BMW: "McLaren Daha Hızlı Değil"

yazar:

kategori:

BMW Sauber’in teknik sorumlusu Willy Rampf, BMW’nin McLaren kadar hızlı olduğunu ama lider Ferrari’ye yeteri kadar yakın olmadıklarını söyledi.

Geçen hafta sonu yapılan İspanya yarışının öncesinde BMW Sauber, takımlar sıralamalasında birinciydi. Katalunya’daki yarışta egemen olan Ferrari, aldığı ilk-iki sıra zaferiyle Alman takımı ikinciliğe itti.

BMW’den Robert Kubica, Barselona’dan 4. olarak ayrılırken, McLaren’den Lewis Hamilton’un hemen arkasındaydı.

Yarışta McLaren’e geçilmelerine rağmen Rampf, İngiliz takımla BMW’nin şimdi eşit düzeyde rekabetçi olduklarını düşünüyor.

Rampf: "Ferrari hâlâ bizim önümüzde ve McLaren ile çok yakınız"

"İlk yarışta önümüzdeydiler, ikinci yarışta biraz (öndeydiler) ve üçüncü yarışta ise biz daha hızlıydık ve 4. yarışta McLaren ile denktik."

"Şimdi ise iki takım arasında kimin bir sonraki adımı daha büyük olacağını görme zamanı. Ferrari’ye karşı mücadele, çok zor olacak. Çünkü, bir kaç ondalık önümüzdeler. 0,2, yeterli değil."

Rampf, takımın İspanya’da bir podyum beklediğini kabul etti ama zayıf başlangıçları buna engel oldu.

Rampf: "Robert’ten daha fazlasını bekliyorduk. Sıralamalardaki performansıyla Robert’in podyuma çıkma başarısı göstereceini düşünüyorduk ve McLaren ile bizim aramızdaki performasın çok yakın olacağını da biliyorduk"

"Burada aşağı yukarı 0,1 saniyeden bahsediyoruz ve bu, yarış sırasında da gördüğümüz şey"

"Yarış sonucu, aşağı yukarı ilk virajdan önce belirlenmişti. Çünkü, Hamilton’a karşı yerimizi kaybettik ve yarış boyunca aynı tempodaydık. Rastlantı sonucu stratejimiz de aynıydı ve pitstopta önüne geçmek için bir fırsatımız olmadı"

"Bizim pitstopumuz onunkinden bir parça hızlıydı, yaklaşık yarım saniye kadar, ve iki saniyelik farkı bu şekilde telafi edemezsiniz"

Rampf, başlangıçta yaşadıklar sorunların sonunda derinine indiklerini ve Turkiye’de iyi durumda olacaklarını ifade etti.

Rampf: "Gelecek yarış için üstesinden geldiğimizi düşünüyorum. İki kalkışı kıyaslarsanız, Robert çok patinaj çekti. İlk kalkışı iyiydi ama sonrasında kaybetti. Nick (Heidfeld), iki yer kazandı. Çünkü, iyi bir kalkış yapmıştı, bunu yapabildi. Ve açıkça yer kazanmak kolaydı"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir