Schumacher: "Suzuka'da Şampiyon Olmak Özeldir"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Suzuka’daki yarışın ardından şampiyonluğunu ilan etmesi için sadece 1 puana ihtiyacı var ve hatta Jenson Button’un kazanamaması halinde puan almasa da bu onu en genç çifte dünya şampiyonu yapacak.

Hem son yarışlarda hem de erkenden şampiyonluğunu ilan etme tecrübeleri yaşamış Schumacher: “Şampiyon olduğunuz an çok özeldir.”

“Şampiyonluğu kazanmayı beklemediğiniz ama kazandığınız bir yarış olursa belki biraz farklıdır; veya o yarışın ardından şampiyonluğunuz aslında ortadaysa”

“Ama bu bağlamda çok küçük farklar var. Sonuçta şampiyonluğu elde ettiğinizde -en azından benim tecrübelerime göre- piste çıkar ve takımla birlikte keyif almaya bakarsınız; sonrasında da gelecek yarışa odaklanırsınız”

Schumacher, Suzuka’nın özel bir yer olduğunu da ekledi.

Schumacher: “Özel bir anlamı vardır. Çünkü Suzuka, çoğu pilotun ve kesinlikle benim de favori pistimiz”

“Çizgisi çok özel ve çok zorlayıcı. Çok özel bir yer: 2000 senesinde, çok zor bir senenin ardından, zor bir yarışın ardından burada en önemli şampiyonluğu kutladık. Bu da burayı özel yapıyor”

“Muhtemelen partilerden sonra Log Cabin de çok özeldi ama artık yok”


Yorumlar

  1. Suzuka.Malezya,Monza,İstanbul park,Spa
    Buralar f1 ve motor oyunlarında oynamaktan ezberimde artık hepside süper pistler.

    Suzuka gerçekten çok güzel pist ilk viraj ve 130 R çok sevdiğim virajlardır

  2. bu piste bayılıyorumm heleki oyunlarda çok süper o 2000 senesi f 1 in en zevkli senesiydiii hakineni geride bırakıp japnyada şampion olmuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir