Smedley'den Massa'ya: "Hamilton'un Yarışını Mahvet"

yazar:

kategori:

FOM tarafından yayımlanan Singapur GP görüntülerinde Rod Smedley’in telsizden Massa’ya “Hamilton’u mümkün olduğunca arkamıza tutacağız; elimizden geldiğince onun yarışını mahvedeceğiz. Haydi oğlum” dediği fark edildi.

Singapur’da 12. turda Massa ve Hamilton temas yaşamış ve İngiliz pilot ön kanadını kırarken Brezilyalı pilot’un lastiği patlamıştı. Olay komiserler tarafından incelenmiş ve Hamilton, pitten geçme cezası almıştı.

Smedley’in Massa’ya olan talimatı, yaklaşık 3 dakikalık videoda 70. saniyede duyuluyor.

Görüntülerde temas ve ardından pit yolunda Hamilton’un “Buna inanamıyorum. Şüphesiz pitten geçme alacağım” dediği anlaşılıyor.

Yarışın ardından Massa, basınla görüşülen bölümde Hamilton’a yaklaşmış ve sertçe omzuna vurmuştu.

 

İlgili videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

 



Yorumlar

  1. Massa mı başka birisinin yarışını mahvedecek….bu Lewis in işi 🙂

  2. Mertcan Massa avatarı
    Mertcan Massa

    sitenin yönetimi de olayları alevlendirmek için saçma sapan başlıklar üretiyo. bu sıradan motive edici bir cümledir yani bunu bu kadar çarptırıp da insanlara sunmak tamamen saçmalık. sonuçta arkadan çarpan da hamilton. konuşulacak başka da birşey yok. (sitenin de kimi tuttuğu da burdan anlaşıldı)

  3. rod ve felipe bu takımda hala nasıl yer buluyorlar aklım almıyo ikiside tam amatör…gecen sene almanya gp den sonra normal bı takım rod smedley i kovması gerekırdı!!!!!sen takım emrı uyguluyosun durumu olabıldığınce acık etmemen lazım bu adam kalkıp felıpeye özür dilerim diyo bu nasıl bi takım calısması ıkı sandalye yanında oturan takım arkadslarını satmıs olmuyomusun bunu demekle ama ferrari zaten bu zihniyetten cekıyo ne cekıyosa balık bastan kokar tabi domenic ne kı bu admalar ne olsun rod agzı gevsek bı adam mclaren de veya baska bı takımda olsa coktan kovulurdu hala nıye tutuyolar anlamak mumkun degıl…ben schumının ve rubensın muhendıslerının bole durumumlar da bole konusmalarına sahıt olmadım hıc zaten tam bı kapalı kutuydu ferrarı sımdı ıse sıfresı cozulmus dekoder gıbıler….

  4. heikki 1088 avatarı

    Bu kadar yorum boşuna yapılmış. Bu haberden etkilenmek için massayı tanımamak gerekir ki biz massayı gayet iyi tanıyoruz 🙂

  5. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ne diyeyim yaziklar olsun
    -Böyle uygulamalari destekleyenlere de cok yaziklar olsun
    -Ferrari bu mu?
    -Yada bu hallere mi düsmeli.
    -Ferrari oturup sapkasini basinin önüne koyup düsünsün.
    -Yarisacak araba yapsin, yarisacak pilot bulsun.
    -O zaman bu durumlara düsmez tekrar.

  6. Aklıma spa 2002 antrenman turlarında Jpm nin Kimi için sarfettiği sözler geldi.Jpm Kimiye herhangi bir şey mi yaptı yani :):):)

  7. Lewis için kullanılacak ideal bir parolla.Niye celalleniyorsunuz ki? Adam Mclareni kendince yavaşlat demiş.Massa görevini güzelce yerine getiriyorken bizim kara oğlan da üstüne düşeni yaptı ve yine milletin yarışının içine etti.

  8. Hep biz laf anlatmaya çalışıyorduk ve siz futbol münakaşasına ceviriyodunuz bu sayfaları birazda sizin laf anlatın biz duymayalım.:)) sıkıntı yok ben takılıyorum zaten kardeş cevap yazmayıverirsin olur biter aksi halde alacağın cevaplardan rahatsız olmayacaksın olup bitecek…

  9. Hep biz laf anlatmaya çalışıyorduk ve siz futbol münakaşasına ceviriyodunuz bu sayfaları birazda sizin laf anlatın biz duymayalım.:)) sıkıntı yok ben takılıyorum zaten kardeş cevap yazmayıverirsin olur biter aksi halde alacağın cevaplardan rahatsız olmayacaksın olup bitecek…

  10. Massa o yarışın sonunda arka frenlerinin kitlendiğini söylemişti.

  11. :)) nerelere gelmişsiniz ya :))

  12. iyi de massa öndeyken iç taraftayken, virajda çizgisi sabitken ve hamilton massaya yaklaşıp teması gerçekleştirmişken ne kasıtı ne massası 🙂 böyle saçma şeyler düşünecek olan varsa bıraksın bu işleri .

  13. ne kasıtlısı arkadaşım ya ! massa o zamanlar sauberden yeni gelmiş oldukça acemi ve bi o kadar da başarı için ateşli bir pilottu bildiğiniz gibi . Alonso dan kopmamak için zorlarken çok erken vites düşürme yoluyla geç frenaj yapıp yaklaşmayı denerken arka taraf koptu . F1 oyunları oynarsanız aynı şeyi deneyebilirsiniz .

  14. döndük başa haa? size laf anlatmaya çalışanda kabahat zaten! sen takıl kendi kendine…

  15. buradaki kastedilen ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ARKAMIZDA TUTMAK anlamında belirtmiştir,
    biliyoruzki sezonun en hızlı 2.ci aracı bariz bir şekilde mclaren aracıdır,

    Kesinlikle doğru bir tespit. Massa ne kadar süre Hamilton'u geride bırakabilirse, Hamilton o kadar ön gruptan uzaklaşır ve bu da podyuma çıkmasını engeller gibi basit bir senaryo var ortalıkta.

    Mesela Rubens Barichello'ya da öldür onu diye emir gelmişti. Adam gidip öldürdü mü önündekini?
    http://www.youtube.com/watch?v=Mt8vtl8MXkI

  16. başlıkla haberin altı biraz ters düşmüş lewisin yarışını mahvet kulağa çokk itiçi gelio insan ilk anda massanın bilerek lewisle kaza yapmasını ister gbi anlıo

  17. notive etemk içn mi bunu sölemesinin nedeni alonsonun şampionada 2. lik şansının devam etmesini sağlamak

  18. Dünki malzemelerin dediğin buda dünde kaldı öyleyse??Sen değilmiydin yukardaki bi yorumunda arkadan çarpan suçlu diye saçma bir yorum yazan arkadansa al sana buda arkadan çarpma ama benim anlatmaya çalıştıgım massa bu kazaya sebebiyet verdiği zamanki düşüncenizle olayın üzerinden birkac sene sonra massa'nın hatalı oldugunu kabullenmeniz çok saçma olay sıcakken massaya toz kondurmazsınız seneler sonra önünüze getirilince ben massa burda haklı demiyorumki olur ozaman böyle bi yorum okumadım hep lewis'in yeterli yer bırakmadığı massanında gelip mecburen temas ettiğinden başka bişey yazmadı ferrari fanları…Şimdi cıkıp burda massa haklı demiyoruzki deyip zeytinyağına dönüşmeyin birden.Arkadan çarpan suçludur gibi bi yorumu f1'e getiren bi f1 sever olarak nekadar f1 bildiğinde ortada.Arkadan bodoslama vurmak yok öyle bi durumda dediğin trafik kuralı f1 içinde geçerli olabilirdi…Dünki malzemeler dediğin zaman massa o seneler f1'den alacağı tecrübeyi almış haliyle bu kazaları yaptı ama lewis'in f1'de daha 5.senesi bunlarıda mukayese etmek lazım.Ayrıca lewis'i karalamaya calışıldığı schuminin kazası hakkında tek bir yorum yapılmamasındanda açıkca belli.O daha ciddi bir kaza niye bir Allah kulu bu kaza hakkında böyle sayfaları doldurmuyor!!!Bir yarış önce lewis'e sert savunmaya yaptıgında sayfalar yetmiyordu halbuki bu yarış geçildiğinde neden bir yorum yazan yok:)))Ayrıca sen hamiltondan soğusan ne olacak soğumasan ne olacak bunun hamilton'a olumlu olumsuz yansıması varmı yok o yüzden kasma kendini soğuyabilirsin istediğin kadar arkadaşım…;)

  19. Başlık biraz(!) kışkırtıcı olmuş

  20. tamamda massa bir şey yapmadı ki sonuçta, hata hamilton'ındı. Hamilton'a mesaj doğuştan geliyor zaten, kafasındaki mesaj şu " yarışımı bu sefer nasıl mahvedebilirim"

  21. Bazıları başlığa bakıp yorum yazdı galiba Massa'dan Hamilton'ı mümkün olduğunca arkasında tutmalarını istemiş Ferrari(oda çok tutar ya maksimum 2 tur sonra önünde Lewiscan :D)

  22. Hamilton'ı arkasında tutması için Massa'ya söylenmiş motive edici bir söz. Kimse Massa'dan kaza yapmasını istemiyor, başlık yanıltıcı gelebilir.

  23. arkadaşı yaş olarak merak ediyorum belkide yeri burası değil parktır haa. 😀

  24. konudan bağlantısız,sadece öneri :)) yorumlarında gereksiz harf kullanmasan,bazı gerekli harfleri yutmasan,özel isimlerde büyük harf kullansan daha yakışıklı olmaz mı yorumların? :))

  25. haberle ilgili olayın ahlaki yönünü analiz etmeye gerek yok, bu bir takım sporu. Massa'nın Hamilton ı arkasında tutması Massa yı geçtikten sonra ki diğer pilotların yakalanması ve atak yapacak yeterli sürenin kalmasını yani Mclaren hanesine gelecek olası puanları engeller ki pilotlar şampiyonasında 2.lik mücadelesi son hız devam ediyor artı takımlarda da bir parça rekabet olasılığı görüyorum . bağımsız tutmak gerek o kadar olaydan sonra ama Alonso ya yaklaşan Hamilton ın yakalaması ve atak yapması için biraz daha zamanı olsaydı 5. bitirdiği yarışı 4. bitirebilir bu da 4 puan çalmış olmaya tekabül ederdi hem takımlar şampiyonası için hem pilotlar şampiyonası için.(4.lük puanı 12 , 5. lik puanı 10)

  26. Deli_ Manyak avatarı

    bunu pereze söylemiş olsalardı kimbilir bu yarıştan sonra neler söyleyecektin… tabi nede olsa bana dokunmayan yılan bin yaşasın denen bir atasözü var bizim memlekette..

  27. Deli_ Manyak avatarı

    yok gercekten futbol takımı tutar gibi formula1 seyrediyorsun sen … söylüyorum alonso dahi olsa kimsenin haksız yere yarış dışı kalmasına sevinecek bir insan değilim…

  28. Kardeşim inan amacım ortamı germek değildi ama olan oldu sadece bir link bıraktım hepsi bu 🙁

  29. Aynen abi kesinlikle katılıyorum art niyetleri olarak bırakmadım o linki sadece Merakım dan bıraktım ve hemen hemende merakımı gidermiş oldum hepsi bu.

  30. Buna şükür o kazaya göre ufak bir şey. Evet olabilir Massanın kide buna çok benziyor çünkü neyse geçmişte olan birşey bir nevi böyle görüntüler bazen hoş ve heycanlı oluyor Pilota bir şey olmaması halinde.

  31. Bu tamamen motive etmek için söylenmiş bir cümle ya altında başka anlamlar aramak gereksiz. Formula 1 basını yine abartıcak bir şey buldu. Futbolda teknik direktör gidin ve onları sahaya gömün diyince nasıl gerçek anlamda demiyorsa bu da aynen öyle.

  32. kazayı yapan bileğini kırmış o kadar. daha kötü bir durum olmamış. sorun da frenajda arka lastiklerin kilitlenmesinden olmuş. massanın olayı da aynı görünüşe göre.

  33. rocco junior avatarı

    +100 xtrabit racing bravo yorumların çok güzel

  34. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Hakan güzel kardeşim bravo sana,
    konuyu nereden nereye getirdin 🙂
    ne gereği vardı böyle şeylere,
    videodan başladın çirkeflikle devam ettin en sonda manipüle ile devam ediyorsun,
    bu konu uzar gider yani,
    neyse…

  35. rocco junior avatarı

    Massa ilk defa spin atmıyor,ilk kez düz yolda spin atmıyor.Neden acaba içime şu şu şu geldi kesin bilerek yaptı bunlar Ferrari diyen arkadaşların bir kere içi fesat.Aşağıda neden olabileceği açıklanmış biraz okuma zahmetinde bulunun.Ama siz adam karalamaya,burda öfkenizi kusmaya 3-4 yıllık hadiselere saplanmaya alışkınsınız bunu meziyet edinmişsiniz.Aynı Massa daha bu sene Kanada yarışında düz yolda giderken duvara vurdu burnu kanadı hasar aldı,İngiltere 2008de düzlükte bir anda döndü bunlar oluyor.Buradaki spinde de birşey olabilir.Sinan arkadaş doğru demiş daha fol yok yumurta yok.Herşeyin fizik kanununda bir açıklaması var muhakak.Renault Engine arkadaş bence kötü niyetli değil merak etmiş konu konuyu açmış o da bu spini sormuş.Şüphe etse bile direk suçlamamış bazı arkadaşlar gibi.Neyse f1in bunlara ihtiyacı yok bunlar olmuş bitmiş hadiseler..Taraftarlık herkese burda hakaretler yağdırmak,insanları bilip bilmeden suçlamak ki bunun kısa adı iftira atmaktır,bunları aşın artık.Taraftar olarak daha olgunlaşmalı yapıcı şeyler yazmalıyız.39 kere söylenmiş birde ben söyleyeyim 40 olsun birazda ben saydırayım demekle olmaz.Tüm pilotları burda küçültüp sadece kendi pilotumuzu gözbebeği yapacağız,hep onu savunup hatalardan soyutlayacağız,bir üstünlük,bir dokunulmazlık triplerine gireceğiz olmaz.Artık aşılsın şu sayfada alakasız bir sürü mesaj oluyor ondan sonra konu konuyu açıyor ölme … ölme

  36. Bu kaza bir başka olmuş ama Umarım Pilota bir şey olmamıştır eski bir görüntü olsa da Pilot Frenlemeye geçiyor ve kontrolsüz bir biçimde savruluyor.

  37. Aynen öyle oldu Hava değişikliği

  38. Hımm o yüzden bu işin içindeki adamlar ceza aldı, hava değişikliği sanırım…

  39. Abi zaten bende birşey demedim sadece neler oldu orda dedim Frenajı kaçıran her pilot böyle spin atmıyor ama Tamam Fren dengesinde bir sorun yaşamıştır normaldir.

  40. Zaten kafaya taktığım filan yok ara sıra düşündürür o kadar bilmem anlata bilmişimdir Senin için manipule edilmiş bir yarış normal olmalı demişsin.Manipule edilmiş yarış olduğu Hukuken resmiyet kazanmışmıdır ? Yada Yarış iptal edilmişmidir puanlar silinmişmidir hayır onun için bana göre bir sorun yok.

  41. sen dünkü mazileri ortaya çıkarıyorum

    "sen dünkü mazileri ortaya çıkarıyorsun" olacak, sinirle doğru düzgün yazamıyorum ki.

  42. bu olayda massa hatalıydı zaten, ona bir şey diyen yok ki?. Ama sizin gibi üsturupsuz taraftarları istemesem de beni hamiltondan soğutuyor. ben yukarıda yazan olaya yorum yapıyorum, sen dünkü mazileri ortaya çıkarıyorum. Ne hakkında konuşulduğunu bil de ona göre konuş kardeşim. Durduk yere sorun çıkarmanın alemi yok. dün dündür, bugün bugündür. nasıl bir yorum yazma ve anlama mantığınız var anlamadım doğrusu.

  43. Hala hakkınız olduğunu düşünüyorsan ve galibiyeti savunuyorsan Massa'nın bu spinine 5 sene kafayı takmana gerek yoktu. Senin için bu tip manipüle edilmiş yarışlar normal olmalı.

  44. Hakancım sezonun henüz ilk yarışı ve Massa burada frenajı kaçırıyor gibi.Basit bir hata gibi görünüyor.Yani burada buzağı aramaya gerek yok.Daha ortada fol yok yumurta yok.Kimsenin puanı bile belli değil

  45. bozuk fren dengesi olabilir, üzerine de biraz hızlı vites düşürdüyse atabilir arkası. Bu tür durumları görüyoruz ara sıra. Bana hata gibi geliyor ama kasıt olmaması için de bir sebep yok.

  46. Siz derken Kimsenin alışık olduğu filan yok zaten onu yapanlarda bu Camiada yok ama bunu yapanların hepsi şuan burada. Ayrıca o yarış bizim hakkımız dı ve aldıkta İlk gece yarışını kazanan takım Renault F1 Team ve Fernando Alonso bu yeter.

  47. Massa düz yolda giderken ilginç bir şekilde spin atıyo?
    Neden acaba?
    Amacı neydi bunu yaparken ?
    Önündeki pilotu saf dışı bırakmak için yapmış gibi geliyor bana sanki ya neyse.

  48. bundan daha kasıtlı bi spin olamaz:) adam virajda alonsonun onune fırayabılmek ıcın hız kesmemiş bile

  49. dikkatinizi çekmiştir böyle uzun düzlüklerle, kısa düzlüklü bol virajlı bölümlerin fren dengesi birbirinden farklı ayarlanıyor. arabaya göre değişir tabi de mesela alonso ferraride elini direksiyondan çekip sol bacağının üstünden bi ayar yapıyor. burada da fren dengesinden kaynaklanan bi sorun olmuş olabilir. benim gördüğüm kadarıyla frene dokunur dokunmaz arka teker kilitlenmiş sanki.

  50. Kesinlikle abi Cezasını çekti yani karşılığını ödedi bitti gitti. Biraz Objektif baktığımız da herşey anlaşılıyor.

  51. Siz alışkınsınız böyle çirkefliklere aslında, şaşırmaman gerekiyor. 2008 Singapur'u hatırlıyorsundur, 2006'daki spini bu kadar kafaya taktığına göre!

  52. Gerçekten de öyle çim filan yok sorun yaşadı desek frenlerde tekrar sorun yaşardı ondan sonra devam etti yanılmıyorsam yarışı dokuzuncu bitirmişti.

  53. Atak yapmaya çalışan sözde geçiş ustasımı dostum sen lewisin hep kazalarına takılıp kaldıgından öyle düşünüyosun massa'yı 2007'de f1'e girdiğinden beri şamaroğlanı yaptı bir alonsocu olarak sana yakıştıramıyorum.Massanın normal bir pistte lewis'e nekadar dayanabileceğini azcok kestireceğini varsayarak bu talihsiz yorumuna üzüldüm…

  54. Oluyor işte bazen böyle çirkeflikler.

  55. Bu haberin altına yazılacak kısa ve en keskin cevap kirve bu güzel ve aynı zamanda iğneleyici yorumun icin bravo :)) Atak yemeye müsait pilotları motive edici sözler kısacası sürüngen cinsleri pohpohlayıcı ama sonunda hep sonucun aynı oldugu gerçeği :)))

  56. Biraz araştırdım ama Onboard görüntüsü yok malesef Massa orda nasıl attı spini gerçektende anlaması çok güç ama İşin içinde iş vardır belkide.

  57. aslında pilot kamerası olsa daha ii anlaşılır ama burdan yorum yapmak zor,hani arkasını nereye kaptırabilir çim yok birşey yok…

  58. rocco junior avatarı

    Doğru tespit Hakan ama gel bunu anlat.Ya anlamazlar ya anlamak istedikleri gibi anlıyorlar.Türkçesi olan biri burada teşbiğ yapıldığını net görür.Komut git ona vur yada seni geçerse kanadını kır anlamı taşımıyor.Herkese açık telsiz konuşmalarının olduğu bu ortamda böyle bir şey söylenmez herhalde.Sürekli 2008 Fuji örneği veriliyor,arkadaşlar halen oradan kurtulamamış.Evet orda Massa bariz hatlıydı ve cezasını çekti manası nedir yani bunun?

  59. Ciddimisin merak etme biz yarışını mahvet derken vur carp manasında demediğini anladık sıkıntı zamanında massa'nın neler yapıp nekadar konuşulduğunu ve ferrari için ne anlam ifade ettiğini belirtmek.Sorun şuki ferrari Alonso gibi kaliteli bir pilotu podyum veya liderlik mücadelesine girebildiği icin kayırıyo iyide yapıyo massada o kapasite zaten yok onumu kollayacaklar ama massa ferrari'nin tampon pilotu oldugunu geçen seneki almanya yarışında tüm çıplaklığıyla gördü ve hala devam ediyo olması sürüngen bi pilot olmayı kabul ettiğinin bir göstergesidir.Kariyeri boyunca öyleydi hepde öyle kalacak o yüzden lewis'in cıkıp cevap vermesi bile gereksiz olur sonucta massa ilk 5ten sonraki sıralar icin yarışmakta hemde koskoca ferrariyle :)))

  60. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bunu anlayabilmek için kokpit üstü kameradan Massa'nın direksiyonuna bakmak lazim (manevra değerlendirmesi için)
    tam karşıdan çekilen kamera aldatıcı olabilir,
    bilemiyorum belkide arkasını kaptırmıştır,
    belkide işin içinde başka şeyler vardır,
    ama dediğim gibi Massa'nın direksiyon şeyine bakmak lazim,
    öyle bir görüntü varsa bizlere sunarsan iyi olur aslında.

  61. Ferrari'den beklenir dostum hele massa gibi piyon pilotlardan kesinlikle beklenir nasıl olsa galibiyet neyine massa'nın hep 2.sınıf kalmış bir pilot kariyeride öyle bitecek eski dünya şampiyonu sıfatı kullanılmayacak hic bi zaman bu ona yeter :)))

  62. http://www.youtube.com/watch?v=BMgypDvFn_4

    Arkadaşlar bu spin kasıtlı mı yapılmış birşeydi yıllardır hep aklımda

  63. atak yapamayanlar üzülsün 😀

  64. Geldi iki kere geçti massayı yarışı mahvolmadı belki o temas olmasa ve ekstradan 1 pit ve 1 pitten geçme cezası olmasa 3.lük kuvvetle muhtemeldi.

  65. Atak yapmaya çalışan sözde geçiş ustalarıda bu tuzağa rahatlıkla düşüyor herhalde 😉

  66. aynı şeyy senin pilotuna yapılsın da ben seni görçem

  67. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    burada yazan bir kaç mclarenci haberi yanlış algılamış,
    Smadley burada yarışını mahvet derken,
    buradaki kastedilen ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ARKAMIZDA TUTMAK anlamında belirtmiştir,
    biliyoruzki sezonun en hızlı 2.ci aracı bariz bir şekilde mclaren aracıdır,
    buradaki bir kaç mclarenci kardeşlerimizin kendince dile getirdiği mesajları talihsizlik olarak görüyorum,
    neyse…

  68. Singapur GP'de Felipe Massa'ya yarış mühendisi, Lewis Hamilton'u arkasında tutması ve onun yarışını mahvetmesi yönünde talimat vermiş bence talimat da bir yanlışlık yok Bunu Massanın yarış mühendiside biliyor kendiside biliyor Lewis Massadan hızlı olduğu ne kadar arkamız da tutarsak Lewisin yarışını mahvederiz diyor bunda birşey yok yani. Yavaş olan Massa hızlı olan Lewis yavaş pilotun arkasında hızlı olduğun halde ne kadar zaman kaybederse yarışı mahvolur hepsi bu.

  69. alonsonun 2. lik için mücadele etiği pilotlar weber button ve lewis kalan 5 yarışta massadan uzak durun ne ma lazım hiç beklemediniz bi anda yarış dışı kalabilirsiniz

  70. yegen bu nası bir bakış açısıdır yaa pilot takım arkadaşı için deil kendisi için deil tabiki sen böle diçen bu işten karlı çıkan alonso bey nası olsa massanın yeri garanti gib takımlar şampionasında da garanti gbiii ohhhhhhh

  71. alonzomanyaa  avatarı

    İyi yapmış, sezon sonuna kadar daha da yapar inşallah… Hatta direk çarpsın bence, çünkü öbür türlü yine puan falan alıyor eleman. Direk yarış dışı…

  72. sözlerine sonuna kadar katılıyorum -yarış çizgisi lewis deydi ma massa çaylak hatası yaptıııııııı daha bu taşın altından çok su çıkarrrr

  73. http://www.youtube.com/watch?v=ZEGXtWWucq4 buyur buda link beyefendi konuş istediğin kadar biz neyin ne oldugunu görüyoruz.Kazalar olur ama bunların hepsi lewis'in sucu değil monaco'da suclu massa'ydı içeri giren lewis'e yer bırakması gerekliydi geniş dönecek gerekirse tıpkı schumi aynı yarışta lewis'i gecerken nasıl lewis yer bıraktıysa öyle bu bir ikincisi kanada yarışı buttonla temas eden lewis burda asla haksız değil ama siz bunuda ona mal ediyorsunuz kaza olsunda lewis haksız haklı farketmez size :)))

  74. bu massa 2007 yılında lewis ile çokk iyi arkadaştı herhangi bi sorunları yoktuuu sonradan iyiçe kin besledi bu smedliy denilen herif adamı iğğğrenç düşünçeleri ile besledi onun beynini yıkadı olan massaya oldu git gide kariyeri kötüye giden 2012 sonrası koltuksuz kalma ihtimali olan pilotlar kervanına katılçak

  75. arkadan vuran sucluysa ozaman öndeki arkadakinin burnunun yanına gelip gelmediğine bakmaksızın temas etsin böylemi olacak yani??? Ne güzel kendinize göre yorumluyorsunuz ozaman şimdi vereceğpim linktede massa acık ve acık suclu ama o sezon lewis yok yer bırakmadı yok bilmem ne diye çamur atan atanaydı arkadaş sizi yeni tanımıyoruz işinize nasıl gelirse öylesiniz.Trafikte araç kullanmıyolar baya bi arkadan vurmada değil arkadaki arac burnunu geçiş icin biyere soktuysa temas etmemek icin o yeri bırakacaksın nitekim bu sezon belcikada lewis arkadaki kobayashiyi nasıl farketmeyip temas yaşadıysalar buda onun gibi.Senin mantığına göre kobayashide orda sucluydu komiksiniz vesselam!!!Bizim sıkıntımız şu her pilot hata yaptı senelerce ama massa'dan bi örnek verdim o fuji yarışında 2 temas yaşadı ikiside kendi hatası ama böyle konuşulmadı hepde siz yorumlarda haklı durumunda gördünüz kendinizi bizde şimdi işimize geldiği gibi konuşuyoruz öyle yarış mahvedilmez böyle mahvedilir :))))

  76. onun yarışını mahvedeceğiz kulağa hiçç hoş gelmio

  77. sözlerine katılmamak elde deill bu massa lewise karşı çokk büyük bir kin beslioo özellikle 2008 brezilyada şampionluu kaybedinçeeeee

  78. kardeş massaya bu adam nie böle bi talimat verdi çünkü mc ferrariden yarış içinde daha hızlı ve pist üstünde lewisin alonsoyu geçeceğini biyolardı sırf alonso şampiyonada gerilemesin die massanın yarışını ve lewisin yarılını mahvettiler tüm alonso fanları acımasızca lewise yüklendiii hepinize kapaktır bu da böle kaç haber çıkçak kim bilirrrrr belkide önçeki monoko daki temasta da böle şeler çıkabilir bu taşın altından çokk su çıkarrrrrrrrrrrr

  79. Pek önemli bir şey değil heralde atak yemeye müsait pilotların bir çoğuna bu şekilde motive edici mesajlar veriliyordur.

  80. 2008'deki fuji yarışını hatırlayanlarınız vardır.Hatırlamayanlarınıza hatırlatayım o sene massa lewis'le şampiyonluk mücadelesi veren pilottu lewis şikanda massanın dışa açılmasıyla onu geçiyor ve bir sonraki virajda lewis ona bi araçlık alan bıraktığı halde geçilmeyi hazmedemeyen massa gaza yüklenip lewise sol yandan temas ederek spin atmasını ve en gerilere düşmesine neden oluyor!!!Ferrari pit ekibi bu şaibeli geçiş sonrasında alkış kıyamet seviniyor bu geçiş bizim büyüklüğümüze yakışmadı diyen olmuyor.Güzel adil bir geçişmiş gibi havalara uçuyorlar massa aynı yarışta pitten cıkarken burun buruna cıktıgı bir kişiylede temas yaşıyor adam virajı dönmeye başlamış olmasına rağmen burnunu içeri sokuyor tek amacı adamı geçemeyeceğini bildiği halde başkalarının yarışını mahvetmek ama nedense o zamanlar bu olaylar bukadar konuşulmuyor!!!O zamanları unutmadık massa aklını kullanmıyor dediği zaman bi kendi yaptıklarınıda düşünecek gerçi oda haklı ayda yılda bi şans eseri şampiyonluk mücadelesinde buldu kendini ondada aldı kapağını ömrün boyunca şampiyonluk yüzü göremeyeceksin çünki sen her sezon takım arkadaslarının gölgesinde kalmış ferrari'nin **** pilotusun massa bunu herkes biliyor.Lewis'e karşı acayip derecede yıldırma politikası var schumide italyada button'a yapmadıgı savunmanın katbe katını lewis'e yaptı sebep ne peki?Button geçince aldığı puan aynı kalacaktı lewis geçince puan vermeyeceklermiydi ama singapurda adamı öyle geçerlerki eşşekten düşmüşe cevirirler adamı schumiciler bi yarış öncesini konuştular ama nedense bu yarış hic geçildiğini konuşan olmadı :))) Massa lewis'in yarışını mahvedecez vayy be smedley ve massa ittifakına bakın hele bide masum rollerindende aşağı kalmazlar :))

  81. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    ya hem amaç hamilton' ın yarışını mahvetmek, hemde yarıştan sonra gidip sinirli bir şekilde adama sert çıkmak :D, bununda bi bedeli olacak mutlaka yakın yarış sonuçta sürtüşmeyide beraberinde getirecek sonra yok lastigimi patlattın yok kanadımı kırdın demiyeceksin… olmadı massa, sarhoşken schumacher hakkında ileri geri konuşmaların olmuştu( tam kaynagını hatırlamıyorum f1 partilerinin birinde sanırım haberlerde yer almıştı sonuçta bilen arkadaş varsa söyler. ) iice gözden düşüyorsun…

  82. vay vay utanmazzz ismini duydumda tiksindim insan smedliyy çakla arkada lewisi tutçak nie şampionada 2. olabilmekkk için bu nası bi amaç suzukada işi daha da ileri götürp lewise bilerek arkadan çarpta der bu herif alllah kimseyi alonsonun takım arkadaşı yapmasın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir