Pat Fry, Alonso'ya Katılıyor: "3. Hızlı Araca Sahibiz"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun Britanya GP’deki zaferi, şampiyonluk mücadelesinde takımın umutlarını arttırmıştı ama ondan sonra Ferrari, umduğu sonuçları alamadı.

Podyuma çıkamadıkları Singapur GP ardından Teknik Patron Pat Fry: “Şu anda en hızlı 3. araca sahip olduğumuzu söylemeniz gerek. Durumu anlamak için sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Japonya için çeki düzen vermemiz gereken birkaç ayrıntı var ve ardından Kore için de bazı şeyler olacak.”

“Öğrenme sürecini devam ediyoruz. Gelecek hâlâ birkaç şey var ama şu anda üçüncü hızlı araca sahibiz”

Ferrari, bu sene aracın aerodinamik olarak iyi gelişimler ekledi ve Silverstone’deki galibiyetleri, takımın Suzuka’daki şansı için umut veriyor.

Bununla birlikte Pat Fry, Japonya GP için temkinli konuşuyor ve Silverstone’deki zaferin pek referans alınmaması gerektiğini, çünkü orada havanın da etkili olduğunu dile getiriyor.

Fry: “Silverstone bana göre ilginçti. Silverstone’de sert lastikleri taksaydık, sıkıntı yaşardık diye düşünüyorum. Ama ıslak zemin ve geçiş lastikleriyle başlangıç bize yardım etti.”

“Suzuka’nın yine bize sıkıntı yaratacağına inanıyorum. Ama Silverstone’ye göre benzer şartlar var. Bazen çok serin oluyor. Bu yüzden bir lastiği iyi çalıştıracağız; diğerinden ise nasıl hız çıkaracağımızı anlamaya çalışacağız”

Fry ayrıca, daha önceki yarışlarda lastiklerine iyi bakan araç olarak dilinmesine rağmen Ferrari’nin Singapur’da yaşadığı aşırı lastik bozulması sorununun beklenmeyen bir şey olduğunu ekledi.

Fry: “Bunun farklı pist karakterlerine bağlı olduğunu düşünüyorum. Lastiklerinize çok yüklendiğiniz uzun ve yüksek hızlı viraja sahip bir piste giderseniz, aracımız lastikler üzerine sert olmaz, lastiklerde kabarma yaşanmaz ve lastiklerin içinde kabarmaya neden olacak sıcaklık oluşmaz”

“Singapur’da lastik meselesi kabarma veya buna benzer bir şey değildi. Lastiğin esas yapısının sıcaklığı oldukça soğuktu. ama yüzey sıcaklığı çok yüksekti. Bu yüzden pistin doğası bize uymuyor; oysa geçmişte kendimizi daha iyi bulurduk”


Yorumlar

  1. ney hamılton alonso ya baskın mı ben buna ancak gülerim pist uzerınde kaç kere geçti alonso hamıltonu bu sene yada araç farkına rağmen şampıyonadakı sıralamaya bakman yeterlı olur bence yetenek bakımın dan suandakı hiç bir pilot alonso ıle boy ölçüşemez

  2. sevenlerim için varım sinanım:) tenki lerden bir demet:)

  3. hadi button massaya üstünlünü anladım da hamilton ******** üstünlüğü?? hiç yarış izlemedin galiba aslında izlemene gerek yok puan tablosuna bakman yeterli ha bide ferrari en hızlı kaçıncı takımmış ona da bak!!!

  4. Alonso dominike,pat fry alonsoya monte hepsine falan bunu gibi bişi oldu yanlış anlamayın ama gerçek bu yani

  5. abi rümuzun bile komik 🙂 kesin tespitlerine bayılıyorum 😀

  6. demekki 3.olan aracı 2.ci yapmaya alonsonun pilotajı yetmiyor…
    ferrari üfleye koklaya üçüncülüğe mahkum ettiller. ve bu açıklamalar da artık normal hale geldi.nerdeen nereye…kabul edilmiş çaresizlik…yanlış yöneticiler yanlış pilotlar… işte ferrari …
    2012 nin sonunda hepsi gider bence…

  7. demek isteniyorki bizden markalarda ikincilik için savaşmamızı beklemeyin.ücüncülüğe razıyız.çalışmalarımız 2012 için olacak.yarışlarda 2012 parçaları deneyeceğiz.
    zaten markalar da ikincilik için savaşsakda kaybedeceğiz
    karşı takımda button massaya ,
    hamiltonda alonsoya baskın çıkabilecek yetenekte.o yüzden boşuna uğraşmayalaım .yaşasın 2012

  8. rocco junior avatarı

    Fry topla şu takımı dostum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir