Kovalainen: "Türkiye'de Yarışmak İstiyorum"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Barselona’daki kazasının ardından iyi durumda olduğunu söyledi ve Türkiye’de yarışabilmeyi umut ettiğini ifade etti.

Fin pilot, Katalunya pistinde aracının 22. turda yüksek hıza sol ön lastiğinin patlamasının ardından pistten çıkarak lastik bariyerlere çarptı ve sonrasında hastaneye götürüldü.

Kovalainen, bilgisayarlı tomogrofinin sonucunda herhangi bir kırık kemiğinin veya kafa zedelenmesinin olmadığı görülmesine rağmen geceyi hastanede geçirdi.

McLaren pilotu, sabah da kontrolden geçti ve sonuçlar olumluydu. Daha sonra hastaneden taburcu edildi.

Kovalainen: "Hafiften baş ağrım var ve boynum kaskatı. Ama bunların dışında jendimi iyi hissediyorum ve iyi durumdayım"

"Odak noktam, mümkün olduğunca kısa sürede iyileşmek. Böylece, Türkiye’de yarışmam için gerekli olan FIA’nın tıbbi incelemesini geçebilirim."

"Takım bana, lastiğin aniden sönmesine neden olacak şekilde sol ön jantın kırılmış olabileceğini söyledi. Bununla birlikte, kesin nedeni doğrulayabilmek için daha ileriki incelemeleri beklememiz gerekiyor."

"Özellikle önemli olan, monokok yapının ağır darbeye karşı koymasıydı. Bu yüzden bu konuda, Vodafone McLaren Mercedes’teki herkese övgü sunulmalı."

Kazada bilincini kaybeden Kovalainen, olayı hatırlayamadığını kabul etti.

Kovalainen: "Olayla veya sonrasında neler olduğu ile ilgili bir şey hatırlamıyorum. Ama açıkçası bütün pist acil durum elemanlarına, pistteki FIA’nın tıbbi takımına, hastanedeki doktorlara, bana bakmaktaki bütün çabaları için teşekkür etmek istiyorum"

"Ayrıca aldığım bütün mesajlar için de hepinize teşekkür ederim. Benim için çok anlamı var"


Yorumlar

  1. tijs_wervest avatarı

    ya kova da öyle bir elektrik var ki anlatılmaz çok şirin bakışları acaip :)gerçekten süper bi kişilik.geçmiş olsun kovaFin

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kova ıyı bır pılot.efendı de.hıc bır agresıflıgı yok.oda kımı gıbı sakın ve soguk kanlı.ustelık celık gıbı sınır ve vucutları var bu pılotların.1 haftaya kalmaz kalkar adam gıbı turlarınıda atar.cok gecmıs olsun kova

  3. tolga soydan avatarı

    çok iyi bi adam.geçen sene kimi brezilyada şampiton olduğunda o yarış dışı kalmıştı.yarış bittikten sonra kiminin aracının karşısına çıktı birbirlerine kollarını kaldırdılar.zaten severdim o zaman daha sevidm.umarım kısa sürede iilerişr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir