Marko, Red Bull'un Rakiplerini 2012 için Uyarıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in ikinci şampiyonluğuna ulaştığı Suzuka’da konuşan Marko, takımın gelecek sezon hat-trick yapmaya hazır olduğunu belirtti.

BBC’ye demeç veren Avusturyalı, “Yarış ardına yarış kazanıyoruz ve elbette daha mümkün olduğunca kazanmak istiyoruz. Tüm ekip birbirine bağlı. Gelecek sezon da başarılı olamamamız için bir neden göremiyorum.” dedi.

Marko, “(Vettel) çok iyi bir iş çıkardı. Neredeyse hiç hata yapmadı ve otomobilin oldukça dayanıklı olması da şansıydı.Geçen seneye göre karşılaştırırsanız bir tek teknik sorun yaşamadık. Hatırlarsanız 2010^da lider durumdayken iki defa önemli teknik sorun yaşamıştı.”

“Ama ne yazık ki bugün pitlerde kaybettik. Ama ikinci kez şampiyon olmak bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Sıradaki için çalışmaya devam edeceğiz.” diye ekledi.


Yorumlar

  1. millet yine başlamış kuru gürültü sıkmaya…egzos beslemeli difüzor haricinde aman aman değişiklik olmayacak arkadaş, bu sebepten ötürü aracın arka tarafında ufak tefek değişmeler olacak fakat öle aman aman bi performans kaybı olmayacak…kısaca bu yıl nasılsa gelecek yılda aynı olacak hemen hemen; ki bu MARKO beyler, geçen yıl sölediği zaman da burda atıp tutanlar yine iş başında bekleyip görcez..bu arada hala büyük(!) beyinleriyle ingiltere yarışına atıfta bulunanlar var, acaba o yarışa hazırlanmak için 2 hafta olduğunu düşünen var mıdır, ki kaldı ki o kuralda gaz aktarımı konusunda red-bull'a diğer araçlara yapılmayan nasıl kısıtlamalar getirildiğini de bi düşünmek lazımm..

    neyse seneye yine böle olursa, yok kural ihlaliydi, yok illegaldi, yok 2013 için hazırlanıyoruz gibi lafları yine burada duyarız, göreceğiz!!

  2. millet yine başlamış kuru gürültü sıkmaya…egzos beslemeli difüzor haricinde aman aman değişiklik olmayacak arkadaş, bu sebepten ötürü aracın arka tarafında ufak tefek değişmeler olacak fakat öle aman aman bi performans kaybı olmayacak…kısaca bu yıl nasılsa gelecek yılda aynı olacak hemen hemen; ki bu MARKO beyler, geçen yıl sölediği zaman da burda atıp tutanlar yine iş başında bekleyip görcez..bu arada hala büyük(!) beyinleriyle ingiltere yarışına atıfta bulunanlar var, acaba o yarışa hazırlanmak için 2 hafta olduğunu düşünen var mıdır, ki kaldı ki o kuralda gaz aktarımı konusunda red-bull'a diğer araçlara yapılmayan nasıl kısıtlamalar getirildiğini de bi düşünmek lazımm..

    neyse seneye yine böle olursa, yok kural ihlaliydi, yok illegaldi, yok 2013 için hazırlanıyoruz gibi lafları yine burada duyarız, göreceğiz!!

  3. Motor Gelişimi zaten her yarış için değil kuralı yanlış yorumlamışsınız.5 yılda 1 defa yani 2007 ile 2012 yılı için son gelişimler 2007 başlamadan yapıldı ve sona mühürlendi motorlar .Şimdide öyle 2012 nin sezon başında herkes mevcut motorları istediği gibi geliştirecek ve sezan başladıktan sonra 5 yıllığına o motorlar mühürlenecek

  4. Bu arada eklemeyi unuttuğum Dominic,Tombazis,Luca marmorini,ve tabikide Montezemelo nun 2012 içinden son şanslarıymış.Çünkü Fiat başkanı John Elkan işe el koymuş.Ve 2012 son şansları demiş bu şahıslar için.

  5. Serdar Demir avatarı

    az kaldı az

  6. İşte yenilik olarak bilmiyoruz .Devlet sırrıyla alakalı değil zaten 😀 Onun bana yazdığı mesaj Ferrari çalışanları rüzgar tünelinde zaman geçirme faslından önce RB7 nin E.b.d si gibi bir şey bulduklarını yazıyor sadece bu sitede kendi sitesi değil Ferrarinin. Trf1 gibi bir yer ama önceden söylediklerinin hepside çıkmış işin güzel tarafı bu. Yani resimde ne fotoğraf ne haberi yayınlayanların ismi var.

  7. bu gün malum takımın kanatlanmasını gördük öyle kanatlanmışlardı ki parmak çocuk Alonso yu geçmek için kanat çırpıştırmak bir yana elini dahi dışarı çıkardı işe yarar diye ama olmadı..))

    önümüzdeki sezon iddalı olabilirler ama dominat olabilecekleri konusunda hemfikir değilim.

    allem kullem bir yere kadar

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Artık bir yere kadar marko her başlangıcın bir sonu vardır red bullun da sonu geldi mercedes 2012 de büyük atılım yapar gibime geliyor red bullun yerine o ön plana çıkabilir,2012 de red bull yenilmez olamıcak çünkü elindeki silahlari artık olmayacak ingilterede ferrarinin hızını gördük sezon içinde egzos yasakladılar red bull performans kaybetti bu demek oluyorki araç bu sistemle bütünleşmiş durumda 2012 de araö komple değişicek yeni bir supriz eklenti yaparsa orasını bilemem ama bence başarılı olamayacaklar.

  9. rocco junior avatarı

    Tamam da yani nitelik olarak nedir?Ne tarz bir şey devlet sırrı değil ya.Benimde yeterli kaynağım var benzer ancak gözden kaçırmışım:)

  10. kaynağım mail adresim kardeş 🙂 Italya da yaşayan bir arkadaşımdan alıyorum haberleri oda ferrari ye yakın sitelerden öğreniyor

  11. bu sene herkese geliştirmek için birer hak verilecek ama sadece sezon başlamadan sona 5 yıllığına donduracaklar yeni motoru

  12. Aslında şimdi orda yorum yapanları merak ettim atıp tutanları:D

  13. maalesef bu hem havlayan hem ısıran cinsten

  14. Hocam keşke Motor geliştirme izni çıksa da Kimin neler yapabileceğini görsek Ama imkansız gibi Fia böylesi maliyeti çok yüksek olan Motor alanını gelişime açacağını hiç sanmıyorum helede 2014 de Turbo motorların geleceğini düşünürsek.

  15. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    hocam şimdi motorlar geliştirilicekmi 2012 de kaynak verirmisin

  16. of hacı ya ! bu adam geçen sene de testlerde şimdi yarış olsa herkese tur bindiririz demişti doğru çıktı dediği , yani araç çok hızlı çıktı . bu adam gerçekleri söylüyor , adamlar bişeyler daha yaptı demek araç yine uçacak . zaten 2009 da normal difüzörle bile uçuyolardı 2012 kurallarında da en iyi difüzörü yapabilirler . demem o ki bence de rb8 baya iyi olacaktır .

  17. Serdar Demir avatarı

    havlayan köpek ısırmaz

  18. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Ferrari, RedBull dan sürekli böyle söylemler geliyor. McLaren iki takımı da geri de bıraksın gelecek sene göreceğim ben onları ve biz fanlarını 🙂

  19. rocco junior avatarı

    Ahah süpersin ama cidden merak ettim bu gelişmeyi:)

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    kaynak Rory Bryne'nin ta kendisi :p 🙂

  21. rocco junior avatarı

    Hocam ne bulmuş Ferrari aerodinamik anlamda ben görmedim.Yani kaynağın nedir?

  22. Var yine geçen seneki şampiyonluktan sonra konuştuğunuz gibi konuşuyorsunuz seneyede olacağı aynısı Redbull kanatlandırır.

  23. geçen sene red bull son yarışa kadar aracı geliştirmye devam etmiş ve bu seneye rahat odaklanamamıştı. bu sene ise rahatlıktan çoktaaann odaklandılar. bakalım ne çıkacak ortaya 🙂

  24. bla bla bla…..

    Pas Geç Marko efendi o devir kapandı sizin devriniz kapandı artık bunu not alın..

    Rory Bryne ı hafife alanlar var hala bu adam blöf bile yapamıyor çünkü artık arabadan aerodinamik çıkaracak unsur kalmadı.Esas konuya gelince bundan bahseden yok ama motor dondurma kuralı 5 yıllıktı yani 2007-2008-2009-2010-2011.Bu nedemek bu yıl motor geliştirmeye bir defa izin verilecek .Oda sezon başlamadan .Bu ne anlama geliyor.Çok mu merak ediyorsunuz.Durun ben söyleyim söyle biraz geriye gidelim çokta değil yıl 2000-2001-2002-2003-2004 ve 2006 yıllarında Ferrari motorlarını inceleyin.Özelliklede 2006 yılını Nurburgring yarışında Ferrari 45 beygir ekledi motora ve sonuç Suzukadaki facia olmasaydı şampiyonduk.BUnları bir kenara bırakalım .Şu an Ferrari ilginç bir şey bulmuş Aero alanında .Bu cesaret verici bizler için.Ama Okay karacan ne dedi redbull RB8 ile bıyık altından gülüyodur herhalde .Esas Newyin RB8 i görünce şaşıracaksınız demesine Dominic gülümsemiş.Bundan haberi olan Rebdull yandaşı varmı peki ?

  25.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Ferrari, redbull ve mclarene rakip olsa keşke. Bir de öyle görsek Alonso'yu.

  26. Evet gerçekten de öyle olacaktı ama çok şükür olmadı.

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren son anda difüzör değişikliğe gitmese cidden ispanya'da herkes tur yiyecekti.

  28. Bende inanırım valla tırsıyorum artık bu adamın açıklamalarından.

  29. bence de bi neden yok su köklü değişiklikler olana kadar redbull her halükarda hızlı olacakdifüzör yasaklanacak tamam da yasaklandığı yarışta zaten extrem durumlar vardı kural belirsizliği hava durumu pit hatası fln… ayrıca o yarışta şu an kendilerine en yakın takım olan mc laren in de önünde tamamlamışlardı yani şu an redbull un rakibi ferrari değil mc laren olduğu düşünülürse bu durumda hala avantajlılar ayrıca muhtemelen kuru yarış olsa ve sert lastikler takılsa hatta ve hatta pit hatası olmasa o yarışı da bi şekilde kazanacaklardı ama yine de 2-3 olduklarını düşününce bence diğer takımların gerçekten redbull dan çekinmesi gerekiyo burda bazı arkadaşlar yazıyo işte difüsöz gitti tamam ferrari mc laren şampiyon e daha dur bakalım mc laren nasıl telafi edecek kaybını ferrari az yada çok kaybedecek bakalım o ne yapacak yasak karşısında en avantajlı görünen takımın ferrari olduğu söyleniyo tamam da onların lastik sorunu var bugün fena değillerdi ama belki de bu pist karakteristiğinden de olabilir o yüzden ben hala redbull un en avantajlı takım olduğunu düşünüyorum 2012 için sonuçta kural ingiltere de ki gibi kural dünden bugüne gelmiyo newey elbette oradan kaybedeceğini elafi edecek bişey bulacaktır R. bryne ferrari yi tek senede o kadar ileri de götüremez onun araç tasarladığını varsaysak bile dolayısıyla vettel 2012 için bahse girmeye değecek kadar avantajlı bence

  30.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Kurallarda önemli değişiklik yok ve ebd yasaklandı. Otomobiller birbirine yakın görünüyor. Tabi marko istediğini söyleyebilir. Çünkü kazanan tarafta. Kazanan her zaman haklıdır. Hem blöf yapsa ne olur ki? Dom iki yıldır yapıyor. Bir faydasını gördük mü?

  31. Off gene mi

  32. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eyvah eyvahh eyvahhh 🙂

  33. burak evmez avatarı

    yeni kurallarla o biraz zor marko ayrıca japonyada görüldü ki araçlar birbirine çok yakın hale geldi ferrarinin hızlanmasıyla çok hızlı olmasa da

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir