Coulthard, Hamilton-Massa Tartışmasını Boks Maçına Benzetti

yazar:

kategori:

Singapur’da Hamilton ve Massa, hem sıralama hem de yarışta iki defa karşı karşıya geldi ve Brezilyalı pilot, yarışın ardından basına konuşan McLaren pilotuna yaklaşıp sinirli bir şekilde omzuna vurmuştu.

Daliy Telegraph’a yazan Coulthard: “Lewis Hamilton ile Felipe Massa arasındaki Pazar günkü tartışma, Thriller in Manila gibiydi (Muhammed Ali ve Joe Fraizer arasındaki ünlü son maç). ‘Singapur’da Kavga’dan tek eksik, bazı el çantalarıydı”

“Felipe’den daha az tehditkâr bir karakter hayal edemiyorum ve eminim bu iş, çok çabuk bir şekilde yatışacaktır. Felipe iyi bir adam; pilotlar arasında popüler ve kin tutacak biri değil. İnanın, omzunuza böyle vurulduğunda ilişkinizi kesebileceğiniz pilotlar vardır ama (Massa) onlardan birisi değil”

“Felipe’nin bunu yapması gerektiğine inanmıyorum; kesinlikle kameralar önünde olmamalıydı. Ama onun hayal kırıklığını anlayabiliyorum. Ferrari koltuğu için mücadele ediyor ve yarış içindeki talihsiz kaza kesinlikle Lewis’in hatasıydı”

“Ama kötü niyet toktu ve Sebastian Vettel, Jenson Button ve Paul di Resta gibi isimlerin muhteşem sürüşleri ile heyecan verici olan yarışı gölgelemesine gerek yoktu”

Yarışın ardından Lewis Hamilton’un babası ve eski menajeri Anthony Hamilton, oğlunun menajerinden daha fazla destek alması gerektiğini söylemişti. David Coulthard da aynı görüşü paylaşıyor.

Coulthard: “Sadece kendi tecrübelerim ışığında konuşabilirim ama Anthony ile genel olarak hemfikirim. Formula 1’den toplu bir seyahatin parçasısın ve yine de sıkça yalnızsın. Pistteki inişli çıkışlı yoğun çalışmalardan, kokpitte karşılaştığın sert konsantrasyondan, sessizliğe ve meçhul bir otelin yalnızlığına geçiyorsunuz. Sürekli olarak uluslararası seyahat, farklı zaman alanları, uzakta olduğunuz dönemin uzunluğu, yoğunluk… Bunların hepsi katkı yapıyor”

“Lewis’in ayarı kendisi için en iyisi olabilir ve onu yarışlara hazırlamada kimin ayarlayacağına karar verir. Ben sadece benim için ne işe yaradı sonu söyleyebilirim. Bu da, her zaman güvendiğim ve sürekli olarak beni tanıyan birisiydi.”

“Bir menajer de olması gerekmiyor. Ama bana göre sizin sıkıntılarınızla uğraşan biri olmalı. Çünkü herkes sizin en iyi arkadaşınız olabilir; iyi zamanınızda herkes sizin omzunuzu kavrayabilir. Ama durum böyle olmadığında oturup tamamıyla dürüstçe konuşabileceğiniz biri olmalı. Size aptallık ettiğinizi söylemeli”

“Takımızın önemlidir ama nihayetinde onların bağlılığı takıma. Zor zamanlarda ihtiyacınız olan, arkadaştır”


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Zafer yazdiklarina tamamen katiliyorum.sadece eski pilotlarimiz farkli.ben kimiciyim.bir kimici olarak hamiltona en fazla kizmasi gereken ben ve tutugum pilot olmali diye dusunuyorum.2008 spa daki muhtesem mucadelede hava koridoru olayini saymiyorum ama kanada da arkadan kirmizi isikta carptiginda bile kimi massa nin yaptigini yapmadi.sadece isigi gosterip yoluna devam etti.asil yaris mahfetme nin tanimiydi o olay.ama hamilton harbiden saf kan.elbet bu talih donecektir

  2. massa hem yavas hemde kendisinden hizli olan ve gecmeye calisan bir pilota kiziyor ilginc oysa kendisi rakibinden hizli olsa acaba ne yapardi

  3. Valla eski bir ferrarici olarak massayi cok severdim tabi schumi ve kimi zamanlarinda bu ikiliyi destekledim ama massada cok sevdigim bir pilottu ama artik massadan neredeyse nefret edicem bir turlu kendini gelistiremedi hep ayni her takim arkadasinin gerisinde kaliyor sadece bir kere 2008 de kimiyi gecti ondada kiminin sallamasindan dolayi ve su son olay deli etti beni herkes hamiltona kiziyor yok cok tehlikeli suruyor cok agresif diye kardesim f1 erkek isi adam gibi suruceksin seni izleyen zevk alicak oyle herkesin vettel gibi hizli araci yok ve vettel gibi onde baslayip alip basini gitmekle olmuyor mucadele edeceksin rakiplerinle gerekirse bogusucaksin benim suan pilotum en sonuncuda olsa yasayan efsanedir o yaristigi muddetce ondan baska pilot tutmam ama schumi birakirsa pilotum hamiltondur efsane disinda bir hamiltonu izlerken keyif aliyorum digerleri asagi yukari ayni allahtan alonso varda onuda izliyorum yoksa sanki pistte arabalari bayanlar suruyor

  4. Hamilton'un başına gelen diğerlerinden farklıymış gibi konuşmuş (seyahat yalnızlık vs..) Kaldıramıyorsa bıraksın; İngiltere'de ulusal yarışlara katılsın. Çapı yetmiyor demek ki çocuğun.

  5. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Bizde bulunduğu dönemde sevdiğim karakter gene kişiliği ile konuşmuş…
    +1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir