Hamilton: "Massa'yla Ne Olduğunu Gerçekten Bilmiyorum"

yazar:

kategori:

Yarış içerisinde Massa ile bir kez daha sorun yaşayan Hamilton, ne olduğunu anlamadığını söyledi.

Hamilton “Benim için hayal kırıklığı yaşatan bir yarıştı ancak Jenson ve tüm takım için harika bir gün. Jenson bugün harika bir iş başardı. Bu galibiyeti hak etti ancak benim için harika bir gün değildi.”

“Açıkçası aracımızın kazanma potansiyeli vardı ancak ben mücadele edemedim bu yüzden buradan sonra gelecek hafta sonu Kore’de nasıl rekabetçi olabileceğim konusunda verileri inceleyeceğim.”

“Yarışta Felipe ile ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. Aracın aynaları yüksek hızda çok titriyordu bu yüzden onu yanımda göremedim. Araçlarımız temas ettiği için özür dilemek istiyorum ancak şanslıyız ki ikimize de bir şey olmadı.  Felipe’ye karşı kötü niyet yoktu. Ona karşı saygım var. O harika bir sürücü ve bugün oldukça hızlıydı.”

“Son olarak Sebastian’a şampiyonluğundan dolayı büyük tebrikler. Bunun olacağını hepimiz biliyorduk. Onun sezonu gerçekten akıcı oldu. Onun için mükemmel bir başarı.” dedi.

Massa ve Hamilton Arasındaki Temas - 2011 Japonya GP
İzle: Massa ve Hamilton Arasındaki Temas – 2011 Japonya GP 

 


Yorumlar

  1. boşuna yazma arkadaşım, insan ancak anlamak istediğini anlıyor. Olaya böyle bakabilecek kapasiteye sahip olsalar zaten aylardır kırk tur muhabbeti yapmazlar 🙂 bunları söyleyen ilk kişi değilsin de, sonda olmayacaksın, belki de biliyorlar farkındalar yediremiyorlar, olur böyle şeyler, biz keyif almaya çalışalım 😉

  2. alonso-vettel-button-schumi haricindekileri pilot olarak görmeyen arkadaş
    peki hamilton neci süpürgecimi;rosberg neci paspascımı
    peki onların haricindeki 10 küsür pilot hepden gereksiz o zaman yarışmasınlar yuhh :))

  3. Schuminin savunmasını yerim ben.Az df ayarı ile yüksek top speede ulaş sonra arkasını izlemişiz.Hamilton napcak orda motara ekstra beygir mi yüklüyecek.Schumi madem o kadar iyi 300 mt Monaco düzlüğünde niye geçildi.

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Durumdan daha önce de bahsetmiş olmakla birlikte, kaygılarımın sebebi ne yazık ki kendimle alakalı değildir. Kendi yazdıklarımın ne kadar olumlu yada olumsuz olabileceğini bilecek mantığa sahip olduğum için (-) yada (+) benim için zaten bellidir. Yorumlarımın altında beni takdir eden yada teşekkür eden insanların yorumlarına (+) vermeyi de bir teşekkür olarak yapmışımdır.

    Ama benim kaygılandığım sebep bambaşkadır. F1 izleyicisinin bu tür gereksiz saçmalıklar ile uğraşması, düşük düzeyli yorumları ve gerçekçilikten uzak tavırları, konu ile ilgili bilinçlerinin gelişmediği kanısına varmama neden olmuş ve beni üzmüştür. F1 izleyicisinin futbol izleyicisine oranla daha bilinçli olamasını beklemişimdir. Futbol izleyicisini kesinlikle küçümsemek istemem, kaldı ki çok bilinçli futbol izleyicileri vardır, ancak ortalama olarak baktığımızda bilinç seviyesinin düşük olduğu da bir gerçektir, bilinçsiz izleyici sayısının çok olmasından kaynaklıdır. F1 izleyicisinin bu tavırları, motorsporları kültürünün gelişmemiş olduğu ülkemizde işleri daha da zorlaştırmakta, motorsporlarının yayılması ve sevilmesini engellemekte diye düşünmekteyim. Böyle bir, bilinçten yoksun topluluk içinde bulunmak kişileri rahatsız edecek ve spora olan ilgiyi azaltacaktır. F1, Türkiye'de niye ilgi görmüyor diye tartışmak yerine ilk önce D1 izleyicisi olarak hatayı kendimizde aramamız gerekir. F1 seyircisi üzerine düşen görevi yapmalı ve sorumluluktan kaçmamalıdır kanımca. Aynı zamanda sporun ülkemiz için konumunun gelişimde katkı sağlamalı, gelişime bizzat önayak olmalıdır. Bakanları, federasyonları yada etkinlikleri eleştirmek yerine, işe kendimizden başlamalı, hep birlikte yapılması gerekleri yapmalı, elimizi taşın altına koymalıyız. Ferrari'nin, McLaren'in yada Red Bull'un, yada Williams'ın, her kimin taraftarı olursanız olun, Türkiye'de F1 izleyen azınlıksınız. Ve aramızda bile anlaşamadığımız sürece, azınlık olarak kalırız. Tuttuğunuz takımın, pilotun kim olduğunu önemsemeden öğrenin, hangi takım olduğunu önemsemeyin, bilgi toplayın ve bu bilgileri aktarın, yazın, çizin bir şey yapın. Çevrenizdeki insanlara sporu sevdirin, onları etkilemeye çalışın. Bırakın onlar sizin sevdiğiniz takımı tutmasın, onları zorlayıp spordan uzaklaştırmayın. Kendi istedikleri takımı seçsin herkes, ama F1 izleyicisi olsun yeter ki.

    Burada bazı Lewis hayranlarını kızdırdım, onlar diyecekler ki, ama sen bize nasıl yaklaştın, şimdi de bunlardan bahsediyorsun. Kimin ne söyleyeceğini çok iyi biliyorum, aptal değilim. Ama onlar bunu işlerine geldikleri için söyleyecekler. O azınlık kitle kendi takımları ve pilotlarının haricinde, kendi taraftarının haricinde kimseyi istemeyecek çünkü. Ama benim kimse ile problemim yok, ben hangi takımdan olursa olsun herkese açığım, ve o arkadaşlarda hatalarını anlayabilirlerse, onları da beklerim.

    Saygılar…

  5. Felipe'ye karşı kötü niyet yoktu. Ona karşı saygım var. O harika bir sürücü.

    Gerçekten bu olanların hep Felipe'ye denk gelmesi çok üzücü.

    2008 sonu itibariyle yüksek oktanlı bir bela musallat oldu. umarım 2012 onun yılı olur.
    Massa'nın mutlu olmasını yürekten istiyorum.

  6. Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim.

  7. Sitede Mclaren'ci birisi var, her gün gece vakti siteye giriyor, birden fazla oy kullanarak kendi takımını öven yorumları +, yeren yorumları da – hâle getiriyor.

    Buradan site yönetimine sesleniyorum. Ya oy sistemindeki bu sorunu düzeltin, ya da sistemi tamamen kapayın. Aksi takdirde bu siteyi bir daha ziyaret etmeyeceğim.

    Eğer siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız, lütfen altındaki + ve – miktarı manipule edilmiş bir yorum gördüğünüzde altına yanıt olarak bu mesajı yazın. Bu haksızlığı hep beraber protesto edelim.

  8. o yarışta kaç kişi geçiş yaptıta biz görmedik.(2010 abu dabi).geçişlerin kıralı hamilton bile kubica pite girmese geçemeyecek.çok değil bir önceki yarış olan brezilyadada hulkenbergi geçememişti.ama oradada alonso hem hulkenbrgi hem hamiltonu geçmişti.

  9. 25 tur petronas yazısını ezberleyen ben değildim herhalde buna tokat denmez osmanlı tokadı denir.

  10. acizliğin dışa vurumu bu yorum diaz atak yapamıyor işte sözünün dolaylı hali.

  11. dedim ya kirvem Hamilton'dan tokadı yiyen pilotun taraftlarları direk Hamilton'a sallıyor. önce alonsoculardı şimdi schumacherciler başladı biz kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz yormasınlar onlar kendilerini.

  12. Valla bu yarışta da massa ya hamilton un yaptığını düşünürsek webber -schumi olayına bakmaya hiç gerek yok.Sonuçta onun da kanadı kırıldı.Özellikle resme bakarsanız nasıl sıkıştırdığını görürsünüz.Yıllarca Schuminin her hareketinde geçmişi olayın içine katıp adamda haysiyet ,şeref namus bırakmayan taraftarlarda yığınla abicim kusura bakma.

  13. schumi webber temasını başlangıcından itibaren izlemek lazım.. webber s virajlarında okadar nasıl yaklaşmış ben onu anlayamadım açıkçası…. olaya gelirsek schuminin hatalı oldugu söylenemez adam yariş çizgisinde ilerlerken webber aracın ön kısmını içeri sokmuş ve temas yaşanmış tipik bi yariş kazası işte ben bu tip temaslarda karşı tarafa çok büyük zarar verilmedigi takdirde ceza verilmemesi taraftarıyım ama webber çok iyimser bi atak denemiş orada schumi viraja ideal açıdan girmek isteyip saga açılırken webber çakallıp yapıp soldan denemiş sonuç olarak emin oldugum bişi var schuminin bu olayda hiç bi suçu yok

  14. Zaten hiç bir Schumayerciden ses seda yok bugün,Monza cengaverleri yarışı izlememişler galiba.Hamilton Schumayerin Webbere yaptığını yapsaydı bugün ne şeref kalmıştı ne haysiyet,taraftarlık böyle bir şey işte .

  15. Kimse webberle schumacher arasında olana bakmıyor adamın ön kanat tamamen kırıldı ne bi inceleme var ne bişe varsa yoksa Hamilton bu kadar kıskançlık olmaz ki.

  16. Boşverelim 🙂 sporun kendisinden birşey alamayanlar özel hayatlara dalar.

  17. Alonsomania  avatarı

    Alonso 2005 te evlendi. Yanlış biliyorsun. Sakin ve moral depolayabilecek bi yaşam için bi evlilik şart dgl bence sadece hayatını düzene koymalı

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla 2017 ye kadar olamaz şampiyon falan, ancak Alo bırakır ondan sonra olursa olur. Zaten biraz da büyümüş olur o zaman kadar. Daha kendi takım arkadaşını geçemeyen adam nereye şampiyon oluyor..

    Önümüzdeki sene Vettel-Alonso arasında geçecek. Bu senede Alonso 2. olarak tamamlayacak sezonu. Altındaki kötü araca ramen.. Ondan sonraki seneler ise RB gerilemeye başlayacak, ait olduğu yere geri dönecek. Muhtemelen Vettel bu sırada Ferrariye geçmiş olacak. Alonso da en az 2 şampiyonluk daha kazanacak.

  19. Aşağısı yine karışmış 🙂

    Videoda karşıdan çekimde hamilton şikana girmek için yarış çizgisine açılırken kafasını sağa doğru döndürüp şikan girişine bakıyor gibi görünüyor.

    Bu işte bir iş var gibime geliyor, ihtimalleri inceleyelim:

    1. Eğer Massa, Hamilton "massa arkamda kaldı, yanıma gelemez" diye düşündükten sonra çok hızlı bir şekilde yanına geldiyse hamilton aynaya dahi bakmadığı için onu orada göremez ki bu spa'daki kazası ile aynı durumu oluşturur. Arkanda adam olduğunu böylesine bilirken ne diye ayna tekrar tekrar kontrol edilmez, orası başka tabi.

    2. Hamilton aynaya bakmış, massayı görmüş ve geri çekilmesi için üzerine üzerine gelmiş ve görmezden gelerek kafasını şikana çevirmiş olabilir. Beni ilgilendirmez, o şikana ben önde gireceğim, ne olursa olsun demektir bu.

    3. Hamilton aynaya bakmış, ama dediği gibi ayna (ki o frenaj öncesinde hız 300+) aşırı sallanıyor olabilir. Bu yüzden hamilton aynadan massayı görememiş olabilir. Böyle bir durumun engellenmesi aslında federasyonun bir görevidir, takımlar hava akışını düzgünleştirmek için nerden kısabiliyorlarsa kısıyorlar.

    Durum hangisidir bilinmez. bunlardan birkaçının birleşimi de olabilir tabi. videodan gördüğüme göre şahsi fikrim hamilton'un durumdan haberdar olduğu ve normal pozisyon mücadelesi kapsamında massayı kasti sıkıştırdığı yönünde. Massa'ya bir şey olsaydı %100 ceza alırdı ve eski cezalar gibi de olmazdı bu ceza. Onun dışında güzel bir pozisyon mücadelesi izledik.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    ahahahaaa Allah söyletti valla :)))

  21. her gördüğüne "at gözlüğü ile bakma" diyorsun; soruyorum; insanlar hakkıda bu şekilde düşününce sen ne yapmış oluyorsun?

  22. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    Arkadaşlar bariz bi şekilde hamiltonın hatası vardır. titreşim vardı göremedim diye bi şey olamaz zaten massa burnunu sol radyatörün ilerisine kadar sokmuş ve yarış çizgisini almışken hamilton masayı dışarı itiyor.. artık biraz fanatizmi bırakın lütfen. mclaren taraftarı ferrari taraftarı olabilirsiniz. hamilton atak yapıp, massa savunma yapan olsaydı bende massanın hata yaptığını ve kasıtlı olarak yaptığını söylerdim. At gözlüklerini çıkarın lütfen.. bu kazada suç bariz hamiltondadır

  23. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    taraf olmakda at gözlüğüyle izlemek değildir heralde

  24. arkadaş biz kimiz bu pilotlar kim? baktığın şeye bak taktığın şeye bak. ben nerdeyim sen nerdesin…şurada yazılanların hangisi gidiyorda bu adamların kulağına hangi pilotun morali bozuluyor? önemsediğin konuya bakarmısın lütfen? ama bu tuhaf bakışına uymadığından dolayı birçok arkadaşı kalkıp eleştiriyorsun…özel hayatı eleştirmem pilotajı yarışta yaşananları eleştiririm diyorsun…o senin tarzın olabilir. beni ilgilendirmez. ama benim tarzımda seni ilgilendirmez. önemli olan yazılanın yalanmı gerçekmi olduğudur bence…ama sende bunu önemsemeyebilirsin doğaldır birşey diyemem…
    ben bana rahatsızlığının özel nedenini biliyorum da neyse fazla uzatmayalım.mümkünse bana yazma lütfen…

  25. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yanlış anlaşılmanın kaynağı şu ki; benim "eleştirmiyorum" derken kastettiğim nokta, hayatı yaşama biçimine yönelik anlamdaydı, burada bir çok kişi nasıl eleştriler yaptığımı bilir ama hiç birinde pilotların özel hayatlarına yönelik bir durum yoktur. Eleştri elbette yapılacaktır ve normaldir, ben de eleştri yaparım doğal olarak. Ama benim eleştrilerimde konu F1 ile alakalıdır, özel hayat ile değil. Kimseyi eleştirmiyorum derken, aslında bunu açmam gerekirmiş ama o an bunu düşünmemişim. Öyleyse şöyle diyeyim; Hiç bir pilotun özel hayatına, yaşam tarzına yönelik eleştride bulunmuyorum.

    Konuyu açıklığa kavuşturduğumuza göre; şimdi şundan bahsedeyim. Benim kimseyi madara etme derdim yok, amma velakin yorumları da okuduğumda sağduyu beklerim. İfadenin ne denli yanlış olduğunu belirtmem, benim değil senin yararınadır. Belki yazdıklarımı okuyup, bu kadar fanatizme gerek olmadığını, karşındaki rakibinde insan olduğunu ve gerekli özeni göstermen gerektiğini farkedersin diye ummuştum, yanılmışım. Sen kendini savunacaksın anladığım kadarıyla. Benim açıkça belirttiğim; rakibine de saygın olması gerektiğin düsturunu kabullenmediğin açık. Öyleyse dileğin gibi yaz, ama içindeki fanatizm, doğru düşünmene engel olacak ve yazdıkların çoğu zaman gerçeklerden uzak olacak.

    Benim tarafsızlığım yada taraflılığım da önemli değil, sonuçta taraf olan bir birey tarafından taraflı olmakla suçlanacağımı bilerek bunları yazıyorum. Yarış haftasonu tarafımı belli ettiğim düşünülse de, son zamanlarda eleştrileri sadece Lewis'in almasında benim taraflı olmam düşüncesi yerine, Lewis'in "yine" hata yapmış olmasından kaynaklanıyor olması olabilir mi? Nedense F1 muhabirlerinin ve eski pilotların bir çoğu, şimdiki pilotlar ve takım çalışanları sürekli Lewis hakkında yorum yapıyor. Evet, dediğiniz gibi, hepsi taraflı çünkü, hepsi Lewis düşmanı, Lewis hep haklı ama biz haksızız.

    Saygılar dilerim…

  26. VettelRacing  avatarı

    Hiç güleceğim yoktu.

  27. Senin F1'i at gözlükleri ile izlediğini biliyoruz zaten. Bunun üzerine vurgu yapmana gerek yok.

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aman ne komik, anladığın şeyler işine gelmeyince ancak bu kadar kıvırtılır zaten.. Cevap yazdığına göre mesaj yerine gitmiş, gerisi hikaye….

  29. boşveeer…bir iki cilalı yorum yapılınca hakkında havaya girmiş anlaşılan…

  30. diğer geçiş yapan pilotlarda DRS vardıda birtek ondamı yoktu?

  31. arkadaşım söylediklerin anlaşılmıyor yazda ver diyeceğim fakat ne yazık ki yazdıklarında anlaşılmıyor…yok mu ilkokula giden bir kardeşin filan? ona yazdırsan nasıl olur?
    baka bana nedir? bunca yıldır kitap okurum ben bu iki kelimenin arka arkaya kullanıldığını görmedim. kusura bakma:)

  32. muratc mp4-26 avatarı
    muratc mp4-26

    -Ya Hamilton kadar basiniza tas dussun diyorum artik.
    -Artik inanin o degismeyecek
    -Bosuna sunu yap bunu yap demeyin.
    -O oyle kalacak.
    -Sonra da ne olacak gorecegiz.
    -Benim icin hala en yetenekli pilottur.
    -30 yaris daha boyle surse hala oyledir.
    -Herkes Button Alonso diyor.
    -Bu adamlar iyi surse ne olacak 100 puan yememisler mi vettel den?
    -Daha neyin hesabi var ki burada
    -100 puan yemis pilotun iyiligi kotulugu mu tartisilir!!!
    -Sonunda surusu onu hakettigi 2. sampiyonluga getirecek.

  33. santanderinki olanıda mahvedince ancak massayı geçti diye teselli bulmaya çalışan bu iki yıldır her geçen gün azalan hiç artmayan soyu tükenmeye yüz tutan sahibinin sesi olan sizler işi gücü bıraktınız o biricik özel korumalı geri beslemeli pilotunuzu tutmayan kim varsa nalına mıhına saldırıyorsunuz.
    fanlığınızı güncelleyin derim ben:) çok uzak değil yakın zamanda ferrari zaten pilotları sırayla güncelleyecek:)
    ispanya ve italya batınca esas göreceğim hazretin ferrarideki durumunu:)))

  34. bu şahsa 1 kaç ay önce bende yazmıştım hatta uzadıkca uzamıştı ama sonuç değişmedi; bu arkadaş tarafsız olduğunu kendine ve yorumculara inandırmak üzerine yaşıyor;hafta içi bu şekilde idare ediyor ama yarış sonunda kimliği açığa çıkıyor sonra tekrar bu durumu düzeltmek için çalışıyor ve bu şekilde sürüp gidiyor;

    sen zorlamana gerek yok; yarın yine tarafsız bir kişilik olduğunu inanmaya,inandırmaya çalışacaktır.yarış sonları hariç bunu iyi beceriyor.

    F1 taraf olmaktır.
    ————————-

  35. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Baka bana, eleştirmiyorum bile deymediğin için..

  36. bu sene hamilton ın yaptıklarını schumacher yapsaydı neler söylenirdi tahmin bile etmekde zorlanıyorum schumi 1 kaç hata yaptı nerdeyse infaz ediyorlardı hamiltonın hızlı aracını schumacher kullanıyor olsa ve sürekli sorunların içerisinde yer alsaydı herhalde eski pilotlar birlesip mgp nin garajına tekerlekli sandalye gönderirlerdi.hamilton ın önünde uzur bir kariyer var bu yaşda şampiyonluklara oynayan bir pilotun kendisini sıkıntılardan uzak tutması ve zirveye oynaması gerekir.

  37. Onur Ömer bey…
    1.) sana bey dedim istemiyorsan bir daha demem
    2.) beni yazdıklarınla madara edip reyting toplayacağını altedeceğini zannediyorsan aldanıyorsun yorumculuk kariyerim uğraşıp sonra vazgeçen kişilerle dolu(genelde de en sonunda küfrediyorlar normal cevap veripte mübareze edene rastlamadım)
    3.) buradaki fikrim asla zikrim değilidir.
    4.) bana göre insan insandır hayvan da hayvandır. insanı farklı bir yaratık olarak sevmesemde görmedim. inanmayabilirsin ama ben böyle bakıyorum.
    5.)2.paragrafının başında "üstelik ben kimseyi eleştirmiyorum" diyorsun fakat tezata bakki 3.paragrafının başında "ben zaten hamiltonu eleştirirken" diyorsun:))) okuyanları aptalmı zannediyorsun? yoksa hamiltonu insan olarak görmüyormusun? yoksa balık hafızan var ne yazdığını hemen unutuyormusun? yoksa kendini ayrıcalıklı bir insan mı görüyorsun? tavsiyem şapkanı ara sırada olsa çıkarmandır…
    6.)beni fanatik görüyorsun ama fanatikçe cevap veriyosun…
    7.)gerekli akla fikre sahip olmadığımı iddia ediyorsun sonra oturup kendi aklın ayarı bir insana ders veiyorsun…
    8.)birilerini düşman olarak görmekten vazgeçseniz diyorsun sen düşmanlık nedir bilmiyorsun…
    sana tavsiyem en büyük fenomen ercüment menemen tarzı açıklamalardan vazgeç. zaten avatar ve şapkanla yeteri kadar ilgi çekiyorsun. yazdıklarınla biraz ağırlığın var bunu bence kaybetme…
    habere yorum yaparken daha bir adam gibi duruyorsun…fakat burada birini eleştiride elin ayağın birbirine dolanmış.

  38. yaw aynada görmesine gerek yok kafasını az sola çevirse zaten koca lastiği görücek ferrarinin. Adam girmiş yanına. Özür dilemiş bu güzel bişi ama aynada görmedim olayı bence gereksiz bi açıklama. Pozisyon korumak adına biraz fazla agrasif oldum özür dilerim dese daha şık dururdu.

  39. hamilton ın altındaki araç gerçekten oldukça hızlı en azından alonso nun ferrarisinden hızlı ancak aldığı puan oldukça yetersiz sürekli kargaşanın içinde orta sıra pilotu gibi sürüyor hamilton telaşlı sürekli can havliyle bi o kadarda tedbirsiz bütün bunlar neden bu kadar geriye düstüğünü sürekli hadiselerin icinde neden yer aldığını gösteriyor.

  40. yarışı izleyemedim link atar mısınız?

  41. Boşver şampiyon bilmiyorum diyorsan sen bilmiyorsundur,biz kimlerin ne zamanlarda bilmiyorum,haberim yoktu gibi diyip podyumda gülücükler attığını biliyoruz 🙂 Bu Massaya çok yüz vermen hataymış şampiyon.En çok seneyede Ferraride yarışır ondan sonra Truli emekli olunca Heikinin takım arkadaşı olabilir.

  42. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    daha hangi pilotu desteklediğine bile karar vermemişsin serkan efendi.böyle hata yaparsın işte.

  43. Nick'in güzelmiş
    ————————–

  44. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Alonso BİLE nişanlıymış? BİLE? Alonso'nun da insan olduğunu niye unutuyor insanlar? Adamın bir hayatı var, kendine göre bir düzeni. İster Hamilton gibi kendini bir yıldız olarak görüp, top modellerle gezer eğlenir, ister sıradan bir hayatı düzenli bir ilişkisi olur, vs. Alonso bazı arkadaşlara göre insan değil, şeytanın dünyaya inmiş hali, halbuki düşündükleri her şey onların kafalarındaki fantazi dünyasının ürünü. Karşınızdaki insanlar sıradan insanlar.

    Üstelik ben kimseyi de eleştirmiyorum, sonuçta herkesin kendi hayatı, Hamilton böyle bir hayat istiyorsa, öyle yaşasın, beni yada herhangi bir insanı ilgilendirmez. Yaptıkları ayıpsa onun ayıbıdır, günahsa onun günahıdır. Kimseye söz düşmez. Ama hayat biçimi işine engel oluyorsa, gerekli müdahaleyi menejeri ve takımı yapmalıdır. Onlar sesini çıkarmıyorsa, bize susmak düşer.

    Ben zaten Hamilton'ı eleştirirken ne dedim kimse dinlemedi. Lewis, söz dinlemiyor, saçma sapan kendi savunuyor dedim. Herkes Hamilton'a hatasını anlatıyor ama o dinlemiyor. Ben dinlemesi gerektiğine inanıyorum, çünkü dinlerse hatalarını düzeltebilir. Benim savunduğum şey, onun hatalarını düzeltmesiyken, Lewis hayranları kalkıp onu savunmaya çalışınca, kendi pilotlarının bu aptalca durumda olmasını haklı görerek bunu destekliyorlar. Hamilton'ın bu noktada olmasından memnunsanız devam edin, ama ben memnun değilim, kendisini bitiriyor.

    Ve sizde sonra Alonso BİLE diyorsunuz. Fanatiğin çamuruna öyle bir saplanmışsınız ki, diğer pilotlar sizin için normal bir insan olmaktan çıkmış. Size göre tüm rakipleriniz yanlış şeylerden ibaret, kötülük ve günahın simgesi, halbuki karşınızdaki sıradan bir insan. İyisiyle, kötüsüyle bir insan. Hamilton nasıl bir insansa, hataları ve iyi niyetiyle bir insansa, Alonso da bir insan. Keşke bunları kavrayacak akla ve mantığa sahip olsanızda, birilerini düşman olarak görmekten vazgeçseniz. Zaten bunu farkettiğiniz an, taraf tutmanın bile ne kadar gereksiz olduğunu anlarsınız.

    Saygılarımla…

  45. burak evmez avatarı

    mclaren team o zaman drs olsaydı 40 turu ben görürdüm gerçi monzada drs olmasa hamilton 60 tur arkasında giderdi ama neyse tartışmalar çıkacak

  46. acımasızca alonsoyu eleştirenlerr bu adam varya seneye 13 14 galibiyet alarak sezonu domine etçekkk müthiş bir patlama yapçakk elbet buğünlere geçerrr

  47. bir (katıksız 40 tur) vardı nerelerde acaba!
    ————————————————————–

  48. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    dediklerinin en ufak bir anlamı yokta….

    o lüzümsuz olmayan yerde sana şans dilemek istedim hakan.Fernando Alonso DIAZ 🙂

  49.   ferrari57er2 avatarı
    ferrari57er2

    hamilton görmediğini söylüyorsa doğru olabilir. Ama görmek zorundasın. F1 pilotusun mclaren pilotusun. Gridin önleri için mücadele ediyorsun. Eğer aynaya baktığında arkadakini göremiyorsan, o zaman aracın güvenlik kurallarını ihlal ediyor demektir. O aynalar süs olsun diye takılmıyor.

  50. İstersen bu yorumunu siteye haber yaptır nedersin? yok hani bir şey yazabilmeye başladını fark ettin galiba; her haberin altında aynı yorum…!

    Kırmızı ve sürekli değişen renkler zaten sana'da karakterine'de çok yakışıyor; bakalım önümüzdeki sezonlarda hangi renkler yakışak..!

    (b-24 sn fark yiyecek bir araçla yarışı kazanabilecek noktaya getirmek.) kendinide bu şekilde avutmaya devam et; seneye muhtemelen bunun üzerinde devam edebilrisin…

  51. hamilton 20 li yaşlarda bir insan evladı. üzgün şaşkın tek başına…babasından ayrıldıktan sonra iki yakası bir araya gelmedi. babası menecer fakat bu çocuk başkasını menecer olarak kullanıyor. bırak ver babana şu işi üç beş yolunu bulsun. bugün mclarende olmasaydın gariban bir insandın. bu nimetlerden faydalandırsana babanı…kimi ilk kazandığı parayı çıkarmış kendisi için saçını süpürge eden anasına ve onun için ve kardeşi rami için soğuk finlandiyada kar kış demeden çalışan babasına vermiş. sonra bu sevgili felan hoş bir kadın değil çok göz önünde buda bereketsizlik getirir. bak alonso bile nişanlıymış hayret…düğün için para biriktiriyormuş:)))her neyse bir an evvel halim selim bir ev kızı bul evlen. hayatına düzen gelsin.
    moral önemli bir sermaye… sen dünya şampiyonu kemeriyle gelmiş alonsoyu hemde ilk yılında mclarende ringi dar ettin galip geldin. yaptıkların yapacaklarının teminatıdır. biraz sendeledin ya hemen üstüne çullanıyor senden nefret edenler…
    sıkma canını seni çok seven asil mclaren fanlarının duaları seninle…

  52. pistin 2.hızlı aracı ile 5.olmak ferrarilerin bu pozisyonda olması gerekirken

    sonuç sanki sıradan

    sevgili hamilton demeçlerinde yıkılmadım ayaktayım diyor ama,jenson ile fark ortada

    evet cep herkül ü bunlarıda not et.

    şumiyi 25 tur

    buttondan 24 sn

    hamilton seriye devam ediyor

    bizlerde eğlenmeye

  53. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Alper arkadaşım.O videoları buraya koyalım yarış çizgisi ile ilgili olanları.

    Gümbürtüye gitmesin.

    Kaynamasın.

    Kaybolmasın.

    Bizim kardeşlerimiz&aynı yola baş koymuş arkadaşlarımızda izlesin ve sözünü tutsun.

    Renk konusundaki bilgilerini paylaştıkları gibi.Bu konudada paylaşsınlar.

  54. Alonso Vettel Button Schumacher haricindekileri pilot olarak görmüyorum.O yüzden normal karsılıyorum .

  55. Fernando Alonso(Srht) avatarı
    Fernando Alonso(Srht)

    Tekrar söyledim ve tekrar söylüyorum.

    a-yarış kazanabilecek bir araçla 24 sn fark yemek. Button-carl.

    b-24 sn fark yiyecek bir araçla yarışı kazanabilecek noktaya getirmek.

    BİZ SADECE KIRMIZI GİYERİZ.

    ——————————-——————————————————————————————————

    Ferrari.

    not: 1. Button McLaren-Mercedes 1h30:53.427
    2. Alonso Ferrari + 1.160
    3. Vettel Red Bull-Renault + 2.006
    4. Webber Red Bull-Renault + 8.071
    5. Hamilton McLaren-Mercedes + 24.268
    6. Schumacher Mercedes + 27.120
    7. Massa Ferrari + 28.240

  56. en sonunda felipe'nin yumrukları konuşacak :d

  57. burak evmez avatarı

    olan massaya oluyor sizin için sorun yok michael schumachere ceza gelmedi lewise de gelmesin massa armut mu?

  58. Tolga Soydan avatarı

    lastikleri iyi kullanamıyor hamilton.

  59. Yarışın başında Vettel le aynı tempoda ve Button dan daha hızlı iken pit stoplardan sonra nasıl 1 sn yavaş kalır tur başına anlam veremiyorum. Bir sorun mu vardı aracında da diye düşündüm açıkçası.

    Burda hatalı hiç kuşkusuz Lewis. Ama geçen sene Canada da shumi, massa ya aynısını yapmış ve massa nın ön kanadı kırılmıştı. O yarışda kimse ye ceza nasıl gelmediyse bu yarıştada gelmemesi normal. İlk defa kurallarda bir istikrar gördüm.

    Yani yine olan oldu demek lazım. Button şov demek lazım.

  60. Güvenlik aracını geçme serbestisi verdin Hamiilton için bir kuralı daha değiştir FIA;

    Yarış çizgisi hep Hamiltona aittir. Diğer pilotlar onu geçmek için başka çizgiler kullanmak zorundadır. Aksi takdirde Hamilton çarpma yetkisine sahiptir.

    The race line belongs to Hamilton at all times. Other drivers are obliged to find other lines to drive on. Otherwise; Hamilton has the right to retrieve it via a crash.

  61. Sıralamada da ne olduğunu bilmiyordu zaten.

  62. Hamilton iyice saçmaliklariyla ve diger suruculerin hayatini tehlikeye atmasiyla biktirdi artik,bence psikolojik tedaviye ihtiyaci var,Buttonun arkasinda sezonu bitirecek olmasi onda buyuk bir stres yaratiyor bence,zaten gelecek senede boyle sorumsuz bir sezon geçirsin takimdan gonderilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir