Domenicali: "Güvenlik Aracı Kuralı Yakın Zamanda Değişmeyebilir"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, sezon sonundan önce tartışılan güvenlik aracı kuralının değişmeyebileceğine inanıyor.

Güvenlik aracı piste çıktığında pit yolunun kapanması kuralının son kurbanı, İspanya’da BMW Sauber’den Nick Heidfeld oldu.

Pazar günkü yarışta ikinci güvenlik aracı süreci, Heidfeld’in pite girmesi gerek tur ile çakıştı ve resmi olarak pit yolunun kapalı olmasına rağmen benzini bitmek üzere olan Alman pilot, ceza alacaklarını bile bile takımı tarafından çağırıldı.

Bu yakıt yükleme nedeniyle Heidfeld, 10 saniye dur-kalk cezası aldı ve puan alma şansı varken grubun en arkasına düştü.

McLaren’den Heikki Kovalainen de Avustralya’da bu benzer bir durumla muhtemel bir podyum şansını kaybetmişti. Domenicali ise, değişikliğin yapılmasının zaman alacağını söylemesine rağmen bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Domenicali: "Sezon bitimiden önce değişikliğin yapılma ihtimalinin olup olmadığını bilmiyorum."

“Şüphesiz gelecek Sportif Çalışma Grubu’nda görüşülecektir. Gündemdedir."

“Üzerinde çalışmak istediğimiz bir konu bu. Çünkü şüphesiz o durumun içinde olmak şansızlıktır ama bu, herkesin başına gelebilir."

Kural, pistte bir kaza varken güvenlik aracı piste girince pilotların pite girmek için yarışmalarını engellemek adına değiştirilmişti.

Ama kuralın değiştirilmesine inanılırken Domenicali, refleks çözüm uygulamanın yanlış olacağını düşünüyor.

Domenicali: “Güvenlik aracının normal şeylikle çok şansız olabileceğini unutmayın. Bu yüzden, sakin olmalı ve bir şeyi değiştirmeden önce herkes için en iyi olan seçeneğin ne olduğunu düşünmeliyiz"

“Formula 1’de şimdi yapabileceğimiz en köyü olan şey, bir değişiklik yapmak ve sonrasında aniden daha kötü hale getirdiğinizi anlamaktır."

“Bir şey yapmadan önce, 10 defa düşünmek daha iyidir."


Yorumlar

  1. geçen yıl kanadada massanın pite girmesinde problem yoktu çıkışında vardı…ışıklara dikkat edin…evet kural değişiklikleri hep ferrarinin alyhine oluyor tek lastik sağlayıcısına geçildiği gibi peh…

  2. Kurunun yanında Yaşta yanar. Geçen yıl Massaya olmustu bu yıl olmıcak die bir kaide yok yalnız stefonu değişmeyebilir demiş bunda kasıt arıyacagınıza acaba neden Fia'nın basında neler oluyor ne gibi seyler var diye düşünürlerse daha iyi olur. Fia birtek F1le ugrasmıyor. arastırıyor geliştiriyor öyle sunuyor. bizim negatif olarak gordugumuz seyler f1'in pozitifi oluyor bunu kımse unutmasın Mclaren Cezayı alacagnda bile zaman aşımı olmustu bunu kımse unutmasın!

  3. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    sanki FERRARİ'ninde başına gelmedi değilmi macca efendiler sadece şimdiye kadar bu sene için FERRARİ takımının herhangi bir pilotuna denk gelmedi bu konudada şanslıyız ama genede kaldırılmalı bu f1 yarış ruhuna aykırı bi durum böyle şaçma sapan bi kural olamaz başka bi kural olsa neyse ama bu düpedüz saçmalık…

  4. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    padokman ferrarininde başına geldi merak etme…kanada 2007 de kimi 2, massa da 1 kez pit stopını güvenlik aracı oldugunda yaptı.
    bazı acıklamalarda hep ferrari fia eşit denilio ama şunu dikkat edin.ferrari 2004 de o kadar hızlıydıki 2005 de hızlı olmasın die yeni yeni kurallar getirdiler.Ama ferrari o kurallarıda 2006 yılıyla birlikte kendi lehine çevirmeyi bildi…..

  5. Bütün takım patronlarına benzer bir ifade tarzı ile konuşmuş. Yanlış da söylememiş, bir iş yapılırken 10 kere düşünülmesilazım tabi F1 dünyasında. Neden konu Ferrari olunca sürekli bir "kurgulama" trafği başlıyor, anlayamıyorum… Ayrıca bu kuralın da acilen değişmesi konusunda genel kanıyla hemfikirim.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sanki son kararı fia değilde kendisi verecekmiş gibi bir yorum yapmış; yoksa son karar fia nın değilde ferrari ninmi?

  7. Bunun düşünmekle bir alakası yok. Tam pit yapacakken güvenlik aracı piste giriyor ve deponda tasarruf yaparsan atabileceğin en fazla 2 turun var. Burada 2 seçim hakkın var. Ya benzinin biter ve yolun ortasında kalırsın ya da kırmızı ışığa rağmen pite girersin ve dur-kalk cezası alırsın. Yarışın orda biter.

  8. tabi sizin başınıza gelmediği için rahatsınız umarım sizin başınıza da gelir böyle bir durum ve o zaman görürüm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir