Villeneuve: "Agresifliğinden Verilecek Ödün Hamilton'u Yavaşlatır"

yazar:

kategori:

Lews Hamilton, bu sezon karıştığı kazalarla çok fazla adından söz ettirdi.

Villeneuve ise İngiliz pilotun agresifliğinin kötü bir şey olmadığını, çünkü bunun heyecan katkısı bulunduğunu söyledi.

Villeneuve: “”Onda (Hamilton’da) sevdiğim şey, onu izlemesi harika. Belki de şu anda kendini en iyi şekilde yönetemiyor ama F1’in görselliği için harika. Gridde onun gibi risk alan pilotların artması iyi olurdu”

“İllâ ki aşırıya kaçtığını düşünmüyorum. Sadece çevresindekilerin farkında değil gibi. Sanki kendi küçük hayatını yaşıyor. Ve eğer böyle sürerseniz şampiyon adayı olamazsınız”

1997 senesinde Williams ile tek şampiyonluğunu elde eden Villeneuve, agresifliğinden vereceği ödünün hızına da etki edeceğini belirtti.

Villeneuve: “Bu iki pilotu hiç bir şekilde kıyaslamıyorum ama Takuma Sato’yu ele alın. İnsanlar onun için ‘Kaza yapmamayı öğrendiğinde inanılmaz olacak’ diyor. Ben ise her zaman ‘Hayır, bunu öğrendiği gün, aslında daha yavaş bir pilot olmuştur’ diye düşündüm”

“Bir pilottan bir özelliğini alıp diğer özelliklerini yerli yerinde tutamazsınız. Lewis’in agresifliğini alırsanız, daha yavaş bir pilot haline gelecek. McLaren veya onun (Hamilton’un) istediği buy mu? Hiç sanmıyorum”


Yorumlar

  1. Misal olarak Rosberg, Massa gibi sürücüleri izlemek zevk vermiyor çünkü yarışa heyecan katamıyorlar,ama Shumi,Alonso,Hamilton,Button gibi sürücüler ise daha agresif ve rahat adam geçiyorlar. En iyisi de Shumi (Altındaki TAKA'ya rağmen). Hamilton risk almassa Hamilton olmaz

  2. güzel demeç olmuş konuyla bağlantılı kendi yorumum agresifliğinden verilecek ödün yavaşlatmakla kalmaz bitirir bu adamlar küçük yaşlardan beri bu iş için yetiştiriyor kendilerini. işin rekabet boyutu şu an da karşı koymaya çalıştığı diğer 23 pilot değil ki sadece. küçük yaşlardan bu yana büyüyen yaşlarıyla yarıştıkları serileri de büyütmeye çalışıyorlar tabi ki bu çarkta her zaman en iyisi olmaya çalışmakla dönüyor bu kısımda işin içine yaklaşım giriyor hangi yaklaşım daha doğru diye tartışsak günlerce yine de anlaşamayız ama dönemsel olarak yaklaşımın kattığı artıya göre insanların gösterdiği destekte değişebiliyor. ne yazık ki son iki sezon Hamilton ın agresif yaklaşımının talihsiz tesadüflerle dezavantaj getirdiği sezonlar.ama 2007 de kıl payı şampiyonluğu kaçırmış,2008 de kıl payı yakalamış ve bu yaklaşımı sezonu şampiyon olarak tamamlamasını sağlamış pilota da daha az agresif ol demem ben sadece kötü olaylar için keşke olmasaymış derim geçerim.

  3. Agresiflik=Hamilton eşitliği şüphe götürmez bi gerçek bunu kendide takımıda kabul ediyo.Benim stilim bu diyo adam.Eyvallah dediğimiz bi şey yok ama bu hak kendinde olduğu kadar diğer pilotlarda da var bunu kendine özel bi ayrıcalık olarak görmeyi bırakması lazım.Gerçi böyle deyince vay nasıl olur diyenler kesin çıkar.Nasıl oluru yok sen böyleysen başkasıda öyle olabilir sen yarış adına zevk alma adına bunu yapıyosun yapanlarda elbet bunun adına yapacaklar.Agresif sürüş stilinden kaynaklı yaslama da sayı olarak baya bi listesi var onada eyvallah ama, o zaman telsize sarılıp ağlamıyacaksın Sonra bende ki kontrollü agresiflik başkasını tehlikeye atan değil demek gözü olana,adaleti olana söylenebilecek bi söz değil(başka haberde öyle demiş!)Bi sürü örnek vereblirim aslında f1 i izleyenlere vermeyede gerek yok ta yinede 1 tanesini hatırlayalım yarış bitim çizgisine metreler kala Massaya yaslamayı göze alacak kadar agresif bi atak yaparak heralde beni tehlikeye atmadı!Velhasıl agresif ataklarından mütevelli bi çok temasını gördüğümüz bu pilot demek ki kontrollü agresiflik yaptığını sanmaktan başka bi şey yapmıyo.Şöylede bi demogoji oluyo Hamiltona eleştiri yapılınca sanki adamla herkesin kişisel bi sorunu varmış muaelesi yapma gb komik bi düşünce peydah edenler oluyo sapla samanı karıştırmamak lazım.Agresif sürmeyi kendiyle özdeşleştiriyomu?evet Adam kaç demecinde söyledi stilimi değiştirmeyeceğim diye.Peki bu demeçler nerden çıktı?ne sebep oldu?E F1 i izliyosunuz tabikide yaptığı ataklarda girmiş olduğu tehlikeli anlardan ve temaslardan dolayı almış olduğu tepki yada eleştirilere itafen değil mi.hal böyleyken bende F1 izleyicisi olaraktan biri agresif sürüş benim stilim(ki kaldı ki takımıda bunu destekleyici açıklamalarda bulundu hep)deyip pistte bunu pratiğe döküp başkası yapmaya kalkınca ağlarsa adama demezler mi bizim başımız kel mi?Agresif sürüş senin işine gelince iyi,uygulamada sorun yok ama geçmene engel olunca hangi pilot yaparsa yapsın o zaman kötü.Artı yine söylüyorum Hamiltonun agrsif sürüşünden dolayı bi dolu tehlikeli teması ve anı oldu.Hani olmasa mülayim mülayim sürse derim adam bi nebze haklı.Kimse istemez F1 de tatlısu kurnazlığı yapan,ağlayan bi pilot.Yeminle kendi böyle uyanıklık yapmaya kalkmasa gıkımı çıkarmıyacamda ağlaması yok mu…….

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Sadece çevresindekilerin farkında değil gibi. Sanki kendi küçük hayatını yaşıyor. Ve eğer böyle sürerseniz şampiyon adayı olamazsınız"

    Böyle sürmekle şampiyon olunamayacağında herkes hemfikir.
    Kim hamiltonun agresifliğinin kendisine yarar sağladığını söyleyebilir.Üçbeş fanatik seyir zevki alacakmış diye hamiltonun zarar görmesi doğru mu?
    Geçen yıl hamilton monzaya şampiyona lideri olarak gitti.Daha yarışın ilk metrelerinde üçbeş kişiye seyir zevki verecem derken out oldu.Kalan 52 tur boyunca monzada hamiltonu izleyemedik.Muhtemelen 12 puan gitti.Şampiyona liderliğide gitti.Sonra singapura gittik.Orada da gereksiz bir agresiflik ve 12 puan daha buharlaştı gitti.Sezon sonuna baktık ki Monza ve singapurun gereksiz agresifliği şampiyonluğa malolmuş.Sadece o iki yarışta seyircileri veya kendini pohpohlayanları düşünmeyip buttton gibi sürseydi şampiyon olmuştu.Tamam biz kaza gördük geçiş gördük hamle gördük zevk aldık diyelim peki bunun karşılığında hamilton ne aldı??

  5. Villeneuve hak veriyorum. Lewis agresifliğinden ödün verip sürüş stilini değiştirdigi an yarışları izleme tutkumu tamamiyle kaybederim.

  6. Çok doğru.Aksi takdirde F1 izlenilmez bir hal alır

  7. ilk defa doğru bir noktaya temas etmişsin.aslında ilk defa değil bir kaçkez daha bunu tekrarlamıştın.neyse konuya dönecek olursak özellikle son paragraftaki sözlerine harfiyen katılıyorum.lewisin yarışma tarzı bu ne yaparsan yap değiştiremezsin.değişmeye kalktığı an bitmiştir.ve bu tarzı ile eğer aracın diğerlerinden en az bir saniye ve üzerinde hızlı değilse şampiyon olma şansın diğerlerine göre daha azdır.hatta yoktur.tabi bu bilhassa biz rakip taraftarlar için bulunmaz bir nimet:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir