi ve Todt un yanına koyuduğu Stefano nun onun engin yöneticilik sıfatlarına ulaştığını düşündüp onu şimdiki yöneten yapmak istemiştir.

    "Pistlerdeki testlerin kaldırılması bizi çok derinden cezalandırdı. Bizimki, İngilizlerin aerodinamik kültürü yerine mekanik üzerine."

    İngiliz Pat Fry ı neden takıma kattığı bu sözlerden anlaşılıyor zaten.Ross olsa şu an takım çok daha iyi durumda olurdu bundan eminim.Mercedes ekibi köhne Bar dan geliyorken hele böyle çıkıp durumu ortada gibi açıklamalar yapması zaman kazanıp tribünlere oynamasıdır.

  3. Mercedes demiş ama küçülmüş takım ve 2009daki gibi bir fikri olmayan araçla bu kadar olduğunun kendisi de farkında. Takımı büyütüyor zati.

    Monte dayı Brawn hakkında 2009'u kastederek konuşamaz zaten. Adam 3-5 kişilik ekiple sponsorsuz şampiyon oldu tek bir fikirle.

  4. murat ergin avatarı

    ne demisler deveyi diken insanı SEVEN makbuldur Stefano Domenicali – Ferrari ilisksi buna mukemmel bır ornek bı mclaren taraftarı olarak uzuluyorum

  5. Dostum merhaba,
    Öncelikle tamamlayıcı bilgilerin için teşekkürler,

    Ama haberden anlaşılan Ross'un Mercedes zamanı ile alakalı olduğu anlaşılıyor.

    ya da bakın Ross, Mercedes ile nasıl bir durumun içerisinde iyi ki almamışız. (Brawn Gp'yi yok sayarak) böyle bir tarz yorum benim bakış açım doğruysa hakarettir.

    ————————————-
    Montezemolo: "Ross Brawn'ı almak teklif edilmişti. Ama Mercedes'te elinde ne kadar zor bir durum olduğunu görebiliyorsunuz"

  6. hakan o fatoğrafı çektirdiği gün düğünleri falanmı varmış:) ailesimi bilmiyorum ama herkes orada.

  7. sen UÇMUŞSUN dostum:)

  8. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Eski kurallara geri dönsünler ferrari mclaren rakebati yeniden başlasin.Fanatik tifosi!

  9. Zaten Adrian Newey'e de ihtiyacımız yok demişti. Ferrari'ye geçmek istemeyenler hakkında böyle şeyler söylüyor.

  10. Rica ederim Evet gerçekten de sağlam duruyor Kubica Günlük 6 saat çalışması varmış ama Kubica bunu 10 saat yapıyormuş doktorundan fırça yediğini söylemiş Dönmeye çok istekli bizde onu özledik.

  11. rocco junior avatarı

    bunu film yapmalısın bence hatta dublajını bile yapabilirsin=)

  12. Ferrari'den ayrılınca bir sene boşta kaldı tatil yaptı. sonraki geri dönüşünden bahsediyor. Brawn sonra Honda'ya geçmişti.

  13. Teşekkürler. Gayet iyi görünüyor. Sıkıntı yaşamadan dik durabiliyor, kolunu da rahatça cebine sokmuş gibi.

  14. Peki Ross Brawn gelmek istiyorum diye haber göndermiş mi?

  15. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    kasaba kanunsuz olmuştu, red bull'a kimse karşı duramıyordu. ancak onu durdurabilecek tek kişi vardı… onu daha önce durduran bir kişi, emekli olmuş, bu işleri bırakmış bir kişi…
    this summer…
    every tenth of a second…
    must be taken back…
    adrian newey…
    rory byrne…
    clash of the minds…
    coming soon…",

    alıntıdır…. 😀

  16. @McLaren88
    Aynen katılıyorum arkadaşım.. Aslında Ferrari'nin yeni seri teklifine McLaren'de sıcak bakıyor.
    Zira Ferrarinin olmadığı bir seride McLaren'in de yarışacağını sanmıyorum.
    şu an egemen Red-Bull bile olsa, F1 demek Ferrari-McLaren çekişmesi demektir.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    İtalya basını ve Ferrari'nin tutkulu taraftar grubu 'Tifosi’, eski günlere dönüş için Ross Brawn ve Rory Byrne'yi işaret etmişti.

    Bir hafta kadar önce de newey ile ilgili bir konuşma olmuştu.Başkan ona da kapıyı kapadı.

    Basın ve taraftarlar başarı için haklı olarak baskıda bulunuyorlar.Doğal olarak da kişisel başarılardan bahsediyorlar.Ama eskilerin gelip yeniden başarı yakalaması garanti mi.Kurallar değişti kısaca herşey değişti.
    Bu tip sorular Ferrariye hep sorulacaktır.HRT ye ve başkanına sorulacak değil ya.
    Önemli takımların hatası veya başarısızlığı , güneş tutulmasına benzer .Herkes tarafından açıkca görülür ve hakkında konuşulur.En çok mikrofon kırmızıya uzatılır.Tüm takımlar pilotlarını övebilir ve pilotlar da takımlarını övebilir.Tüm bu yaşananların sorumlusunu pilotlarmış gibi ilan edenlere karşı takım pilotları hakkında güzel şeyler söyleyebilir.Bakınız martine , hamiltonun her kazasından sonra biz agresifliği destekleriz diyor.
    Başkan 2012 için güvendiği yenilikler olmasa herkese kapıyı kapatma şeklinde konuşmaz.Mola bitti lastiklerin karekteri anlaşıldı,rüzgar tüneli sorunu anlaşıldı.Bu yıl bir çok veri elde edildi özellikle ingiltere yarışı 2012 için bir göstergedir.Bu sene ispanya valensiya ve ingiltere yarışları 2012 model Ferrari için incelenmesi gereken önemli yarışlardır.

  18. rocco junior avatarı

    Angelli ailesi üyesi olsam direk Domenicali ya da bunu al aşağı etmiştim.Seneye zaten son şansları;ya söylediklerini gerçekleştirip şampiyon olacaklar ya da aynen dediğimiz gibi…

  19. ferrari'den nefret eden bir insan olmama rağmen montezemolo'nun f1 hakkında söylediklerine her zaman katılmışımdır. takımlara 3 araç yarıştırma hakkı hariç.

    aerodinami azalsın mekanik ön plana çıksın diyor – katılıyorum
    motorlar daha önem kazansın diyor – katılıyorum
    geliştirme serbest bırakılsın f1 teknoloji zirvesi olmaya devam etsin diyor – katılıyorum
    testler ve harcamalar serbest bırakılsın diyor – katılıyorum (parası olmayan girmesin bu işe arkadaş)

    gerektiğinde takımlar olarak yeni seri kuralım diyor – çok mantıklı

    bu adamlar yarışıyor ama pastadan en az payı yine bunlar alıyor. serinin sahibi takımlar olursa taraftarların isteklerine ve teknolojiye çok büyük katkı olacaktır. sporu da çok iyi pazarlarlar çünkü para kazanacaklar.

  20. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    HEP LAF HEP LAF BU AT NE ZAMAN ŞAHLANACAK ACABA SAYENİZDE MİDİLLİ OLDU

  21. Samet Demirel avatarı
    Samet Demirel

    Bu adamın yüzünü daha 2007 yılında ortaya çıkmaya başlamıştı ve o zamandan beri resmen takımın kimyasını bozdu ve bir başarısız 2 sene sonunda FİAT grubu ilk bunun kafasını kopartırsa hiç şaşırmayacağım

  22. rocco junior avatarı

    Ya biraz çenenizi kapayın ve iş yapın.Bu nedir hergün Ferrari gündemde üstelik pistteki başarıları ile değil sürekli demeç,birini övmek vs…İcraat yapın kardeşim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir