Pirelli: "Singapur GP Taktik Savaşına Dönüşebilir"

yazar:

kategori:

Singapur’da lastik aşınmalarının çok üst seviyelerde olmaması ile Hembery, bazı takımların süper yumuşaklarla 3 pit, bazılarının ise farklı strateji ile 2 pit yapma yoluna gidebileceğin, belirtti.

Hembery: “Süper yumuşak lastiklerin ne kadar da uzun süre gittiğini gördüğümüzde şaşırdık; özellikle de üstteki takımlarda. 15-16 tur sürdü. Vettel’inkinde neredeyse hiç bozulma yoktu.”

“(Uzun süre gitmesine rağmen yine de) çok ama çok sabitti ve bu, bazı üst düzey diğer takımlarda da yaşandı. Yani bu açıdan bakınca, hızlı bir strateji belirleyip başlarda süper yumuşaklardan azami performansı alıp, sonunda yumuşaklara geçebilirler.

“Monaco’da bana aynı soruyu sorsaydınız, aynısını söylerdim. Ama orada zirvedeki üç takımda üç farklı strateji vardı”

“Bu yüzden burada geçişin zor olduğunu düşünerek biri belki de bir pitstopu es geçecek. Burada bu biraz daha kolay ama yine de cadde pistindeyiz”

Hembery ayrıca geçişin zor olması nedeniyle lastik saklama fikrinin burada geçerli olacağını düşünmüyor.

Hembery: “Birinin bunu düşüneceğinden eminim. Ama burada cadde pisti ve grid pozisyonunun büyük önem taşıdığını söylemem gerek. Eğe Vettel pole alırsa ve siz lastik saklarsanız, o (Vettel) yine de uzaklaşıp gidecektir.”

“Gridde ne kadar yukarıda sıralanırsanız o kadar iyi. Eğer güvenlik aracında da şansınız varsa, nerelerden nerelere gelebilirsiniz”


Yorumlar

  1. velette bu otomobil olduktan sonraaaaa da çok birinçi olurrr sene sonuna kadar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir