Kimi: "İspanya, En İyi Hafta Sonumdu"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, geçen hafta sonu olan İspanya GP’nin muhtemelen kendi kariyerinin en iyisi ve mükemmel bir performansa en yakın hali olduğunu söyledi.

Son şampiyon, cuma günü antrenmanlarda en hızlı isimdi ve sonrasında cumartesi günü takım arkadaşı Felipe Massa’dan ağır olmasına rağmen ilk cebin sahibi oldu. Pazar günkü yarışta ise bütün kontrol elindeydi ve aldiğı zaferle şu anda 9 puan farkla liderlikte bulunuyor.

Fin pilot, öncesinde bu kadar kusursuz bir hafta sonu geçirmediğini kabul etti.

Raikkonen: "Barcelona bizim için mükemmel bir hafta sonuydu. Her zaman gerçekten hızlı gidiyorduk ve en küçük bir sorun dahi yaşamadık"

"Bir yarışa girdiğiniz her seferisnde neler olabileceğini düşünürsünüz. Çok defa kazandım ve ardından daha iyi olabilir diye düşündüm"

"Bu sefer bu hisse sahip değildim: Bu, kariyerim boyunca sahip olduğum muhtemelen en iyi hafta sonuydu"

"Bu işte mükemmele ulaşamazsınız ama bu sefer oldukça yakındım"

Raikkonen, özellikle memnun kaldığını çünkü Ferrari’nin bütün güncellemelerinin çok etkili olduğunu söyledi.

Bahreyn ve İspanya arasındaki test ve gelişim haftaları, şampiyonluk mücadelesinde önemli ipuçları verecek gibi düşünülüyordu ve McLaren, Ferrari ile aradaki farkı kapatma azmindeydi.

Ama Raikkonen ve takımı, İspanya’da rahat bir şekilde zirvedeydiler.

Raikkonen: "Piste getirdiğimiz herşey iyi çalıştı ve ayrıca aracın hızını da geliştirdik"

"Geçen hafta test seansında zaten ayarlamalarda bazı değişiklikler yapmıştık ve ortaya çıkan şeyden gerçekten memnun olmuştuk"

"Şimdi araç ayrıca, istediğim gibi hızlı turlarda da (sıralamalarda) çalışıyor." 

Ama Fin pilot, bu sene her yarışta zaferler için mücadele edebileceğini hissetmesine rağmen bir şeyin garanti olmadığını ve her hafta sonunun Catalunya gibi sorunsuz geçmeyeceğini bildiğini söyledi.

Raikkonen: "Gidilecek daha çok uzun yol var ve her zaman Barcelona’daki gibi iyi hafta sonlarımız olmayacağını biliyorum"

"Açıkçası zorluklar olacak ama her yarışı kazanmaya çalışacak güçlü ve hızlı bir aracımız var"


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    kimi sanırım aracın genel halinden bu son testlerden sonra daha mutlu.kendine daha fazla uydurmayı başardılar.türkiyeyide alır umarım

  2. tolga soydan avatarı

    hafta sonu derken sadece yarıştan bahsetmiyo.kimi suzukada sıralamalrda sorunları vardı.ama en iyi yarışı suzukadır.

  3. bende 2005 suzuka da geçiş anının fotosu vidosu var. ne zaman izlesem daha sonra kendimi f1 challenge oyunun da buluyorum 😀

  4. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    zaten en iyi yarışımdı demiyor en iyi hafta sonumdu diyor 2005 japonya kesinlikle en iyi yarışıydı ona şüphe yok

  5. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    :))) suzuka daki olay bambaşka tabiki 2005 i karıştırmayın o zamanın koşulları farklıydı, KiMi'nin bu gibi örnekler çok var arkadaşlar tabiki herkes kendince gönül seçecek "en iyi şudur manasında" Go KiMi Goo

  6. tijs_wervest avatarı

    en iyi hafta sonum demesi sürekli 1.kalması ondan bahsediyor yoksa tabiki de suzukadır 😀 unutulmaz bir yarıştır ki kimsenin unutucagını sanmam 🙂

  7. sevgili kimi sen kendince söylemissin.ben hangisini sayayımki 2004 belcikada tarihin en iyi arabası ile en büyük sampiyon pilot olan schumiyi 10.uncu sıradan kalkıp gecisinimi,sonra ona fark acısınımı vede sonra güvenlik aracı giripte schumi ile arandaki farki sıfırladıgında schumi kovalayıp senin nasıl kactıgını ve son turda fastest lap yaptıgın belcika yarısı.suzuka vardır bir 17.sıradan kalkıp önüne geleni ipe dizer gibi gectigin vede son turda pole'den kalkan fisiyi gecisinimi.sonra yine 2005 te 15.sıradan kalkıp ücüncü bitirdigin fransa yarısı.sonra 2005 monoca,2005 ispanyada sag gösterip solundan gectigin alonso.bana göre senin en kötü yarısların sampiyon oldugun 2007 sezonundadır.

  8. güney ateş avatarı

    kimi "ispanya, en iyi hafta sonumdu" diyor ama biz izleyiciler için kimi'nin kazandığı en muhtesem yarış 2005 japonya'dır. 17. sıradan başlamasına ragmen son turda fisichella'yı geçerek yarışı kazanmıştı.

  9. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    işte gerçek 1ceMan bu artık kendine güveni gelmiştir hll olsun KiMi F1 severler o yarışı bi daha izlemenizi tavsiye ederim bi pilot bu kadarmı kusursuz sürer inanılmaz bi performans inanılmaz ayrıca ispanya gibi bi pist bakın burası tüm takımların test ettiği tek pisttir burada bi takım ve bi pilot yarışı domine ediyorsa gerçek bi takım ve pilottur bi yarış düşünün 2 kere güvenlik aracı girip çıkıyo ve araç halada hızlı oluyosa bu araç muazzam dayanıkluıdır üstelik tc yasağı varken bu yarış 1ceMan için kolay bi yarış değildi nedenine gelince her zaman 1. giden pilotlar 2 kere güvenlik aracı çıkıp girerken üstelik tüm takımların en sevdiği en tanıdığı bi pist varken bunu yapmak kolay değildir özellikle arakadan gelen pilotlar için hatasız tabiki kullananlar için her zaman bu motive olmuştur 1. giden pilot tam arayı açmışken güvenlik aracı giriyosa bu arkadaki pilotlaar için mtivedir anlayan anladı yani "F2008"çekiş başlı köpekbalığı"kısaca 1ceMan kariyerinin en iyi galibiyetini almıştır go KiMi go…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir