Sidney, F1 Şansını Değerlendirmek İstiyor

yazar:

kategori:

Eastern Creek Pisti’nin geliştirilmesi konusunda fizibilite çalışmalarının açıklanmasının ardından Avustralya GP’nin Sidney’e kayması adına bir adım daha atılmış gibi görünüyor.

Avustralya basını tarafından 350,000 dolar olarak değer biçilen çalışma, şu anki yerin Formula 1 standartlarına çıkarılıp çıkarılamayacağını göstermeyi amaçlıyor.

Apex Circuit Desing Ltd. tarafından yürütülen çalışma, bu sene sonlarında tamamlanacak.

Melbourne – Albert Park pisti şu anda Formula 1 yarışına ev sahipliği yapıyor ama anlaşma 2010’un sonunda tamamlanırken Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, yarışların gece yapılmaması durumunda anlaşmayı yenilemeyi düşünmüyor.

Melbourne yetkilileri ise yüksek maliyetler nedeniyle bir gece yarışı düzenlemeye hazır olmadıklarını söylemişti.

Avustralyalı Yarış Pilotları Kulübü Başkanı John Cotter, bu çalışmanın, Avustralya’nın motor sporlarıyla ilgisinin devam etmesini sağlamak için zorunlu bir ilk adım olduğunu söyledi.

Cotter: "Ulusların, ana motos rporu etkinliğini korumaya çalışmasındaki güçlü rekabet, Avustralya’nın merkezden uzaklaşması konusunda tehdit edicidir ve sonucunda statüsünü ve turizm potansiyelini kaybedebilir."

"Denk olarak, Sidney’in yerel ihtiyaçlarını karşılamak için bir motor sporları kompleksi ile iyi bir şekilde sunulması için gerçek bir ihtiyaç bulunmaktadır. Bunların yanına sürücü eğitimi, pist günleri ve motor endüstrisi gelişim gereksinimi de dahil edilebilir."

"Sidney’in güneybatısındaki Oran Park Raceway’in yaklaşan kapanışı ile Sidney’in elinde sadece Eastern Creek Raceway kalcak ve onun da kullanımı zaten neredeyse tam kapasitede."

1990 yılında inşa edilen Eastern Creek, A1GP, V8 Süper Otomobiller ve Avustralua Superbie Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.


Yorumlar

  1. =)) bir tesekkür bile yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir