Heidfeld, "Aptal" Güvenlik Aracı Kuralına Değindi

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, şimdiki güvenlik aracı kuralını "aptal" olaak niteledi ve bunun Formula 1’i piyangoya çevirdiğini söyledi.

2008 kuralları çerçevesinde pit yolu, güvenlik aracı sürecinin ilk bir kaç turu kapalı tutuluyor. Bu kural, pilotların tehlikeli bir durum yaratarak hızlı bir şekilde pitlere sürmelerini engellemek amacıyla düzenlenmişti.

Ama bu kural nedeniyle, güvenlik aracı piste girdiğinde yakıtı bitmek üzere olan araçlar yasak olmasına rağmen pite girmek zorunda kalıyor ve ceza alıyorlar.

Bu kural son olarak İspanya’da BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld’i vurdu ve Alman pilot, puan alabilecek konumdayken ilk 8’in dışında kaldı.

BMW takımı, Heikki Kovalainen’in kazasını gördükten sonra mümkün olduğunca erken bir şekilde Heidfeld’i pite çağırdı ama artık çok geçti.

Heidfeld: "Mühendisim beni pite çağırdı ama pit girişini kaçırmıştım."

"Sonrasında yakıtımı korumak istedim ve pit stopumu erteledim. Ama sonunda, pistte yakıtımın bitmesi ile dur-kalk cezası alma arasında bir seçimdi."

"Kötü şanstı ve yarışın mahvoldu. Bu kuralın aptalca olduğunu her zaman düşünmüşümdür. Haftalardır konuştuk ve daha iyi bir özüm bulmak için çaba sarfettik"

"Şans veya kötü şans, Formula 1’de yer almamalı. Ama tam şimdi bu kural ortaya çıkıyor ve bir dur-kalk cezası almamız mantıklı olanı"

Heidfeld sonuçta 9. olurken takım arkadaşı Robert Kubica 4. sırada yer aldı.


Yorumlar

  1. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    iyide o olmuş bu olmuş utanmasanız bu kuralı FERRARİ çıkarttı diyeceksiniz değilmi ben başından beri diyorum bu kural saçmalığın abidesi gibi bişeydir şimdiye kadar macca ya denk gelmişse ne yapayım bmw ye denk gelmişse ne yapayım şans bizim yanımızda bunu açıkça deklare ediyorum sizlwer ise şanssızsınız bu kadar basit…

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kanada 2007 de massanın basına bu kural yüzünden birşey gelmedi yanılmıyorsam,çünkü massa orda kırmızı ışık ihlali yaptı,yani konunun özü benzinin bitmesiyle alakalı ve henüz ferrari bu tip bir durumla karsılasmadı,orada tamamen kişisel bir hata ile varolmus kural ihlali var,halbuki gecen yıl alonso bu yıl heiki ve nick e olanlar bundan cok farklı.

  3. ayda yılda bir gelmiş başına Ferrarinin ama en çok McLaren ve diğer takımları vurdu bu olay..

  4. Ferrari nin başına zaten geldi. Kanada 2007. Kuralın saçmalığını zaten uzun uzun tartıştık diğer başlıklarda.

  5. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    heidfeld'in söylemek istediğne yüzde sonsuz katılıyorum tam bi saçmalık ve aptalca uygulanan bi kural eski günleri mumla arıyoruz güvenlik aracının çıkıpda pit yolunun kapatılması insanı çıldırtan bi mevzudur halada anlayabilmiş değilim nasıl böyle bi k arar vermişlerdir dün birisi yazmıştı fia inceler tartışır ve doğru kararı verir demişti iyide kardeşim bumu karar yarış ruhuna aykırı tamamen alman pilotun dediği gibi piyango mu F1 yarışları :)) benim bildiğim F1 yarışları doğru yerrde doğru stratejilerle uygulanır
    Not:eğer bu Ferrari'nin başına gelirse ki gelecektir öyle ihtimal var sonra hani diyosunuz hep Ferrarinin dediği olur diye Ferrari söyledi diye bu karardan vazgeçerse FİA yanlış yapmış olur ya şimdi yada sezon sonu bu kadar basit yani bunu başka taraflara çekmenin bi anlamı yoktur tamamen saçmalıktan başka bişey değildir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir