Whitmarsh: "Aracımız Sene Başında Hızlı Olmalı"

yazar:

kategori:

Bu sene başında Red Bull ve Sebastian Vettel, egemen bir görüntü çizerek 2009’da Brawn ve Jenson Button’un yaptığına benzer bir şekilde fark açtı. Bununla birlikte McLaren, gelecek sene buna izin vermemek istiyor.

Whitmarsh: “Senenin başında daha hızlı bir aracımız olmalı”

“Çocuklar her sene çok sıkı çalışıyor. F1’in doğası, bildiğiniz gibi döngüsel. Gelir ve gider”

“McLaren, kötü bir başlangıcı telafi edebilen harika bir takım. Bunu pek fazla takım yapamaz. Ama kötü bir başlangıcı telafiye çalışmama daha iyi. Önceden çok defa kazanan araçlar ürettik. Çok iyi adamlardan, mühendislerden oluşan bir takımız. Gelecek sene bunu yapmaya odaklandık”

“Senelerdir yarışıyoruz. Geçmişte Red Bull’dan daha hızlı araçlar ürettik ve bunu gelecekte de yapabiliriz.”

“Sizdeki Red Bull saplantısı gibi bir şey yok bende. Bir takım teknik kurallar var; yaratıcı bir şekilde çok ama çok sıkı çalışıp riskleri azaltmamız gerek ki bu çok fazla zaman ve enerji ister; ardından da başından itibaren çok hızlı bir araca sahip olmayı sağlamalıyız. İşte şimdi bunu amaçlıyoruz”

“Red Bull’un, Ferrari’nin, Mercedes’in veya diğer herhangi bir takımın yaptıkları, bizim odak noktamız olmamalı. Yarışlar kazanan en iyi aracı yapacağımıza işte böyle inanıyoruz”

McLaren, Williams’tan ayrılacak Sam Michael ile anlaşmıştı. Whitmarsh gelecek sene Michael’in, takımı güçlendireceğine inanıyor.


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Bu arada açıkça söylemese de diğer takımlarda 2012 aracına Ferrari ile hemen aynı zamanda odaklanma yaptı.Daha doğrusu kaynak olarak.Mclarenin bu demeçleri biraz insanı farklı düşündürse bile onlarda 2012ye ait parçaları Cuma antremanlarında denemiş.Toro Rosso ile Ferrari de Cuma antremanlarının bir kısmını 2012 parçaları için kullanmış.Redbull zaten gizemli tabanı ile önümüzdeki sezona çoktan başladığını gösterdi.O delikler muhtmelen 2012 egzoz kurallarında etkili olacak.Kısaca tek takım değiliz gelişimi yavaşlatıp seneye odaklanan.Sadece bunu dile getiriyoruz sürekli zorluyoruz ayağına yatmanın anlamı yok.Bunu haberle alakasız bilgi olarak verdim

  2. bende görmedim, göremedim, halı dokurken gözlerim kör oldu 🙂

    martin tam bir iş disiplini olan adam. örnek aldığım insanlardan sadece birisi.

  3. Domenicali de kendi taraftarı heriç herkes tarafından seviliyor =)

  4. button ve hamilton bu ikili artı hızlı bi araççç bizi üst üste 4 5 sene şampion yaparrrrrr biraz çalışınnnnnnnnn çokk çalışın adrian newey gbiii

  5. Hızlı ve dayanıklı aracın yanında,çok iyi bir strateji ekibi,hızlı bir pit ekibide gerek Whitmarsh bu sezon bolca hata yaptık her alanda o yüzdendir ki seneye hata yapmayan mükemmel bir McLaren görmek en büyük dileğim.

  6. Martin sen bence Mclaren'in başına gelen en güzel şeysin. Umarım senin zamanında Mclaren hem takımlar, hem de pilotlar şampiyonluğunu kazanır. Senin gibi beyfendi, samimi ve sıcak F1 patronu görmedim. Her takım taraftarlarından saygı gören belki de tek takım patronusun 🙂

  7. olmalı da zaten suan griddeki en iyi 2 li sizde (anlaşan rekabetçi 2li olarak) ve siz bu adamları hatalarınızla gerilerde bırakıyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir