Ferrari Yeni Burunu Her Yarışta Kullanmayabilir

yazar:

kategori:

Ferrari takımı yeni boşluklu burun sistemini sezonun geri kalan tüm yarışlarında kullanıp kullanmayacakları konusunda karar vermediğini belirtiyor.

Takım son Barcelona testlerinde bu yeni sistemi test etmiş ve İspanya yarışında kullanmıştı.

Bu sistem Barcelona pistinde çalışsada takım patronu Stefano Domenicali çok hızlı pistlerde eski burun sistemine dönebileceklerini söyledi.

Domenicali "Bunu düşünmemiz lazım. Aracın dengesi söz konusu olduğunda bu tip pistlerde paketin geri kalanı ile birlikte bu gerekli. Ancak bunu her yerde kullanacağımızı söyleyemem."

"Teorik olarak burası gibi orta hızlı pistlerde bunu gerçekten kullanabiliriz. Ancak çok hızlılar şüpheli. Bunu düşünmeliyiz." dedi.

Teknik Direktör Aldo Costa da takımın İspanya’daki performansından memnun olduklarını ve Türkiye yarışına yeni parçalar getireceklerini söyledi.

Costa "Tüm hafta sonu aracın gösterdiği performanstan memnun olmamızı gerektiren nedenler var. Geliştirmeler olumluydu ve programımızda her yarış için yeni parçalar var."

"2 hafta sonraki Türkiye yarışı için de olacak bu yenilikler. Öndeki boşlukta olduğu gibi aerodinamik olacak ve görünür olacaklar. Bir süre bu boşluk kaldırılmayacak. Bize verdiği sonuca göre kaldırmak için çılgın olmamız lazım." dedi.


Yorumlar

  1. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    F1 Ferrari'den sorulur :))) şaka bi yana Ferrari takımı takım ruhuna önem veren bi camiadır ve bunuda schumiye borçluyuz bu durum tek Ferrari için değil tüm takımlar için geçerlidir yeni parçalar aerodinamik özellikli parçalar vs… artı honda takımının en büyük kazancı ros brawn'dır sabrederlerse honda takımı yakın gelecekte zirveye oynayacaktır bu sene bmw nin yaptığı çıkış gibi türkiye gp'sini dört gözle bekliyoruz tüm tifosiler hep beraber
    'Non mollare mai' Scuderia FERRARI Marlboro F2008 "çekiş başlı köpekbalığı"

  2. ferrari yine bişiler bulmuş… türkiyede kullanacaklar meraklan bekliyik gerçi ben en çok hondanın yada bmw nin aerodinamik parçalarını merak ediyorm 😀 deve kulagı fil burnu ikiz kule :):) falan filan bakalım nolcek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir