Horner: "Vettel Giderek Güçleniyor"

yazar:

kategori:

DPA ile olan söyleşisinde Horner: “Bu sene şimdiye kadar işleri mükemmel bir şekilde bir araya getiriyor. İstikrarı dikkat çekici ve giderek güçlenmeye devam ediyor.”

Alman pilot geçen seneki başarısı ile Formula 1 tarihinin en genç şampiyonu olmuştu; bu sene de unvanını korursa en genç çifte şampiyon da olacak.

Horner: “2011’de Sebastian, daha tecrübeli olmanın faydasını gördü. Geçen seneden çok ders aldı. Ne kadar genç olduğu ve ne kadar az yarışa katıldığı aklınıza gelmiyor. Bu sene şimdiye kadar işleri muazzam derecede iyi bir şekilde bir araya getirdi ve olağanüstü sonuçlar aldı ki bunları fazlasıyla hak etti”

“Birçok açıdan unvanı korumak daha zordur. Çünkü beklentiler artar ve birden bire kovalayan konumdan kovalanan konumuna geçersiniz. Yani oraya ulaşmak bir konu, orada kalabilmek ayrı bir konu”

Yine aynı söyleşide Vettel-Webber kombinasyonu için ise Horner: “Güçlü bir ikili. Mark çok zor bir yarışmacı. Sebastian’ı çok zorluyor. Her ikisi de kariyerlerinin farkı dönemlerinde ve takım içinde çok iyi bir denge var”

Webber’in 2012’de Ferrari’ye geçebileceği yönünde türlü haberler çıkmıştı ama Avustralyalı pilot, Red Bull’da kalmayı tercih etti.

Horner’e göre Webber ile anlaşmanın uzatılması takım adına en iyi tercihti.

Horner: “Bu ilişkiyi bir 12 ay daha uzatmak için dahi olmaya gerek yoktu”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir