Japonya'da Zafer Button'un; Şampiyon Vettel !

yazar:

kategori:

Podyumda 2009 şampiyonu Button ile 2010-2011 şampiyonu Vettel’in arasında 2.basamak, 2005 ve 2006’da şampiyon olan ve en genç çifte dünya şampiyonu unvanını Vettel’e bırakan Fernando Alonso’nun oldu.

Japonya’daki Jenson Button, McLaren ile ilk kez tamamen kuru zeminde gerçekleşen bir yarışı kazanmış oldu.

Vettel’in şampiyonluğu bir galibiyetle kutlaması muhtemeldi. Alman pilot kalkışta Button’u biraz da çim alana iterek yerini korud ve McLaren pilotu, kaybettiği momentum ile 3. sıradan kalkan takım arkadaşı Lewis Hamilton’a geçildi. İlk viraj Vettel-Hamilton-Button şeklinde geçilirken kalkıştaki ufak çaplı olay için, komiserler kurulu tarafından yapılan incelemenin ardından herhangi bir yaptırım kararı çıkmadı.

İlerleyen turlarda Vettel farkı açarken, 2. sıradaki Hamilton 7. turda lastiğinin patlaması nedeniyle nispeten erken bir pitstop yapmak zorunda kaldı.

İlk pitlerin ardından Vettel yerini koruyabildi ama Hamilton, yaşadığı sorun yüzünden 4. sıraya kadar geriledi. İlk pitler öncesinde takım arkadaşı Massa’yı geçen Alonso, pitlerde de Hamilton’u geçip 3. sıraya yükseldi.

Lastiklerine iyi bakan Button, ilk pitstoplarda yapamadığını, Vettel’in pitte de kaybettiği küçük sürelerin de etkisiyle ikinci pitstoplarda gerçekleştirdi ve liderliğe ulaştı.

Bu lastik değişimlerinin kısa süre ardından güvenlik aracı piste girdi. Güvenlik aracı, Singapur’daki gibi Hamilton ile Massa arasında yaşanan temas sonrasında pistte kalan parçacıkların kaldırılması için girdi. Son şikan öncesinde Massa, Hamilton’un dışına dolandı ve çizgiye kadar dışa çıktı. Ama Hamilton, rakibini daha da sıkıştırınca temas kaçınılmazdı. Massa’nın aracından parça koptu ve pistte kaldı. Öte yandan konuyla ilgili herhangi bir ceza çıkmadı.

Güvenlik aracı arkasında günün etkileyici isimlerinden Michael Schumacher, ikinci pitini yaptı ve ön grupla olan temasını koparmamış oldu.

Son pitstoplar için Vettel, rakiplerinden önce davrandı ama bu hamle kendisini trafiğin içine soktu. Button ise 3 tur daha fazla pistte kaldı ve lider olarak geri döndü. Diğer taraftan Alonso, daha da sonra girdi ve Vettel’in trafikte kaybettiği zamanı da değerlendirerek 2. sıraya yükseldi.

Red Bull pilotu, pit duvarından risk almaması yönünde talimat gelene kadar Alonso üzerinde birkaç tur baskı kurdu. Bununla birlikte Ferrari pilotu, ilgi çekici turlar atarak özellikle son sektörde Button ile farkı eritti ama tur sayısı yetmediğinden Alonso da zorlamayı bıraktı. Button ise sonlarda en hızlı tur derecesini elde etti.

Mark Webber, şampiyon takım arkadaşının arkasında 4. olurken Hamilton 5. sırayı aldı.

Son pitstop öncesinde liderlik koltuğunda oturan ve takım arkadaşı Nico Rosberg’in Hamilton ile MAssa’yı arkasında tutarak yardım ettiği Michael Schumacher, pitstop sonrasında bu şekilde McLaren pilotunu geçemedi ama Ferrari’nin önünde çıkabildi. Yarışı 6. sırada tamamladı. Massa ise 7. oldu.

İki pitstop stratejisi Sauber’den Sergio Perez için mükemmel çalıştı. Meksikalı pilot bir ara en hızlı tur zamanını elde etti ve birkaç tur boyunca pistin en hızlı ismiydi. Perez’i Renault’tan Vitaly Petrov takip ederken son puan, sıralamada hidrolik sorun yaşayıp yarışa geriden başlamak zorunda kalan Nico Rosberg’e gitti.


Sıra Pilot         Takım                      Derece
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1h30:53.427
 2.  Alonso        Ferrari                    +     1.160
 3.  Vettel        Red Bull-Renault           +     2.006
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +     8.071
 5.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    24.268
 6.  Schumacher    Mercedes                   +    27.120
 7.  Massa         Ferrari                    +    28.240
 8.  Perez         Sauber-Ferrari             +    39.377
 9.  Petrov        Renault                    +    42.607
10.  Rosberg       Mercedes                   +    44.322
11.  Sutil         Force India-Mercedes       +    54.447
12.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1:02.326
13.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1:03.705
14.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +  1:04.194
15.  Maldonado     Williams-Cosworth          +  1:06.623
16.  Senna         Renault                    +  1:12.628
17.  Barrichello   Williams-Cosworth          +  1:14.191
18.  Kovalainen    Lotus-Renault              +  1:27.824
19.  Trulli        Lotus-Renault              +  1:36.140
20.  Glock         Virgin-Cosworth            +    2 laps
21.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    2 laps
22.  Ricciardo     HRT-Cosworth               +    2 laps
23.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +    2 laps

En hızlı tur: Button, 1:36.568

Klasman dışı:

Pilot         Takım                        Tur
Buemi         Toro Rosso-Ferrari           35


15. yarışın ardından klasman 

Pilotlar                     Takımlar             
 1.  Vettel       324        1.  Red Bull-Renault          518
 2.  Button       210        2.  McLaren-Mercedes          388
 3.  Alonso       202        3.  Ferrari                   292
 4.  Webber       194        4.  Mercedes                  123
 5.  Hamilton     178        5.  Renault                    72
 6.  Massa         90        6.  Force India-Mercedes       48
 7.  Rosberg       63        7.  Sauber-Ferrari             40
 8.  Schumacher    60        8.  Toro Rosso-Ferrari         29
 9.  Petrov        36        9.  Williams-Cosworth           5
10.  Heidfeld      34       
11.  Sutil         28       
12.  Kobayashi     27       
13.  Di Resta      20       
14.  Alguersuari   16       
15.  Buemi         13       
16.  Perez         13       
17.  Barrichello    4       
18.  Senna          2       
19.  Maldonado      1       
       

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Millet resime kafayı takmış.Sanki daha önce hiç kimsede görmemişler gibi.Buyrun bir de buna bakın.

    http://i1120.photobucket.com/albums/l485/efBir/HamiltonVettelButton2011JaponyaGP.jpg

    Buna da "surata bak " desenize.
    Buna da "tipe bak çay demle" desenize.
    Buna da "anlam ifade ediyor" desenize.
    Buna da "suratta hasetlik var" desenize.

  2. Sağol çok güzelmiş, hele içinde Schumi de varsa…

  3. Tebrikler Seb. Bu şarkı da Seb'i tutan tutmayan, tutmayıp da tutmuş gibi yapan, tutup da tutmuyormuş gibi yapan, tutuyoruz da ne oluyor diyen, tutmuyoruz da ne oluyor diyen , tutup da mutlu olan, tutmayıp da mutsuz olan, onu seven sevmeyen herkese gelsin.

    http://www.youtube.com/watch?v=pdhQDc05Ud8

  4. alonsoda petrovu geçseydi şampiyon olurdu ama olamadı o olsaydıyla olmuyor değilmi bunu en çok siz anlarsınız geçen seneden kalan bir acı var sizde

  5. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Mclaren yüzünden Vettel şamp oldu. Demekki yaış stratejisi geliştiremeyen tek ekip bizimki değilmiş. Button Vetteli geçseydi, Hamilton da arkadan Vettele çömseydi, Vettel şamp. falan olamazdı.

  6. alonsonun tipe bak çay demle surat beş karışşş eee 2. senede boş geçio yavaş yavaş panik başlıcak emn olun 2 sene da şampion olmasın adm gbi emn 2014 de alonso kovulur vetel gelir neden biliyomusunuz zaten vetel alonsoyu istatistikte yakaldı raiye yapılan onada yapılır alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

  7. burak evmez avatarı

    ne kadar fesatsınız ordaki duruşu şampanyayı aşağıya atarken gösterilmiş

  8. Alonso'nun surat ifadesi herşeyi açıklıyor açık bir haset ve kıskançlık söz konusu. Takım arkadaşına geçildiği zaman(2007) takımı suçlu bulmuştu ama Hamilton bu yıl takım arkadaşının gerisinde ve; Açıkcası Jenson bu yıl benden daha iyi bir iş çıkardı kazandığı yarışları haketti diyor. Oysa bu yıl McLaren'den kaynaklanan sorunların çoğu Hamilton'ı buldu. Yine de takım arkadaşını övüyor. işte bu takım ruhu. biz önümüzdeki senelerde Şampiyonlukları bunlara güvenerek düşlüyoruz, bunlara güvenerek tasarlıyoruz 4 ay önce birbirlerine temas ettiklerinde birkaç provokatör artık eskisi gibi olmayacak sürekli birbirleriyle mücadele edecekler demişti Onlar yine yanıldı… Sebastian'ın şampiyonuluğunu kutluyor diğer pilotlara ve tabii Vettel'e de özümüzdeki sezon için başarılar diliyorum.

  9. 10 lu puan sistemi olsaydı.vettel yine şampiyonluğu bu yaışta garantileyecekti.rbr bu yarışta takımlar şampiyonluğunu garantileyeceki.mclaren takımlar şampiyonasında 2.liği garantileyecekti
    puan olarak en yakın mücadele rosberg:22 schumi:21 olacakı bu istatistiki sonuçta benim tezimi şu an için bir nevi doğruluyor.yani griddeki en iyi ikili schumi-rosberg

  10. Aferin be Cetvel. Araç falan dediydik ama kolay iş değil. Önce en genç şampiyon sonra en genç çifte şampiyon. Bunun sadece araçla ilgisi yok (bknz:Webber). Son olarak yazımı geçen yıl aynı konu için yaptığım kısa yorumla bitiriyorum;

    REDBULL SOĞUK İÇİNİZ 🙂

  11. vettel çaylak ise hamilton ne

  12. Meşrubatçı lafı da iyiymiş ha.Bizim milletimiz hazımsızlık sorunu için sodayı tavsiye eder.
    Mateschitz de F1 deki hazımsızlar için Red Bull u spora katmış.Valla bu şampiyonluktan sonra bazılarına iyi gider bu meşrubat.Falza da içmeyin kanatlanırsınız Mazallah 🙂

  13. vettel ve taraftarlarına tebrikler.
    yarışa gelirsek vettel in alonso yu geçememesi (drs ye rağmen) ve button a yaklaşamaması ve atak yapamaması bana garip geldi.acaba vettel şampiyonluk modundamıydı yoksa rbr aslında galip gelebilirdi ama vettel bunu başaramadımı ?

  14. ''':) Yılın adamına tebrikler. Meşrubatçı ifadesi sahiplerine en büyük kapak ve doğal en büyük reklamdır. Redbull kanatlandırır… ''

    bu platformda bu ifadeyi sıklıkla ben kullanıyorum başkalarıda kullanıyormu bilemiyorum

    ama ben mesajlarımda sizi hiç hedef almadım sizde beni hedef almayın ayrıca kapak vs gibi kelimeler hiç hoş değil sizi muhatap alan konulara yönelin.

    herkes yazar okur geçersiniz beğenmezseniz şikayet edersiniz,gönderme yapmayın bende uslubumü sizinki gibi yaparsam ortam gerilir böyle biline…

  15. Meşrubat takımını kutluyorum böylesine bir detay ile 2 seneyi domine etikleri için

    parmak çocuk ise gözümde hala bir çaylak baskı altında hatalar yapan,sadece start pozisyonu ile podyum şansı bulan habire pozisyonumuzu koruyalım vb takım emirleriyle koruyup kollanan şanslı bir pilot.

    bakalım bu bir devrin başlangıcımı yoksa sonumu olacak bunuda zaman gösterecek.

    bu pilotun orta sıralardaki maceralarını merakla bekliyoruz

  16. gerçekleri yorumlayan senin gibi inasanları alkışlıyorum kardeşim.

  17. Alonso'nun resimdeki suratına bakın

  18. Tek bir özet; Alonso liginde artık yalnız değil. 3 ncü şampiyonluğu alamadığı her yıl sıradanlaşıyordu ki artık eskisi kadar büyük değil. Bu yeni küçük dev almanın, istatistikleri alt üst etmeye devam edebilecek, parmağıyla hep işaret ettiği o noktaya adımını koyan çocuğun 3 ncü şampiyonluğa yakınlığı çok daha fazla. Şampiyonluğunun dışında nelere imza attı, ne hallere soktu meslektaşlarını bu çocuk sonradan anlaşılacak belki.
    🙂 Yılın adamına tebrikler. Meşrubatçı ifadesi sahiplerine en büyük kapak ve doğal en büyük reklamdır. Redbull kanatlandırır…

  19. saf hız olarak da bu gün en iyiydi. bkz: en hızlı tur (sert lastikle)

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    ben mclarenin kazanan pilotunu da tebrik ediyorum da mclaren fanlığı yapmaya çalışan 20 yaş altı çocukların zoruna gidiyor.Şakşakçılar bir kez daha söylüyorum.Yaşıtlarınızla yazışın.

  21. EEeee 5 koca yıl ve 0 şampiyonluk.

  22. resimde çok anlamlı bakışlar var. button samimi tebrik ediyor. ama kırmızı tulumluda da zoraki acı acı gülümsemeler bir çekemezlik bir kıskançlık var. o bakışlardaki derinlikte kim bilir neler var? bu bakışlar bana geçen seneki abu dabi yarışından sonra ki yaşananları hatırlattı. bu senekinde biraz daha kabullenilmiş bir çaresizlik var…seneye daha da normale döner:) her sene biraz daha alışır:)

  23. VettelRacing  avatarı

    Japonya'da şampiyonluk başkadır!

  24. Vettel e tebrikler.

    2 şampiyonluk ile hakkinen ve alonso seviyelerine gelmiş olsada hiçbir zaman onların basamağında olmayacak gözümde bir adım geride olacak.

  25. 5 yıldır sevinemiyorlar napsınlar. Tebrik etmek artık zor geliyor.

  26. Kazananı tebrik etmek ******* değil erdemdir.Her seferinde ota b*ka laf söyleyip bahane bulacağına oturup vettel'i tebrik etsen hiç bir şey kaybetmezsin.

  27. Red Bull ve Vettele tebrikler.Hakedilmiş bir şampiyonluk,takımlarıda alırlarsa o da hakedilmiş olacaktır.Vettel hemen hemen sıfır hata ile sezonu bitirdi.Eskiden Schumin domine ettiği yıllarda aracın diğerlerinden çok hızlı olduğu konuşulurdu.Bunun yanında Schumiye rakip olabilecek tek kişi Mika yarışmayı bırakmıştı.Potansiyel olarak en büyük rakipleri Kimi ve Montoya daha sonrada Alonso oldu.Vettelin rakipleri ise kendi takım arkadaşını kenara bırakacak olursak Button,Hamilton ve Alonsoydu.Kendinden daha deneyimli bu 3 şampiyonu yenmek kolay değil.Sonuna kadar hak etti bu şampiyonluğu.

    Buttonda bu gün oldukca güzel bir sürüşle yarışı kazanarak bizleri mutlu etti.Her geçen gün kendini daha fazla kabul ettiriyor.Çok boş konuşmuyor sadece işini yapıyor.Hamilton bu sene özelikle sezonun 2. yarısında hem takım ama daha çok kendi hatalarından dolayı geride kaldı.İnşallah son yarışlarda bizlere daha heyecanlı anlar yaşatır.Buttonun kurbanlık koyun olmadığı sanırım şimdi daha net anlaşılıyordur.Takımın çocukluğundan beri Mclaren için yarışan Hamiltonu kayırdıklarını söyleyebilecek insanlar varmı halen aceba.Button kendi işini en iyi şekilde yaptığı için bulunduğu yeride hak ediyor.Alonsoda çoğu zaman olduğu gibi bugün yarışda aracının yapabileceğinin hemen hemen en ıyısını yaptı,Massa ile olan farkı Alonsonun kalitesi fakat bir o kadarda Massanın kabiliyetsizliği.Kimse aracın kapasitesini olduğundan daha fazlaya götüremez hız anlamında ama kaliten yoksa aracın kapasitesini kullanamıyorsun..

  28. konudışı: ben yarışı kaçırdım nerden izleyebilirim acaba??

  29. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    benim gözümdeki kalite ye göre senna schumi prost alonso hamilton raikkonen gibi pilotlar kaliteli pilotlardır tarih aracı çok hızlı olan bu sayede şampiyon olan pilotlarla dolu önemli olan kötü bir araçla bile şampiyonluğa oynayabilmek örneğin 2010 alonso gibi o sene şampiyon olsa alonso ki çok yaklaşmıştı bence tarihe altın harflerle yazılırdı ama siz yok takım emri falan diyip olağanüstü başarıyı gölgeleme yolları arardınız

  30. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    kim ne derse desin hiçbir zaman kabul etmedim ve aslada vettelin büyük bir pilot olduğuna inanmayacağım ve onu hiç bir zaman öyle kabul etmeyeceğim vettel aracı çok hızlı olan çok şanslı olan bir pilot o kadar

  31. Button Alonso Ve vettelle tebrikler.Şampiyonluk getiren nevey asıl tebrikleri hakeden faktör.Umarım 2012 daha yakın ve çekişmeli olur ve umarım Neweye bir dur diyen çıkar gerçekten sıktılar artık. Kalan 4 yarışın hiçbir anlamı kalmadı sadece formaliteden ibaret.Keşke sezonu şimdiden bitirseler.

  32. onun adı problem çocuk temas yaşamadan duramaz 😉

  33. Tolga Soydan avatarı

    massa ve webber gönderilmeli

  34. Bir küçücük aslancik varmış …

  35. bir McLaren fanı varmış.
    çok önceden turuncuları giyermiş.
    takımına çok güvenirmiş.

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Serhan Acar'ın Ayyıldızlı forma konusuna değinmesi çok iyi oldu.Umarım bu canlı yayın sayesinde oylar artacaktır.Durmak yok yola devam.

  37. Öncelikle Vettel'e, lastik koruyabilmesi ve biraz da rb'nin pit yavaşlığı sayesinde kazanan Button'a, Yine harika iş çıkaran alonso'ya tebrikler.

    Massa aynı massa, hamilton aynı hamiltondu bu yarışta. Webber de aynı webber. Ama sanırım pek geriye düşmedi startta webber.

    Hakemlere de tebrikler, iki tartışmalı olayda ceza vermeyip bir nevi mücadeleye izin verdiler.

    Bir de: Team Lotus'lar tur yemedi mi acep? Kıl payı kurtulmuşlar sanki.

  38. Vettel e ve Red Bulla tebrikler şampiyonluğu hak ettiler sonuna kadar. Kimsenin yakalayamadığı istikrar ve hızı yakaladılar 2012 de McLaren ve Ferrari nin yine işi çok zor olacak harika bi takım çıkardılar ortaya.

    Yarışa gelcek olursak Button lastiklere bakma konusundaki kabiliyetini birkez daha gösterdi. Saf hız olarak en üstte olmasada ortalamanın üzerinde olması ve zekasını kullanıp lastiklerden en iyi verimi alması hata yapmaması ona bu galibiyeti getirdi. Araçta gayet iyidi umarım sonraki yarışlarıda kazanırız. Lewis in başı lastiklerle dertteydi bugün cidden pirelli lastikleri onu derinde vurdu. Bridgestone lastikleri çok sertti ve zorlasanızda fazla etki etmiyordu lastiklere ama pirelli 6-7 tur anca dayanan lastikler getirerek yarışlara agresif pilotların başına iş açtı desek yeridir. Kobayashi, Lewis, Webber çok etkilendiler bu sene. Artık bi şekilde bu duruma alışmaları gerek sürüş stillerini mi değiştirirler ne yaparlar bilemicem.

  39. Vetteli sonuna kadar hakettiği şampiyonluk için kutluyorum.Tebrikler Sebastian.Şampiyonluk sevincinin renkli olmasını beklerdim ama olmadı.Yinede harikasın VETTEL

  40. sadece 2 şampiyonluğu olan demek istedi sanırım. schumi ayrı bir klasmanda

  41. Sebastian Vettel'e bu muhteşem şampiyonluk için tebrikler. Ayrıca Button'ın kusursuz zaferini ve Alonso'nun harika performansını kutluyorum. Lotus'u da bugün tur yemedikleri için tebrik ediyorum. Onlar için harika bir gelişim.

  42. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Tebrikler Formula 1'in en genç çifte Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel! Umarım bu başarıların devamı gelir.
    Button bugün elinden gelenin en iyisi yaptı gerçekten ona da tebrikler.
    Alonso aracın performansına göre iyiydi.
    Keşke Kobayashi de kendi ülkesinde daha iyi işler çıkarabileceği bir araçta olabilseydi.
    Şampiyona bitti RedBull da takımlarda şampiyon olacaktır. Ama Button'ın dediği gibi mücadele bencede bitmeyecek. Vettel dünya şampiyonu olarak kalan yarışları kazanmak isteyecek ve elbette Button Hamilton zorlamaya devam edecek.

  43. sanırım şumiyi unutuyorsun dostum

  44. şampiyon vettele tebrikler ve buttona tebrikler mclerende ilk kuru yarış galibiyeti.alonsoya ayrı bir parantez açmak istiyorum bu adam gerçekten altında iyi bir araç olsa vettelden de dominant bir sezon geçirebilir artık iyi bir araç verin şuna!!!

  45. Yarışı kazanmamıza rağmen hiç zevk almadım çok rutin ve heyecansız bir yarıştı Yinede kazandığımız için mutluyum Tebrikler Button. Hamilton lastikleri erken bitti pitte sorun yaşadı 5.lik yinede çok iyi bir sonuç.

  46. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    mclarenci (carlcı) arkadaşlarımızn üstüne bu kadar gitme.

  47. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    RENAULT son felaketinden sonra tekrar eski yerine döndü çok şükür.Eski derken sadece 2 gp öncesini kasıt ediyoruz tabi ki.Yoksa 2005-2006 dönemi hiç aklımıza gelmiyor.2011 sezon başındaki hali olsa yeterli gelir de benim gibi taraftarlarına.

  48. muratc mp4-26 avatarı
    muratc mp4-26

    -Tebrikler Button
    -Vettel sampiyon
    -Bizi mutlu etmese de sampiyon denecek birsey yok.
    -En genc yaris kazanan, en genc sampiyon simdi de en genc cifte sampiyon
    -En genc sampiyonlugu Hamilton dan
    -En genc cifte sampiyonlugu da Alonso dan aldi.
    -Pistte artik 2 sampiyonlugu olan 2 pilot var
    -2012 de umarim bizim arac egzost beslemeli difuzor den kaybedeceklerini (diger takimlar da keybedecekler elbette) yeni aero parcalar la yerine koyar ve sezon basinda hizli bir arac ile yaris kazanarak baslariz.
    -Hamilton bugun ilk pit stoplarda sanssiz di (erken girmek zorunda kaldi, lastik patlamasi nedeni ile)
    -Ancak bi ara 10. luga kadar dusse de 5 kotarmasi iyi oldu.
    -Nispeten sakin yaris gecirdi
    -Umarim bize son 4 yarista button gibi bir yaris galibiyeti daha hediye eder

  49. burak evmez avatarı

    massadan alonso kadar olmasını beklemiyoruz şu an 150 puanı olsa razıyım yarışları sürekli 6. bitirse bundan daha fazla puanı olurdu

  50. Öncelikle vettele ve neweye tebrikler sonrasına gelirsek massa artık yeter sıktın yapamıyorsan bırak sporu birde hamilton monzada kendisine sert savunma yapılıyor diye üzülmemişmiydi ebe adam sen ne yaptın bugun massaya utanman olmasa adamın üstüne çıkacan

  51. burak evmez avatarı

    vettel tebriği haketti yarışın adamı bence buttondan çok alonsoydu

  52. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    vettel artistik bir şekilde şampiyon olmak istiyordu ve oldu.Startta yaptığı hareket hiç de hoş değildi.Button bu durumu şikayet etti.Vettel aynısını almanya 2010 da Alonsoya yapmıştı da telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet vermişti.Hala devam etmekte.Bir şampiyona yakışmayan startlar bunlar.
    Şmpiyonluğa giderken dahi tur bindirdiği adama el kol sallaması da ilginçti.Takım baktı ki vettel başımıza iş açacak dediler ve 48.turda risk alma dediler.Webbere de onu riske sokma dediler.
    Hamilton ve massa yine yanyana.Hamilton adama musallat oldu mu bir daha bırakmıyor.Massa hasarlı aracıyla elinden geleni yaptı.
    Alonso harika ve kusursuz bir yarış çıkardı.Tebrikler.İspanyada tur yediğimiz kabus lastiklerle gerçekten iyi iş çıkardı.
    Buttona da tebrikler.Hamiltonu çileden çıkaracak sonuçları almaya devam ediyor.Vettelin erken pitleri de işe yaramadı.tebrikler buttona.

  53. Petrov nihayet pilotlar klasmanında Heidfeld'i geçebildi.

  54. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Şimdi taraflı tarafsız herkesi,

    2011 Dünya şampiyonu olan Vettel'i

    Suzuka'nın galibi Button'ı

    bu araçla takım arkadaşını ezen,carl,Webber,Vettel'i geride tutan bu araçla yapılabilecek herşeyi yapan Alonso'yu tebriğe davet ediyorum.

    carl: ''Suzuka'da agresif bir yarış olacak''……….

  55. Genel olarak her şeyi en doğru yapan takım en iyi takım oldu ve bu yüzden de Vettel'in şampiyon olmaması için hiç bir sebep yoktu. Muhtemelen takım şampiyonluğunu da kapacak Red Bull… Helal olsun diyorum.

  56. Vettel ve Redbull a tebrikler, ayrica bu yarisin hakemlerinede tesekkur etmek istiyorum, tartismali cezalardan uzak durduklari ve pilotlarin yarismasina izin verdikleri icin

  57. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Vettel i 2. şampiyonluğundan dolayı tebrik ederim,

    Alonso bu dandik araçla müthişti doğrusu, Elinden gelenin en iyisini yaptı her zaman ki gibi.

    Hamilton her zaman ki hamilton, illa bir olaya karışmak zorunda.

    Bu massa ile ferrari 2. liği unutsun takımlar şampiyonasında.

    Koba istediğini alamadı bu sefer. Üzüldüm. SCHMI iyiydi.

    Seneye inşallah böyle farklı ve sıkıcı bir şampiyona seyretmeyiz..

  58. Son sektörde ilginç şeyler oldu. Bakıyorum Vettel R130'u 304-305 ile dönüyor ve son şikana aynı hızla geliyor. Alonso 293-294km ile geliyor ama son sektörde hep alonso en hızlı.. acaba şikana giriş çıkıştan mı kazanıyor zamanı !

  59. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Hamilton: Şok bir yarış oldu benim için. (Massa durumuyla ilgili). Vibrasyon sebebiyle aynalarımdan kimseyi görmüyorum. O yüzden.

  60. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Bir yaris daha tirt gecti.japonya suzuka hizli virajlar tiris ben atak gormek istiyorum

  61. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Temennim pistten kaynaklanmaması ama dediğin de mantıklı geliyor dostum 🙂

  62. murat levent avatarı

    vetel ve alonsoya tebrikler.

  63. alonzomanyaa  avatarı

    Vettel i tebrik ederim, umarım bu son olur :)) En büyük tebriği tabiki tuttuğum pilota gönderiyorum. Böyle dandik bir araçla bile neler yapabileceğini her fırsatta bize gösterdiği içinde teşekkürler.

    Dün bazı kendini bilmezler 5 i olursa öpsünde başına koysun diyorlardı. Umarım yedikleri tokadı ömür boyu unutmazlar. Şu adamın altında bir araç olsa neler olacak neler de, neyse seneye inşallah..

    Vettel i birkez daha tebrik ederim, umarım seneye daha eşit bir mücadele olur herkes arasında.

    Yarış 2 tur daha uzun olsaydı acaba Alonso Buttonu geçermiydi diyede düşünmeden edemiyorum. Acaba benzin mi bitti, yoksa öylesine kenara mı çekti.

    2007 fatihi "" Hamiltona da tebrikler, kimseye deymeden bir yarış gitse tavuk kesecem..

  64. rocco junior avatarı

    Bu pist çok hızlı tıpkı İngiltere gibi.Hızlı virajlarda lastik istenilen seviyede ve açıda dönüyor olabilir.Bu tür pistlerde lastiği ısıtmak çok zor değil diye düşünüyorum ama inşallah genel bir ilerleme vardır.Güncelleme ise sadece 2012 parçaları denemiyorlar.F150'nin aylar evvelinden planlanan hazır güncellemeleri var ama çok ufak modifikasyonlar.

  65. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Tebrikler vettele!

  66. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Button'ın şampiyonluk şansının zaten kalmadığı düşünüldüğünde, Button'ın amacı pilotlar şampiyonasında ikincilik olacaktır. Aldığı puanlar en yakın rakibi Alonso ile farkın 8'e çıkmasına sağladı ve pilotlar şampiyonasında büyük bir öneme sahip, sevinmesi normal

  67. rocco junior avatarı

    Zevksiz bir yarıştı bana göre,atak yok pistin hızlı virajları sebebiyle takip etmek zor.Sc periyodundan iyi faydalandık ve pit stoplarda rakibi geride bıraktık.Bizim için sorunsuz hızlı pitler ve bu taktiksel gelişmeler çok önemli.Alonso yine yarışı başladığı yerden yukarda hem de 2.olarak bitirdi.Aracımız lastik ısınma sorunu yaşamadı bu gayet olumlu.Kalan yarışlarda Alonso ile podyum kovalıyabiliriz.Bu yarışla beraber Redbull da tam konsantre 2012 yapıcak belki biraz hız anlamında fark kapanır.Kalan yarışlarda belki pole veya zafer farklı isimlere gidebilir.Tebrik edilecek bir isim daha var ;Vettel.Tebrikler Sebastian.Seneye durman dileğiyle:)

  68. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Bu hafta yeni kullandıkları Anti roll sistemi falan var diye duymuştum ama Ferrari güncelleme yok demişti. Gelecek sene için şimdiden çözmeleri sert lastik sorununu çok iyi olacaktır Ferrari adına.

  69. bir de bu Ferrari aracı gerçekten gizemli.bi yarısı bi yarısını tutmuyor

  70. Malum ilan oldu. Tebrikler Vettel & RB7

    Ferrari ilginç şekilde hem sert hem yumuşak lastikte iyi tempoda gitti bugün. 150th italia nasıl bir araç oldu çıktı anlamadım.. Geçen yarış lastikleri en erken ferrari yemişti bu yarışta lastikleri en iyi ferrari sakladı. garip..

  71. haklısın orası öle tabi :D…acaba benzini mi bitti die düşünüorum, ilginçti hakkaten..

  72. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Tebrikler Sebastian, Tebrikler Jenson, Tebrikler Fernando.. Vettel haketti bileğinin hakkıyla kazandı şampiyonluğu. Sanırım diğer yarışları da McLaren ve Ferrari'ye bırakırlar diyeceğim ama önlerin de takımlar şampiyonluğu var aynı konsantrasyon ile devam ederler.

    Diğer sevindiğim durum Ferrari sert lastik sorununu biraz olsun çözmüşe benziyor ve lastik aşındırması konusun da bugün iyilerdi.. Umarım seneye bu sorun orta dan kalkar.

    Hamilton ve Massa artık her yarış alışkanlık haline getirdikleri birbirlerin den parça koparma ,zarar verme çalışmaları son hız devam etmek de:)

    Webber artık son yarıilar da galibiyet alamassa ki zor alması seneye yine bu şekil devam eder.

  73. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Tebrikler Sebastian, Tebrikler Jenson, Tebrikler Fernando.. Vettel haketti bileğinin hakkıyla kazandı şampiyonluğu. Sanırım diğer yarışları da McLaren ve Ferrari'ye bırakırlar diyeceğim ama önlerin de takımlar şampiyonluğu var aynı konsantrasyon ile devam ederler.

    Diğer sevindiğim durum Ferrari sert lastik sorununu biraz olsun çözmüşe benziyor ve lastik aşındırması konusun da bugün iyilerdi.. Umarım seneye bu sorun orta dan kalkar.

    Hamilton ve Massa artık her yarış alışkanlık haline getirdikleri birbirlerin den parça koparma ,zarar verme çalışmaları son hız devam etmek de:)

    Webber artık son yarıilar da galibiyet alamassa ki zor alması seneye yine bu şekil devam eder.

  74. Kadir YILMAZ avatarı

    Tebrikler, sadece gerekeni yaptığını düşünmüyorum, hızlı bir araç olsa da bazı yarışlarda yarış içinde en iyi araç değildi, sıralama turlarında yaptıkların ve en az hatayı yapıyor olman bu noktaya gelmeni sonuna kadar hak ettiğini gösteriyor (bence). Tebrikler şampiyon…

  75. j.button startta hak ettiği yarışı öyle yada böyle kazandı. tebrikler redbulla ve bir ayrıntı trt reklam vermedi ya la unuttular mı ne 🙂

  76. Yavuz Balcı avatarı

    şampiyon Vettel ve kazanan Button'a tebrikler.

  77.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Tebrikler, Vettel Button ve tabi Alonso.

  78. Vettel e tebrikler..

  79. tebrikler Redbull tebrikler Vettel.domine ettikleri sezonu hakederek sampiyon oldular.Vettelin yarıs sonundakı olgun tavrı ona daha cok yakısıyor.Button da bugün harika yarıstı ve takımın 1 numarası olmaya dogru emin adımlarla ilerliyor.Alonsoysa bence bugun yarısın en iyisiydi.bu Ferrariyle bu pistte 2.olmak her pilotun yapabileceği birşey değil.gerçekten helal olsun.

  80. seb'e tebrikler. ikincilik yarışı red bull'un markalar şampiyonluğuna zemin hazırlayacak gibi görünüyor.

  81. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Tebrikler RED-BULL, tebrikler VETTEL. Sonuna kadar hakedilmiş bir şampiyonluk. İnşallah önümüzdeki senede başarılar devam edecek.

  82. harika sürdü ama hakkını vermek lazım suzuka özel bir pisttir ve sevinmesi son derece doğaldır

  83. Daha önceden tebrik etmiştim ama şimdi iş resmiyet kazandı, bir kez daha tüm Vettel taraftarlarını tebrik ederim.

  84. YEAH BABYY!! I WAS TALKİNG ABOUT THAT!!!!!!!!!

    hoşgeldin dünya'nın en genç çifte dünya şampiyonu, daha nicelerine inşallah!!..yüzündeki rahatlamayı görmek yeterdi, tebrikler!!

    maşallah button'da öle bi sevindi ki sanki dünya şampiyonu vettel diil button oldu, züğürt tesellisi mi desem bilemedim 😀 :)))

  85. Tebrikler RB,tebrikler Vettel harikasınız çocuklar sizleri tebrik ediyorum.Mclaren harikaydı button bu senenin 1.pilotu mclaren takımı için,hamilton çok kötü bir sezon geçiriyor seneye toparlar umarım.Ayrıca bir tebrikte fernando alonso ya ferrari demekki okadar yavaş değilmiş yada lastiklere bukadar kötü davranmamış bu pistte.

    ayrıca birşey merak ediyorum tamam komplo teorisi yapalım sizlerin dediği gibi webber acaba sadece takımdan dolayımı bukadar yavaş yoksa psikolojik olarak bitmişmi.

    Bu arada massa seneye senin son şansın adamım berbatsın yaaa anlamadım gitti takım arkadaşının 2.olduğu bir yarışta sen Mercedes in bile altında kalıyorsun yazıkkk

  86. Onlar yanıldılar…

    Tebrikler Button, Tebrikler En genç çifte dünya şampiyonu Vettel. Şubat ayı başında siz saygıdeğer yorumculara ifşa ettiğimiz hakikatin gerçekleştiği gündür bugün. Bizim yüzümüzü kara çıkarmadığın için teşekkürler Vettel, Teşekkürler Red Bull.

  87. Bu yarışın hakemleri ne kadar da uysaldı öyle. Hiçbir şeye ceza vermediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir