FIA, Kovalainen'in Kazasını İnceliyor

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Formula 1 Yönetim Kurulu İspanya GP’de büyük kaza geçiren ve lastik bariyerlerin altına girdikten sonra bir an bilinç kaybı yaşayan Heikki Kovalainen’in kazasını inceleme altına aldı. Kovalainen’in aracı lastik bariyerlere gömüldükten sonra ona ulaşmak ve oradan çıkarmak bir kaç dakika sürmüştü.

FIA güvenlik üyeleri arasında yer alan Stephen Olvey, doktorlar geç kalması halinde trajik bir durum ortaya çıkabileceği yönünde uyarıda bulundu.

AP’ye konuşan Olvey "Eğer kendinizde değilseniz ve muhtemelen nefes almıyorsanız önemli bir sorun olmaması için sadece 2-3 dk vardır. Bu yüzden bu incelenmek zorunda." dedi.

FIA sözcüsü de olayın incelendiğini doğruladı.

"FIA güvenlik uzmanlarının veriler ışığında kaza için daha ayrıntılı inceleme başlattığı dışında bir şey yorum yapmak için henüz erken." dedi.


Yorumlar

  1. ahmet ozkal avatarı

    benim bildiğim cekicilerin kacis alanlarina girmesi yasak dusunsenize f1 araci cekic aracina carpiyor cok kötü bir olay olur cekici sayısıyla değilde kaçış alanlarının genişletilmesiyle ilgili bir mesele.

  2. Bu son kazada cekici aracin yakinda olmasina ragmen yavas oldugu icin biraz zaman kaybedildi, ya cekici sayisi arttirilmali ya da hizli cekiciler olmali. Ama FIA`nin guvenlik konusundaki calismalari gercekten takdire sayan, adamlar neredeyse hicbir seyi sansa birakmiyorlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir