Yeni Lastik Talebi Reddedilen Hamilton Strateji Arayışında

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, Q2’nin sonlarındaki turunda opsiyon lastiğini patlatmıştı ve bunun, Kobayashi’nin kazası nedeniyle yolda kalan kalıntılardan kaynaklandığından şüphe ediliyordu.

Önde giden pilotların süper yumuşak hamurlarla mücadeleyi tercih edecek olması ile birlikte bir set opsiyon lastiğini kaybeden Hamilton’un, gridde önünde yer alan iki Red Bull pilotu ile takım arkadaşı Jenson Button’u geçmekte zorlanacağı düşünülüyor.

McLaren, Cumartesi gecesi bu konuyu FIA ile görüştü ve patlayan lastiğin bulunduğu seti, yenisi ile değiştirmek istedi. Ama FIA, bunu yapmak için yeterli nedenlerin olmadığını belirterek takımı reddetti.

Hamilton’un şu anda sadece 2 set opsiyon lastiğinin olması, rakiplerine göre daha erken ana lastiğe geçeceği anlamına geliyor. Dolayısıyla İngiliz pilot, Singapur’da muhtemel bir 2 pitstop strateji üzerinde durabilir.

Bununla birlikte Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, böylesi bir stratejiyi beklediğini, süper yumuşak hamurların beklediklerinden daha istikrarlı ve uzun ömürlü olduğunu söylemişti.

Öte yandan Hembery, bir pilotun 1 set lastiğini kaybetmesinin ciddi etkisinin olduğunu kabul ediyor.

Hembery: “Mesele sadeece Pirelli’nin hatası olsa, evet lastikler değiştirilebilir. Ama bundan başka nedenler için olamaz. Aksi halde takımlar, lastiklerini bilerek patlatmaları için mühendislerine talimat verirlerdi.”


Yorumlar

  1. Yama yapsınlar 😀

  2. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    adam gapgara zaten.

  3. rocco junior avatarı

    Arkadaşım,Redbull da daha evvel benzer talepte bulundu rededildi.Mesai hakkı ise bir kargaşa ve tüm takımlara geri verildi.Çünkü saçma bir uygulama ve takımlar bunu netleştirecek.Burda durum biraz farklı lastik patlamış ama herkesin değil sadece Hamilton'un lastiği patlamış 1 tur gidip gitmeme söz konusu değil.Bende hiç memnun değilim bu lastik üreticisinden ama ortada suçlanacak biri yok.Kanat parçaları yol açtı deniyor tamamen talihsizlik öyle ise.Son cümlede söylediği gibi herkese bilerek patlat demeleri uygun olur bu durumda.Yedek araçlarıda getirsinler o zaman=)

  4. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    he he aynen öyle.23 pilotunki patlamadı.bu arkadaşınki patladı.öylemi gardaş??

  5. Red Bull hata yapar mesai saati dışında piste gelir sonra giderler konuşurlar FIA ile haklarını geri alırlar ne güzel iş.. Ama McLaren'in başına saçma bi olay geldi mi kimse sorumluluk almaz talepler reddedilir ve hep McLaren aleyhine çalışılır.. Alıştık artık bunlara..
    Hani Hamilton 1,2 tur atsa o lastiklerle sonra patlasa dersin ki bizim suçumuz yok falan diye ama daha piste çıkış turunun yarısı geçmeden Hamilton'ın lastiği patlıyor nası iş yahu bu ? Kim bunun sorumlusu Pirelli değilse ? Yarım tur bile dayanmayan bi lastiğin sorumlusu McLaren dışında herkes olabilir ama McLaren olamaz. Sonuç olarak kabak McLaren'in başına patlar ama.. Ne güzel..

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    "İsteyenin bir yüzü kara , vermeyenin iki yüzü kara" demiş atalar.

    Bakarsın yağmur yağar ve gözyaşları diner.Opsiyonmuş setmiş alır pirelli turşusunu kurar o lastiklerin.

  7. aynen öle bir yarışçı için şanssızlık ama bunun sorumlusu pirelli değil..

  8. şansızlık ama hembery nin söylediği çok doğru

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir