Renault: "Radikal Egzoz Pahalıya Mâl Oldu"

yazar:

kategori:

Renault, sene başında tanıttığı radikal sistemle dikkatleri üzerine çekmişti ancak bu sistemi kullanan başka takım olmadı.

Sene başında beklediği performansı bu sistemden bulamayan ve sistemi geliştirme konusunda ileri yönde adım atamayan takım geleneksel egzoz denemelerinde bulundu ancak ortaya çıkan sorunlar nedeniyle bu sistemle devam etmek zorunda kaldı.

Allison “Önden çıkışlı egzoz sistemine karar verdiğim zaman bu çok heyecan verici bir konseptti ve o an için arkadan çıkışlı egzozdan daha fazla performans sunuyordu.”

“Gerçekten yarış kazanma performansı verecek kadar fazla potansiyeli var gibi görünüyordu. Ancak o andan sonra 2-3 şey bizim gerilememize neden oldu.”

“Öncelikle geliştirmek gerçekten zor oldu. İlk çıkışı çok iyiydi ancak istediğimiz performansı eklemek çok zorlaştı.”

“Ardından çok karmaşık bir sistem. İstenilen yere basma gücünü üretmek için çok iyi incelenmesi gerekiyor ve bir çok pistte beklediğimiz downforce oranının altında kaldık.” dedi.

Bu sistemin özellikle Monaco, Macaristan ve Singapur gibi yavaş pistlerde çok büyük sorunlar yaşadığını söyleyen Allison, sorunu gelecek seneye kadar çözemeyeceklerini ancak önümüzdeki yarışlarda daha iyi olmayı beklediklerini söyledi.

Allison “Kalan yarışların çoğunda iyi olmalıyız.  Ocak’tan beri gelecek seneki araç üzerinde çalışıyoruz ve oldukça uzun zamandan beri yeni araç üzerinde çok fazla kişi çalışıyor. Yapılması gereken çok şey var.”

“Gelecek sene daha geleneksel çözümlere dönülecek ve oradan devam edeceğiz.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Çok zekice bir fikirdi ancak Lotus Genii üstüne koymayı beceremedi..

  2. hani bu araba ve tasarım şöyle iyi böyle paha biçilmez idi.
    buradaki yarışta resmen jeneratör pite geldi sanırsınız.

    sesinden hepsi boş çıktı nick gibi

    mühendis arkadaşlarımızda durumu kabul etmişler

    perde kapansın.

  3. Bu takımdan bi cacık olmaz. Genii GP Renault'un adını kirletiyor. Renault bence artık tamamen Redbull'a yönelmiş durumda zaten Horner bundan bahsetmişti

  4. Kesinlikle Yorumunuza katılmak elde değil çok cesurca ve çok ses getiren bir yenilikti diyelim. İlk başlarda harikaydı ama sonlara doğru kendilerinin geliştirmiş olduğu sistemi anlayıp geliştirememek utanç verici. Takım gerçektende iyi yönetilmiyor R31 Kış Testlerinde virajlarda Rb7 ye yakınlığı ile biliniyordu Kubica nın memnun oluşu filan ama olmadı sağlık olsun Motor partnerleri olarak umarım başarılı olurlar.

  5. Ancak bir ihtimal bu radikal tasarım cesaretleri karşılığını bulabilirdi. Tamam, eski reno değil, berbat yönetiliyor ama takımı bu tasarım için tebrik etmek gerekiyor. Mclaren'in U sidepodlarından çok daha cesur bir tasarım.

  6. İlk tanıtıldığı gün arabanın Önden çıkışlı egsoza sahip olduğunu duyduğum da bu şu anlama geliyordu İkinci bir daha uzun egsoz borusunun kullanılması vede bu Motorun çekişini tamamen zayıflatması anlamına geliyordu ve öylede oldu. Yüz de yüz Fabrika takımı zamanında Renault Monoco Macaristan Singapur bu gibi çekişin önemli olduğu pistlerde en kötü yıllarında bile güçlü olmuştur. Bu takımın Renault olmadığını buradan da anlaya biliriz. Adı Renault ama Ruhu Misyonu Renault değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir