İtalya, Ferrari Egemenliği Üzerinde Duruyor

yazar:

kategori:

İtalyan basını, Ferrari’nin 2008 sezonunda egemen olacağına inanıyor.

Maranello kökenli takımdan yetkililerin, rakipleri McLaren ve BMW ile aralarındaki farkı çok görmemelerine karşın La Gazzetta dello Sport, Barselona’daki kırmızı F2008’in egemenliğinin etkileyici olduğunda ısrar ediyor.

La Gazetta: "Tek bir hata dahi yapılmadı. McLaren ve BMW, çok uzakta. İspanya’nın ardından 2008 dünya şampiyonluğu sona ermiş olabilir"

Corriere dello Sport ise lider Kimi Raikkonen ile ilgili olarak "Fin pilot, tarafsız bir şekilde şampiyonluk için tek gerçek aday. Geçmişte olduğu gibi bu şampiyona da ‘can sıkıcı formula’ haline gelebilir"

Tuttusport: "Raikkonen ve Massa, İspanya fethetti ve Ferrari’nin mutlak gücünü gösterdi."

"Rakipleri üzerindeki avantaj, Stefano Domanicali’nin dizginleri elden bırakmayın çağrısı yapmasına rağmen neredeyse utandırıcı boyutta."

"Raikkonen, bütün yarışı kontrolü altında götürdü ve Massa da onu aktif bir şekilde destekledi. O kabul etmek istemese de bu onun görevi"

Il Messaggero: "Ferrari şefleri, coşkuyu engellemeye çalışıyor ama Ferrari’nin, McLaren ve BMW’nin çok önünde olduğu açık"


Yorumlar

  1. vahit başol avatarı

    padokman sen ve sneın gıbı arkadaslara tek tek cvp verecek halım yok yazdıgımı ıyı okumamıssın sanırım sen.ben renocu ne degılım ben alonsoyu sevdıgımdne onu desteklıyom sadece.banane kardesım kım kımın bılgısını caldıgsaa ala ala.ben burda sadece ferrarı sampıyon olucak dedım okadar bu benım dusuncemn ıster kabul edeın ıster etmeyınn.hep soyledıklerımde bır yanlsı varsa soyleyın yalanmı yanı herkes mutlu oldugunu osyeldı pılotların ben onların dedıklerını yazdım nıye bukadar rahatsız oluyosun anlamadım:))) elbet sızde sampıyon olursunuz olursanızda alkıslamsınıda bılırımm hemde seve seve.lafı ve tarytısmayı uzatmanın bır anlamı yok bence okey kardesım yazdıklarımı bundna sonra ıyı oku bakam renocuyum dıye bır laf gectımı benden.yerı geldı alonsoyu bıel elestırdım ben burdaa sızın gıbı tek taraflı bakmıyom olaya ben.

  2. çok büyüksün vahit,hatta bu tahminlerinde beyoğlunda tarot falı aç,sanki siz mclaren inin bilgilerini almadınız bunu kabıl etmediniz buna rağmen durumununz ortada,o yüzden sen reno ve alonsocuğunla ilgilen komik…

  3. vahit başol avatarı

    fuad kaya arkadas kendını baya bır tatmın etmıssın yazınlaa.ya hersey ortada neden kabullenmek bukadar zorr anlamak mumkun degıll.mclaren sampıyon olamazz bur bırr.olsaydı bu zamana kadar olurdu zatenn.sakın gecmısı katmayın gecmıs gemcmıste kaldıı.mclaren yaklasık nen zamandır berı sampıyon olamıyom ben bılmıyom ama sanırım bır on yıl varr:))) caylaya yenılmıste ondan acımız varmısta ne alaka kardess ya alonso babamın oglumu ala ala acı olacak ıcımızde senden konusmak ıcın konusmussun be kardes sadece sana guluyomm:)))formula1 de yarısyorlar soka yarısında degıl fuad kardes caylaklarla bu iş olmaz hel basta ron denıss gıbı bır farsa hıc olmazzz hele,guldurmeyın benım be kardess.neymıs 01,02 sanıye varmıs yok yawww daha neler,kımı kendı soyeldı ya daha hızlı gıdebılırdım dıye demekkı kapasıtesı varkı gıdebılıyoo.gecen sene sampıyon olacaktı mclaren elıne yuzune bulastırdı yalanmı be kardesım skandal ustune skandall.sız anca mclaren takımı bask abır takımın bılgılerını calarak bu kadar sampıyonluga yaklasırsınızz,ılk once elınızdekı pılotların kıymetını bılın.mesala kımı.montoya ,alonsoo,ya kardesım bu pılotların hepsı mclarenden gıdınce oldukları yerde mutlu olduklarını soyluyorlardı,yanı bu kısıler yalanda sadece mclarenmı dogru konuyo pehhh:)))yeter bu kadar anlayan anladıı zaten bu sene ferrarı sampıyon ıste kabulenmekte buyuklukk beylerrr:))

  4. güzel yorum 🙂

  5. Son yarıştaki verilere göre Ferrari mclarenden 0.1-0.2 saniye daha hızlı.f1 şampiyonası da 5 yarıştan ibaret olmadığına göre ferrarinin bu sene kesin olarak şampiyonm olacağını söylemek pek mantıklı değil,tabi,biz Ferrari ile ilgili konuşurken mantıklı olmak zorunda değiliz demiyorsanız 🙂 sezon içinde mclaren de bmw de ferrariyi geçebilir..ama,şu an için şampiyonada en hızlı,doğal olarak en avantajlı takım ferrari.olaya yorum yapan sevgili Alonso taraftarı arkadaş da çok ilginç şeyler yazmış..geçen sene alonsonun ÇAYLAK hamiltona karşı bi üstünlük sağlayamamış olmasından duyduğu acıyı hala içinde taşıyor olmalı,ki,alakası yokken hamiltonu inceden inceye yermeye çalışmış,ama bunu yaparken,diğer tüm fanatikler gibi,sevgili arkadaşımız da mantığını bi kenara koymuş..yok efendim,raikonenin arabayı geliştirememesi normalmiş de,aözüm ona,hamiltonun bunu yapamaması mclarenin asıl sorunuymuş..yani,nasıl oluyorsa,ferraride arabayı geliştirme görevini mühendislere,mclarende ise pilotlara devretmiş : )) Ayrıca,Ferrarinin istenirse son yarışta daha hızlı gidebileceğine ama gerek görmediği için bunu yapmadığına inanmak da çok mantıksız..raikonenin en yakın mclaren sürücüsü ile aradaki farkı 15 saniyenin üstünde olssaydı inanırdım,ama arada çok fark yoktu,her an her şey olabilir ve geçilebilirdi,buna rağmen,her yarışta son turlarda en hızlı turu atma meraklısı raikonen neden yavaş gitmiş anlamak zor.

  6. vahit başol avatarı

    ben bır alonso taraftarıyım.am aacılar hezaman acıdır beylerr.bos konusmanın anlamı yok bence hıcc.ferrarı acık bır sekılde onde mclarden ve bmw den renoyu katmıyom onlar gelısme asamasında bu sene asla ferrarı ıle bır olmaz.kımı ve ferrarı bu sene bır aksılık cıkmazsa sampıyon sımdıden kımı ve ferrarı taraftarlarını kutlarımm.mclaren gobegını catltsa ferrarıyı yakalayamaz hel o ıkı caylak pılotla bu ısın olmayacagını herkes anladıda bır onlarmı anlamadı daha dogrusu ron denıss anlamadı.neymıs hamılton gec yetenek gecın sız onları bır pılot takımın ılerlemesınde katkı yapamıyosaa bıseye yaramaz acıkcası.kımı yapıyomu dersenız belkı oda yapmıyo ama onun yapmasına gerek yok zaten adamın altına en hıslı rabayı verıyolar gerke kalmıyoo.butun ferrarıcı arkadasları kutlarım bu senkı sampıyonluk ıcınn:)))

  7. aradaki fark daha fazla çünkü rai fazla zorlamadım dedi en az yarım saniye fark var bmw ve mercedes hemen henmen aynı gibi ama daha hızlı pistlerde ferrari arayı dahada açar

  8. siz kendiniz bildiğiniz doğrularda gidin bizde kendi bildiğimiz doğrularda sorun çıkartmasın kimse..

  9. Erhan. Bırak Kardesim ya ben burda tartısıyorum kufur bıle yedıgım oluyor etme eyleme.. Mazallah sırf gıcıklık olsun dıye konusanlara denk qeliriz. qerek yok yani. =) anladın sen o ünlü fransız atasözünü xD

  10. Geçmişe bakıldığında rahatlıkla söyleyebilirimki FIA nın en çok canını yaktığı takım Ferrari dir. Karşı çıkan varsa da burdayım her zaman tartışırım.

  11. ugur aras walla helal olsun bütün içimdekileri söylemişsinn.. ama anlayan anlar kardeşimm.. ayrıca ferrari her sezon enn hızlı ve en iyi takım.bunda kabullenmiycek bişey yok.ewet karışık dönemler geçirdiği oldu ama genelleme yapcak olursakk bu böylee. mesela gecen sene herkes mclarenin hızlı olduğundan bahsetti bende güldüm.ferrari bilgileriye honda bile hızlanırr. resmen 4 tane ferrari wardı bi pilotlar farklıydı.!

  12. Mosley Takıntısı Meshurdur.Ferrari Fan ı olmayan arkadasların bilmezler fianın msc yi yavaslatmak için izlediği politikaları bilmezler Ferrarinin icat ettiği parçaları F1'de Kullandırmadıklarını bilmezler. ohooo o birde Fia=Ferrari demeleri yok mu zaten orda cıldırıyorum. Ferrari suanda üstün kardesim bunu kabullenmek zorunuza gitmesin hızlı oldugunuzda bizden yavassınız diyecek kadar aşşalık olmayız. eet gerekirse dahada hızlı gideriz çunku pistte suan zorlamıyoruz.!

  13. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    ya bu mosley takıntısı nedir anlamış değilim sanki hakkinen,hill,villenauve,alonso bu isimler sanki başka kategoride şampiyon oldular Mc Laren sen ve senin gibiler artık baydı kendinize çeki düzen verin 700 bilmem kaç sayfalık hırsızlık olayında bile macca'yı savundunuz ya pes walla gerçekler acıdır kara bi leke olarak tarihteki yeriniz duracaktır insan biraz utanır sizin gibiler için ne varsa ne yoksa mosley mosley mosley bıktık adam gibi yorum yazın Her zaman her yerde en büyük Scuderia "Ferrari" Marlboro tabiki Çekiş başlı köpekbalığı F2008 bu kadar basit bu arada ben atilla eyupoglu
    değilim tüm tifosiler hep beraber 'Non mollare mai'
    Go 1ceMan Gooo…

  14. bunun boyle olacagı basından bellıydı mclarenın dusecegı o denli büyük bi skandalın ardından ben mclarenden sampıyonlu mucadelesi vercğini düşünmyrdmm 1.takım belli ferrari 2.takım için bmw ve mclaren hmn arkalarında renault var ama renaultta bnce cok yavas degıl bu ıkılıye oranla

  15. cezalar nasıl oluyor.bir araca telsizden yavaslaması soyleniyorsa ne oluyor peki:)) yada yasaklanan parcalar.. vsvs

  16. ErhanF1 çok haklısın.

  17. Son yarış isteselerdi daha hızlı olabilirlerdi bu doğru. BMW teknik şefi bile "Ferrari yi yakalamak için 0.2sn den daha fazlası lazım" diyorsa bu adamlar gerçekten hızlıdır. Bir de şu Mosley takıntısını bırakın artık. Pist üzerinde Mosley yarışmıyor.

  18. Ferrari, kontrolü elinde bulunduruyor gibi. Son yarış yakın olmasına rağmen öyle bir intiba yaratıyorlar ki, gerekirse daha da hıuzlı gideriz gibi…

  19. Biz sadece insanız medyumluk gibi bir özelliğimiz yok varsayımda yapmıyoruz ilerde nelerin olacağını hiçkimse bilemez bmw de şampiyon olabilir .tabi mosley önceden puan dağılımını yaptıysa bilemeyiz:)

  20. Ferrari yi sevmiyorum ama buna rağmen gerçekler ortada. Bir mucize olmazsa Ferrari bu sezonu alacak. Ama siz hala McLaren Avrupa da daha hızlıdır yalanına inanıyorsanız o başka.

  21. şu ana kadar ferrarinin başarısı, bir italyan başarısıdır. bunu pistlerde gösterende raikkonen. sevinmek, herkesin olduğu kadar italyanlarında hakkıdır ve abartılı haberler her ülke medyasının vazgeçilmez unsurudur bence.

  22. sezon da türkiye yarışında bitiyor dogru ya

  23. Sezon öncesi Trulli ve Fisichella bu sezon Ferrari egemenliği ile geçecek dediklerinde burda ne fırtınalar kopmuştu. Adamlar birşey biliyomuşlarda söylemişler.

  24. 1 italyanlar 2 türkler(yeni nesil) demişimdir her zaman zaten "…" sıralamasında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir