Newey: "Arka Arkaya Şampiyon Olmak Kolay Değil"

Bugünün ilerleyen saatlerinde Newey imzalı Red bull’un 2011 pilotlar şampiyonluğunu Sebastian Vettel ile 2. kez kazanma ihtimali var.Newey bunu en son 1999 yılında bir başka Newey sürücüsü olan Mikka Hakkinen ile başarmıştı.

“Şampiyonayı kazanmak için bütün elementlerin birarada birbirleriyle mükemmel bir uyum içerisinde çalışması lazım. İyi bir sürücü, iyi bir araç, iyi bir motor, dayanıklılık ve takım çalışması.”

“Bunu iki yıl üst üste yapmaya çalışmak ise kolay değildir.”

52 yaşındaki Newey, İngiliz takımı Williams ile de şampiyonluklar kazanmıştı ama Red Bull ile kazandıklarının en özel olduğunu düşünüyor.

“Williams ve Mclaren’e geldiğimde ikisi de daha önceden şampiyonluklar kazanmış takımlardı. Onları bu yönde tasarım bölümünde yardım ediyordum ama kazanma alt yapıları benden önce de vardı.”

“Red Bull’a katıldığımda çok ama çok genç bir takımdı. Şimdi ise giderek gelişiyor ve kazanan bir takıma dönüşerek bana büyük bir mutluluk veriyor.”

Pilotlar ile olan ilişkilerini düşündüğündeyse Mika Hakkinen ile olan ilişkisinin en fantastik anıları içerdiğini söylüyor.

“Vettel ve Webber ile olan iletişimim çok güzel ama onların araçlarında mühendis olarak çalışmıyorum. Bu yüzden Mika ile olan özeldi.”


Yorumlar

  1. bu newey rbr de olduktan sonra bunlr zor yenilir adam einstainden bile zekiii

  2. Mika rahmetli Ayrton Sennayla beraber belkide tum zamanlarin en karizmatik formula 1 surucusu…

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    mika: adam gibi adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir