Domenicali: "Ferrari Daha Hızlı Olmak Zorunda"

yazar:

kategori:

İspanya Grand Prix’inde finish çizgisini ilk iki sırada görmelerine rağmen Ferrari, F2008’in hala yeteri kadar hızlı olmadığını düşünüyor.

Kimi Raikkonen ve Felipe Massa Barcelonada dominant bir performans sergilemişler ve kazandıkları puanlarla kendilerinin ve Ferrari’nin şampiyonadaki yerlerini kuvvetlendirmişlerdi.

Fakat aracın performansına yardım eden ‘burun üzerinde delik’ şeklinde yeni konseptin bulunduğu büyük aerodinamik pakete rağmen takım başkanı Stefano Domenicali, McLaren ve BMW Sauber baskısını beratarf edebilmek için Ferrari’nin gelişmek zorunda olduğu konusunda ısrarcı konuştu.

Yapılan geliştirmelerin kendilerine ne kadar ilerleme kaydettirdiği sorulduğunda Domenicali şunşarı söyledi : " Oldukça iyi, aslında ilerlemede göstermiş olduğumu performansı tekrar etmeye çalıştık fakat şunu söylemeliyim ki 0.1 saniye gibi bir kazanç hesapladık."

" Şu anda şimdikinden daha fazla olup olmadığını bilmiyorum. Fakat yeterli olmadığını düşünüyorum. Rakiplerimizin aşırı derecede zorladıklarını gördük."

Domenicali’nin takımların arasındaki farkla ilgili endişesi hakkında fikirleri değişmiş gibi görünüyor. Çünkü Grand Prix boyunca Lewis Hamilton adeta Ferrari’nin gölgesi gibi takibini sürdürdü.

" Biz devam ederken iki kez güvenlik aracı sebebiyle kesilen yarış bizim için çok zordu. Fakat hızımızı korumayı başardık ve dayanıklılık kontrolünü kaybetmemize gerek yoktu çünkü onlar sadece üç saniye arkamızdalardı."

" Hız farkı çok az olacak ve her iki şampiyonada da lider durumdayız, fakat inanır bana çok çok uzun bir süreç olacak."

Takımın şimdiye kadar elde ettiği puan farkının kötü şans sebebiyle kapanması olasılığı hakkında da temkinli konuştu.

" Heidfeld’e bakın, güvenlik aracı periyodunda gerçekten çok şanssızdı çünkü daha fazla benzini kalmadığı zaman durmamak için çaba sarfediyordu."

" Bu yüzden ceza almaktan kaçamadı ve bu, yarışta bizim başımıza da gelebilir, ne yapacaksınız? Arkada kalıp bazı çok önemli puanları mı kaybedeceksiniz? "

" Bu yüzden neden bu kadar düşündüğümüzü anlayabilirsiniz, bu sonuçlar çok önemli. Evinize yiyecek getirirsiniz ve ihtiyacınız olduğundan bunu kullanabilirsiniz."


Yorumlar

  1. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    :))) Mc Laren alemsin (((:

  2. ferrariye sıra gelince kaldırırlar mclaren de bmw de cezasını cekti gelişme yok

  3. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    ewt bu güvenlik aracı girdiğinde pit yolunun kapanması çok ama çok saçma bişey bu kadar aptalca bi kural olurmu yaw umalım ferrari macca bmw ki bmw ye denk geldi maaleesef ve diğer takımlara denk gelmeden bu kararı bi an önce kaldırırlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir