Fittipaldi: "McLaren, Ferrari'yi Yakalayabilir"

yazar:

kategori:

McLaren’in eski dünya şampiyonlarından Emerson Fittipaldi, Ferrari’nin şimdiye kadar görünen egemenliğine rağmen eski takımının şampiyonluk şansının gözden çıkarılmamasında ısrar ediyor.

Avustralya’da rahat bir galibiyetten bu yana Woking kökenli takım, İtalyan rakibini yenmeyi başaramadı ve şimdi takımlar sıralamasında 13 puan gerisinde yer alıyor.

Ama McLaren ile 1974’te kendisinin ikinci şampiyonluğunu kazanan Fittipaldi, Woking kökenli takımın mücadeleye geri dönebilecek yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

Fittipaldi: "Ferrari çok güçlü."

“Ama McLaren, aracı değiştirip 0,3 saniye kazandıracak yeni bir süspansiyon, downforce, fren dengesi ve ağırlık dağılımı ile gelebilir. Ve bundan sonra araç birdenbire tekrar rekabetçi olur."

"McLaren, geriye tekrar çok güçlü olarak dönebilecek kabiliyete sahip"

Ferrari’nin son yarışlardaki üstünlü, dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’e Lewis Hsamilton önünde 9 puanlık bir avantaj sağladı.

Fittipaldi, uzun dönemde şampiyonluk mücadelesi adına konuşmak için çok erken olduğuna ve Hamilton’un da McLaren gibi geri dönebileceğine inandığını söyledi.

Fittipaldi: “(Şampiyonluk mücadelesi için) bir şansa sahip olup olmayacağını söylemek için çok erken."

"(Barselona’da) çok iyi bir sonuç aldı, temposu biraz geriydi. Ama geriye güçlü dönebilir"


Yorumlar

  1. onur aybars avatarı

    McLaren sezon içinde aracını en iyi geliştiren takımdır. 2006 sezonu hariç diğer bütün sezonlara bakabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; MP4-17D, MP4-19B ve 2005 sezonunda ilk 4 veya 5 yarıştan sonra tek tur (sıralamalar) için yapılan lastik ısıtma… Ancak geçen sene yaşanan casusluk olayından dolayı mühendisler tabir-i caiz ise araca çivi dahi çakmaya korkuyorlar. Bakalım bu sezon Mclaren 2006'daki gibi araca dokunmadan devam mı edecek, yoksa geri kalan sezonlardaki gibi aracı sürekli geliştirecekler mi?

  2. McLarencilerden çok Ferraricilerin bu konuda yorum yapmasını ve tartışmaya girmesini ilginç buluyorum açıkçası…ayrıca umutbg arkadaşım geçen sene İspanya Gpde FErrari çok daha hızlıydı McLarenden ve fark bu son yarıştakinden çok daha fazlaydı şimdi ise araladaki farklar 1 sn civarında o yüzden en fazla olsa olsa 0.1 0.2 sn fark olur daha fazla olmaz pisten pistede 1.cilikler değişicektir geçen sene olduğu gibi..Zaten siz Bahreyn,İspanya yarışını geçen sene kazanmıştınız fakat Malezyayı geçen sene kazanamamıştınız bu sene kazandınız McLarende Avustralyayı kazanamamıştı kazandı şimdi sıra Türkiye'de geçen sene double yapmıştınız bakalım bu sene ne olucak..

  3. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    prd yanlış telaffüz ettim düzelteyim yavaş söylesinki bu sene bmw ye ve seneye reno ya geçilmeyesin 😀

  4. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    aman yavaş söylesin 😀 bu sene bi bakmışsın bmw ye geçilmiş seneyede reno ya :p

  5. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Fitipaldi söylüyorsa doğrudur.Ancak uygulayabilecek takım elemanlarının bir arada olması gerekir.Pilotların çok iyi olması yeterli değil.

  6. Oya Türkmen avatarı

    bence de şu anki durumu schumi dönemiyle kıyaslamak yanlış olur,aradaki fark o kadar büyük değil,gerçekten mclaren gelişme gösterebilir ve farkı kapatabilir ama ben yine de sezonun ferrarinin üstünlüğüyle geçeceğine inanıyorum

  7. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    aynen ferzan dag sana katılmamakta elde değil yalnız şunuda ekleyeyim mclarenciler Ferrari-Fia demeçlerini bi kenara bıraksınlar artık önce kendi içlerine baksınlar neyseki benim biricik sevgilim 1ceMan'ım bu teneke araçtan kurtuldu ya :))

  8. erhanf1 arkadasım senin gibi düsünmüyorum bence dennis basarısız bir adam.bence f1 en büyük kaynaklara sahip takım mclaren mercedes,gecmisten aldıgı büyük bir bilgi birikimi var,en iyi mühendisler ,en iyi tasarımcılar ,pilotlar bu takımda yer aldı. fakat son dokuz yıla bakın mc laren ne halde.hırsızlıkla suclandıgı 2007 haric baska bir basarısı yok..bence bu takımda herkes degisti ama dennis degismedi. gecmiste sampiyonlukların olması bir seyi degistirmez.bu kadar zaman f1 en büyük kaynagına sahip bir takımı sampiyon yapamıyorsanız o koltuktan kalkma zamanınız gelmis demektir.bak ferrariye ross brown,jean todt simdide dominecali basarılı oldukları halde degistiler.yeni birinin gelmesi her zaman yeni bir ruh,yeni bir motivasyon ,yeni bir yapılanma demektir.
    saygılar

  9. McLaren Dennis le zaten şampiyonluklar yaşadı. Dennis büyük bir adam. Benim gözümde 1.Frank Williams 2.Ron Dennis

  10. Arkadaşım puan farkından bahsetmiyorum yarış içi farktan bahsediyorum puanı bir kenara koy ferrarinin kaldıgı yarışlar oldu kayıplar oldu benim bahsettigim yarış içindeki farklar bu farklar her yarış el degiştirdi mclaren ferrari arasında.Ama hiç bir zaman fark 0.2 nin üzerine çıkmamıştı.O yüzden 2007 çekişmeliydi 2008 de ferrari izin vermedi bir mclaren ferrari mücadelesine avustralyada yapılan hatalar malezya bahreyn ve ispanyada da uçtu ve arada bir mücadele göremedik.

  11. farkın acılması kiminin monaco yarısı ve avrupa yarısıdır.yoksa ferrari gecen yıl yavas pistler dısında öndeydi.bu yıl f2008 yarıs tamamladıgı sürece sampiyon ferraridir.mclaren alonsonun dedigi gibi kazanan bir takım degil.britore olsa mclareni sampiyon yapardı.dennis oldugu sürece mclaren sampiyon olamaz.isterseniz bu sözümü yazın bir kenara.

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 sadece görünenler değil ve olmamayada devam edecek görünenler üzerinden yaptığımız yorumlar hep havada kalacak ;f1 de futbol gibi bir gösteri ve şov onun için görünenler eğlencelidir fakat işin içine taraftarlık veya fanatiklik girince düşünceler ve görüşler objektif olmaktan çıkıyor ;2007 nin testlerinden beri her haberi ve yorumu okumaya çalıştım yeri geldi yorum yazdım ve şunu gördüm yorumcuların çoğunluğu subjektif futbolda olduğu gibi bu subjektiflerin içinde belki bende varım fakat çoğunluk f1 in 2000 li yıllardan sonrasını biliyor ve fenerbahçeyi galatasarayı beşiktaşı nasıl tutuyorsa ferrariyi, renaultu, mclareni öyle tutuyor ve yorumlarda çoğu zaman hep aynı noktaya geliyor ferrari en büyük ,mclaren hırsız ,renault yine dönecek ve sonucunda ikili sataşmalar belki sözler çok ağır olacak diye bazı kelimeleri yazmamalar fakat karşısındakini özelliklede farklı takımda ise küçük görmeler ;burada birbirini tanıyan insan sayısı çok az, herkesin doğruları farklı fakat elle tutulan doğru bilgi sadece yarışlarda gördüklerimiz ;cümlemin başındada yazdım f1 görünenler değil vede öyle olmaya devam edecek bu sporun içinde olanlar 54 işgünü görünürde yılın 300 günü ise görünmeyende ;buzdağının sualtındaki kısmını hiçkimse yorumlayamaz bir ferrari bir mclaren bir renault bir williams patronu değilse sadece komplo teorisi üretir ;doğruluğu ise kendinedir f1 e değil

  13. umutbg arkadaşım geçen yıl takımlarda ve pilotlarda çok fark açmıştı McLaren Fransa Gpsine gelmeden önceki puan durumlarına bak isterse kaça kaçtı..en az 20 puan fark vardı Kimi ile Hamilton arasında hatta bir ara 30 puana yaklaşmıştı sezonun 2.ci yarısında Ferrarinin çıkışı ve McLarenin yaşadığı şanssızlıklarla son 2 yarışta şampiyona tersine göndü adeta topu topu Lewis 2 puan alabildi son 2 yarışta halbuki 4 puan alsa yeticekti..Çinde 1. giderken yarış dışı kaldı Brezilyadada 2.ci sırada başladı fakat vites sorunu yüzünden gerilere düştü ve Massanın yardımıyla Kimi şampiyon oldu..

  14. Geçen yıl için şansı ekliyorsanız, Mclaren'in yaptıklarını da eklemeniz gerekir. Son yarışa kadar nasıl geldiğini ve neden ceza aldığını…

    Bu sezon umarım alıp başını gitmez ferrariler… Biraz çekişme olsun ki yarışlardan zevk alalım

  15. McLaren ile Ferrari arasındaki fark kapatılamayacak bir fark değil. Daha öncede gördük.(Bkz Williams FW25) Umarım fark kapanırda 2004 yılı benzeri bir sezon izlemeyiz.
    Birde Ferrari geçen yıl çok şanslıydı bu inkar edilemez. Şansı ve McLaren in hatalarıyla şampiyon olabildi. Ben şahsen geçen yıl sondan üçüncü yarışta şampiyona bitti demiştim.

  16. mclaren-mercedes ferrari buraya şansla mı geldi bunu diyen adamın aklından süphe duyarım kedine gel komik olma.

  17. Pehhh sen nasıl F1 izliyorsun he??Geçen yıl ferrari ve mclaren arasında bu kadar fark olmadı sallama.Avustralya ferrarinin bahreyn ferrarinindi ispanya ferrarinindi nerde ilk başta siz öndeydiniz yarışlar ferrarinindi 2007 de bu 2 takım birbirine çok çok yakındı suan Ferrari çok net bir sekilde önde ayrıca şanstan bahsedip durma sana işine gelen şans işine gelmeyen hatadır senin işte subjektiflik!

  18. kendi işinize gelen objektiflik oluyor gelmeyen subjektiflik öyle mi?? Biz diyoruzki sezon daha yeni başladı siz şimdiden sezonu bitirdiniz diyoruz sen çıkmışsın objektiflikten bahsediyorsun asıl objektif olmayan sen ve senin gibi düşünenlerdir..Geçen senenin tam tersi şimdi oluyor ilk yarışlarda hep biz üstündük fakat son yarışlarda ferrari hızlandı ve şansının yardımıyla şampiyon oldu bu senede bunun benzerini görebiliriz ama malesef biz ferrari kadar şanslı takım değiliz hep sorunlar bizi buluyor..

  19. Ferzan arkadasım sonuna kadar arkandayım.Dogru konusuyorsun dogrularada karşı çıkanlar var malesef. objektif bakamıyorlar.

  20. degerli mclaren nickli arkadas bence mclaren gözlügünü cıkarda biraz gerceklere bak.ferrari hızlı mclaren yavas.su anda durum bu..

  21. ferzan arkadaşım ne kadar çok biliyorsun sen öyle şaştım kaldım sen szeon başlamadam bitirdin yani aferim sana :))

  22. oldu o zaman senin dedigin gibi olucaksa hiç yarış yapmasınlar. o kadar basit o onu gecer zaten bu bunu :D.ilk yarıslara bak bakalım kacı senin dedigin gibi oldu

  23. türkiyede muhtemelen bir ferrari dublesi olacaktır.monocada ise kazanan bence piyongodan olacaktır.onun dısında sezonun geriye kalan kısmında mclaren bir sey yapmassa yada bmw sezon ferrariler icin mutlu fakat f1 severler icin kötü gececektir.2001..2004 yıllarındaki schumi yılları gibi bir yıl olacaktır.

  24. arabalar esit olsa bile kimi hamiltonu ,massada kovalineni geride bırakacaktır.ve massanın kovalineni gecmesi kimiye yarayacaktır..dolasıyla ferrari tek sorun bence dayanıklılık yada istenmeyen bir kaza ihtimali.

  25. Geçe yıl ile bu yıl aynı degil.2007 birbirlerine çok yakınlardı bu yıl ferrari aldı başını gidiyor.

  26. neden hepsinde alonso yetenegimi var.gecen sene nasıl hersey son dakikada donduyse bu senede olabilir fazla havalanmayın.süspansiyon sanmıyorum ama fren konusunda yapılacak yenilik çok işe yarar.

  27. mclaren 0,3 kazansa bile ferrari pilotları mclaren pilotlarını geride bırakacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir