Williams, KERS için Şirkete Ortak Oldu

yazar:

kategori:

Williams, gelecek yıl formula 1’e girecek olan KERS teknolojisi öncesinde Britanyalı şirket Automotive Hybrid Power (AHP)’in hisselerin ufak bir bölümünü satın aldı.

Williams Hybrid Power olarak adı değişen ve takımın Grove fabrikasının bulunduğu Oxfordshire’da taşınan AHP, yüksek enerjili kompsit volanlar geliştiriyor.

Takımın yaptığı açıklamada şirketin volanlarının, bir kaç enerji saklama seçeneğinin araştırılıyor olmasına rağmen gelecek seneki KERS için kullanılabileceği söylendi.

Williams takımı ortaklarından Patrick Head: "Araçların karbon emisyonlarını düşrmeye yardım edecek çevreye duyarlı teknolojilerin gelişimine katkıda bulunmak için formula1’e izin vereceğini umut ettiğimiz enerji geri dönüşüm sistemleri ile ilgili FIA’nın olumlu girişimlerini tamamiyle destekliyoruz"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu sistem araç geçmekten ziyade yakıt idaresi hususunda kullanılacaktır

  2. iyi has bu kuralı getireceklerde, ya öndeki takip edilende arkada o tuşa basanla aynı anda kendi aracındaki geçmek için bas tuşuna basarsa nolur 😀

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    şu KERS'i bulanı dövmek lazım :))) iyi güzelde F1'in içine edecek kurallardan biri olacak. önündeki otomobil'e yaklaştın mı düğmeye bas! geç!! aman ne güzel!!! hiç zevk almıcam. benim gibi düşünenler çoğunluktadır.

  4. williams ın böyle birşey yapması gerekiyordu zaten arkasında güç olmayan tek takımdı.kers çalışmalarına başlıyorlar.2010da kers in gercek etkilerini gorebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir