Massa, Hamilton İçin "FIA Bu Durumla İlgilenmeli"

yazar:

kategori:

Massa ve Hamilton, Japonya GP’de 4’cülük için mücadele ederlerken son şikan öncesinde yan yana geldiler. Ferrari pilotu dışta pist sınırında çizgisini korurken aynalarından net görüntü alamayan Hamilton’un kendisine temas etmesinden kaçamadı.

Konuyu yarış içinde inceleyen komiserler kurulu, cezanın gerekli olmadığı sonucuna vardı.

Hamilton, aynasında Massa’yı göremediği için temasın yaşandığını söyledi.

Hamilton: “Söylemem gereken tek şey, aynalarımdan hiç bir şey göremediğimdir. Çok fazla titreşim vardı ve onun orada olup olmadığı konusunda hiç fikrim yoktu. Belki de halledebileceğimiz bir şeydir ama ne olursa olsun onunla (Massa ile) sorunum yok”

Hamilton’un açıklamasına rağmen Massa, yine sinirliydi.

Hamilton’un ‘onu görmedim’ şeklindeki açıklaması için Massa: “Dürüst olmak gerekirse onun (Hamilton’un) söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey, onun yaptıklarıdır. 130R’de çok yavaştı ve sağ tarafta kaldı.”

“Ben çok daha hızlıydım. Bu yüzden sol tarafa geçtim ve orada fren yaptım. Kendi yolumda kaldım. (Hamilton) aracını hareket ettirdi ve benim aracıma temas etti. Söylenecek daha fazla bir şey yok. Söyledikleri beni ilgilendirmiyor. Federasyonun dedikleri, FIA’nın yaptıkları beni ilgilendiriyor”

“(FIA) Bu sene insanları çok daha azı için cezalandırmışlardı. Bu sefer bunu yapmadılar. Art arda ikinci defa bunu yaşıyoruz; geçen yarış sıralamadaki sorunun ardından; hatta dünkü sorun da var. Bu sene çok defa oldu. FIA’nın bununla ilgilenmesi lazım. Bu durumla ilgilenebilecek tek merci onlar”

Konuyu kameralar önünde değil de yüz yüze konuşmanın daha iyi olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Massa: “Hayır. Ders almıyor. Önceden de söylediğim gibi ilgilenmiyorum. Ona karşı, onun gibi olan pilotlara karşı yarışıyorum. Gerçekten ilgilenmiyorum. Konuşmanın zamanı çoktan geçti ki ben denemiştim, o denemedi.”

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu, konuyu mümkünse FIA Yarış Direktörü Charlie Whiting ile de görüşeceğini belirtti.

Massa: “Charlie’yi görebilirsem konuşacağım. Ama şu anda söylenebilecek bir şey yok”


Yorumlar

  1. Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim.

  2. Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim.

  3. Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim.

  4. bu napoli amblemi bana maradona yı hatırlattı.napoli yi italya da şampiyon yapan maradona

  5. massa şunu anlayamadı hep hamiltonu suçluyorsunuz ama hatayı birazda kendinizde arasanız 2006 dan beri bu felipe massa 2. pilot oldu 2008 in spa dan sonraki dönemleri hariç adam bu kadar sezon ferrarinin 2. pilotu olarak kaldı neyse 2008 den kalan kendi evindeki hamiltona kaybedişinden sonra massada hamiltona karşı kin başladı adeta ondan sonra her sezon çarpışma yaşandı bu ikili arasında peki soruyorum neden 2007 ve 2008 de massa ile hamilton neredeyse hiç temasta bulunmadılar

  6. Hamilton'un ne kadar kötü bir sezon geçirdiğinin en acı kanıtı bu olsa gerek. Sorun yaşadığı adama bak, Ferrari'nin 2.pilotu! Küçük Emrah'ın Ferrari versiyonu. Acıların çocuğu Massa 🙂

  7. massa;fia bu durumla ilgilenmeli
    ferrari;massa nın durumu ile ilgilenmeli 🙂

  8. ne oldu zorunamı gitti gerçekler ondan mı milleti eksi ye boğmuşsun çok bağıran haklı olsaydı …

  9. İyice çarpışsalar keşke hatta yumruk yumruğa kavga etseler ne güzel olurdu.Seyredilecek bir şey çıkardı.F1'in yarış boyutu kalmadı.Bari Smackdown tarzı sahte dövüşlerle eğlendirirlerdi bizi.

  10. Tesadüf veya değil bu iki pilot arasında başlayıp, devam etme eğilimi gösteren bu hale FIA müdahil olma gereği hissetmezse bu iki pilotun birbirlerine yapabileceklerine, yarış içerisinin hararetiyle de kamikazelik yapmayacağının garantisini hiç kimse veremez. Ölüm riski taşıyan kazaların olamayacağına dair inancı olanlar, yönetim hariç tabi.

  11. Özel olarak konuşmak gerekirse bu konu dışında hamiltonun babasıyla olan çatışması onun içindeki bişeyleri etkiliyor olabilir ama bir baba oğul çatışması kafayı bu kadar meşgul edermi sürüşü bu kadar etkilermi bilmiyorum. birde şimdi işler dahada kontrol dışına çıktığı için omuzlarındaki ağırlığı tahmin etmek kolay sonuçta mclaren pilotusun bu bile baskı hissetmeye yeter. fakat sen zaten şampiyonluğa sürmüyorsun bari takım için sür çıkıyorsun agresifim kompleksliyim diyorsun bir kaç şak şakcı da sana gaz veriyor. açık açık ben böyle anlıyorum bunu. iyide kardeşim biçer döverden farkın kalmadı ben seni böyle görmekten üzüntü duyuyorum. ciddiyim bu hafta senin kafandaki mekanizmanın iyi çalısmadığına emin oldum acilen bir psikiyatrist'ten ilaç tedavisi alarak bu karmaşık duygularından arınmanı isterim yada daha fazla kaza yapıp olay olmaktansa yedek pilotu koydurur nikolü yanıma alır tatile giderim seni ancak bir tatil kendine getirir kumaşın yeteneğin iyi hatta şampiyon bile oldun ama ben şimdi bişeyler daha yazıcam mclarenciler hayt huyt diye kalkıp laf söylicek o yüzden konuyu uzatmanın bi manası yok sanırım umarım en kısa zamanda problemlerinden arınıp sürüşüne odaklanırsın ve saf yeteneğinle gözümü kamaştırırsın kariyerde inişler çıkışlar olur umarım dahada güçlü olarak dönersin Lewis Carl Hamilton. Saygılar

  12. bir şeyler söylemenin bir anlamı kalmadı artık.

    hamilton açıkça kafadan problemli. laftan anlamıyor, anladıklarını da birkaç günde unutuyor. dikine dikine gittikçe daha da rezil oluyor, bunu fark ettikçe daha da çirkinleşiyor.

    iyi niyetli değil, bu sene takke düşüp kel görününce, pist üstünde nasıl rezil olduğunu ört bas etmek için ona buna sarıyor. bu sıralar kurban massa.

  13. Hayır konun başlığı ve muhtevası ile alakalı olmadığı halde böyle bir şey yazınca ben burada massayı bel altı vurmuşsun gibi hissettim.Ondandır ki böyle açıklamada bulundum.Tabi doğal olrak istediğin yerde isstediğin düşünceyi yazına aktarabilirsin. Tuhaflık mevzusu konusunda söylediklerinin hepsi doğru.Bugün kimse kalkıp massa alonso da daha hızlı daha iyi bir pilot diyemez.Aynı şekilde kıyasladığın webber de alonso kadar kaliteli değil.Ama Hamilton la Button arasındaki fark hızdan ziyade motivasyon farkıdır ki bu konuda Button daha iyi gibi.Bu küçük gibi görünen ama bence büyük bir etken.Kimse lewisin yaşadıklarını şanssızlık olarak nitelendiremez.Burada buttonla olan bahsettiğim özellik farkı ortaya çıkıyor.Aynı özellik Alonso ve Schumi gibi pilotlarda da mevcut.LHatta daha fazlasıyla.Lewis bu konuda eksik bana göre .Bu yanını geliştirirse zaten mükemmel sıfatını kazanacaktır.Kıssadan hisse söylediklerinde bi tuhaflık yok dediklerini anladım.

  14. Video^yu dikkatli izleyin, burada bariz hamilton hatalıdır.Göz göre göre massanın üzerine çıkıyor.Herkes subjektif değerlendiriyor olayı.Göremedim diye birşey söz konusu olamaz.Hamilton bilinçli şekilde massayı pist dışına atmak için yavaş yavaş üstüne geliyor.Ötesi berisi yok bunun …

  15. Konunun ne olduğunu bilmiyorum haberin ne olduğunu söylemek istediysen ben Massa hakkındaki düşüncelerimi yazmak istedim sadece.Başka bir yere yazmam gerekıyorsa orayada yazarım sorun değil.Sezon başından beri Massanın ıyı sonuçlar alamamasının tek sorumlusuda Hamilton demeyeceğiz heralde.Hamiltonun Massaya geçilmesinden bahsediyorsan büyük takımların pilotları birbirlerini zaman zaman geciyor yada geçiliyorlar.Bu onların arasındaki yetenek farkının belirlenmesinde çok fazla değerlendirilemez diğer etkenlere bakınca.Yani Webber Alonsoyu defalarca geçti bu Alonsoyu yeteneksiz yada Webberden yavaş yapmaz,araç hızları ve lastiklerin yarış içerisindeki durumuna göre değerlendirmek lazım bu geçişlerin bazılarını.Demem o ki Alonso nasıl Webberden iyiyse benım gözümde Hamiltonda Massadan iyi.Sadece bu yarışa bakacak olursak Mclarenlerden biri podyumda ılk sıraya çıkarken diğeri ondan 24 sanıye gerıde kalıyor,sence buda TUHAF değilmi? Hamilton Button kadar hızlı değil diyebiliyormusun genel anlamda.Ben kendı cevapımı vereyım kendı soruma bence bu yarısta Hamiltonun aracında sıkıntı vardı istediğini pistte koyamadı.Ama Alonsonun Massaya 27 sanıye fark atması TUHAFMI diye sorsam bir yandan o cevabınıda merak edıyorum.Bence tuhaf değil ıkısının arasındakı fark sezon boyunca zaten böyleydı.Umarım anlatabilmişimdir.

  16. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Vettel Button'ı sıkıştırdı.Ama FIA Button'ın dünya şampiyonluğu şansını bir ütüopyadan ibaret gördü.Bu yarışta Vettel'e ceza gelse 8-10 olurdu.Vasat bir gösteri olurdu şampiyon belirlerken.

    Bunun sonucunda Vettel'e ceza gelmedi.

    Öyle olunca bu 2 al 1 öde kampanyası carla yaradı.

    Öte yandan Alonso gibi 1.sınıf pilotla Massa yı kıyaslamak yanlış olur.

    Massa-carl 2008 gibi son yarış hariç vasat geçen bir sezonun edi-büdü'sü.Onun için mücadeleleri tıpkı kendilerine yakışan cinsten.Vasat.

  17. Konu Massa nın iyi ya da kötü pilot olması değil ki.Mesele Hamilton un hatası ve akabinin de Massanın haklı olarak serzenişte bulunması.Massa da bir pilot orada yarışıyor Alonso nun ondan iyi olması onu geçmesi Massa nın yarışı bırakması anlamına mı geliyor? Kendince bir stratejisi var ve onu uygulamak istiyor lakin karşısına zırt pırt engel olarak Lewis in çıkması onu doğal olarak sinirlendiriyor.Zor bie süreçten geçiyor adam.İyi sonuçlar almaya ihtiyacı varken böyle basit kazalara karışınca azalan motivasyonu daha da azalıyor. Massa yavaş ve yeteneksiz diyelim ama hızlı ve yetenekli bir pilotun kendinden daha yavaş olarak gösterilen bir pilota geçilmesi de tuhaf.

  18. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    massa'nın ciyaklaması şu hamilton'a karşı bi kuyruk acısı var hızlı araçla dahi hamilton'u geçemiyor daha ne denmelikii 2008'den beri hep gözü mclarenlerde dikkat edin yarış sonraları hep hamilton hakkında bişe derr

    bu arada okay karacan sabahki f1'in yayınıyla ilgili açıklamaları hiç hoş değil üzücü yani
    anlaşılan 2012'de f1 Türkiye'de yokk

  19. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Neden ceza cikmadi acaba.ceza yoksa sorunda yoktur.massa nin bu kadar ciyaklamasini anlamiyorum.bu ve buna benzer bur ton temas hatta kazalar gordum.bu kadar agliyanini gormedim.hele sikayet edenini hic..bana normal bir temas gibi geldi.vettelin startta button a yaptigi daha sertti indan bahseden yok.cunki orda hamilton yok!

  20. Alonsoya savunma yapma cesaretini bile gösteremeyen bir yan sanayi pilotun, Hamilton gibi birinci sınıf bir pilota her seferinde laf söylemesi ne kadar komik.

    Massacım madem bu kadar cesaretlisin, o cesaretin 10'da 1'ini kendi takım arkadaşına gösterseydin de senin için adam deseydik.

    Nerde 2008'de Massa, Nerde şimdiki Massa, artık sadece Alonsonun …… olmuşsun.

    Yazık

  21. Massa neden hep böyle sinirli,bu bos adami daha ne kadar Ferrari koltuğunda tutacaklar aceba.Bir tane podyumu bir tane şu yarışda müthiş yarışdı diyebileceğimiz yarışı yok.Takım arkadaşı resmen eziyor kendisini.Araç Alonsonun kullandığından daha hızlı olamaz gibi görünüyor.Hakkını veriyor Ferrarinin ama kabiliyetsiz Massanın yerine genç pilotlardan atıyorum Kobayashi gelse Alonsoyu yenmesede orta sıralarda geçen mücadelelerde Ferraricilere heyecenlı anlar yaşatabilirdi.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alper arkadaşım kendini boşa yormuşsun.20 yaş altı biraz anlama sıkıntısı çekiyor.Ayrıca sözünde duracağını da sanmam.

  23. şimdi sorsan agresifti derler.

    agresiflikle dengesizliği ayıramayan bir yaklaşım olunca sonuçta bu oluyor her yarış vukuat

    yalnız bu gün hakemlerde bıkmış olacak karaoğlan dan yana kullandılar kartlarını.

  24. Yavuz Balcı avatarı

    lewis massa kapışmasının önden çekimini izle. verdiğin sıralama turunun !!! geçiş yerlerinede bak. ama nasıl olsa fikrinden caymayacaksın.

    http://www.youtube.com/watch?v=kNHtJR-B-hw

    buda alonso.

    hadi eywallah. ben sözümde duruyorum. ne kadar çarpıtsanda, kendime laf ettirmem. kalın sağlıcakla.

  25. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Alperdunga.süpersin.saygıyla selamlıyorum.Harika videolar.

    Şimdi sıra söz tutma zamanında.

    ve son uyarı.

    ONLAR YANILDILAR.VE YİNE YANILACAKLAR.

  26. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bi kere hamilton o olaydan bi kaç sn sonra pit yoluna daldı, yani zaten pite girecekti, pit sağında iken yolun o kadar sağında olup massayı pist dışına atmanın anlamını çözemdysen dedikleri gibi yarış izleme, huylu huyundan vazgeçmezmiş sizin karaoğlanda aynen o hesap, ne dese inandırıcı değil artık, dozunu fazlasuyla kaçırdı…

  27. http://www.youtube.com/watch?v=oVfpkEUd52Y&feature=mh_lolz&list=HL1318167260
    işte sana yarış çizgisi hadi takılma buralarda artık sözünü tut

  28. merak etme bu arkadaşı buralarda görmicez bir daha çünkü erkek sözü verdi. Alttaki yoruma bak.

  29. merak etme bu arkadaşı buralarda görmicez bir daha çünkü erkek sözü verdi. Alttaki yoruma bak.

  30. Sen şimdiden bırak izlemeyi.
    video.trf1.net/1050-massa-ve-hamilton-arasindaki-temas-2011-japonya-gp.html

    Adam aracın yarısını sokmuş. Çizgi değiştirmek için hamiltonun Massanın önüne kırması gerek ancak orda Massanın 3/4'ü var.

    Bu arada
    http://www.youtube.com/watch?v=oVfpkEUd52Y adresinden Hamiltonun çizgisini izle ve utan. Hatta daha da araştır da kimler geçmiş bi bak. Saniyeler 6.sn ve 1dk 37sn.
    Sırf senin gibiler artık F1 izlemesin diye üşenmedim yükledim. Artık izlemeyeceğine göre yorum da yazmazsın. Gerçi izlediğini de düşünmüyorum ama neyse.
    Hadi elveda…

  31. burak evmez avatarı

    yavuz orayı alonso her turda kullandı hızlı olmak için yarışı izledin sanıyorum zaten alonsonun sürüş stili schumachere benziyor ikisi de ilk viraja dışardan ikincisine içerden girmeye çalışıyor spada net şekilde ortadaydı

  32. mustafa sar  avatarı

    Haci. Abisi. Montreal 2008 ile ilgili bi aciklaman varmi? Hani kasittan bahsettinya..

  33. Yavuz Balcı avatarı

    Massa'nın olduğu yer maalesef yarış çizgisi değil. orayı o şekilde geçen tek pilot göster. bende bir daha bu F1i izlemeyeceğim. Massa atağa geçince Lewis yarış çizgisindeki yerini alma başlıyor. 1 kere yön değiştirme kuralı !!! bunu Lewis'ten sonra çıkardılar onuda unutma. Diyelimki yanyana geliyorlar. aynı hizadalar. Yarış çizgisine önce yerleşen adam Lewis. haliyle Massa'yada dışarısı kalıyor. burada 2 taraftan birini suçlamak insafsızlıktan başka hiçbir şey değildir.

  34. Güvenlik aracını geçme serbestisi verdin Hamiilton için bir kuralı daha değiştir FIA;

    Yarış çizgisi hep Hamiltona aittir. Diğer pilotlar onu geçmek için başka çizgiler kullanmak zorundadır. Aksi takdirde Hamilton çarpma yetkisine sahiptir.

    The race line belongs to Hamilton at all times. Other drivers are obliged to find other lines to drive on. Otherwise; Hamilton has the right to grasp it via a crash.

  35. Yavuz Balcı yine iyice saçmalamışsın.

  36. yorumunu başımın üstüne koydum

  37. o çizgide bir başkası varsa orası yarış çizgisi değildir artık.

  38. Fia cıım Schumi yol vermiyor, bir kere yön değiştirdikten sonra yarış çizgisine geri geliyor ıngaa diyene bakın.

  39. Yavuz Balcı avatarı

    kardeşim Vettel düz yolda görmemiş, bizim eleman virajdan çıkışta görmemiş. kaldı ki burada hatalı olan Lewis değil. adam Yarış çizgisinde.

  40. sen karıştırdın bu sefer atak yapmaya çalışan ve senin tabirinle aracının burnunu sokmaya calışan Massa.Hamilton bu sefer savunma tarafında.yorum yapıyosun da bari dogru zamandan sonra yap

  41. Eğer aynalar 2010'da yasaklanmadan önceki gibi radyatörün hemen yanında olsaydı Hamilton'un dediğine inanırdım. Çünkü o aynalar gerçekten hiç bir işe yaramayan ufak kanatçıklardı. Zaten bir Singapur yarışında Red Bull'un aynalarından biri titreye titreye kırılmıştı. Ancak bu aynalar işe yaraması için dizayn edildi, arkayı görmek için…

    http://www.redbull.com.au/cs/RedBull/RBImages/000/000/213/457/photo610x343a/launch%20story.jpg

  42. 05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle! avatarı
    05Alonso|Ferrari vs McLaren-ending struggle!

    Gerçekten de Hamilton Ferrari' nin ikinci pilotu olarak adlandırdığımız adam ile kaç yarıştır kapışıyor. Geri de bırakıyor ama temas ile. Hamilton bir an önce gerçek yerine dönmeli. Vettel ve Alonso ile kapışmalı.

  43. heikki 1088 avatarı

    Bir pilot, bir sezonda bu kadar fazla kazaya karıştığı için, üstelik bir o kadar mükemmel ( ki bence açık ara en iyi pilot) bir pilot olduğu için en ufak hatasında baskı altına alınmaya çalışılıyor. Şimdi zeka belirtisi göstermeye çalışıp "ama adam çok kaza yaptı hacı" diyecek olan arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu adam kasıtlı olarak birilerine çarparak şampiyon olmaya çalışmadı. Kİmsenin yarışını mahvetmeliyim diye yola çıkmadı. Eğer biraz objektif yaklaşacaksan; bugün olan kazadan yıllar içinde milyonlarca kez karşılaştık ve bir çok pilot da "evet görüş açısında değildim" dedi veya "göremedim" dedi. Şimdi kazaya karışan hamilton olduğu için yıldırmaya çalışıyor. Fia ya gideceğim şunu yapacağım bunu yapacağım. Hayır komiklik tarafını bir kenara bırakırsak, eskiden alonso'nun, massa'nın,şumi'nin, vettel'in,i button'ın arkadakini göremediğinden dolayı kaza yaptığını, yaptıkları kazadan sonra da ceza almadığını ben biliyorum. Sizde "eğer izlediyseniz" yanlış biliyorsun arkadaşım deyin. Ama benim dediğim gibi ise hayır arkadaşlar massa haklı falan değil…

  44. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ancak bu kadar saçmalanırdı, o da senden geldi doğal olarak. Senin kadar saçma insan yok çünkü bu sitede.

  45. Massa haklı. Dün Alonso'da söylemişti Hamilton için birşeyi bir kaç kez oluyorsa bu hata değildir kasıtlı olarak yaptığ ortada birde bunu savunanlar var Hamilton iyi işte ne olursa olsun mücadele ediyor falan mücadele rakip araca carparak onun yarışını mafetmek olsaydı bu araçların önünde ve arkasında kanat değil çelik tampon olurdu.

  46. kimsenin burnunu bir yere sokmaya çalıstığı yok massa ideal yarıs çizgisindeydi hamilton kendi ifadeleriyle onu görmedi üstüne çıktı bu kadar basit hatalı hamilton dır bırakın bu fanatizmi siz onun bu vukuat halini desteklemeye devam edin puan tablosu ve takım arkadasına karsı durumu herseyi gösteriyor aklın öncelik etmediği hic bir yetenek başarıya ulasamaz.

  47. cesaret ile aptallık arasında ince bir çizgi vardır.ayrıca hamilton bizzat kendisi araçtaki titresimden dolayı aynalardan massayı görmediğini itiraf ettiği halde halen fanatik bir düsünce ile hamilton ın ifadelerinin aksine onu savunmak objektif bir yaklasım değildir.button dan daha iyi bir pilot koca sezonda onun arkasında kalıyorsa ve buna neden olanlarda genel olarak karıstığı kazalar ve temaslarsa bu düsünülmesi gereken bir kontrolsüzlüktür korkusuzluk değil.

  48.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Hatası çimlere çıkmamaktı.

  49. Hep Massa olmasının nedeni şu:

    Bir zamanlar Alonso'yla Vettel'e karşı yarışıyordu, şimdi ise Massa'yla Schumacher'e karşı.

  50. eğer önümüzdeki yarıştada biri burnunu yanlış yere sokacaksa ya da kapıyı pencereyi açık bırakacaksa, temastan korkmayacak olan Hamilton gene aynısını yapacaktır.

    bu adam ders almıyor değil, sadece korkusuz ve geri adım atmıyor.

    Lewis.

  51. Bu yorumu geç yazmışsın, İtalya yarışı yapılalı 1 ay geçti.

  52. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Açıkcası hamilton olmasa pek fazla atak yapacak isim yok formula 1"de..2-3 Kişi Var..Hamilton,Alonso,Schumacher..Onu İzlerken Zevk Alıyorum Ama Biraz Daha Düşünmesi Lazım Atakları Yapmadan Önce..ve Massaya Kasti Birşey Yapdığına İnanmıyorum..

  53. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    +24 sn =) boşver Massa.

    Onlar yanıldılar.

    Yarış kazanabilecek bir araçla 24 sn fark yemek,

    24 sn fark yiyecek bir araçla yarışı kazanabilecek noktaya getirmek.

    a-carl.
    b-Alonso.

    affet Massa.Agresif olacağını söylemişti.Yine sana denk geldi.

  54. video varmı bana yarısta massanın hatası gibi gelmişti

  55. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şunuda belirteeyim ilave olarak,
    herşey ortada derken Massa'da artık kendine özeleştiri getirmeli veya yapmalıdır.

  56. muratc mp4-26 avatarı
    muratc mp4-26

    -FIA nin karari CEZA YOK.
    -NOKTA.

  57. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    lewis at gözlüğü ile yarışıyor (en azından bunu anladık)
    ama yinede onu seyretmek zevkli tuhaf bir biçimde olsada 🙂
    Massa'ya gelince söylenecek laf kalmıyor çünkü herşey ortada.

  58. massa kesinlikle haklı hamilton ın aracımda titresim vardı aynalardan hic bir sey görünmüyordu itirafı hic birsey ifade etmez neticede massa nın üstüne çıktı nedir bu arkadas her yarıs problem.
    görüyoruzki takım sorumsuzca hamiltonın arkasında durdukça hamilton baskalarının yarısını ve kendi yarısını heba etmeye devam edicek en önemlisi bu sekilde giderse bu sene sahit olduğumuz üzere başarı dan uzak sürekli problemleriyle gündemde kalacak bir sporcudan öteye gidemeyecek.
    massa iyi pilotdur kötü pilotdur mevzu bu değil 1 değil 5 değil sürekli sorunların adamı olmak ve onun hatalarını görmemek hamilton a verilebilecek en büyük zarar eğriye eğri doğruya doğru.button dan çok daha yetenekli bir pilotun onun gölgesinde kalması sorgulanmalı ve buna neden olan kontrolsüzlüğü sorgulanmalı sorgulanmalıki yeteneği ve basarılarıyla bu sporda hak ettiği yeri bulabilsin hamilton.

  59.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    Massa ne olursa olsun haklı. Aynada göremedim bahane olamaz. O senin sorunun. Belçika'da da yapmıştı. Bunlar hoş değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir