Button Singapur Yarışının Kısaltılmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Singapur’da gerçekleştirilen yarış 300 km sürüyor ancak pistin dur kalk özelliğine sahip olması nedeniyle yarış oldukça uzun sürüyor. Geçen sene Fernando Alonso’nun kazandığı yarış 1 saat 57 dakikada tamamlanabilmişti.

Button “Çok zorlayıcı bir yarış çünkü çok uzun ve takvimdeki en uzun yarış, normalde 2 saaat sürüyor. Zihinsel olarak çok yorucu çünkü Monaco gibi düşük hızlı ve bariyerlere çok yakın, çok tümsekli ve aynı zamanda karanlık. Bu açıdan sürücüleri çok zorlayan bir pist. Yarışın çok zor olduğunu düşünüyoruz ve yarışın ardından paramparça oluyorsunuz.”

“Çok uzun olduğunuzu düşündüğümüz yarışlardan bir tanesi ve belki bu yarışı kısaltmalılar. Fiziksel olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak pistin tümsekliliği için alıştırma yapamazsınız bu yüzden zor oluyor. Yarıştan önce sıcak koşullarda çok fazla çalışma yapıyorum. Bu sene çok nemli olan Japonya’daydım ve orası Singapur’a hazırlık için harika bir yerdi.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu tür pistlerin neden var olduğunu anlamıyorum.
    Bu sporun doğasında hız var.
    Eğer hızlı olunmayacaksa ve geçiş yapılmayacaksa neden yarış yapılırki?
    Ben pilotların kondisyonlarını ve motivasyonlarını ne kadar koruduklarıyla, yada dur kalk yaparak frenlerinin ve kalkış hızlarının ne kadar iyi olduğuyla değil,
    yürekleriyle atak yapabilen mücadele edebilen pilotlar, araçlar ve buna uygun pistler izlemek istiyorum.
    Şimdi bu singapur pistinde hem gece hemde yağmur olursa yarış SC ile start alacak ve belkide yarıdan fazlası SC arkasında geçecek.
    Ne anladım ben bundan peki???

  2. Katılıyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir