Vettel Japonya'da Yatarak Bile Şampiyon Olabilir

yazar:

kategori:

Şampiyonada açık ara lider olan Vettel’in şampiyon olması için sadece tek bir puana ihtiyacı var ve şampiyonluk şansı devam eden tek isim Mclaren sürücüsü Jenson Button. Ancak Button’un şampiyon olabilmesi için tüm yarışları kazanması ve Vettel’in puan alamaması gerekecek.

Bu sene 14 yarışın 9’unu kazanan Vettel, bundan sonra puan kazanmasa bile Button’un bu yarışı kazanamaması halinde 24 yaşında en genç çifte şampiyon olacak.

 


Yorumlar

  1. yatarak şampiyon olur diyen ferrarici arkadaş neden o zaman weber bir yarış bile kazanamadıda şu an pilotlar sıralamasında ikinci değil.Aracı yükselterek vetteli küçümsemeyin arkadaşlar. geçen yılki araç daha dominantı.Bu yıl sıralamalarda dominant olan redbul aracı,yarışta ferrari ve mclaren
    aynı tempoda devam ediyorduki bu pistten piste ,hava şartlarından hava şartlarına değişiyordu.
    Webber 'in bu sıralamalardaki performansına bir bakın birde vettel'e.Vettel'in en büyük başarısı ,yarıştan çok sıralama turlarında gerçekten çok hızlı olmayı başarabiliyor olmasıdır.1999 'dan beri formula 1 izlerim,weber geçmişini çok iyi bilirim,weber sıralamarda çok iyi iş çıkartan bir pilottur buna ragmen bu Redbull sıralama performansı ile vettel hakikaten bu yıl sıralama anlamında muhteşemdiler. Zaten istatistiklere dikkat ederseniz 50 yıllık tarihte bu ikili rekora koşuyor.Bazı pilotlar yarış performansı çok iyidir bazıları ise sıralamalarda çok iyidir. Jarno truli tam bir sıralama pilotudur.Kimi Raikkonen nin sıralama turları yarıştaki hızı kadar etkileyici değildir.Kısaca vettel bu yılki şampiyonlugu hamiltonun çok hata yapması,ve sıralamalardaki hızı ile bu kadar kolay almıştır. Hamilton hatalarını puan olarak bir toplayın şu vettel ne kadar yakın olabilecegini görürsünüz.

  2. bırakın şu zevcekçe muhabbeti artık ya kabak tadı verdiniz gerçekten yapın arkadaş yapın konuşmayın…

  3. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Ya da yarış içinde hatta ilk virajda temas sonucu Button yarış dışı kalırsa bile şampiyon olabilir, pek de ilginç olur.

  4. ferrari57er2 avatarı

    Zaten bu otomobille yatarak en kötü ihtimal ikinci olursun. Tabi sorun yaşamazsın. Red Bull pilotları çok rahat yarışıyor. Vettel rahata baya bi alıştı. Diğer pilotlar otomobille boğuşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir