Alonso: "Zor Olacak ama İkinci Olabiliriz"

yazar:

kategori:

Ferrari gelecek yılın otomobiline odaklanmasına rağmen, Alonso ikincilik mücadelesine devam edeceğini söylüyor.

“Matematiksel olarak bile şampiyonluğu kovalayamayacak olsak da geriye kalan son beş yarış için motivasyonumuzu korumak adına birçok nedenimiz var.”

“Öncelikle pilotlar şampiyonasında ikincilik şansımız var. Sezonun şimdiye kadar olan gidişatına bakarsak, Vettel fazlasıyla baskın ve podyumdan sadece bir kez indi ancak benim ve takım için ikinci olmak harika bir sonuç olurdu.”

“Mücadelenin içinde dört kişiyiz. Webber ve McLaren pilotlarına karşı yarışıyorum. Kimin galip geleceğini beklemek için ise Interlagos’a kadar beklememiz gerekeceğini sanıyorum.”

“Son yarışlara bakarsanız, işimiz kolay olmayacak. En yakın rakiplerim otomobil performansı açısından biraz önümdeler ancak bu umut olmadığı anlamına gelmez.”

“Hedefimize gerçekten ulaşmak istiyorsak her şeyi kusursuz yapmammız gerektiğinin farkındayız ve sonuna kadar bunun için çalışacağız.” 

İspanyol pilot Ferrari takımı McLaren’in 85 puan gerisinde yer alsa da markalar şampiyonasında da Ferrari’nin ikinciliğini imkansız olarak görmüyor.

“Markalar şampiyonasında da ikincilik şansı var ama bu daha zorlu bir hedef çünkü McLaren ile aramızda kayda değer bir fark var. Ama yine de imkansız değil.”

“Sonuç olarak, ben ve takımım, istediğimiz şekilde gitmeyen bu sezonu mümkün olan en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz.”


Yorumlar

  1. …biliriz değil olamayacaksınız. Birşeyi oldurmak için gerekenleri yapmak lazım önce.
    Takım ve bu taraftan gelen söylevlerin hepsi havaleli hareketler oysa ki realizmin takımıydı vakti zamanında burası.

  2. siz şakamızınız :S bu adamın pilotajıyla, arabanın kazanamayacağı olupta kazandığı bi yarış söler misiniz? Raikkonen de olsa ıhhı diyorsunuz. o adam 2003 bir hurdayla Shumi ye kafa tuttu yağ birikintisi olmasa şampiyondu ya da yarış durdurulup galibiyeti gitmeseydi. FIA olmasa galibiyet yüzü göremeyecektik çıkıpta bi zahmet podyum podyum diyeceğine yarış kazansın

  3. lütfen boşluğu dolduralım:)
    ilk sene "zor olacak ama birinci olabiliriz"..
    ikinci sene "zor olacak ama ikinci olabiliriz"…
    üçüncü sene"zor olacak ama ………. olabiliriz"…
    ipucu vereyim ilk harf ü olacak:))))

  4. Sanmam Vettel Schumi'nin en cok yarış kazanma rekorunuda isteyecektir. :))))

  5. 2.lik Alonso için çok zor.ama kalan yarıslar zevklı gecebilir.sampiyona mücadelesi bittiğinde pilotlar daha rahat yarısıyorlar.Suzuka 2005 geldi aklıma tarihin en mükemmel yarısıydı

  6. burak evmez avatarı

    sanane ilgi çekmek için yorum yapma artık ferrari ve alonso üzerinden de konuşma senin takımın değil git mclaren haberlerine

  7. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Doğru söyledin arkadaş

  8. Onur Aybars 04.08.2011 17:17:33
    Sen hangi yüzle bana cevap veriyorsun? Senin karakterini öğrendikten sonra sana tek satır bir şey yazmadım. Sen sıkışınca karşındaki insanın ailesini işin içine katıyorsun. Sonra da kullanıcı ismini değiştirip tekrar ortaya çıkıyorsun. Böyle bir adamsın işte. Şimdi git, bana bir daha yazma. Yok ben illa yazacam, ben böyleyim diyorsan da benden cevap bekleme.
  9. alonsoberker avatarı

    bence pek öle değil 2012 sezonunda fazla değişiklik yok o yüzden onlar yine gelişebilir ama ferrari öyle bir şey yapamaz çünkü aracın her yeri sorunlu düzgün olsa zaten burada olmazdık da neyse

  10. Yavuz Balcı avatarı

    bende demin aynı tarzda yorum yaptım fakat nedense yayınlanmadı. benzer cümlelerle tekrar deniyeyim bari.

    Onur'u bile bu hale getiren sizler sütten çıkmış ak kaşıksınız sanki. Onur'a dediklerini kendi pilotunun taraftarlarına dedin mi ? hayır. burada edep haya ve ahlak dersi verecek en son insanlarsınız. sizin için kendi pilotunuzun taraftarları üstün zekalı diğer kısımdakiler geri zekalı. sonra kalkıp burası çel çocuk dolmuş dersiniz. zaten provakatör dediğiniz adamlara bile bakınca fark çok belli oluyor. neden se can veya herkülden kimseye hakaret vari bir konuşma duymazken sizde bu tonla. kaldı ki Can'ın F1 bilgisi buradakilerin %99'undan daha iyidir. bu gruba bende dahilim.

    Karşınızdaki insan topluluğunu bir hiç olarak görüp, daima ve kayıtsız şartsız biz haklıyız modundasınız. Ki bende artık Onur gibiyim. konuşmayayım dedim olmadı maalesef. lafları söyleyince de 20 yaş altı da oldum. gerçi 0-5 yaş grubundan iyidir gözüyle baktığım için zorumada gitmedi. sağolsun yine beni kendinden üstün tutmuş dedim. ama burdaki adamları zıvanadan çıkaran maalesef belli bir kısım taraftar topluluğudur. ben artık düzeleceğinizden de ümidi kestim. ama Onur'unda dediği gibi. anladığınız dilden de konuşuruz.

  11. 🙂 Eyvallah ağabey, eyvallah 🙂

  12. Böyle değildin.Hala kötü niyetinin geçici olduğunu bir anlık olduğunu düşünüyorum.

    demişsin, şimdi farkettim.

    Veriğim link'den çok sevdiğim bir arkadaş tartışmanın ortasında bak bana ne demiş;

    Yahu sen yeri gelmiş Alonsoyu savunmuş aşırıya kaçan insanları tenkit etmiş bir adamsın.Sana da bunları yazdırdılar ya ne diyeyim artık.Eleştirdiğin alonsodan ziyade görmeyi, idrak etmeyi reddeden zihniyet diye tahmin ediyorum.

    Arkadaş beni tanıdığı, bildiği için tek kelimeyle müthiş bir tespit yapmış, sağ olsun. Ama buradaki çoğunluk, karşısındakini de kendisi gibi ortalık karıştırıcısı sanıyor.

  13. rocco junior avatarı

    bak arkadaşım yeter yine aynı şeyi yaptın.beni bilen bilmiyor en başta Allah biliyor.senle takıştım diye benim hakkımda hüküm vermezsin,karakter analizimi yapamazsın burda seceremi tutamazsın.aynı şekilde bende sana benle tartıştın diye iyisn,kötüsün,şu karakterdesin diyemem.eğer aramızda bir tartışma geçse yine yine ağır laf söylesem de ki şöylesin böylesin.laflarına dikkat et artık bizimde insanlığımız gururumuz var.

  14. He unutmadan, şu cümleni biraz açar mısın;

    Tabi senin siteden engellenme gibi bir durumun sözkonusu değil.
  15. quva, insanım. Ve sıradan, senin gibi, Ahmet gibi, Mehet gibi bir insanım. Yani peygamber değilim ki peygamber sabrı olsun.

    Sizinle aynı tarafta olan bir Allah'ın kulunun yazdıklarını görmüyorsunuz. Varsa yoksa McLaren taraftarları, Lewis taraftarları ve Kimi taraftarları. Vakti zamanında Schumacher taraftarlarıyla da çekişiyordunuz da Allah'tan taraftarı olduğunuz sürücü son zamanlarda Schumacher hakkında müthiş olumlu konuştu da siz de dönüş yaptınız.

    Sizden sürekli sataşma gelirken bizden sineye çekmemizi mi bekliyorsunuz?

    Beni yorumlarımdan tanıdığını, takip ettiğini belirtmişsin. Eyvallah. O zaman şunun da farkındasındır; karşımdakiyle aynı seviyede konuşurum. Düzgün yazıyorsa düzgün yazarım, yok saçmalıyorsa saçmalarım, b_ok atıyorsa b_ok atarım.

    Sizin taraftar grubundaki en büyük problem (kusura bakma ama) anlamamak. Bak buraya dikkat, anlayamamak değil, anlamamak. Çünkü işinize gelmiyor. Adam bana çirkef diyor. Neden? Aptalca yorumuna aptalca cevap verdiğim için. O zaman da bırakın da çirkefliğin ne olduğunu gösterelim.

    O herifin nasıl bir adam olduğunu bana anlatma gözünü seveyim. Sana aynı pis davranışı buradan birisi yapsa da ben o kişiyi sana övsem hoşuna gidecek mi?

    McLaren taraftarlarının katli vacip mevzusunda senden bir ricam olacak. O sözün geçtiği haberin link'i budur; http://www.trf1.net/formula1_haberler/22512-gene-alonso-griddeki-en-iyi-pilot.html
    Şimdi, lütfen o sayfadaki yorumları tarih sırasıyla oku. Biliyorum, çok ve uzun yorumlar var. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa başka bir gün oku. Ama taraftar duygusuyla değil, saf bir şekilde oku. Ama bak, "Saf duygularla okudum" deyip gerçeği gizlersen ben bilemem ama Allah bilir, unutma. Ondan sonra bana gel deki "Onur, o tartışmalarda zerre kadar haklı değilsin". Eğer bunu dersen, sen, (tövbe hâşâ) "Alonso Peygamberdir" desen dahi sana sesimi çıkarmayacağım.

  16. ikincilik ferrari için ve en pilotu alonso için imkansız olmayan bir hedef…zor ama imkansız değil…hey gidi ferrari…ne günlere kaldın….

  17. Yav her tarafın çirkef olsa nolur aklınca komik olduğunu zannediyorsun.Kaale alınacak adam değilmişsin.Çocukça hareketler yapmaya devam et.Sana karşı söyledğim her şeyde haklıymışım.Haklı çıkardığın için teşekkürler maklerıncı.Komik çirkefliğinle devam et böyle kalitenizi ispatlıyorsunuz.

  18. Geçen gün bir haberde tartışırken yine sizin tayfadan bir arkadaş yine cevap veremedi. Bu sefer de 'çirkef' oldum. Ben de "Siz daha benden çirkeflik görmediniz, yakında görürsünüz" dedim ve arkadaşın mektubunu yayınladım.

    Sen şimdi çirkeflik mi yaptın.Aferin iyi yapmışsın.Kendine yakışan şeyleri iyi biliyorsun.Bak kardeş ben seni nacizane uyarıyorum.Bu tip davranışlarla bir yere varamazsın sadece ailevi olaylar ortaya düşer.Ne senin eline bişey geçer ne de başkasının.Ha ben böyle yapmaya devam ederim biri de cevap ver butonuna basıp ağzına geleni yazsa da ben rahatsız olmam diyorsan onu bilemem.Bak ben şahsen buraya pek takılmıyorum.Bir alay çoluk çocuk dolmuş sirke dönmüş burası.Bişey yazıyorsun yazdığını dahi tersten anlıyorlar.Önüne gelen laf çakıyor.Daha çocuğum yaşındaki veletten klavye lafları yiyoruz.İşe baksana.
    McLarencilerin katli vaciptir diye sen mi yazdın?Sen ve senin gibi bu şekilde provake yorumu yazanlar karşısında ancak bu cümle kullanılabilir.
    Edebinizle şurada yazmak varken kelime oyunlarıyla alaya neden kaçarsınız..Aynı numarayı geçen günde yaptın.Büyük harflerle hikaye yazdın.Sen şimdi diyeceksin ki birileri yaptığı için ben de yaptım.O kişi duvardan atlasa sen de mi atlayacaksın.

    Bahsettiğin arkadaşım çok iyi bir insandır.Kendisini şahsen İstanbulda görüp tanıdım.Gerçekten üstdüzey bir f1 tutkunu.Tek amacı F1.Çok bilgili çokakıllı bir kardeşim.Ben ogün o talihsiz tartışmanızı sonlandırmak için çok uğraştım.O arkadaşıma bırakmasını rica ettim.Ama malesef geç kalındı ve birbirinizi kırdınız.Tabi senin siteden engellenme gibi bir durumun sözkonusu değil.O arkadaşımın yorumları birkaç ay engellendi ve kendine yeni bir nick almak zorunda kaldı.Seni de çok önceden beridir tanır ve takip ederim.Böyle değildin.Hala kötü niyetinin geçici olduğunu bir anlık olduğunu düşünüyorum.İnşallah düzelirsin.

  19. rocco junior avatarı

    ayrıca belirtmek isterim ki sende aynı şeyi yaptın;tartışmayı hazmedemeyip başkasına hakaret ettin ailesine veya değil.neticede kötü gördüğün kişiden farkın kalmadı.ne zamandır tartışmadan uzak,eski hataları tekrarlamadan kendimce ve olabildiğimce tarafsız yorum yapıyorum.insanlarla münakaşayı artık daha usturuplu ediyorum lakin böyle kincilik yapılacaksa,arada çaktırmadan laf çakılacaksa bilelim.dediğim gibi ben sana en ufak söz dahi etmedim son tarışmalarımızdan sonra.şimdi bunu yapmaman gerekirdi aynen sana iade ediyorum bütün laflarını.halen o olaylarda kalışın kurtulamadığını gösteriyor.ben o günleri geride bıraktım.durmadan didişmenin anlamı yok.sen yorum yazınca genelde okumamayı yada okursam cevap atmamayı uygun görüyorum.sitede kırgın ve kavgalı olduğumuz kişiler için aynısını uyguluyorum.ama bu kimsenin birbirine hakaret etme hakkı vermez.ben öyle ki sevmediğim,genellikle beğenmediğim yorumlar yapan birine bile bazen hak verebiliyorum.doğru birdir.kalkıpta Sami Abi ile olan tartışmanın içine beni sokmanın manası yoktur

  20. onur merhaba…petrov skandalının yıl dönümüne yaklaşılırken bu anlamlı mesajın sahibinin sesi olan fanlar tarafından anlaşılmasını temenni ederim….ellerine sağlık…ama şunu unutma ki her an dur durak yok bol bel altı yorumlara maruz kalabilirsin. gruplar halinde ispanyol boğaları gibi saldırgan olurlar, onları bir matador edasıyla halledebilen ben her daim yanındayım. cevap verecek laf bulamayınca ki bu halde nasıl bulsunlar kural dışı hareket ederler singapur kahramanının fanları…dikkatli ol listeye alındın:))))

  21. rocco junior avatarı

    hey hey birader laflarına dikkat et.o tartışma oldu bitti daha fazla uzatma.benim adımı anma ve hakaret etme.sana nasıl bu kadar prim veriliyor bilemiyorum.geçmiş geçmişte kaldı hatalı ya da değilim.kinini kusacaksan efendi gibi delikanlı gibi kus.ben sana ne bir laf ettim ne hakaret.neden kalktın şimdi işin içine beni katıyorsun.kendini başkasına saldırmadan koruyamıyor musun.yaptığın yorumlar komik olmaya başladı gören iş yaptın sanır.script yazarcasına burda puzzlelar hazırlıyorsun,işin gücün alonsoya laf sokmak.boş işlerle uğraşacağına biraz yapıcı yorumlar yap.lütfen bir daha beni işin içine çekme.siteden naçizane ricamdır bu arkadaşın şahsımı hedef alan yorumu kaldırılmasını talep ediyorum.ortada fol yok yumurta yokken beni bulaştırması gereksizdir.böyle yorumlara baştan bile izin verilmemesini rica ediyorum saygılar.

  22. Oooo… Tartışmayı kaldıramayıp işin içine 'aile karıştıran'ın, siteden kovulup yeni kullanıcı adıyla yola devam edenin 'hami'si, 'aferin'ci quva gelmiş.

    Yukarıda bulunan yorumda ne var? Kaan isimli bir ağabeyden mektup. Burada hiç alakasız paylaşımlar yapılmıyor mu? Bu ilk mi oluyor? Hayır. Bu mektubun F1'le alakası ne? Seni kızdıran nedir?

    Sana bir soru: Seninle tartışıyoruz ve ben sana daha cevap veremeyince (hâşâ) ailene laf söylüyorum. Siteden bir güzel kovulunca yeni kullanıcı adıyla karşına çıkıp sana başka konularda cevap veriyorum. Senin bu durum karşısında davranışın nasıl olur? Benim yaptığım şekilde, yani sana göre 'ağlama' bana göre 'gurur' olan şekilde beni sallamaz, cevap vermez ve "Bana yazma" mı dersin; yoksa, "Ah canııım, ne güzel ailemi işin içine kattın. Dur seninle muhattap olayım da belki yediğin naneyi yine tekrarlarsın" mantığıyla benimle tartışmaya (veya sohbete diyelim) devam mı edersin?

    Eğer ikinci yolu seçeceksen ne diyeyim, 'aferin' sana. Yok eğer ilk yolu seçeceksen neden saçmalıyorsun?

    Geçen gün bir haberde tartışırken yine sizin tayfadan bir arkadaş yine cevap veremedi. Bu sefer de 'çirkef' oldum. Ben de "Siz daha benden çirkeflik görmediniz, yakında görürsünüz" dedim ve arkadaşın mektubunu yayınladım.

  23. ferrari57er2 avatarı

    Sen pilotajınla şampiyonsun zaten. Bu adam otomobile hakettiğinden fazlasını veriyor. Bazılarıysa hakkını bile vermiyor.

  24. Massa'yla takımlar şampiyonluğunu unutalım derim.

  25. Aferin sana.Sen bu işi iyi biliyorsun.Buralarda harcanma hikaye yaz şiir yaz.
    Eğer burada devam edeceksen "Ailemi işin içine karıştırmayın" diye ağlama.Ha yok acı patlıcanı kırağı çalmaz ben ailemin arasıra anılmasına karşı değilim diyorsan devam et.

  26. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ve olan oldu. Red Bull yüzünden bir arkadaşımızı daha kaybettik. Ferrari – McLaren çekişmesi iyidi de, Red Bull her iki tarafa da kefayı yedirdi sonunda. Olmadı gidip Newey'le bi konuşayım, abi emekli ol, gel bak bizim oralar çok güzel, bi çiftlik alırız. İçine biraz hayvan falan, böyle tavşanlar, sincaplar falan, vallaaa bak çok güzel yerler. Dere kenarında bi tarla kapatır gül gibi yaşarız. Hem bak Burgaz'ın çıkışına hemen, Candan Erçetin'de oraya çiftlik yaptı, şimdi de Beyaz yapıyor. (Ünlülerden girdik mi zaten tamam bu iş, ulan onlar yapıyosa bende yaparım diye gaz) Valla bak bi görsen, boş ver bu işleri, bak hep beton burası, asfalt falan, kanser yapıyomuş bunlar hep, toprak gibisi var mı?

    Memleket Kırklareli Lüleburgaz, saygılar…

  27. yaratıcılığından dolayı seni tek kelimeyle kutluyorum onur ama bişi dicem, NE ALAKA :))…YAPMA BUNU ONUR YAPMA 😀

  28. 05.10.2011 Zor ama 2.olabiliriz
    12.10.2011 Zor ama 3.olabiliriz
    26.10.2011 Zor ama 4.olabilirz .

  29. kesinlikle doğru diyorsun bakmayın RB nin hala gelişiyoz demesine kesinlikle onlarda 2012 için çoktan başlamışlardır çalışmaya..Bakalım bence 2012 çok daha iyi olacak en azıdan rekabetçi olacak diğer takımlar RB ye yetişecek ama aradaki fark çok önemlii

  30. alonzomanyaa  avatarı

    Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu araçla buralara gelmek bile müthiş başarı. Diğerleri olsaydı ki bunlara KIMI de dahil ancak massa nın puanlarında dolanıyor olurdu. Aynı şekilde mclaren pilotları da oralarda olurdu. Bu gün bu adam bu puanları aldıysa kesinlikle diğer pilotlardan bir gömlek üstün olduğundan almıştır.

    Siz Alo düşmanları bunu sindiremiyorsunuz biliyorum. Biliyorum ki bu adamın altında en az mclaren kadar güçlü bir araç olsa vetel şimdi şampiyonum diye dolaşamayacaktı. Aynı şekil geçen senede şampiyon olamayacaktı.

    Benim en azından bir tesellim var. Sizin neyiniz varda hala gevezelik yapıyorsunuz…

  31. Smedley`den her yaris startinda ayni anons: Felipe Mclaren`leri katlet!

    Ferrari o zaman ikinci olur iste 🙂

  32. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takım arkadaşı sayesinde şampiyon olan pilotun taraftarlarının derdi ne ki?kimi 2008 ve 2009 sezonlarını kaçıncı bitirmiş acaba.Üstelik rakip sayısı daha azken.????Geçen yıl da 47 puan gerideyken gülüyordunuz.Her yarış podyuma çıkarsam şampiyonum dediğinde alay eden sizler son yarışta podyumda Alonso olsaydı ne olacağını da biliyordunuz.Provakatörlük bedava olunca kimse wrc ile ilgilenmiyor.

  33. o yönden düşününce hamilton'un alonso-button-webber arasında işi zor 🙂

  34. Vettelin şampiyonluğundan sonra ilginç (!) bir şekilde webberin galibiyet için oynamaya başlayacağını düşünüyorum.Alonso'nun button-hamilton-webber üçgeninde işi zor olsa da bu üçgen içerisindeki en komple pilot 🙂

  35. hamilton, button ve alonso'nun 2.lik şansları aynı. ben hamilton-button-alonso derim. hamilton sorun yaşamaya devam ederse button geçer.

  36. Eee biraz zorlukları da öğrenmek lazım.Öndeki patır patır dökülecek kazanacaksın,takım skandal yapacak kazanacaksın,ikinci pilot emrine amade olacak kazanacaksın yok öyle yağma her şey istediğin olacak diye birşey yok.Çalışıp kazanacaksın.Yazının içineki paradoks açıklamaları da görünce alonso ne yaptığının farkında değil.Sadece bas gaza aşkım bas gaza modunda.Bana kalırsa alonso bu seneyi en iyi ve en kötü 5. bitirir.Vettel ,Button,Hamilton ve Webberin gerisinde kalır.Ne kadar kötü bir durum değil mi.? Koskoca Ferrari "wooww" larla,"2." lik açıklamaları ile avunuyor.Çok yazık.

  37. rocco junior avatarı

    Şu yanlış anlaşılmayı giderelim;Ferrari yalnız değil 2012ye odaklanan büyük takımlar arasında.Mclaren'de,Redbull'da bizim gibi dillendirmese bile onlarda başladı.Keze son yarışları hepsi 2012 parçaları deneyerek test olarak geçirecek.

  38. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ama Bu Adam Alonso Ne Yapacağı Belli Olmaz 🙂

  39. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alonso Kendi Çabasıyla Bu Kadar Puan Aldı.İş Sadece Pilotda Bitmiyor..Takımın Yardım Etmesi Lazım…Ferrarininde 2012 Yöneldiğini Var Sayarsak Zor Görünüyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir