Pilot Pazarı Hareketleniyor Mu?

yazar:

kategori:

Renault Takım Patronu Eric Boullier, geçen günlerdeki açıklamasında Ekim ortası itibari ile pilotlarını belirlemek istediğini söylemiş ve Robert Kubica’ya bu zaman kadar zaman tanımıştı.

Genii’nin sahibi olduğu takımın gelecek sene için Vitaly PEtrov ile anlaşması bulunuyor ama Bruno Senna ve Romain Grosjean ikilisinin 2012’de koltukları paylaşacağı yönünde haberler de çıkıyor.

Renault hâlâ pilot pazarında 2012 için ilgi çekici takım görüntüsünde.

Takımdaki koltuklar için Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari, Sebastien Buemi ve Daniel Ricciardo’nun yanı sıra Force India’dan Adrian Sutil ve Nico Hulkenberg potansiyel adaylar arasında.

Bu arada Williams da 2012 için Pastor Maldonado’nun takım arkadaşına karar vermiş değil. Yani bu durumda Rubens Barrichello da pazarın içinde olabilir.

Bütün bu pilotlar, HRT veya Virgin’deki koltuklar yerine muhtemelen Renault veya Williams için mücadele etmeyi tercih edeceklerdir. Peki ya Renault’un acelesi ne?

Auto Motor und Sport: “Ekim ayı ortasında Kubica’nın 2012 için yarışmaya hazır olup olmadığını tam olarak söyleyemeyeceği düşünülebilir”

“Bu son günü belirlemekle birlikte acaba Kubica şimdiden gözden çıkarıldı mı?”

Eğer böyle ise Kubica’nın bir alternatifi Williams ama İngiliz takımın ekonomik olarak bir şeyler bekleme ihtimali, Polonyalı pilotun sponsor eksikliği uyuşmayabilir.

Öte yandan Williams, Kimi Raikkonen’in Grove’deki fabrikayı ziyaretiyle de gündeme gelmişti.

Williams’ın bağlantıda olduğu söylenen bir diğer isim Alman Sutil. Şimdinin Force India pilotu, kendisinin şahsi sponsoru Medion’u takıma katabilir.

Williams sözcüsü Claire Williams, Sutil’in fabrikayı ziyaretini doğrulamadı “Korkarım bu konu hakkında herhangi bir açıklamamız yok”


Yorumlar

  1. Toro Rosso, tüm sürücülerini sezon başlamadan bir hafta önce belirlerken, bu takım Kubica'ya yalnızca ekim ortasına kadar zaman verdi. Çünkü Kubica'yı takımda istemiyorlar.

  2. Sutil Williamsa gitsin Hulkenberg'de Force india'da yarış koltuguna geri dönsün.

  3. Bana kalırsa Williams Barrichello'yu gönderecek. Force India bir ihtimal Sutil'i gönderebilir. Lotus Renault karışık gibi ama dışarıdan adam almayacakları nerdeyse garanti. Virgin ve HRT zaten yol geçen hanı. Liuzzi gidecek büyük ihtimal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir