Schumacher: "Perez Ayağını Gazdan Erken Çekti"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, bir ara en hızlı turu attığı yarışı bu kaza yüzünden tamamlayamadı.

Kaza öncesinde Sergio Perez ve takım arkadaşı Nico Rosberg’e çok hızlı bir şekilde yaklaşmaya başlayan Alman pilot, 8. virajda Meksikalı çaylak pilotun arkasında geldi ve temas sonrası havalanarak kendini bariyerlerde buldu.

Bu kaza öncesinde Nico Rosberg, son iki virajda pist dışına taşınca Perez’e geçildi. Daha sonra Alman pilot ilk virajda yerini geri aldı; küçük bir temas yaşandı ama komiserler buna ceza verilmesine gerek görmedi.

Rosberg ile mücadelesinde momentumunu kaybeden Perez, Schumacher’in baskısını gördü ve temas yaşandı.

Schumacher: “İyiyim. Sadece içeri dalmak üzereydim. (Virajdan) İyi bir çıkış yaptım ve daha iyi lastiklerim vardı. İçeri girdiğim anda frenleme için ayağını gazdan çekti ki bu kadar erken yapmasını beklemiyordum. Utanç vericiydi. Sanırım öyleydi (yarış kazasıydı)


Yorumlar

  1. shumi kaza yapınca benim için de yarış bitti zaten o ana kadarsoluksuz izledim.bence burada shuminin hiç bir suçu yok shumiyi suçlayanlar lütfen mantıklı olun ne ki bu trafikte araç sürmüyor adam takip mesafesi bıraksın yaptığı hızın yarısı kadar lütfen saçmalamayın.üstad mükemmel sürdü en hızlı turlardan birini attı ama o çaylak aptal.bence bu olayda kasıt var çaylak bilerek yaptı bu işi aynısını kabayaşide yapıyor biliyorlarki aracın ön kısmı daha hassas.ve kendilerini kanıtlamaları gerek basıyorlar frene.şahsen ben asıl perez denen aptalı kınıyorum.belden aşağı vuruyor.yoksa shumi elbette geçecekti ne yapsın yani.rosbergi de geçecekti rosbergin hatası da bu kadar yarış tamamlamış bir pilotun yapacağı bir hata değil.çok üzüldüm hakikaten.go shumi

  2. Bu yarıştan pek beklentim yoktu aslında ama Schumi yarışı çok iyi götürüyordu, en az bir 5.lik çıkarırdı o tempoyla, buna çok üzüldüm. Ayrıca bu kaza Schumi'ye pek yakışmadı, bu tip durumda özellikle bir çaylağın arkasında vites kutusuna kadar girmeye gerek yok, bir sonraki virajda geçseydi keşke… Neyse sağlık olsun, kendisine birşey olmadı (tabi Perez'e de) en azından.

  3. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    İki pitten sonra oluşan bu farka ben de bir anlam veremedim bunu açıklayacak birileri varsa ben de dinlemeye hazırım ama üstat mükemmel sürdü kaza olmasaydı harika olacaktı ama urası f1 her zaman böyle şeyler olabiliyor. Kazadan sonra zaten bütün keyfim kaçtı.

  4. Perezin rakibi Schumi değilken bu anlamsız yer değiştirme ve yol vermeme çabası nedir anlayabilmiş değilim. Bir önceki virajdan kenarda açıklık bırakması gerekiyordu.
    Schumi ordan dış tarafı almıştı zaten.
    Çok yazık oldu 5.lik serisine devam edecekti.

  5. Shumi olayı olduğu gibi açıklamış zaten. Gene süper bir performans sergiliyordu.Üzüldüm

  6. Shumi olayı olduğu gibi açıklamış zaten. Gene süper bir performans sergiliyordu.Üzüldüm

  7. Schumi bu sporun basari anlaminda en buyuk efsanesidir, onu seyretmek hala cok ozel ve seyretmeye devam etmek istiyorum, ama kendi kendime de soruyorum, 2 sezondur hangi caylak Schumi kadar hata yapiyor diye, aklima kimse gelmiyor, Lewis haric 🙂

  8. schumacher61 avatarı

    SORUNLAR YUMAĞI;
    1- rosberg'in yeri garantiyken takım stratejik olarak schumacher'i sağlama alması gerekirken, ikili arasında fark 2 saniye iken, fark pitten sonra 13 saniye oldu.mercedes'in artık utanmaya bile yüzü tutmayan pit duvarının bu rezil hamlesine SCHUMACHER'den tokat gibi cevap geldi ve 2. pit stoplara kadar farı 2.9 saniyeye inderen schumacher oldu… 2.pit stoptan sonra bir de ne görelim fark 9.2 sn !!! ama schumacher farkı yine kapattı.Evet schumacher bugün bana göre perez'in virajı dıştan alıp kendisinin de içeriye gireceğini düşünerek atak yapmayı denedi, ama olmadı.olabilir bu formula 1 herşey olabilir.ve burada schumacher'i suçlamak için aslında bir neden yok.ama asıl suçlanması gereken MERCEDES PİT DUVARI'dır…..BİR TAKIM PİT STOPLARDA BİR PİLOTUNA 20 SANİYE KAYBETTİRİYORSA, O TAKIMDAN BİR NANE OLMAZ, HATTA O PİLOTUNA SABOTE EDİYOR BİLE DENEBİLİR…bir de bu pilot yavaş olsa neyse, siyahla beyazın farkı kadar hızlıydı schumacher ama, takım da bir o kadar rosberg için çalıştı.BUGÜN İLK DEFA AYRIL ŞU TAKIMDAN DEDİM…..YORUM SİZİN ARKADAŞLAR…….

  9. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    çaylak olsun olmasın herhangi bir pilotun arkasında böyle bi durumda kontrollü olunması zorunluluğunu kabul edemiyorum. burası Formula 1'dir, en üst düzeydir. öndekinin bir çaylak ve arkadakinin 270'den fazla yarışa katılmış ve üçte birini kazanmış bir pilot olduğu ve en hızlı turla beraber yüksek bir tempo tutturduğu bir yarış olduğu gerçeğiyle beraber, bu şekilde bir kazayla sonuçlanması çok ama çok sinir ve moral bozucu. Perez istediği yerde erken fren yapabilir diyen arkadaşlar; Evet yapabilir ama kendi yarış çizgisindeyken, Schumacher'i savunmak için çizgisini değiştirdiğinde degil, o zaman bunu yapamaz. Sonuç olarak schuminin yarışını ve temposunu berbat etti. Bana göre şu an zaten F1deki iki rahatsız edici durum çaylakların saçma sapan savunup veya atak yaparken ki dengesizlikleri ve tur bindirilirken bir türlü verilmeyen yerler ve virajlarca kaybedilen saniyeler..

  10. Viraja 50 metre kalmış öndeki aracın yanında bile değil Perez yolu ortalamış halen içeriden atak yapıp o virajı geç fren yaparak düzgün bir şekilde geçebileceğini sanmış anlayamadım.İyimser bir deneme olurdu.

  11. Schumacher çok fena fark kapatıyordu 9 sn fark vardı rosberg ile arasında 3-4 turda 2 saniyeye düştü sonra talihsiz kaza işte

    İyi dediğiniz pilotlar ne yapıyor len ? Adam hala süper sürüyor

    Siz gidin Hamilton,massa,Barichello yu eleştirin Mclaren yada Ferrari aracında olsaydı şu adam neler yapardı neler

  12. kusurun büyük cogunlugu Perezde olsa bile Efsanenin bir çaylagın arkasında daha kontrollü olması gerekirdi.Ama kazanmaya alıskın pilotlar böyle orta sıralara düşünce motivasyon kaybı yasıyorlar.Hamilton Kimi Schumi buna en iyi örnek

  13. katılmıyorum bu sezon live timing lerden takip eden biri olarak kesinlikle schumacher genel anlamda rosberg den hızlı hiç tartısmasız.puan meselesi biraz hamilton la button arasındaki duruma benziyor risk almayan stabil pilotlar biraz daha önde bu sezon ısıran pilotlarsa araç arızaları ve kisisel hatalar v.s geride kaldılar biraz ama su gercekki f1 de büyük isler basarmak icinde agresif olmak ısırmak şart bunu zorlu pist kosullarının yaşandığı bazı pistlerde gördük herseye rağmen kazalar ve hatalar bu isin doğasında var pes etmemek lazım.

  14. Outlaw Rider  avatarı

    Sevgili Schumi. Başımın üstünde yerin var. >:) Her zaman beklerim ama bana ders vermek gibi boş işlerle vakit kaybetmek yerine işine odaklansan da şampiyonluktan vazgeçmiş olan fanlarını hiç olmazsa sezonu takım arkadaşın Rosberg in önünde bitirip mutlu etmeye çalışsan daha mantıklı olur kanaatindeyim. Mika Hakkinen Reise saygılarımı iletirsin bir zahmet! Saygılar >:)

  15. son iki yarışa bakarak hızlı dersen birşey diyemem ama genele baktığın zaman daha yavaş olduğu gözüküyor. puan durumuda bunu destekliyor.

  16. burdaki alakasız yorumlar insanın midesini kaldırıyor. Keşke bu tür yorumlar için filtre uygulaması olsa sitenin ne süper olurdu

  17. Cemal Bali Akal avatarı
    Cemal Bali Akal

    schumi herkeze en iyi cevabı verecektir hiç şüpheniz olmasın arkadaşlar. 2012'de bırakmayı düşünmüyor. daha uzun süreler izleyeceğiz efsaneyi :))

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Evet Suçludur Girsin O Zaman Pite Niye Bekliyor ? Lastikleri Kötüyse Gitsin Değiştirsin ? Schumacher Allah Korusun Kazada Birşey Olsa ? Saçmalık..

  19. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Neden Perezi Eleştiren Yok Anlayabilmiş Değilim Düz Yolda Daha Viraja Çok Var Frene Basıyor Suçlu Schumi ? Emekli Olsun Schumi..Bıraksın..Size Ne Olacak Elinize Ne Geçicek ? Bir Anlatın..Schumi Bırakınca Bize …….. Noktalı Yerleri Siz Doldurun..Bugüne Kadar Bu Kadar Ağır Konuşmadım..Yeter Ama Çıldırtıyorsunuz Adamı..Yusuf Hitay Arkadaşın Daha Objektif Bakmasını İsterdim…10 Yaş Altı Adamlar Yorum Yazıyor Sinirimizi Bozuyorlar…

  20. adam ayagını gazdan cekti diye suçlu mu oldu.. belki lastikleri kötü … hep suçlu karşıdaki zaten.

  21. Kusurun büyük çoğunluğu Perezden kaynaklanan kaza yüzünden günün sonunda eve sıfır puanla dönmüş olsak bile gördüğümüz yarış performansıyla yetinmek zorunda kaldık. Dünkü sıralamalarda lastik saklayacaklarına bir iki sıra kazanmaya çalışmaları daha mantıklıdı ki burası bir cadde pisti ve altınızdaki araç da Mercedes ise , ilk 7 turda 21 saniye fark yiyen güvenlik aracı girmemesi durumunda Allah bilir kaç tur yiyecekleri belli olmayan bir araçla, üstüne Mercedes taktik ekibinin büyük başarısı ve Schuminin fırsatçılığını konuşturmaya çalışması yarışın sonucu belirledi.

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Arkadaşım Hamiltona Laf Söylüyoruz Evet Bugün Massa Olayında Hamiltonun Geç Fren Yaptı Ve Kaza Oldu..Schumacherde İse Önünde Giden Araç Aniden Fren Yaparsa Suç Kimde Schumidemi ? İlerleyin Artık..

  23. Anlıyorum, Hamilton'un üzerine fazla gelindiğini düşünüyorsun. ama MSC'in başına böyle bir şeyin gelmiş olmasının emekliliğinin gerekliliği anlamına gelmeyeceğini (ki böyle düşünmenin son yarışla ilgili olduğunu düşünüyorum) söylemeye gerek yok. yine söylemeye gerek yok ki kazaya kadar takım arkadaşından çok çok ama çok hızlıydı. Elinde iyi bir araç olsa neler yapabileceğinin farkında olduğumuz bu adama karşı biraz objektif olsan bence bu yorumu yapmazdın.

  24. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bak Tahsin ne güzel ağzındaki baklanı çıkardın aferin sana 🙂

  25. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tipik Bir 10 Yaş Altı Yorum..Formula Bir"i Sırft Kaza Yapan Araçları Görmek İzleyen Birisin Galiba..

  26. sallayanlar kaybolur böyle rüzgar herzaman arkanda olmaz. olmasını bekleyenlerde batar gider.

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    tabi canım kesin 🙂

    hamilton'a bu gün aptallığın son noktasına geldi. ama şumi nereye geldi bunu dillendiren yok

  28. hamhamhama ne demeli 3 senedir tık yok len hı ? zuahahhaah

  29. Gercekten hamiltonculara degil kimseye laf dusmez cunku su verilerden sonra o kaza daha yorumsuz oluyor
    42 yasinda, 7 dunya sampiyonu ve 283 yarisa katilmis ve bole bi kazaya karisiyor, diger tarafta 26 yasinda tek dunya sampiyonu ve 85 yarisi var ve asiri hirstan temaslari var

  30. Ayrıcada eklemek isterim Emekli olmasınıda istemem onun yarışlarda olması mücadelede olmasa bile ismi renk katar ama Redbull ve Ferrari tarafından istenen bir pilotun emekliliğine çok vardır haa. yanlışmıyım ama biraz daha sabırlı olmasını öğrenmeli.

  31. Yanlış anlaşılmak istemem hatta Hamilton'ı eleştirdim sabırsızlığından dolayı ama Schuminin o teması yapması ona yakışmadı. amacım 2 hafta önce Lewis'e işkembeden sallayan kişilere f1'de temasın olmamasının mümkün olmadığını söylemek.

  32. dedigin cümleye göre hamiltonun çoktan emekli olması gerekiyor 🙂

  33. Öncelikle merhaba,
    Ben 43 yaşında 7 dünya şampiyonu Michael Schumacher’im. Uzun zamandır http://www.trf1.net sitesinde mutlu mesut bir şekilde yorum yazar, yorum okur ve bir taraftar kılığında gizleniyordum; ta ki senin bu beş para etmez yorumlarını okuyuncaya kadar . Şu anda kan beynime sıçramış durumda, tekrar emekli olup olmamayı düşünüyorum. Senin yüzünden hayatım allak bullak oldu. An itibariyle IP numaran bir aile dostum olan thrillercd tarafından saptanmış durumda. Ben, kankim Jean Alesi, menajerim Sabine Kehm ve ezeli rakibim Mika Hakkinen ile birlikte özel uçağımla İstanbul semalarındayız, az kaldı seni bulacağım. Seni bulduğumda emin ol ki yaptığın bu yorumlar için sana iyi bir ders vereceğim.

  34. Nasıl olmuyor ? Asıl yeni başladı.

    Bu yıl ki mevzu malum, lastik farkları büyük sürat farkları yaratıyor, Perezden çok daha hızlıydı, o an bu kadar erken fren yapacagını tahmin edememiş olabilir, ki Schumacher bu olayın yaşandıgı turdan önce fastest yaptı buda oldukça zorladığının göstergesi. Erken davranmasa olmayacaktı böyle bir şey, hızına fazla kapıldı.

    Ve ayriyetten Hamilton böyle şeyleri bu yıl neredeyse her yarış yaparken, onun neden emekli olmasını düşünmüyorsun Tahsin ? Hamiltonda atak esnasında sabırsız, Schumacherde sabırsız. Bu olaydan veya olaylardan sonra emeklilik mi akla geliyor ? Doğru bir yaklaşım degil.

  35. yarışın son 5 turunu yakalıyabildim. msc out yazısını görünce baştan izlemediğim için bi oh çektim yoksa küplere binerdim.

  36. hamilton da aptal bir kaza yaptı unuttun galiba ayrıca takım arkadasından daha hızlı olan bir kisinin emekli olması ve bunu talep etmek en büyük aptallık olsa gerek.

  37. Hamilton'un yaptıkları ortadayken, Schumacher için söylenenler çok ama çok yersiz ve gereksiz…
    Herkes kendi çöplüğünü temizlesin ondan sonra emeklilikten bahsetsin…

  38. yarışta bir çok aptal ca kaza gördük hamiltonın kanadını kırması gibi schumacher inki de aceleci aptal bir kazaydı.ama sadece bir kaza hepsi bu.yarış temposu olaraksa rosberg den oldukça hızlıydı gayet iyi bir yarıs cıkarıyordu ama bazen bir hata herseyi bitirir her pilotun zaman zaman yasadığı hadiselerden biri neticede.

  39. Belki de son 4-5 yarıştır temposu Nico'dan iyi. Ama sürekli bir şeyler başına geliyor. Avrupa GP'de kanadını kırdı, Macaristan'da vites kutusu sorunu, Singapur'da sabırsızlık edip yarışı heba etmesi vs… Monza'da Rosberg yarışı tamamlasa da acaba Schumacher'i geçebilir miydi, sanmıyorum… FIA'nın yarış içinde tur-tur kimin ne iş yaptığına bakınca anlaşılıyor son genel durum. Biraz sakin olsa, en azından kendi takımında ipleri eline resmen alacak.

  40. Hamilton bu kazayı yapsa birçok kişinin ne diyeceğini şimdiden tahmin edebiliyordum Schumi'nin artık emekliliği gerçek anlamda geldi gibi. Bugüne kadar çok iyi yarışlar izletti ama artık olmuyor.

  41. schumi ne güzel temposunu tutturmuştu perezi geçtikten sonra rosbergide geçerdi çünkü çok hızlıydı emeklilik falan diyenlere de anlam veremiyorum doğrusu

  42. Cemal Bali Akal avatarı
    Cemal Bali Akal

    SENİ ÇEKEMEYENLERE İNAT ARKANDAYIZ SCHUMİ. ROSBERGDEN DAHA HIZLI OLDUĞUNU BUGÜN HERKEZE GÖSTERDİN ZATEN. OLUR BÖYLE ŞEYLER. 42 YAŞINDASIN VE HALA EN İYİSİN. KISKANANLAR ÇATLASIN!!!

  43. ya abı schumı hakkaten hızlıydı rosbergden bu yarısta pıte gırmeden once 2 sn lık fark pıtten sonra 13 sn oldu schumı farkı kapadı gene pıtlerde 2 sn olan fark 9 sn oldu adam gene kapadı farkı bu seferde kaza gerceklestı mercedesın bu kadar gec (rosberge gore ) pıte almasını anlamıyorum schumıyı adamı resmen yavaslattılar bu yarısta genel ıcın demıyorum ama bu yarısta kesınlıkle mercedes uyguladıkları taktıklerle cuvalladı

  44. o bu değil de perezin aracına bir şey olmadı ya, hala onu idrak etmeye çalışıyorum. Ekrana gelmedi ama en fazla lastiği patlamıştır. O da olmamış olabilir.

  45. her şey tek sorunla biter. emeklilik çağrılarını duyabiliyorum şimdiden 🙂

  46. Outlaw Rider  avatarı

    Geç bunları Schumi . Senin olayın bitmiş artık. 2 senedir görüyoruz. >:)

  47. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumaher Mükemmel Bir Tempo Tutturmuştu..Çok İyi Gidiyordu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir