Red Bull Mesai Hakkını Geri Aldı

Formula 1’in kurallarına göre aracın herhangi bir operasyonuyla ilgili hiç bir elemanın, belli bir süre aralığında piste girmesi yasak. Singapur’da ise bu süre Cumartesi günü 09:30’da başlıyor ve 16:00’da son buluyor.

Red Bull Racing Takımının en büyük endişesi 4 kez kullanabilecekleri haklarından 3’ünü kullanmış olarak sezonun geri kalanına tek hakları ile devam edecek olmalarıydı.

Takım, aracın opersyonu ile ilgisi olamayan, Infiniti’nin pazarlama elemanı olduğuna inandığı kimliksiz personel elemanı yüzünden oldukça mutsuzdu.

FIA’ya bu yönden itirazını belirten Red Bull Racing, FIA’nın yasak saatleri içerisinde takımdan kimsenin pistte olmadığını kanıtlamasıyla kullandıkları sayılan 3. hakkını geri aldı.

FIA’dan yapılan açıklama da :” Yasak saatlerinde Red Bull Racing Takımı çatısı altında piste giriş yapan kişiyi sorguladık, açıklamalarını dinledik. Bu kişinin Red Bull Racing takımının bir elemanı olmadığı ve aracın operasyonunda da rol almadığı açık bir şekilde görülüyor.

” Bu yüzden Red Bull Racing takımı herhangi bir kural ihlali yapmamış, madde 30.9’u kırmamıştır.”
 
Mercedes Takım Patronu Ros Brawn ise kuralın daha açık hale getirilmesi ve hangi personelin piste girmesinin yasak olduğunu belirtilmesi gerektiğini söyledi.

” Bizim davamızda, birkaç bayan pazarlama elamanlarımız bazı misafirlerimizi karşılamak için piste saat 4 yerine 3:30’da geldiler ve yasağı ihlal ettiler. Bu yüzden bu konuyu FIA ile konuşup düzenlememiz lazım.”

“Pazarlama elemanlarının yasak saatlerde pistte olmaması için herhangi bir neden göremiyorum. Bu düzeltilmesi gereken bir kural. Bence sadece yanlış anlaşıldı.”


Yorumlar

  1. ingiltere olayında ne yapmalarını bekliyordun? aracın en önemli sistemi sene ortasında yasaklanacak sonra da red bull itiraz etmeyecek demi beklersin. orda fia doğru olanı yaptı sezon sonu yasak neyse de sezon ortası yasakda ne demekmiş. öyle bir karar olsaydı bu red bullun rakiplerine peşkeş çekmekten başka bir şey olmazdı.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yıl Redbull'un yılı.İstediğini istediği zaman alır.İngiltere sonrası gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir