Symonds: "Renault, 0,3 Saniye Kazandı"

yazar:

kategori:

Renault’un mühendislik sorumlusu Pat Symonds, İspanya GP öncesinde ürettiği bir çok yeni parçanın ardından Fransız ekibin 0,3 saniye kazandığını söyledi.

Renault, 2008 sezonuna kötü başlangıç yapmıştı ama Barselona’daki büyük güncelleme ile Ferrari, McLaren ve BMW’ye daha yakın bir görüntü çizdiler.

Katalunya pistinde Fernando Alonso, bu sene ilk kez sıralamalarda bir Renault aracını ilk çizgiye oturturken yarışta da motor sorunu yaşayana kadar yakın tempoda sürüş gerçekleştiriyordu.

Symonds, Ferrari ile farkın hâlâ büyük olduğunu kabul etmesine rağmen Fransız takımın önemli bir adım attığını belirtti.

Symonds: "Barselona’da bu şartlar altında şunu söyleyebilirim ki; muhtemelen 0,3 saniye yaklaştık. Monako ve Türkiye’de de bunun aynısı mı olacak? Emin değilim ama şu anki durum, yine bu tutar civarını gösteriyor."

"Yön iyi, çok şey işe yaradı. Bunun üzerine çalışmamız gerekiyor. Fark hâlâ çok büyük, Ferrari ile çok büyük. Bu yüzden, yapılması gereken çok şey var ama yönden memnunuz."

Symonds, İspanya’da değişikliklerin yapıldığı toplam 19 alanın olduğunu açıkladı ve daha sonraki güncellemelerin çok önemli olmayacağını kabul etmesine rağmen takımın yeni şeyler üzerine çalışmayı durdurmayacağını ifade etti.

Symonds: "Bu hafta sonu araç üzerinde 19 farklı gelişim alanı vardı. Hepsini kullandıuk ve işe yaradı. Bu yüzden daha fazlasını yapmaya devam etmemiz gerekiyor."

"Durmaz. Yarış başına 19 farklı alan olmayacak, bunda şüphe yok ama aynı bütün takımlarda olduğu gibi, bişeyleri saklayıp hepsini büyük bir paketle açığa çıkarmayız"


Yorumlar

  1. hyrr renault bütün güncelleştirmelerini bitirmedi bütün takımlar eşitiz güncelleştirmelerde bzmde ilerde dahada olacak "bişeyleri saklayıp hepsini büyük bir paketle açığa çıkarmayız"demiş bu nedemek henüz bitmedi dmekkk saklıyrzz daha bişeyler demek ztnn ben sezon basından beri hep dedim renault ispanyada alonsoyu kahraman yapmak için sezon bası yapması gereknlerı ıspanyaya sakladı ve alonso son roportajlarında enstone ve fransanının gece gunduz hıc durmadan calısıtıgını soyleyıp teskkr ettı reno bu ıste uzmandır daha neler bulakcaklardır izleyip görücezzz bnce renault ferrari tarzı delikli burnu ve bmw deki ön boynuzları da deneyecektir:D

  2. tolga soydan avatarı

    renonun bundan sonraki güncellemeleri böyle olmuycak.bütün sezonda kullanıcak artık ama diğer takımlar daha her şeyi kullanmadı.herkes geliştikçe ii olucaklardır ama ferari mclaren BMW yaklaşmları çok zor.

  3. paramı yok alonso gridin en çok kazanan pilotu 40-45 m euro para alıyo parası olmayan bi takım nasıl alonsoya bu kadar para verebiliyor

  4. istiyen arkadas olursa olayı dahada açarım. Ferrari Taraftarı oldugumu biliyorsunuz. Bildiğim bilgileri paylaşırım hem siz beni aydınlatmıs olursunuz hemde ben sizi..

  5. Renault'da takımı geliştirmek adına çaylak mühendisler yok. Rüzgar Tüneli Muhabbetlerinede inanmıyorum yok veriler tutmuyor yok şu şöyle bu böyle diye konusuyorlar. Asparagas! Gerçek Olan Renaultun asıl sahibi'nin F1'e qereklı olan desteği vermemesi ve Renault'un Kendi yağında kavrulmaya çalıstığı. Parçalar aerodinamik paketler vs.. ihtiyac duyulan seylerın zamanında yerıne qelmemesı ve guncellenmesı qereken parçaların noksanlıgı. Demek İstediğim Şu Her Ne Kadar Ferrari ve Mclarena Oranla Yavas Kalsalarda enselerinde gidebilcek potansıyele sahip bir takım ama paraları yok…

  6. pat sen bu işin düvayenlerindensim 0.3 sanie cok buyuk bı gelısım ve bı takımın 19 alanda degısklık yapıp hepsınnde ıse yaraması mukemmel bısey sen ve diğerleri bugune kadar cok buyuk ısler basardınız e basaracaksınız en azndan bıze sunu gosterdnızz olmedkkk 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir