Hamilton: "Kariyerimin En Zor Senesini Yaşıyorum"

yazar:

kategori:

Bu sene sıkça eleştirilen Hamilton, en son Singapur’da Massa ile aralarında iki olay yaşamış, yarıştaki temasta suçlu olduğu için pitten geçme cezası almıştı.

“Şu an yaşadığı zorlukların normal bir sporcunun kariyerinin bir parçası mı yoksa yaklaşımını değiştirmesi için bir işaret mi” yönündeki soruya Hamilton: “Bunun için bir cevabım yok. Benim yaşadığım sorunları yaşayan başkasını göremiyorum. Ayrıca benim başardıklarımı elde etmiş pek fazla insan da göremiyorum”

“8 yaşımdan 2008’e kadar kariyerimin her iki senesinden birinde şampiyon olmuşum. Bu yüzden şu ana kadar oldukça iyi işler çıkarmışım. Ama birkaç zor sene geçirdim ve en zor yıllardı. Muhtemelen bu sene, şimdiye kadar kariyerimin en zor senesi.”

“Bu sene ne yaptığım veya nasıl yaptığımla ilgili bir şey değil; önemli olan bundan, bu durumdan nasıl çıktığımdır.”

“Ben yanlış bir şey yapmıyorum. Menajerlerin, herkesin konuştuğu gibi değiller. Menajerlerimden çok ama çok memnunum. (Menajer tercihim) Verdiğim en iyi kararlardan birisidir.”

“Ve talihsizlikler yaşadığımı düşünüyorum. Bazı hatalar yaptım, bu kadar. Jenson (Button) iyi bir iş çıkardı ama insanlar, ikinciden sadece 17 puan uzakta olduğumu unutuyorlar. İnsanlar Sebastian’ın arkasındaki herkesin 100+ geride olduğunu unutuyorlar”

Menajeri ile ilgili konu, babası Anthony Hamilton’un açıklamasından sonra açılmıştı.

Bu konu için Hamilton: “Dürüst olmak gerekirse durum ne bilmiyorum. Babamla konuştuğumda sadece benim mutlu olup olmadığımı sordu. Ben de mutluyum dedim. Ve o, ‘sen mutlu olduğun sürece ben de mutluyum’ dedi. Onun sadece ilgili baba olduğunu düşünüyorum ki bu da normal”

Etrafındaki olumsuz basın için Hamilton: “Herhangi bir eleştiriyi okumuyorum. Ama buradaki ve dünyanın dört bir yanındaki herkesin hikâyeler yazdığını biliyorum. Sadece hayatımı yaşıyorum. Mutluyum. Hayatımda harika insanlar var. Harika bir menajer takımım var. Harika bir aile ve arkadaşlara sahibim; etrafımda keyif aldığım harika insanlar var”

“İnanılmaz bir işim var. Bu yüzden gerçekten şikâyet edemem. İnsanların benim hakkında yazıklarını ayrı tutarsak, kafamı asıl olana odaklayacağım ki bu da yarışlar kazanmaya çalışmak”

McLaren pilotu ayrıca, hatalarından ders almadığını öne süren eleştirilerin doğru olmadığını söyledi.

Hamilton: “(Eleştirenlerin) kendi fikirleri olabilir. Ama insanların anlaması gereken şey, Bir önceki gibi sürdüğünüz an yok. Sonraki turda aynı olacak bir viraj yok. Zaman geçtikçe ve yarış ilerledikçe farklı yerlere geliyorsunuz. Bir tur biraz önde, bir tur biraz geride”

“Gerçekleşen çok fazla şey var. Bunlarla cambazın topla oynadığı gibi oynuyorsunuz ve özellikle geçiş yaparken bazen toplardan biri düşüyor. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok”

“O topu düşürebilirsiniz, bir tekerleği kilitler, düz gider ve devam edersiniz. Veya o topu düşürürsünüz, bu yüzden ceza alırsınız. Sanırım bu topu oldukça sık düşürüyorum ama her zaman aynı yerde değil. Bir hatadan ders alabileceğinizi söylemek kolaydır ama (hata) başka bir yerde oluyor. bu yüzden elinden gelenin en iyisini yapmalıyım”

Hamilton ayrıca Singapur GP’de Massa ile aralarında yaşananlar için bir çaba harcaması gerektiğini düşünmüyor.

Hamilton: “Bu konuda söyleyecek gerçekten bir şeyim yok. bu hafta sonuna odaklanıyorum. Önceki yarışı hâlâ konuşuyor olmamız utanç verici. Ama olan bu. Kendi adıma konuşacak olursam, iyi bir hafta sonuna odaklanıyorum. (Singapur’daki olayı) aştım ben; o geçmişte kaldı. Cezamı aldım. Bu yüzden birine borçlu olduğumu düşünmüyorum”

“Söyleyecek bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum. Cezamı aldım. Konuşacak bir şey yok. Onunla sorunum yok. Hafta sonu boyunca onu göreceğim ve umarım normal şeyler hakkında konuşuruz”


Yorumlar

  1. 2007 Yİ 2008 İ HATIRLAYIN VE HAKSIZLIK YAPMAYIN

  2. alonsonun bir numaralı rakibi artık vetel mii bu kadar saçma bi yorum olamaz yaaaa her adam kariyerinde böle bi sezon geçirir alonsoda 2009 sıfır çekti berbattı o sene lewis en azından 2 galibiyet elde etti kaldı ki bn lewisin artık en büyük rakibinin vetel oldunu düşünüyorum istatistiklere bakarsak alonso her iki pilotunda gerisinde kalaçak

  3. klasik ingiliz burnubüyüklüğü olumsuzluklar bir seninbasınageliyor daha dur bakalım ne gördün de konusuyorsun kaldıki basına gelenler senin kafasızlığın biraz mütevaziolup cin olmadan adam çarpmayaçalısmasan biraz sağına soluna baksan burnunun dikine aynı hataları onlarca kere tekrarlama aptallığını göstermezsin komedi gibi birde basardıkları varmıs kimsenin basaramadığı oğlum senin kariyerin ne :/

  4. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Ama insanların anlaması gereken şey, Bir önceki gibi sürdüğünüz an yok. Sonraki turda aynı olacak bir viraj yok. Zaman geçtikçe ve yarış ilerledikçe farklı yerlere geliyorsunuz. Bir tur biraz önde, bir tur biraz geride"

    "Gerçekleşen çok fazla şey var. Bunlarla cambazın topla oynadığı gibi oynuyorsunuz ve özellikle geçiş yaparken bazen toplardan biri düşüyor. Bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok"

    "O topu düşürebilirsiniz, bir tekerleği kilitler, düz gider ve devam edersiniz. Veya o topu düşürürsünüz, bu yüzden ceza alırsınız. Sanırım bu topu oldukça sık düşürüyorum ama her zaman aynı yerde değil.

    Yaşı ilerliyor.Artık Alonso nun 1.rakibi değil.O namı Vettel e kaptırdı.

    Konsentrasyonu zayıflamış…..Harika.Özgüven eksikliği var….

    Beni bilirsiniz.carl ne zaman düşse orada olmuşumdur.Bu rekabetin bir parçasıdır.

    En iyi senen bu olsun carl.

  5. alonzomanyaa  avatarı

    Sen bu güne kadar başka bişey izlemişin demek ki.. :))

  6. senin zaten sürüşün, yaklaşımın, kişiliğin, takımın bağlılığın, özel hayatın vs tüm konularda ne kadar harika olduğunu biliyorum ben kendi adıma

    ama menajer takımını değiştirmeden bu iş olmaz lewis

  7. herkes hata yapar. hatalarını geride bırakıp onları telafi edersen, bu hatalardan ders aldığını düşünür herkes ve eleştiriler kesilir. Fakat hatalar devam ederse -ki şu ana kadar devam etti sezon boyunca- eleştirilerde durmayacaktır, sen umursasanda umursamasanda.

  8. Her pilot hata yapar, her pilotun kötü geçen sezonları olabilir. Bu hatalardan ne kadar ders aldığı bize Hamilton'ın ne kadar büyük bir pilot olduğunu gösterecek önümüzdeki sene.

  9. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Aciklamalar SÜÜÜÜÜPERRRRRR ÖTESI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    -Adamimsin.
    -Durumun ne oldugunun ve ne yapmam gerektiginin farkindasin.
    -Sadece kendin olmaya devam et.
    -Ve sürüsünü kesinlikle degistirme.

    Koptugum anlar:

    ""8 yaşımdan 2008'e kadar kariyerimin her iki senesinden birinde şampiyon olmuşum

    ""."""Ve talihsizlikler yaşadığımı düşünüyorum. Bazı hatalar yaptım, bu kadar. Jenson (Button) iyi bir iş çıkardı ama insanlar, ikinciden sadece 17 puan uzakta olduğumu unutuyorlar. İnsanlar Sebastian'ın arkasındaki herkesin 100+ geride olduğunu unutuyorlar"""

    """"(Eleştirenlerin) kendi fikirleri olabilir. Ama insanların anlaması gereken şey, Bir önceki gibi sürdüğünüz an yok. Sonraki turda aynı olacak bir viraj yok. Zaman geçtikçe ve yarış ilerledikçe farklı yerlere geliyorsunuz. Bir tur biraz önde, bir tur biraz geride"""""""

    """"O topu düşürebilirsiniz, bir tekerleği kilitler, düz gider ve devam edersiniz. Veya o topu düşürürsünüz, bu yüzden ceza alırsınız. Sanırım bu topu oldukça sık düşürüyorum ama her zaman aynı yerde değil. Bir hatadan ders alabileceğinizi söylemek kolaydır ama (hata) başka bir yerde oluyor. bu yüzden elinden gelenin en iyisini yapmalıyım"""""

  10. Adamım sonuna kadar arkandayım. Sen bu güne kadar izlediğim en iyi pilotsun.

    Bu açıklamandan sonra bir kez daha gözümde değer kazandın. Bazen düştüğün olsa bile.

    Sen sen ol yeter.

    Sen McLaren kullandığın an dan itibaren F1 i daha çok seviyorum.

    "Günün en karanlık olduğu an güneş doğmadan önceki andır."

    Suzuka da göster günlerini!

  11. ''Önceki yarışı hâlâ konuşuyor olmamız utanç verici.''

    Hamilton gerçekten zor dönem geçiriyo fakat şu cümleye takıldım.
    Monzadaki çekişmeden hemen değilde bir süre sonra 5-6 gün kadar geçtikten sonra Schumi ile mücadelesi hakkında yorum yapmıştı … (Önceki yarışı hâlâ konuşuyor olmamız utanç verici.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir