Alonso'dan Hamilton'a "Bir Sezonda Altı Ceza Alıyorsanız Bu Kötü Şans Değildir"

yazar:

kategori:

Bir süredir dedikodusu yayılmasına rağmen Suzuka’da Charlie Whiting ile birlikte yapılacağı öne sürülen “Lewis Hamilton Toplantısı” gerçekleşmedi.

Ama İngiliz pilotun sürüş stili hâlâ konuşulmaya devam ediyor.

McLaren’de 2007 senesinde Hamilton ile takım arkadaşı olarak sıkıntılı bir sezon geçiren Fernando Alonso, o sene hakkında konuşurken aslında İngiliz pilotla sorunlarının olmadığını dile getiriyordu.

Ama Hamilton’un 2011’de sıkça konuşulan agresif sürüşü konu olduğunda İspanyol pilot, eski takım arkadaşının haksız olduğunu düşünüyor.

Autosprint’e konuşan Alonso: “Bana göre Singapur’da Lewis ve Felipe arasındaki bir kaza, belki de ancak iki senede bir olur.”

“Bazılarına göre ise daha sık olur. Bir sezonda 6 defa ceza alıyorsanız, bu tek seferlik bir durum veya kötü şans değildir.”


Yorumlar

  1. hep bir karışma ve el bombası etkisi yorumları.

    birileri agresif diyor bu tarz için bizde diyoruzki agresiflikle dengesizlik aynı şeyler değildir.

    birde habire arşivci bir zihniyet söz konusu geçen sene bu platformu takip edenler baksın bu spa bilmem kaç nickli üye habire

    bilmem kaçıncı derginin bilmem kaçıncı fasikülü gibi alıntılarla bize malzeme oluyordu.

    bu sene zatı muhterem pilot o kadar ceza alıp o kadar aptalca hatalar yaptıki kendisi ve tüm fan grubu çark etti..)))

    bizede eğlenmek düşüyor ve keyif almak

    tıpkı Alonso kazalarından keyif aldığını söyleyen arkadaşlarımız gibi..

  2. Konu dışı: Arkadaşlar aklınıza geldikçe girip oy verelim lütfen, mail adresi yazmanıza gerek yok sadece Türkiye'ye VOTE demeniz yeterli..

    http://www.hugoboss.com/de/en/emag/mcLaren/index.php

  3. Geçende yazmıştım, hata yapılır, ama hatalardan ders çıkartmak gerek, tekrarlamamak gerek. Her hafta Hamilton'ın bir vukuatını konuşuyoruz burada, bir zamanlar yeteneğini konuşuyorduk. Şimdi ise o yeteneği nasıl kullanamadığını. Alonso oldukça iyi söylemiş kısacası.

  4. aslında muhtemelen soran oldu, Autosprint muhabiri 🙂

  5. sana soran oldumu sanene lewisin aldığı cezalardan bu konuda en son konuşacak insan sensinnn

  6. Alonso yanlış bir şey söylememiş, konuyla ilgisiz şeyler yazıp, laf dokundurmaya çalışmak doğru degil kanımca.

  7. Onur resmen kapak koymuşsun Alonsoya valla twiteri falan varsa ordan bir arkadaş ona espanyolca yazıp belirtsin 😀

  8. Bu anı çok iyi hatırlıyorum ama yarıştan sonra telemetri verileriyle hep aynı noktada fren yaptığını ilk defa duydum..Heralde burda hatalı David çok hızlı geliyor o hızla orayı dönemeyeceğini bilmiyormuş demek..Bol Şit ..

  9. alonsonun biliyor olması bal gibi Lewis'i takip ettiğini gösteriyor. haber çıkmadıysa bundan banane sitenin admini benmiyim git sitenin yöneticilerine sor.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hamilton konusunu kime sorarsanız sorun cevap değişmedi değişmeyecek.
    Eskiden beri herkesin kullandığı cümle aynı.Aptalca kazaydı.Emeklisinden faal olanına kadar herkesin kullnadığı cümle ve Alonso bu cümleyi kullanmamış bile.Sadece bunun şanssızlık olarak nitelenemeyeceğini söylemiş.

    2008 Kanada sonrası raikkonen::"kızgın değilim ama yaptığının açıklaması yok. Aptalca bir hareketti"

    Bu cümleyi kullanan kişi sayısını ben unuttum.

  11. 3 ayrı takımı da Dünya Motor Sporları Konseyi'ne götürüyorsanız, bu, sizin suçsuz olduğunuzu göstermez.

  12. Bir de saldırı olarak algılama ama ateşli bir Alonso savunucusundan ateşli bir Alonso düşmanına nasıl dönüştüğünü hayretle izliyorum.

  13. O kadar emin olma. Ayrıca Massa da 2008'de finish çizgisini şampiyon olarak geçti. 'Button'la Massa'yı bir tutuyorsan ne diyim' demen de ilginç bence. Ne zamandan beri Massa'yı bu kadar küçümser oldun bilmiyorum ama bunda Alonso'nun payı çok büyük buna eminim.

  14. Buttonla Massa'yı bir tutuyorsan ne diyim.Ayrıca ben kendi adıma hiç bi zaman Button'ı küçümsemedim sen küçümsemişsindir eminim 2009 da. Bir pilot şampiyon oluyorsa onda bi yetenek vardır ki oluyordur. Belki saf hız olarak en hızlı pilot değil Button ama pistteki en istikrarlı ve akıllı pilot Button bence.

  15. Ben bugünden değil genel klasmandan bahsetmiştim biliyorsun da neyse:) Evet ya Alonso bugün Q3'te çok iyi iş yapamadı. İlk turunda dışarı taştı ve 2. turu da mükemmel değildi. Çok az bir farkla da olsa Massa'ya geçilmesi pek alışık olmadığımız bir durum tabii.

  16. Bugün Alonso çok iyi geçti Massayı 😀

  17. ferrari57er2 avatarı

    hamilton'ın yaptığı hataların savunulacak bir tarafı yok. 2009'da hakemlere söylediği yalan da olduğu gibi. Zaten hataya meyilli bir sürücü. Elaleme çarpması dışında yine hatalar yapıyor. 2007'de birkaç yarışı vinç yardımıyla tamamlamıştı. Ama şu da bir gerçek 2008 Singapur'un da savunalacak tarafı yok. Ya da 2007 Macaristan'ın. Bu adamlar kazanmak için ne gerekirse yapıyor. Bazen yada çoğu zaman çizgiyi aşıyorlar.

  18. Evet kendi aracından çok daha hızlı bir araca geçilmek yaşanabilecek en büyük dumurlardan biri olsa gerek. Ha bir de Button vardı ya dimi? Şans eseri şampiyon olduğu söylenip küçümsenen adam. Şimdi takım arkadaşının önündeymiş diyolar.

  19. Yavuz Balcı avatarı

    bak arkadaşım. ben kim ne kadar ceza almış ilgilenmem. pistte Lewis'te dahil kimi sorarsan sor farketmez. ama dediğin haberi galiba Alonso okumuş.

  20. Link de verdim ama yine olmamış.O haberde o tarihe kadar Hamilton'un aldığı ceza sayısı 4 olarak görünüyor.Bunu herkes öğrendi mi.Öğrendi peki o zaman o tarihten sonraki aldığı cezaları 4'ün üzerine eklemek bu kadar zor mu?

  21. O kadar cezaya rağmen Lewis seni geçsin bu senede yine dumur ol 😀

  22. Yavuz Balcı avatarı

    en çok ceza alan pilotla 6 defa ceza alan arasında baya bir fark var. ben en çok ceza aldığını söyleyebilirim. ama net rakam veremem. ama pilotun net bir rakam vermiş ( 6 ). arada bir fark yok dersen orasıda senin problemin. bir şey diyemem.ayrıca 17 ağustostan sonra Lewis yine ceza aldı.

  23. Bazıların da sürecek araç bulamayınca çenesi düşüyor. Bir Formula klasiği. Yahu Hamilton 2008'de daha çok ceza aldı ama şampiyon oldu. Yani bu herif hep böyleydi şimdi mesele ne? Keşke gridin geri kalanında da birazcık hamilton cesareti olsa o zaman gerçekten yarış izleriz. Kobayashi ve Schumacher'i ayrı tutuyorum.

  24. samet  birol avatarı

    haminin cevabı : herkesin derdi ben olmuşum demekki zamanında iyi koymuşum

  25. O yarışı hatırladım şimdi 🙂

  26. Alonso'nun söyleşisini tepetaklak yapan bir durum ortada yok. Hamilton kazalara ve olaylara karışıp cezalar almadı mı? Aldı. Geçen seneden beri yarışta daha iyi sonuçlar elde edebilecekken, kendi hatalarından dolayı şampiyonluk savaşında geriye düşmedi mi? Formula 1'in ileri gelenleri Hamilton'un sakinleşmesini tavsiye etmiyor mu?

    Lewis gerçekten kendini baltalıyor uzun yıllardır ama istediğini yapsın benim için farketmiyor da. Üzülenler sadece Lewis-McLaren taraftarları…

  27. Yavuz Balcı avatarı

    buna itirazımız yokki :)) sidik yarıştırma niyetinde de değilim. alonso seneleri karıştırdı diye verdiğim örneği yine 2008 e çektiniz ya helal olsun. e normaldir. pilotunuz karıştırınca sizde karıştırıyorsunuz :)) savunma yapmayı bilmiyorsunuz arkadaşım. bazı şeyleri kabul edin artık. alonso bu demecinde resmen tepetaklak olmuş bir söylemde bulunmuştur. ayrıca 2008 i aynı şeyi Lewis'te yaptı diye gösteriyorsanız 2011-2008 = 3. basit bir matematik hesabıyla Alonso yine 1 sene kaçırmış :)))

  28. Tarih 17 ağustos 2011 ."Hamilton şu ana kadar en çok ceza alan pilot" başlıklı haber bu sitede nedense yayınlanmadı.Dolayısıyla haberinizin olmaması doğal.

    http://www.turkishf1.net/2011/08/16/hamilton-2011de-en-cok-ceza-alan-pilot/

  29. Evet aynen öyle. Daha önce Coulthard'la şu hadisesinde de bazıları onu suçlamıştı.
    http://www.youtube.com/watch?v=OlsnaLb89EQ
    Ama daha sonra Renault'nun telemetri bilgileri o turdan önceki bütün turlarda da aynı yerde fren yaptığını ortaya çıkardı. Ve bence Fernando Alonso 'pist üzerinde' en adil pilotlardan biridir.

  30. Fren testiyle alakası yoktu ki. Hamilton startta pozisyon kaybetti, heyecanlandı, sonra da gidip Alonso'ya çarptı. Net bir hata…

    Konu hakkında bir haber için rakip sitelerden birinin linkini vermek zorundayım. Alonso'nun fren testi yapmadığı açık.
    http://www.*********.com/haberler/11399/renault-erken-fren-soylentilerini-ciddiye-almadi.html

    Ki yine Martin Whitmarsh da Alonso'nun suçsuzluğunu belirtmişti yarış sonrası;
    http://www.*********.com/haberler/11411/whitmarsh-alonso-sucsuz.html

  31. Bir de bazı kendini bilmezler Alonso fren testi yaptı bilmem ne diye suçlamışlardı adamı. Şaka gibi…

  32. aynı anda düşünmüşüz bende yolladım çok istiyorlarya hamilton kazası görmek hoş internette ondan bol ne var

  33. aaah aah nedense malezya 2011 diyenlere bende bunu gösteriyorum ne kadfar benzer değil mi http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=UXN-FdJYKco

  34. Ee ben de 2011 Malezya diyenlere 2008 Bahreyn diyorum. Hem de Lews'in şampiyon olduğu sene… Bakalım neler dönmüş.

    00.43'ten itibaren dikkatli izleyin;
    http://www.youtube.com/watch?v=UXN-FdJYKco

  35. Herkes hata yapar ama Alonso'nun dediği gibi bir sezonda 6 ceza alıyosan bir sorun var demektir. Bence Hamilton'ın sorunu kesinlikle mental. Yine de yarın o kazanıcak diye düşünüyorum. Kazanırsa da sevinirim. Zira kazanırsa eski Lewis'i tekrar görmeye başlarız bence, zor günleri geride bırakır.

  36. sen git bi doktora görün.

  37. burak evmez avatarı

    orda ham ham zig zag yaptı hadi şimdi konuşun ne oldu sustunuz mu

  38. peki bu sene başka bi hatası varmı yada bi kazası bi düşün sonra ben lewisin hatalarını sayıcam

    AYRICA HATA YAPMAYAN PİLOT MU VAR BU SENE.

  39. singapurdaki kaza virajda oluyor ve çok yakınlar Lewis suçlu orasına birşey diyemem ama malezyada düz yol arkadan vuruyor hani bir kaç süper zeka!! çıkıp diyorya düz yolda araç süremiyor Lewis diye biz biliyoruz kimin süremediğini.

  40. Vallahi bende bilmiyordum Yavuz. Adam ciddi ciddi Lewis'i takip ediyor ee normal tabii. 😀

  41. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    ahahah :))

  42. O iki kazayı birbirine benzettiysen burada bir sorun var demektir. İkisi de hatalı ama birbirine benzeyen durumlar değil kesinlikle.

  43. Yavuz Balcı avatarı

    yüksek hızda fren noktasını kaçırmakla, virajı döndüklerinde fren yapamamak arasında ciddi bir fark var Tahsin. arkadaşlara aradaki farkın ne olduğunu anlatamam :)))

    O değilde Alonso baya lewis fanı çıkmış. baksana kaç kere ceza aldığını bile biliyor. ben bile bilmiyordum :)))

  44. nasıl bir düşünce tarzı arkadan Lewis'mi çarptı gelip alonso çarptı bide kendimizi ele veriyormuşuz komik oluyormuşuz ya siz ne oluyorsunuz.

  45. Ahaha alonso öldürdün beni sabah sabah BKZ MALEZYA 2011 bi insan ne yaptıgının farkında olur …

  46. burak evmez avatarı

    2011 malezya diyenler kendinizi suçluyorsunuz diyelim orda ikisinde de hata var alonso 2 yılda 1 yapmış oluyor lewisin hatasını 7ye yükselttiniz 6dan haberini yok 🙂 kendinizi ele veriyorsunuz

  47. Yavuz Balcı avatarı

    "Bana göre Singapur'da Lewis ve Felipe arasındaki bir kaza, belki de ancak iki senede bir olur."

    Bkz. 2011 Malezya.

  48. birazdan karışır burası:)

  49. Vayy koçum benim ne güzel de kapağı yapıştırmış.İşte bu kadar açık ve net ancak bazıları görmek istemiyor.Geçiş yapmayı heyecan diye oraya buraya çarpmayı büyük marifet olarak görmeye çalışıyor.Gerçek şu ki lewis bu kafayla şampiyon falan olmaz.kazandığı tek şampiyonlukta kime karşı kazandığını hepimiz biliyoruz.Gelecekte bu kadar şanslı olamayacak.Mclarenin de 98 den bu yana en hızlı aracı üretemediğin varsayarsak hele ki.

  50. burak evmez avatarı

    son cümle tartışma çıkarır 🙂

  51. Alonso psikolojik harekatı başlatmış veya muhabirin sorusuna yem olmuş. Aşağısı karışır şimdi yorumlarla 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir