Massa Hâlâ 3 Sene Önce Singapur'da Olanların Acısını Hissediyor

yazar:

kategori:

2008’de Massa Singapur yarışını lider götürürken Renault sürücüsü Nelson Piquet’in kazası sonucu pitlerin karıştığı dönemde pite girmek durumunda kalmıştı. Bu pitler esnasında Ferrari ekibi hata yaptı ve Massa yarıştan puansız ayrıldı. daha sonraki senelerde ise Nelson Piquet’in duvara kasıtlı olarak vurduğu ortaya çıkmıştı. Yarışı o zaman Renault adına yarışan Alonso kazanırken Massa sene sonunda şampiyonluğu 1 puan farkla kaybetmişti.

Daha önceleri bu konu hakkında açık konuşmayı tercih eden Massa, Alonso ile takım arkadaşı olduktan sonra pek gündeme getirmiyordu.

Massa “Evet, olanlar hâlâ beni yaralıyor çünkü şampiyonluğu bu kadar az farkla kaybedince geçmişe ve yarışın sonucunda etkili olan tek şeye bakıyorsunuz.”

“Herkes sonuçların olanlarla manipüle edildiğini biliyor. Singapur 2008 hatalıydı”

“Bunu Fernando ile konuştufm mu? Dünyanın nasıl çalıştığınız her ikimiz de biliyoruz. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Bu konuda ne düşündüğümü 45 Bin kere söyledim.” dedi.

Fernando Alonso ise “Evet, Felipe 2008’de burada puan kaybetti ancak Macaristan’ta da yarışın bitimine 3 tur kala motoru bitince de puan kaybetmişti.”

“Ben geçen seneye baktığımda şampiyonluğu kaybetme nedenlerimi görebiliyorum.” dedi

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Y balcı.Sen laftan anlamaz mısın?.Türkçe bilmez misin.Benim yazdığım yoruma sazan gibi atlayıp ilk hakaret eden sensin.(Yüzsüz kelimesi ile).Sonra ben anlayacağın dilde karşılık verince bunun adına bel altı diyorsun.Magazin gazetecisi gibisin.YAzılan parağrafı ele almak yerine bir kelime üzerinde duruyorsun.Sana önceki yazdığımı oku dedim.Bulamazsın diye kopyaladım altını çizdim ama sen hala ısrar ediyorsun.Yaşını söyle de ona göre cümleler kuruyum daha iyi anlaman için.Senin gibi Okuduğunu dahi anlayamayan adam f1 fanı olursa hem suçlu hem güçlü olur.
    Massanın her yıl bunu yapmasının yanlış olduğunu anlatmak için bu kadar uğraşacağımı hiç aklım kesmedi.Ben massaya ithafen konuşuyorum balcı üzerine alıyor.Gariplik bende mi sen de mi ?

  2. Yavuz Balcı avatarı

    Senden ufak olmayacağımdan emin olabilirsin. beni yazdığın hiçbir şey alakadar etmiyor artık. çünkü sen şu an bana yazdıklarını her içinden çıkamadığın durumda hakaret ederek insanlara vuruyorsun. kaba tabirle bel altı çalışıyorsun. senin benim beynime inanıp inanmamanla da ilgilenmiyorum. çünkü aynı şeyi senin için düşünen de bir çok insan olduğunu biliyorum. Can'a laf atıp duruyorsunuz. ama ben bugüne kadar Can'ın kimseye hakaret ettiğini dahi görmedim. ama sizde bu olay maalesef bolca. keşke Can'ın tırnağı olsanızda provakatörlüğü öyle yapsanız.

    Benim söylediğim her kaybedilen şampiyonluğun ya da zaferin altında bir sebeb arayacak olursak sabaha kadar çok şey çıkar diyorum.Geçmişte bazı şanssızlıklar veya hatalar olmuştur.geçmiş geçmişte kalmıştır.

    yukarıda paragraftaki yorumunu git ilköğretim 8. sınıf öğrencisine göster. deki bu yorumdan ne anladın. sonra gel konuşalım. düzelteyim derken hala kıvırıyorsun. hala daha ilk yorumumun arkasındayım. gelip burda zeka gösterisi yapayım derken, iyice battığının farkında bile değilsin. bir yıldır papağan gibi abudabi yi kim diyorsa git onlara laf yetiştir ayrıca. siz 2007 de kalmışsınız, adamlar 2010 abudabide kalmış. laf yetiştirirken bunuda düşün. hadi kal sağlıcakla.

  3. Piquet'İn babası, senior piquet öyle bir açıklama yaptı, sonrada bu açıklamasını yumuşattı, nedeni ise bir kanıtı olmaması, kendi kendine iddia etti, sonra bu stratejiye Alonso'nun uymasının mantıksız olduğunu söyledi, yani kişisel görüşler bunlar başka bir şey değil

    Fia olayı araştırdı, mühendisleri, pilotları herkesi dinledi ve Alonso'nun takımın önerdiği stratejiye uyduğunu buldu, akabininde Alonso'ya bir ceza vermedi.

  4. Yavuz Balcı avatarı

    kıvırma moduda yakışmış. tam sana göre. eee tescilli provakatör olmak böyle bir şey demekki. sana lafı gediğine oturttuk mu hemen zeka olayına giriyorsun. kapasiten bu kadarmış. ben senin zekanada hayran kalmadım. çünkü hayran kalınacak veya üzülecek bir zekan olduğunu düşünmüyorum.

  5. ya bi de alonsoyu en iyi pilot yaparsınız vettel kazandığı zaman yok çakma şampiyon gibi tabirler kullanırsınız alın size alonsonun kazandığı şampiyonluğun aslında kimin hakettiğini.madem o kadar iyidi geçen yıl petrovu aynı alonso 15 tur boyunca gecemedi işte yeteneği burda ortaya çıkar iyi pilotların… bi de Michael Schumacher le beraber en iyi pilot unvanını yakıstırırsınız…

  6. alonso yu suçlamıyorum(sonuçta kimin suçlu olduğunu biz bilemeyiz….ve alonso benim haberim yok diyorsa bunu kabul etmek zorundayız….haaa yalansa onu da Allah bilir… ) ama daha önce hiçbir pilota bu kadar haksızlık yapılmamıştır(massa nın şampiyonluğu gitti)….petrov un gülümsemesi felan bunlar boş şeyler ama massa nın olayı çok farklı ve talihsiz bir olay…

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclaren taraftarları için bulunmaz bir nimettir bu olay.Buna bir taşla iki kuş vurmak denir.Bu olay sayesinde hem Alonsoya papağan gibi yıllarca sallayacakları malzeme çıktı hem de hamilton gibi bir pilot şampiyon olabildi.Briatore bunu tezgahladı ama hamiltonu da şampiyon yapmış oldu.İçten içe briatoreye teşekkür ederler ama bu olay Alonso için malzeme olmuştur artık.Pike symonds ve briatore üçlüsüne bu kazadan dolayı şampiyon olan hamilton adına teşekkür ederken aynı zamanda da Alonsoya sallama fırsatı bir daha kolay kolay ele geçmez.

  8. yaw bu yönetm nerde alonzomanyaaa diye nick kullanan insan diyemiyorum afedersiniz kişi bi haberde kavruk diğerin da massa ya çakacak falan diyo bunlar nasıl yayınlanıyo sorması ayıp sonra ben onun desteklediği pilota ballı bişey söyledim mi yayınlanmaz ama o herşeyi der bu kadar da saygısızlık biraz fazla ama

  9. ya Alonso gibi taktik zekası cok üst düzey bir pilotun 14.basladıgı yarışa o kadar az benzinle cıkmasını sizin mantıgınız alıyor mu?hepimiz biliyoruz o zamanın formula1inde geride kalan pilotlar fazla yakıtla mümkün oldugu kadar tur atıp ön sıralara tırmanmaya calısırdı.

  10. Forza Felipe avatarı

    Nelson Piquet'in demeçlerine göre olaydan Alonso'nunda haberi vardı.

    Ayrıca hatayı başka bir şeye yükleme yapanda yok.Yarış manipüle edildi diye o hata yapılmadı.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    t emre efe.O sayfayı aç baştan sona yorumları oku.Saat sırasına göre oku.Provake edenlerin hangi pilot veya takım fanı olduğunu iyi tesbit et.Hamilton sadece örnektir.Orada konuyu anlayamayan bir şahsa bu tür bir hadisenin hamiltonun başına da geldiğini söyledim.Gözü Alonsodan başka birşey görmeyenlere ya da hamiltona bu olay hakkında konuşamayan tarafsız geçinen arkadaşa bir hatırlatmaydı.Ama sendeki kuyruk acısı olayı tersinden anlamana neden oluyor.Aslında sen de biliyorsun ortalığı kimin karıştırdığını ve hatta germeye gerek yok bile diyorsun ama işine gelmiyor.
    Fia mclarenin bişey kullanmadığını söylüyor da mclarenin fren gelişimini neden durduruyor açıklarmısın.
    Hamilton'un yarış içindeki telsiz konuşmaları için Whitmarsh: "(Hamilton) birkaç defa şikâyet etti . Komiserler görmediğinde görevi bunu yapmaktı zaten.

    2 tane Abu dabi 2010 yarışı bile , 2007 brezilyadan daha acı değildir.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Okuduğunu dahi anlayamayanlara laf anlatıyoruz.yavuz balcı pilot için geçmiş geçmişte kalmıştır.Ama bizler için malesef bu böyle değildir.Bunu yapanlara karşı duyarsız kalamaz hiç kimse.Massanın tekrar bu konuları açmasına gerek yok.geçmiş geçmişte kalmıştır.Orada örnek veriyorum Alonso geçmişi açıp da şumi niye spin attı ya da petrov niye rb garajına gülücük saçtı diyor mu.Geçti gitti.Geçmişte kaldı.
    Bu arada Zekana hayran kaldım.

  13. fernandoyu hiç sevmem halada sevmiyorum massa son 2 senedir kötü tamam ama 2008 yılında adamın şampiyonluğu çalındı şimdi macaristanda da kaybetti demiş orda sonuçta motoru patladı ama o yarışta o kaza olmasa o yarış manipüle edilmese belki bunlar hiç yaşanmayacaktı ve hamilton değil massa dünya şampiyonu olacaktı alonso kendini hemen üste çıkarmak istemiş gibi bi açıklama yapmış.

  14. bir tarafı yapmaya çalışırken bir taraf yıkılmış herhalde 🙂

  15. alonsonun şikeden ve olacaklardan haberinin olduğunu okumuştumı,hatta burda okumuştum arşiv karıştırılırsa çikabilir. galiba nelson yada briatore demecindeydi. zaten olmamasına imkan yok massanın pit stratejisini biliyorsa onuda biliyordur.

  16. alonsonun şikeden ve olacaklardan haberinin olduğunu okumuştumı,hatta burda okumuştum arşiv karıştırılırsa çikabilir. galiba nelson yada briatore demecindeydi. zaten olmamasına imkan yok massanın pit stratejisini biliyorsa onuda biliyordur.

  17. Onur eline sağlık. 😀

  18. Singapur 2010

    Sıralamalarda 2. sırada kalan Vettel, geçişin zor olmasına rağmen Singapur'da podyumun tepesinde yarışı tamamlama şansının olduğunu söyledi.

    Vettel "Ne kadar yukarıda olursanız o kadar faydası olur ancak açıkçası yarışta bir çok şey değişebilir. Sanırım Fernando 2 sene önce 15.likten başlamış ve yarışı kazanmıştı." dedi.

    Vettel bu cümleyi söyledikten sonra durakladı ve o an herkes 2008 Singapur skandalında yaşananları hatırlayarak güldü.

    Independent mubabiri David Tremayne ise bu olay karşısında Alonso'nun yüzünün Ferrari tulumu gibi kızardığını söyledi.

  19. Anlamadığım nokta şu. Şampiyonluk 1 puanla kaybedildi ve bu 1 puanın sorumlusu Alonso değil, pit ekibi. Pit stop esnasında Ferrari takımının yaptığı bir hatayı, yada teknik aksaklığı, Alonso'nun üzerine yıkmak gerçekten çok aciz bir durum.

    Evet 2008 singapurda şike olduğu açık, ama şikeyi yapan Fernando Alonso değildir, bu konuda kendisi aklanmıştır, suçlular cezasını çekmiştir. Alonso illegal bir araçla kazanmadı, yada aracını bir bilgisayar sürmedi tüm yarış boyunca. Bu olayın Renault'un Alonsoyu elinde tutmak için yaptığı bir oyun olduğu ve Alonso'nun hiç bir şeyden habersiz yarışı kazandığı açıktır aslında, adam dünya şampiyonluğu için bile yarışmazken niye böyle bir riske girsin, derdi ne, ne kazanacak ki? yarışı kazanınca aldığı kupa şu yaşananları örter mi… Yine de FIA yarışın sonucunu iptal edebilirdi, fakat üzerinden bir sene geçmiş bir olayı tekrardan hortlatmak F1 için iyi olmayacaktı… herkes sustu önüne baktı. Massa hariç…

    Senin takımın pit stop yapmayı beceremesin sen hala suçluyu başka yerde ara, ne malum normal bir pit stopta aynı şeyi yaşamayacağın, hiç mi girmeyecektin pite? yahu Alonso son yarışlarda sırf Mclarene kıl olduğundan dolayı Hamilton'dan puan çalabilmek için bir taraflarını yırttı be. Sen Brezilyada yarışı kazanırken son yarışta, ikinci sırada takım arkadaşın yoktu, Alonso vardı altında ki daha güçsüz Renault'uyla… Adam çıktı açıklama bile yaptı Massa'nın şampiyon olmasını tercih ederim diye. sen hala yarası olan gocunur tarzı açıklamalar yap.

  20. McLaren'ciler istilaya başladı diyenler Alonso haberlerine bile Hamilton'ı karıştırmıyormu Alonso birşey yaparsa tarih profesörü gibi bakın Hamilton'da şunu yapmış demiyormu Alonso'yu koruma ve kollama bakanı gibi Alonso aslında onu yapmak istemedi şunu söylemek istemedi diye savunmaya geçmiyormu. Komik olmayın önce kendinize bakın kim istilacı kim değil.

    NOT: xtrabit racing (Pontiac G8 GT Firehawk) dostum bende cevap veremiyorum yorumlara görünen o ki kimse cevap veremiyor dün sitede bir sorun oldu Hem Explorer'dan hemde Google Chrome'dan giremedim siteye ama Firefox'dan girdim ilginç. sunucularla ilgili bir problem var anlaşılan.

  21. hasan yurdakulda kim bunuda nerden çıkardınnn

  22. McLaren'ciler istilaya başladı diyenler Alonso haberlerine bile Hamilton'ı karıştırmıyormu Alonso birşey yaparsa tarih profesörü gibi bakın Hamilton'da şunu yapmış demiyormu Alonso'yu koruma ve kollama bakanı gibi Alonso aslında onu yapmak istemedi şunu söylemek istemedi diye savunmaya geçmiyormu. Komik olmayın önce kendinize bakın kim istilacı kim değil.

    NOT: xtrabit racing (Pontiac G8 GT Firehawk) dostum bende cevap veremiyorum yorumlara görünen o ki kimse cevap veremiyor dün sitede bir sorun oldu Hem Explorer'dan hemde Google Chrome'dan giremedim siteye ama Firefox'dan girdim ilginç. sunucularla ilgili bir problem var anlaşılan.

  23. nebuchadnezzar efendi bn okudmu gayet iyi anladımm sen geçn haberin birinde 2007 de mekanikerler alonsoya küfredio biz alonsoya karşı yartışıoruz dieee yalan salatası yapmışşsınnnnn

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hasan yurdakul pusat 94 okuduğunu anlayamayan yeni yetme arkadaşım.Ben bu yarışı polden başladık kazandık demiyorum ki.Benim söylediğim her kaybedilen şampiyonluğun ya da zaferin altında bir sebeb arayacak olursak sabaha kadar çok şey çıkar diyorum.Geçmişte bazı şanssızlıklar veya hatalar olmuştur.geçmiş geçmişte kalmıştır.

  25. nebuchaddnezzar efendi ne istilası biz burda doruları konuşuoruzzzz 20008 de singapurda alonso şike ile yarış kazandı ama siz hala utanmadan inkar edionuz

  26. Bir yorumun altına yorum yazamayan bir tek ben miyim?

  27. Felipe Massa; "Bu gerçekleşenler hırsızlıktı. Ancak yarış sonucuna göre hiçbir şey olmamış gibi, sonuç aynı. Bu doğru değil."

    "Bu hırsızlık nedeniyle şampiyonluk yarışının gidişatı değişti ve ben şampiyonluğu kaybettim." dedi.
    …..OLAY GÜNYÜZÜNE ÇIKTIKTAN SONRA MASSANIN DEDİKLERİ….adam haklı da ama alonso nun suçu olmayabilir…niye herkes alonso yu suçluyor anlamadım…yapılacak tek mantıklı şey var oda yarışı iptal etmek….böylece hem MASSA ya hem de FERRARİ ye yazık olmamış olur…..

  28. Felipe Massa; "Bu gerçekleşenler hırsızlıktı. Ancak yarış sonucuna göre hiçbir şey olmamış gibi, sonuç aynı. Bu doğru değil."

    "Bu hırsızlık nedeniyle şampiyonluk yarışının gidişatı değişti ve ben şampiyonluğu kaybettim." dedi.
    …..OLAY GÜNYÜZÜNE ÇIKTIKTAN SONRA MASSANIN DEDİKLERİ….adam haklı da ama alonso nun suçu olmayabilir…niye herkes alonso yu suçluyor anlamadım…yapılacak tek mantıklı şey var oda yarışı iptal etmek….böylece hem MASSA ya hem de FERRARİ ye yazık olmamış olur…..

  29. Felipe Massa, 2008 Singapur GP sonuçlarının silinmesi konusunda ısrarcı.

    2008 Singapur yarışını, Nelson Piquet'nin duvara çarpması sonucu giren güvenlik aracı sayesinde Fernando Alonso kazanmıştı. Felipe Massa, bu olay nedeniyle kendisinden "çalınan" puanlar yüzünden şampiyonluk yarışında geri kaldığını ve yarış sonuçlarının silinmesi gerektiğini söyledi.

    Felipe Massa; "Bu gerçekleşenler hırsızlıktı. Ancak yarış sonucuna göre hiçbir şey olmamış gibi, sonuç aynı. Bu doğru değil."

    "Bu hırsızlık nedeniyle şampiyonluk yarışının gidişatı değişti ve ben şampiyonluğu kaybettim." dedi.

    Singapur skandalının ortaya çıkışı sonucunda Flavio Briatore ve Pat Symonds uzaklaştırma cezaları alırken, Renault takımı ertelemeli uzaklaştırma cezası almıştı. Ancak yarışın sonucu değiştirilmedi. Bu durum, şampiyonluk yarışını 1 puanla kaybeden Felipe Massa'dan büyük tepki gördü.

    2008 Singapur GP'ye polde başlayan Felipe Massa yarışı 13. bitirirken, sezon sonunda şampiyonluğu elde eden Hamilton, yarışı 3. sırada bitirmişti.

    Massa açıklamasında; "Futbol karşılaşmalarında, para alan bir hakem nedeniyle şaibeli duruma düşen sonuçların iptal edildiğini gördüm."

    "İtalya'da, Juventus takımı bu nedenle küme düşürülmüştü. Ancak burada, Formula 1'de, yalnızca Flavio'yu eve gönderdiler. Bunu anlamıyorum ve doğru olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

    Çifte dünya şampiyonu Alonso, gelecek sezon Felipe Massa ile takım arkadaşı olarak Ferrari'de yarışacak. 3 yıl önce Monza yarışında yaşananlar nedeniyle ikilinin arasında problemler yaşanmıştı. 2007 Avrupa GP'si sonrasında ise, ikili, kameraların önünde birbirlerine açıkça hakaret etmişti.

    ESKİ BİR HABER(OLAY GÜN YÜZÜNE ÇIKTIKTAN SONRA)….MASSA sonuna kadar haklı yazık oldu MASSA YA yazık oldu FERRARİ YE…..

  30. Felipe Massa, 2008 Singapur GP sonuçlarının silinmesi konusunda ısrarcı.

    2008 Singapur yarışını, Nelson Piquet'nin duvara çarpması sonucu giren güvenlik aracı sayesinde Fernando Alonso kazanmıştı. Felipe Massa, bu olay nedeniyle kendisinden "çalınan" puanlar yüzünden şampiyonluk yarışında geri kaldığını ve yarış sonuçlarının silinmesi gerektiğini söyledi.

    Felipe Massa; "Bu gerçekleşenler hırsızlıktı. Ancak yarış sonucuna göre hiçbir şey olmamış gibi, sonuç aynı. Bu doğru değil."

    "Bu hırsızlık nedeniyle şampiyonluk yarışının gidişatı değişti ve ben şampiyonluğu kaybettim." dedi.

    Singapur skandalının ortaya çıkışı sonucunda Flavio Briatore ve Pat Symonds uzaklaştırma cezaları alırken, Renault takımı ertelemeli uzaklaştırma cezası almıştı. Ancak yarışın sonucu değiştirilmedi. Bu durum, şampiyonluk yarışını 1 puanla kaybeden Felipe Massa'dan büyük tepki gördü.

    2008 Singapur GP'ye polde başlayan Felipe Massa yarışı 13. bitirirken, sezon sonunda şampiyonluğu elde eden Hamilton, yarışı 3. sırada bitirmişti.

    Massa açıklamasında; "Futbol karşılaşmalarında, para alan bir hakem nedeniyle şaibeli duruma düşen sonuçların iptal edildiğini gördüm."

    "İtalya'da, Juventus takımı bu nedenle küme düşürülmüştü. Ancak burada, Formula 1'de, yalnızca Flavio'yu eve gönderdiler. Bunu anlamıyorum ve doğru olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

    Çifte dünya şampiyonu Alonso, gelecek sezon Felipe Massa ile takım arkadaşı olarak Ferrari'de yarışacak. 3 yıl önce Monza yarışında yaşananlar nedeniyle ikilinin arasında problemler yaşanmıştı. 2007 Avrupa GP'si sonrasında ise, ikili, kameraların önünde birbirlerine açıkça hakaret etmişti.

    ESKİ BİR HABER(OLAY GÜN YÜZÜNE ÇIKTIKTAN SONRA)….MASSA sonuna kadar haklı yazık oldu MASSA YA yazık oldu FERRARİ YE…..

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclarenciler yine istilaya başlamış.Hayırlısı olsun alıştık artık bunlara.

    Şampiyonluğu kaybetmenin altında bir neden ararsak bir sürü neden buluruz.Massanın sezonun ilk iki yarışını puansız bitirdiğini de unutmayalım.Malezyada poleden başladığı yarışın 30.turunda spin atıp çakıl havuzuna gömülmüştü.Melbounede ise coulthart ile kaza yapmıştı.Hatası da olabilir şanssızlığı da olabilir.
    Alonso geçen yıl abu dabide ilk virajda yılların tecrübeli şumisinin temas bile olmadan niye spin attığını sorguladı mı?petrovun redbull garajının önünden geçerken alkışlanmasının altından bir bit yeniği arandı mı?Reno motorları dayanışması dendi mi?Kaybedilen şampiyonluğun altını eşmenin anlamı yok.Ondan veya bundan bir şekilde kaybedildi.

  32. Felipe Massa, 2008 Singapur GP sonuçlarının silinmesi konusunda ısrarcı.

    2008 Singapur yarışını, Nelson Piquet'nin duvara çarpması sonucu giren güvenlik aracı sayesinde Fernando Alonso kazanmıştı. Felipe Massa, bu olay nedeniyle kendisinden "çalınan" puanlar yüzünden şampiyonluk yarışında geri kaldığını ve yarış sonuçlarının silinmesi gerektiğini söyledi.

    Felipe Massa; "Bu gerçekleşenler hırsızlıktı. Ancak yarış sonucuna göre hiçbir şey olmamış gibi, sonuç aynı. Bu doğru değil."

    "Bu hırsızlık nedeniyle şampiyonluk yarışının gidişatı değişti ve ben şampiyonluğu kaybettim." dedi.

    Singapur skandalının ortaya çıkışı sonucunda Flavio Briatore ve Pat Symonds uzaklaştırma cezaları alırken, Renault takımı ertelemeli uzaklaştırma cezası almıştı. Ancak yarışın sonucu değiştirilmedi. Bu durum, şampiyonluk yarışını 1 puanla kaybeden Felipe Massa'dan büyük tepki gördü.

    2008 Singapur GP'ye polde başlayan Felipe Massa yarışı 13. bitirirken, sezon sonunda şampiyonluğu elde eden Hamilton, yarışı 3. sırada bitirmişti.

    Massa açıklamasında; "Futbol karşılaşmalarında, para alan bir hakem nedeniyle şaibeli duruma düşen sonuçların iptal edildiğini gördüm."

    "İtalya'da, Juventus takımı bu nedenle küme düşürülmüştü. Ancak burada, Formula 1'de, yalnızca Flavio'yu eve gönderdiler. Bunu anlamıyorum ve doğru olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

    Çifte dünya şampiyonu Alonso, gelecek sezon Felipe Massa ile takım arkadaşı olarak Ferrari'de yarışacak. 3 yıl önce Monza yarışında yaşananlar nedeniyle ikilinin arasında problemler yaşanmıştı. 2007 Avrupa GP'si sonrasında ise, ikili, kameraların önünde birbirlerine açıkça hakaret etmişti.

    ESKİ BİR HABER(OLAY GÜN YÜZÜNE ÇIKTIKTAN SONRA)….MASSA sonuna kadar haklı yazık oldu MASSA YA yazık oldu FERRARİ YE…..

  33. alonsonun gerçekten de haberi olmayabilir…ama ne olursa olsun o yarış iptal edilmeliydi…

  34. bence çok büyük haksızlıktı bu olay…….massa nın karakteri belli…kim nederse desin adam en dürüst..en az oyuncu…en az çıkarcı…en az yağcı…pilotlardan biri….maalesef kendisinden çok daha farklı karaktere sahip bir pilotla takım arkadaşlığı yapıyor…bu da onu geriyordur büyük ihtimal….bence singapur yarışının sonucunu iptal etmeleri lazım bu çok büyük bir haksızlık….

  35. tahsincim şumi yol vermese zor geçerdiniz adam bariz yol verdi uyaryı aldıktan sonra ama neyse. senin dediğin olsun gönlün hoş olsun.

  36. alonzomanyaa  avatarı

    Adam eve girmiş hırsızlık yapmış ama çaldıklarını satmamış veya harcamamış bak sen…

    Bununlan mı avutuyorsunuz kendinizi. Yazık size.. Böyle dürüst olunuyor demek ki. Öğrenmiş olduk, Eğer çaldığını kullanmazsan masumsun arkadaş…. :)))

    Bunun yanında, 2008 in tüm tarafları ve mahkeme tarafından AKLANAN bir Alonso.. Biliyorum çok zorunuza gidiyor. Bekliyorsunuz şu Alonsonun bişeyi çıksada saldırsak diye. Ama daha çok beklersiniz.

  37. Ömer_Massa avatarı

    Massa bu yarışta herşeyi unuttur dostum bize.seni podtumda görelim…

  38. 😀 fazla zorlama kendini acınızdan şaçmalıyorsunuz. FİA o yıl McLaren'in Ferrari'nin hiçbirşeyini kullanmadığını ispatladı üstelik 2 farklı araç ve birbirinden çok farklı setuplar alonsodan beri f1 izlediğin belli. sizin pilot şikeyle yarış kazandı ama hala iade etmedi. Hamilton Fia'ya şikayette bulunmadı italyada. sadece takıma agresif bir savunma yaptığını söyledi ortaya çıktıki McLaren Fİa ile bağlantıya geçmeden önce Ross Brawn çoktan uyarılmış. üstelik o mücadele Hamilton'ın geçişiyle sonuçlandı hani bir çaylağı 40 tur geçemeyip şampiyonluğu kaybetmedi.

  39. Alonsonun şikeyle kazandıgı yarışta adam dünya sampiyonlugunu kaybetti.sonra da takım arkadası oldu kadere bak

  40. massa alonso ferraride deilkennn o kazada olanları onun bildini söledi ama şimdi adam susuyor neden acaba

  41. alonzomanyaa  avatarı

    Valla ferrari de 2 senedir senin bişeye yaramamanın acısını hissediyordur herhalde ama ne yapacan işte.. Alonso vermiş cevabını zaten gayet güzel..

  42. mc laren fanları bu tip şike hile yalan dolan haberlerine hangi cüretle yorum yazabiliyor anlaşılır gibi değil.

    Singapur yarışı manipule edilmiştir ve f 1 in yüzkarasıdır bunu kimse yalanlayamaz doğru..

    bu bir yarış ta geçerli idi görebildiğimiz ve medyaya yansıyan.

    ama sormazlarmı adama KOCA BİR YILI ÇALINTI SETUPLARLA DOMİNE EDEN VE HIZRSIZLIKLA MAHKEMELERDE HAKİM SAVCI KARŞISINDA EL PENÇE DİVAN duran habire özürler dileyen aciz takım kimdi diye….

    bu ise f1 in tarihine geçmiş bu güne kadar ki en büyük DÜZENBAZLIKTIR.

    sonrada suçu pilotlara(Alonso) atmak çıkış yolu görülmüştür

    yok efendim Alonso bizi şikayet etti tehdit etti

    siz çalarken suçlu değilsiniz sizi ihbar denler suçlu öylemi.

    neyse siz yine telsizden rakip takım pilotlarını fia aracılığı ile geçmeye devam edin..

    aynı sezonda Hem Alonso hemde diğerleri ile yarışın sevgili Ron beyin incileri..

  43. Çok ilginç bir haber olmuş Massa singapurun manipüle edildiğini söylemiş. bu sözler kargaşa yaratabilir.

  44. Felipe Massa avatarı

    Singapur 2008 hatalıdır.AMA…

    Fernando Alonso ise "Evet, Felipe 2008'de burada puan kaybetti ancak yarışın bitimine 3 tur kala motoru bitince de puan kaybetmişti."

    "Ben geçen seneye baktığımda şampiyonluğu kaybetme nedenlerimi görebiliyorum." dedi

    Bunlar yalanmı?

    Peki FIA ortaya çıkarmasaydı

    2009 Melbourne ne olacaktı?

    2007 Fuji?
    2008 Monza?

    Gibi unutulacakmıydı?Malum Fujide Hamilton-SC…
    Monza da extra 1 puan için Webber'in dışarı atılması var….Massa şampiyonluğu 1 puanla kaybeti….

    SC demişken,Valencia 2010 u izleyen varmı aranızda?

    SAYGILAR.

  45. asıl büyük hatalardan biride, hala o yarışın şikeciler lehine tescilli olmasıdır. çok yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir