Button: "McLaren Kendi Hatalarından Kaybetti"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Singapur’da şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip ve Button, 2011 sezonu içindeki yarışlarda McLaren’in, karşısına çıkan fırsatları değerlendiremediğini düşünüyor.

Button: “Seb’in altında harika bir araç var ve onunla harika bir iş çıkardı. Biri bu forma sahipse ve araç bu şekilde çalışıyorsa, takım hatalar yapmıyorsa, sizde işler bu şekilde olmayınca onları yenmesi zorlaşıyor”

“Biz bu sene çok hata yaptık. Bir yarış hafta sonunda her şeyi bir araya getiremedik; hatta performansa sahip olsak bile. Bunun üzerine çalışmamız gerek ve çalışıyoruz da.”

“Son birkaç yarışa bakın. Eğer her şey yolunda gitseydi, galibiyet için Seb ile mücadele etme şansımız olacaktı. Ama yeteri kadar iyi bir iş çıkaramadık. O bu sene çok iyi iş çıkardı ve eminim ki önümüzdeki birkaç yarış içinde kazanacağı dünya şampiyonluğundan gurur duyuyordur”

İngiliz pilot Red Bull’un iyi kaynaklara sahip olmaktan faydalandığını, Brawn GP zamanında bu kaynaklara sahip olamadıklarından istikrarı sağlayamadıkları ifade etti.

Button: “Bizim hiç bir zaman sahip olmadığımız kaynakları var. Şampiyon olduğum sene boyunca aracı gerçekten geliştiremedik. İşte bu yüzden istikrarlı olamadık”

“Red Bull ise aracı geliştirmek için kaynaklara sahip. Ve bu sene kabiliyetleri inanılmaz. Bu sene tek puansız yarışları Mark ileydi; çünkü kaza yapmıştı. Bu yüzden bu sene birkaç yarışta yaklaşılamazlardı; diğerlerinde ise iyi bir iş çıkarma açısından onlarla başa çıkamadık”

Button ayrıca Monza’da yaşanan sorunların ardından takımının kalkışları geliştirmeye yoğunlaştığını belirtti.

Button: “Debriyajıma pislik kaçmıştı. Debriyajımda yağ vardı. Bu yüzden kötü kalktım. Bu sene ilk defa böyle oldu. Kalkışta çok yer kaybetmemin nedeni de buydu”

“Genel olarak Red Bull’a kıyasla kalkışlarımızda sorun olmadığını, çok benzer olduğumuzu düşünüyorum ama Ferrari’ye kıyasla oldukça gerideyiz. İlk viraja kadar geçiş için çok mesafe var ki bu güzel”

“İlk viraja kadar uzun bir sprint mesafesi olan böyle pistlerde, hemen arkanızda bir Ferrari varsa onları orada tutması çok zordur. Bu yüzden Cumartesi günü sıkı bir iş çıkarırsınız ama sonrasında ilk virajda geçilirsiniz. Önemli bir alan bu. Sürekli olarak geliştirmeye çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. eatağfurullah.dalga geçmek için sormadım tabi ki 🙂 geçenlerde ilk defa araba kullandım da.debriyaj işi zor geldi tabi ilk başta alışmak zaman alıyor.o yüzden sordum bu adamlar bunca işin arasında bi de debriyaj pedalına da mı basıyolar diye :):):)

  2. Bu adamlar 5 yaşından beri yarış aracı kullanıyorlar, sonunda oluşturdukları stilin hiçbir zaman değişeceğini sanmıyorum. Tabi aracın karakteristiğine göre adapte edebilirler bu da stilini değiştirmiş gibi görünebilir. Button ın eski (honda zamanı) araç üstü videoları ile şimdikiler arasında fark var bana göre ama kafasındaki stil aynıdır. Button ın geri bildirimleri yüzünden aracın böyle olduğunu yazmışsın. Bu durumda Lewis geri bildirim yapmıyor anlamı çıkar -ki öyle değil bence- McLaren ın Button istedi diye aracı daha stabil yapmaya çalıştığını düşünmüyorum. Çünkü zaten tüm takımlar bunun için çalışır. şu anda kullanması en kolay araç redbull dur sanırım, virajları frensiz geçebilen yere yapışan bir araç, çime taşsa bile savrulmadığını da geçen yarış gördük. Lewis in araç kullanma şeklini de değiştirdiğini yada değiştirmek zorunda kaldığını da düşünmüyorum. Bu seneki kurallar yüzünden tüm pilotlar lastiklerini korumak zorunda kalıyorlar, Lewis de buna adapte olmak zorundaydı, takımın bir zorlaması değil bu.
    Ayrıca Button takımı suçlamıyor (biz in içinde kendisi de var):
    "Biz bu sene çok hata yaptık. Bir yarış hafta sonunda her şeyi bir araya getiremedik; hatta performansa sahip olsak bile. Bunun üzerine çalışmamız gerek ve çalışıyoruz da." örnekler çok da uzak değil. Monza ve Spa da mclaren yarışı kazanacak hıza sahipti. Ya sıralamalarda ya startta ya da yarış içinde ve yarış ayarlarında küçük hatalar bunu engelledi. Bu sene işler Maclaren ın istediği gibi gitmiyor ama sorumlu aramak gerekirse bunun Button, Lewis , ya da takım olduğunu düşünmüyorum. Red Bull kusursuz, Vettel hatasız..

  3. start problemi açık şekilde en büyük problemdi aslında. Eskiden çok önemli olan konu 2 senedir önemsenmiyor takım tarafından

  4. Cevap versem mi diye düşündüm durdum. Cevap veresim geldi soruna. İki pedal vardır. Bir gaz diğer fren.

    Debriyaj pedallarına vardır ama bunlar direksiyon üstünde ki kulakçıklardır. Direksiyon üstünde yanlış bilmiyorsam 4 adet kulakçık vardır. Büyük olanlar vites değiştirmeyi küçük olanlar ise debriyaj görevi görür.

    Debriyaj görevini gören pedallar iki tane olmasının nedenleride var. Şey gibi düşün normal bir aracı kaldırırken araç hızı kavrayana kadar debriyaj tamamen ayaktan çekilmez. Biraz hızlandımı çekilir.

    Bu olayı iki kulakçıkla yapıyorlar F1 araçlarında.

    Dalga geçmek amaçlı sormadın inşallah? Burda oltaya gelmiş gibi durmyalım sonra. Hahhahaha!

  5. bir şey soracağım.f1 araçlarında sadece gaz ve fren pedalı mı var yoksa debriyaj pedalı da var mı?

  6. En çok belli bir sürüş sitiline sahip olup ve bu sürüş sitilinden bir türlü çıkamayan yada kısa vadede değiştiremeyen sürücüleri sevmem.

    Sen nekadar iyi bir McLaren pilotu olsanda senide bu yüzden sevemiyorum bir türlü Lewis gibi.

    Bu sene ki aracın sezon başından beri çok belli problemleri var. Ve bunların çoğu süspansiyon ayarları ile ilgili. Yani bunda gelişimin en önemli noktası pilotun verdiği geri bildirimlerdir.

    Bir arabaya yapılacak ayarlarda sadece lastikleri uzun vadede koruyuyum yada kullanması kolay olsun gibi dandik geri bildirimler verirsen ki bence bunu böyle yaptığın çok açık 2011 McLaren ın sürüş sitilinden belli. Çünkü 2010 daki aracı kullanma şekli ile 2011 aracını kullanma şekli Lewis in çok farklı. 2011 aracı 2009 da senin şampiyonluk kazandığın araç gibi. Tabi McLaren sıtandartlarında.

    Yani anlayacağın sadece McLaren ın yaptığı hatalardan değil bu. McLaren yaptığı hatalarla bu sene 2 zafer aldığınıda unutmayalım bu arada.

    Bir aracı o anki pistte en hızlı hale getirmek pilot ve mühendisinin işidir. Pilot ben aracı böyle sürmek istiyorum ama böyle süremem derse Almaya 2011 deki gibi olur. Pilot kısa vadede nasıl hız çıkarabilirim diye düşünmesi lazım aracı nasıl sürersem virajı nasıl alırsam pisttin bütününde hızlı olurum bunu göre mühendisi ile ayar yapması lazım.

    Şunu da diyeyim daha önce yazmıştım McLaren Button a göre araç yaparsa kaybeder. İnşallah böyle birşey yapmaz diye.

    2011 sezonundaki yapılan en büyük hata Lewis in araç kullanma şeklini değiştirmek zorunda kalmamızdır. Şampiyonluğu kaybetmemizdeki en büyük unsur bu. Gerisi dikkatsizlik ve bla bla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir