"Kazanın Ardından Campsa Virajı Gözden Geçirilmeli"

yazar:

kategori:

Mark Webber Katalunya pisitnde hızlı Campsa virajının kaçış alanının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Heikki Kovalainen pazar günkü yarışta yaklaşık 240 km/sa hızla bu virajda kontrolü kaybetmiş ve lastik bariyerlere gömülmüştü.

Güvenlik görevlileri Kovalainen’i bulunduğu yerden çıkarmak için 10 dk çalıştılar.

BBC’deki köşesine yazan Webber "Burada öncelikle söylenmesi gereke bu virajdaki kaçış alanının çok dar olması ve incelenmesinin gerekmesi." dedi.

Webber, scooter ile yarış öncesi pistte gezerken özellikle 9. bölümün kaza için kötü bir nokta olduğunu farkettiğini söyledi.

Webber ayrıca Sebastien Bourdais’in testlerde STR3’ü dağıttığı Campsa virajını incelemek istediğini de belirtti. Bourdais buradaki kazasında bariyerlerden kurtuldu ancak Kovalainen’in giriş açısı farklı olduğu için lastik bariyerlerin altına girdi.

Webber "İyi arkadaşlarımız ve popüler pilotlardan birisinin çok kötü yara almadığını bilmek hoş." dedi.


Yorumlar

  1. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    Mclaren takımı bu tip olaylara yabancı değil :)) nedense hep onların başına geliyor enterasan kesin bu işte fia'nın parmağı var yada mosley yaptı değilmi :)) her yere şikan koyalım geçen yılki hami'nin kazasında ne oldu sonra hikaye hikaye geçin bunları F1 demek hız demektir hız demek araç demektir araç demek dayanıklılık demektir dayanıklılık demek sonrası uzuyor işte :)))

  2. Kaçış alanıyla bence alakalı değil sonuçta bu kaçışla olacak bir sorun değil lastik patladı kontrol gitti daha uzak olsa bence hız çok da fazla azalmayacaktı.

  3. ahmet ozkal avatarı

    burda kaçış alanının büyültülmesinden bahsediyor hocam yazık ama bi adam gözgöre göre ölebilir orda ki bu pisti test amaçlı kullanılan en çok pistlerden test yaparken bile kaza ihtimali war illa biri ölsün mü ya?

  4. bu f1'de olmıcak bişey değilki elbette kaza olucak kaza oldu diye qidip bunları yapacaksanız. bu sporun bi anlamı kalmaz. Futbolda bile ölüm – sakatlanma olayları oluyor burda düz qiderken lastiğin patlarsa qidip bi yere patlarsın bunu engellemek istiyosan yarıstırma bunca pilotu f1'diye bişey olmasın. ne zevki kalıcak çarpmaktan korkan varsa çekilsin ben her gun altına qirerim bariyerlerin. yeter..

  5. Hemen bi şikan koyalım oraya. İçimiz dışımız şikan oldu zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir