Vettel: "1 Puan da Olsa Çıkıp Almalıyız"

yazar:

kategori:

24 yaşındaki pilot, Suzuka’daki yarışın ardından büyük ihtimalle art arda ikinci şampiyonluğunu ilan edecek ve bu şekilde en genç çifte şampiyon unvanını alacak.

Ama Vettel, şu noktada bile hâlâ hiç bir şeyin garanti olmadığını düşünüyor.

Vettel: “Şu anda şampiyonluğunu düşünmeye çalışmıyorum; sadece bu yarışa odaklanıyorum. Zaten kısa sürede iyi bir konumda olup olmadığımızı göreceğiz. Elbette şansımızı ayakta tutma adına sonuçlar almamız gereken geçen seneye kıyasla farklı”

“Bu sene güçlü bir konumdayız ve dört gözle bekliyoruz. Ama çok yakın olsanız bile, son adımı atmamız gerektiği bilmek önemli. Bu 10 puan olur, 1 puan olur, yine de çıkıp bunu başarmalısınız”

“(Çoğu insan diyor ki) bu iş bitti. Ama 1 puan dahi olsa, insanlar farklı şeyler duymak istese de, sonuca ulaştığımızdan emin olmalıyız”

Red Bull pilotu, hafta sonuna yaklaşımını değiştirmediğini, zafer için piste çıkacağını söyledi.

Vettel: “Eğer bana iyilik yapsa ve Jenson’u (Button) merdivenden aşağı itse yardımı olur. Ama düşünmemiz gereken yol bu değil. İyi bir konumdayız. Yarışmayı her şeyden çok istiyorum. Özel bir pistteyiz; çok zorlayıcı, ilk sektör… Burada olmak harika. Son iki sene muazzam işler yaptık ve buna benzerini başarmaya çalışacağız. Umarım harika bir hafta sonu geçiririz”

“Yaklaşımımı değiştirmek için bir neden göremiyorum. Hedef, araçta ve kendimizden en iyisini elde etmek. Söylediğim gibi bu pisti seviyorum”

Sezonun bitimine 5 yarış kala Vettel, Schumacher’in bir sezonda 13 yarışlık galibiyet rekoruna aday ama Alman pilot, vatandaşına saygısını eksik etmiyor.

Vettel: “Michael (Schumacher) konusunda… Ne yapmaya çalışırsak çalışalım, o çok daha fazlasını başardı. Söylediğim gibi yarıştan yarışa yaklaşım sergilemeye çalışıyoruz. Birçok şey düşünmeye başladığınızda, bir şey kontrolünüz altında olur ama diğer avuçlarınızın elinden kayar gider. Bu da yanlış bir şey”


Yorumlar

  1. bu adamn tek iyi özelliği her yarışa kazanmak içn çıkması bn bu adamn yerinde olsam yavaşçaçık arkalarda kontröllü bi şekilde finişe ulaşmaya çalışırdım

  2. Eğer ortada bir stres varsa anlaşılan sadece Vettel'de değil

  3. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Ne demesini bekliyorduk ki?Tabi böyle diyecek

  4. 1 puan dahi olsa vettel işi ciddiye alıyor.. buna alman mükemmelliyetciliğimi deriz bilmiyorum artık

  5. şuminin rekorlarını kırması için daha epey red bull içmesi gerek. Ama bu seneki gibi iyi bir araç ve aynı sürüşü ile de neden olmasın?

  6. Al şu puanı, şampiyon ol artık. Sen de kurtul biz de 🙂

  7. Piste cikip gezin zaten sampiyon olacan, niye bu kadar kasiyorsun yahu.

  8. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Alman sogukkanliligi
    -Buna sogukkanlilik da degil buz kanlilik denir herhalde.
    -Birileri Raikonen e buz adam diyordu.
    -Daha soguguda geldi F1 .
    -Nitrogen sogugu :))

  9. Vettel Üzerinde ki baskıyı atmaya çalışıyor sanırım ama kasacak bir durum yok gibi şuan. Bu yarış zaten Lewis Buttonun önün de olacaktır

  10. ferrari57er2 avatarı

    Schumi'nin altın döneminde F1'den sıkıldığını söyleyen kitle, şimdilerde ne düşünüyor merak ediyorum.

  11. Bak velet, Schuminin rekorunu kırma yoksa sana olan sempatim azalır 🙂

  12. Jenson button yarış kazanmasa bile şampiyon . Hala neyin stresinde bu adam ? bütün yarışların button kazanıp , kendisininde puan alamayacağının korkusunda heralde , yazık…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir