2011 Formula 1 Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel Oldu

yazar:

kategori:

Genç Alman yıldız, 2010’da kazandığı şampiyonluğun ardından bu sezona unvanını koruma amacıyla çıktı.

Geçen sene sonlarındaki üstün performansını bu sene başına da taşımayı başaran Vettel, Avustralya ve Malezya’daki ilk iki yarışı kazanma başarısı gösterdi. İngiltere’deki Britanya GP’ye kadar sadece Çin’de Lewis Hamilton’a, Kanada’da ise Jenson Button’a engel olamadı ve diğer bütün yarışlarda podyumun zirvesinde yer aldı.

Daha sonraki yarışlarda mücadele yakınlaşırken de Red Bull pilotu, rakiplerinin baskılarına boyun eğmedi ve sezonun bitmesine daha 4 yarış kala Suzuka’da şampiyonluğunu garantiledi.

Vettel bu şekilde en genç yarış kazanan, en genç şampiyon gibi unvanlarının yanına en genç çifte dünya şampiyonunu etiketini de ekledi ve bir sezon en çok pole kazanan pilot unvanına da göz kırpıyor.

Etkileyici aracı ile etkileyici performanslar gösteren, çok az hata yapan Sebastian Vettel, 2011 Dünya Şampiyonu oldu.


Yorumlar

  1. Söylenecek fazla bir şey yok.Araç taş gibi,pilotu istikrarlı yaptığı hatayı bir kez daha yapmıyor,her geçen gün öğreniyor.Öğrenirkende kariyerine 2 şampiyonluk ekliyor.Redbull bu momentumunu korursa bu çocuk daha çok şampiyon olacaktır.Tebrikler.

  2. alonsoberker avatarı

    Diyecek birşey yok adam hak etti ve kazandı altında en iyi araç vardı ve o da onu hakkettiği gibi kullandı tebrikler umarımm Alonso ikinci olur bu araçla bile neler yapabileceğini gösterir

  3. Bükemediğin eli öpeceksin,Cesar'ın hakkı cesar'a vs vs 😀 Adam sonuna kadar hak etti.2.Pilotlar Şampiyonluğu Hayırlı olsun.Son senelerde alışmıştık son yarışlarda belirlenmesine ama bu sene kısmet böyleymiş 🙂

  4. Vettele ve takımına tebrikler. bu güzel sezon için tüm takımlara ve pilotlara teşekkürler.
    Umarım seneye daha başarılı takımlar ve araçlar izleriz.
    mesafelerin kapandığı bir sezonda herkes birbirinden puan çalacağı için önümüzdeki yıl daha dişli bir sezon izleyeceğimizi düşünüyorum.
    Savulun efsane geliyor 🙂

  5. bu da ekibin şampiyonluk kutlaması http://twitpic.com/6xkpe9 sonuna kadar hakettiği şampiyonluk

  6. schumacher gibi bir pilotun f2004 gibi bir araçla şampiyon olması ne kadar hakkıysa, vettelin rb7 gibi bir araçla şampiyon olması da o kadar hakkıdır. sapla samanı karıştırmayalım..

  7. ne zaman adamın hakkıyla şampiyon olduğunu kabul edeceksin sen ve senin gibi düşüneleri anlamıyorum alonso şampiyon olduğunda altındakı araç çok mu kötüydü yada hamilton ama onlar sezon içinde form düşüklüğü yaşadığı için sorun yaşadı 2005 te de zaten alonso 3 yarış varken garantilemişti demekki o da araç sayesinde şampiyon olmuş sadece hiç pilotajı yok bu işin zaten sende haklısın yada hamilton un 2008 aracı bence hamilton un sahip olduğu en harika araçtı ve şampiyon olamasa bile bu bariz kendi suçu olacaktı….

    sebastian vettel you are world champion…

  8. webber hrt ile mi yarıştı? galibiyeti bile yok bu sezon. vettel aracın hakkını fazlasıyla verdi, mükemmel bir sezon geçirdi. rb7 den çok daha dominant araçlar var tarihte.

  9.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Alonso bu araçla yapılabilecek herşeyi yapıyor. Ferrari taraftarı keyif alıyorsa onun sayesinde.

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Tarihin en genç çifte dünya şampiyonu Sebastian Vettel'e ve tüm RBR takımına tebrikler!

  11. Sonuna kadar haketti helal olsun neredeyse 0 hatayla şampiyon oldu. Tarihin En Genç Çifte Dünya Şampiyonu…

  12. RB-7 gibi bir araçla şampiyonluk ne kadar gurur verir tartışılır. Ben Lewis Hamilton ın RB 7 ile şampiyon olmasını asla istemezdim. Tabbi bu araçla yarışmak Seb in suçu değlidi.
    Tebrikler Seb.
    >:)

  13. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Hak edilmiş bir şampiyonluk.Emeklerinin karşılığını alan bir takım.Yürekten TEBRİKLER.

  14. Adam şampiyon oldu ama 1. olmadım diye oturup ağlayacak. Sanki button ile vettel klasmanda yer değiştirmiş gibiydi törende. Buruk bi sevinç yaşıyor adam. şampiyon oldun daha ne istiyon be

  15. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Şimdi taraflı tarafsız herkesi,

    2011 Dünya şampiyonu olan Vettel'i

    Suzuka'nın galibi Button'ı

    bu araçla takım arkadaşını ezen,carl,Webber,Vettel'i geride tutan bu araçla yapılabilecek herşeyi yapan Alonso'yu tebriğe davet ediyorum.

    carl: ''Suzuka'da agresif bir yarış olacak''………

  16. bu görüntüyü görmek çok güzel gerçekten..umarım seneye şu pankartta sondaki 1'in 2 olması gibi çok ufak bi değişim olur ve 3. şampiyonluğunu alıp gerçek büyük pilotların arasına adını yazdırırsın adamım…

  17. Ben tebriklerimi çoktan iletmiştim zira Vettel bundan çok daha önce şampiyon oldu. Ancak kesinleştiğine göre tebriklerimi tekrarlamak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir